FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 673

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 07 cze 2008, 11:38

Mnie cena Daniela nie szokuje, nie dziwi i nie zastanawia. od poczatku wiadomo bylo ze za mniej niz 30 baniek nie przejdzie do innego klubu. Po za tym jest zdecydowanie wart tych pieniedzy i nie mam watpliwosci ze bedzie wymiatac.

Barca robi w tym okienku swietne transfery, pozazdroscic. My czekamy na Ronaldo i pewnie bedziemy czekac do 30 sierpnia :?

(L)oczkerson
Kazdy wie jak wygladaly negocjacje Porto i Pedji, nie ma po co do tego wracac. Pepe splaca sie IMO i raczeej nie zaluje tych pieniedzy ktore na niego wydalismy :P a w Porto zagral wiecej niz 1 sezon, wygral pare trofeow, i byl podpora defensywy tej druzyny, wiec nie byl az tak anonimowy jak mogloby sie wydawac. Ale faktem jest ze porywnywac go do Daniela to tak jak wmawaic wszystkim ze Guti to najlepszy pilkarz ligi

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 07 cze 2008, 11:40

O właśnie Mentor mam takie pytanie, bo do tej pory wszystkie ruchy Barcy były oczywiste i logiczne, każde kolejne nazwisko można łatwo przyporządkować do konkretnej roli w drużynie, która wymaga wzmocnień....
....z wyjątkiem ataku, gdzie pojawiają się nazwiska a ich sensu ja osobiście nie widzę. Przecierz puki co jest Eto'o, jest Henry, który moze i pierwsze sezon ogólnie miał nienajlepszy, ale w końcówce było już lepiej i można spodziewać się że podobnie jak Canna po pierwszym sezonie w PD i on teraz będzie lepszy, jest Bojan, który musi mieć odpowiednią pozycje w zespole i regularne szanse na występy. Więc po co jeszcze Benzema czy Treze :?: Bo nikt mnie nie przekona że atak Barcy jest zbyt którtki czy że nie ma alternatyw w postaci graczy o innej charakterystyce (E2, Hneryk i Bojan to trzech różnych napastniów) Więć po co :?:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2417
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 07 cze 2008, 11:45

(L)oczkerson pisze:a drugi był nikomu nie znanym zawodnikiem z ligi portugalskiej gdzie zagrał 1 sezon...
W Portugalii to on juz siedzial kope lat :P Po roku obywatelstwa nie dostal, a jesli ktos sie liga portugalska interesuje to byl mu to zawodnik znany. Z reszta w reprezentacji tego kraju tez nie gra z powodu gry w Realu. A moze chodzilo Ci o jeden dobry sezon? (nie wiem, ale w sumie troche powatpiewam) :think: Na nastepny raz sie precyzuj. To jest lepszy obronca, niz wielu sadzi, przy czym do Alvesa porownywac go nie mozna, bo roznia sie w zbyt wielu rzeczach - przede wszystkim pozycji. Wiec tez nie rozumiem porownan :P

A jesli powiem, ze Pepe ma wyzsza srednia ilosc odbiorow na mecz niz Cannavaro, porownywalna z Milito, Puyolem itd. przy czym w ilosci strat wcale nie odstaje (poza Fabio)? Bledy popelniaja czasem wszyscy obroncy, a Pepe wcale az tak wielu bramek nie zawalil by po nim jezdzic, bo w wiekszosci spotkan gral dobrze. Oczywiscie ja rozumiem kwestie ceny - Alves jest sprowadzany jako ktos, kto swoja klase juz potwierdzil, a Pepe byl dla wielu anonimowy. Jednak patrzymy na date transferu oraz okolicznosci i wszystko jasne. A Brazylijczyk z portugalskim paszportem powinien grac teraz jeszcze lepiej, bo pierwszy (najtrudniejszy) sezon ma za soba, a z druzyna nie przepracowal nawet ubieglorocznego okresu przygotowawczego.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 cze 2008, 11:49

Moje zdanie jest takie, że nie potrzebujemy kolejnego napastnika jeżeli Eto i Ronaldinho zostaną w klubie. Nazwiska napastników pojawiające się w prasie martwią mnie właśnie dlatego, że transfer dobrego napastnika wiązałbym raczej z odejściem Kameruńczyka.

