EURO 2008 - GRUPA A : Szwajcaria, Czechy, Portugalia, Turcja

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

EURO 2008 - GRUPA A : Szwajcaria, Czechy, Portugalia, Turcja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 07 cze 2008, 18:49

Piszemy tu o zespolach wystepujacych w tej grupie. Szkoda ze w tym roku Euro na forum nie bylo przygotowane przez pilka.pl tak jak mundial 06...

Zapraszam do dyskusji

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 07 cze 2008, 18:53

Na razie po pierwszej połowie Szwajcaria - Czechy widać że siły są wyrównane.
Zastanawia mnie to, że wiele bramkarzy narzeka na piłkę... że za łaciata i dziwnie się w powietrzu zachowuje (?).
Ogólnie pierwsza połowa do najciekawszych nie należała, Petr Cech wygląda jakby miał poważne kłopoty z opanowaniem piłki, przynajmniej 3 razy widać było niepewność interwencji.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 07 cze 2008, 18:55

Dobry żywy mecz jak narazie pomiędzy Szwajcarami a Czechami.

Widać ta piłka jest ciężka dla bramkarzy i nawet Cech nie decyduje się jej jak narazie łapać. Swoją drogą ciekawe co z Freiem ? nie miał za ciekawej miny ...

Do boju gospodarze ! (remis też może być :] )

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 cze 2008, 18:56

Szkoda Freia. Gra u siebie, w tak ważnym turnieju i kontuzja już w pierwszej połowie pierwszego meczu.

Mecz mi osobiście sie nawet podoba, walki nie brakuje. Arbiter póki co nie psuje widowiska, bałem się, ze moze pod gospodarzy gwizdać, ale nie.

Szwajcaria na początku chyba szybko chciała strzelić gola. Wszystkie piłki w okolicy pola karnego od razu były centrowane pod bramkę, kilka razy strzelali bezpośrednio. Później się cofnęli.

Czesi słabiej zaczęli, ale myślę że Koller w końcu może coś trafić. Senderos już błysnął jedną interwencją. Stawiam na 1:1
Martinho pisze:Szkoda ze w tym roku Euro na forum nie bylo przygotowane przez pilka.pl
nie byłbyś sobą nie ? Zakładasz nowy temat, a w połowie poświęcach go na jakies pretensje. Bronił ktoś założyć temat wcześniej ?
Ostatnio zmieniony 07 cze 2008, 18:58 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 50

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 07