Jeżeli R10 odejdzie to Titi pewnie często będzie grał na lewej tak jak w ubiegłym sezonie a więc (zakładając pozostanie Eto'o) zostaniemy z jednym Bojanem na ławce a to już jest za mało jak dla mnie.

Jak widzisz trudno powiedzieć kogo potrzebujemy a kogo nie dopóki nie wiemy kto odejdzie z klubu a kto pozostanie. Po transferze Alvesa najważniejsze jest rozwianie wątpliwości odnośnie przyszłości Eto'o i Ronaldinho.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 07 cze 2008, 11:49

(L)oczkerson pisze:czy Treze
prosta sprawa Guardiola chce mieć w obwodzie takiego gracza jakim swego czasu dla Barcy był Larsson. i tu pewnie zdania sa podzielone czy to ma być Trezeguet, Palacio czy Inzaghi

Benzema byłby wg mnie pierwsza opcją jesli odejdzie Eto - co nie jest takie niemożliwe

dla mnie zostawienie Henry a pozbycie sie Eto to jak pisałem kiedyś strzał we własna stope :P
peepe pisze:Barca robi w tym okienku swietne transfery, pozazdroscic.
zgoda, pamietaj tylko ze troche potrwa zanim sie ustawi, zgrają, zrozumieją. wymiana az tylu pilkarzy w Barcelonie to rewolucja a z tymi jest różnie. Real miał bardzo dużo szcześcia (czytaj ogromnie duzo zawdziecza i Capello i Schusterowi) ze po rewolucji na Bernabeu druzyna tak szybko zaczeła sie zazębiać
peepe pisze:Ale faktem jest ze porywnywac go do Daniela to tak jak wmawaic wszystkim ze Guti to najlepszy pilkarz ligi
faktem jest też to ze Dani Alves to najdroższy obrońca w La Liga :P ale tranfer bardzo znaczący i silne wzmocnienie
peepe pisze:My czekamy na Ronaldo i pewnie bedziemy czekac do 30 sierpnia
nie wydaje mi sie zeby to aż tak długo trwało. po drugie ,my nie potrzebujemy rewolucji a 2 ewentulanie 3 transferów (napastnik, C.Ronadlo, albo gdy nie przyjdzie portugalczyk ofenswny pomocnik i prawo skrzydłowy)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 07 cze 2008, 11:50

Peepe owszem spłaca się bo zaczął grać całkiem dobrze (wielu meczy Realu nie widziałem ale np. to co odstawił z Barcą to był już świetny poziom) tyle że wielu graczy, którzy grają na fantasycznym poziomie i dla mnie są lepsi od Pepe przychodzili za wielokrotnie mniejszą gotówkę (Chiellini, Vidic, Kolo Toure) więc ten trasnfer to trochę przykład na nieudolność Realu na polu transferowym, Transfer Daniela Alvesa przykładem nieudolności nie jest (choć może to trochę przedwczesny wniosek)

Cp do 1 sezonu to chodzi mi o 1 lepszy bo Pepe mimo że grał juz jakoś w 2004 roku to wtedy gdy Porto tak wymiatało w LM Pepe nie było i dopiero w ostatnim sezonie zrobiło się o nim głośno. To tyle jesli mowa o precyzji :P

Wy kibice Realu i Barcy to miacie poprzestawiane w głowach :P Jak jeden z najlepszych snajperów świata, który strzelił jakieś 240 goli w karierze i jest dalej fantastyczny i niezwykle kosztowny (30 mln :?: ) może być "alternatywą" czy zmiennikiem Pfffff

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 07 cze 2008, 11:56

vakabayashi pisze:
(L)oczkerson pisze:czy Treze
prosta sprawa Guardiola chce mieć w obwodzie takiego gracza jakim swego czasu dla Barcy był Larsson. i tu pewnie zdania sa podzielone czy to ma być Trezeguet, Palacio czy Inzaghi
Nie wiem jak mozna porownywac Larssona do Treze czy Inzaghiego. Chetnie zobaczylbym Inzaghiego cofajacego sie po pilke, walczacego takze w defensywie i bioracego sie za rozgrywanie :p

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 07 cze 2008, 11:58

Ja wiem kto moze byc nastepca Larssona...Zurawski. Cofa sie, rozgrywa i lubi Barcelone.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 07 cze 2008, 12:00

i jest legendą Celticu :lol:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 07 cze 2008, 12:02

Zurawski w takim klubie jak Barcelona, moglby co najwyzej zajac miejsce Ezquerro.
Ostatnio zmieniony 07 cze 2008, 12:03 przez mistyk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 07 cze 2008, 12:03

mistyk pisze:Nie wiem jak mozna porownywac Larssona do Treze czy Inzaghiego.
Larsson bardzo duzo gral na skrzydle i dlatego musial sie czesto cofac. Inzaghi, bylby wystawiany zawsze na srodku. I to byloby dobre :wink: nasi zawodnicy uwielbiaja wchodzic z pilka do bramki , nie strzelaja z dystansu i dlatego Pippo pasuje-bo w sumie , to od niego pilka sie odbija :lol: nie wymagajmy od snajpera,zeby gral w obronie......takich Eto'o jest moze paru..

Ciekawe kiedy ROnaldinho w koncu odejdzie...on juz w naszej koszulce nie zagra z prawdziwym zaangazowaniem....licze na to,ze ta sodowka i zadza pieniadza sklonia go do przeprowadzki na City of Manchester Stadium

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 07 cze 2008, 12:44

Chociażby Rooney, który brylował w obronie w finale Ligi Mistrzów ;)

Do Barcelony przeszedł prawie oficjalnie Dani Alves. Kwota odstępnego wyniosła skromne 35 milionów euro. Jeżeli okaże się to prawdą, to Barcelona załata lukę po Zambroccie.
Oficjalny komunikat klubu w sprawie pozyskania Alvesa ma zostać wydany jeszcze dziś.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 07 cze 2008, 12:58

29,5 mln plus dodatki :) To i tak świetnie pamiętając, że Del Nido rok temu odrzucił ofertę Chelsea opiewającą na 36 mln euro :)

lisek_chz pisze:Oficjalny komunikat klubu w sprawie pozyskania Alvesa ma zostać wydany jeszcze dziś.
Ciekawe, ciekawe. Ja słyszałem, że dopiero w poniedziałek :)

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 07 cze 2008, 14:01

29,5 mln plus dodatki

To nie tak duzo, taki Amauri kosztowal 25 mln -_-'

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 07 cze 2008, 14:22

Bask pisze:29,5 mln plus dodatki
ciekawe bo mówi sie o 32 mln plus dodatki
(L)oczkerson pisze:Jak jeden z najlepszych snajperów świata, który strzelił jakieś 240 goli w karierze i jest dalej fantastyczny i niezwykle kosztowny (30 mln ) może być "alternatywą" czy zmiennikiem Pfffff
hmm.. daleko nie patrząc to w Juve od nowego sezonu jeden z dwóch najlepszych zawodników w histroii Seria A bedzie zmiennikiem,alternatywą dla pary Amauri - X, Amauri - Y :P
Berik pisze:kiedy ROnaldinho w koncu odejdzie
jesli pójdzie do Man City to przyzna ze juz nigdy nie zagra na wielkim poziomie. to jak przesiadka z Mercedesa do malucha.

z drugiej strony Ronaldinho dostanie tam wielkaaaaaa góreeee gotówki, i wielkie przywileje. a widać ze z tymi dwoma rzeczami sobie ostatnio nie radzi
mistyk pisze:Nie wiem jak mozna porownywac Larssona
Trezeguet to zawodnik który tak jak Larsson jest w stanie sam odmienić losy meczu, moze nie jakim cudnym dryblingiem ale odpowiednim ustawieniem sie i dołożeniem nogi. Inzaghi to raczej nie jest gracz dla Barcy

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”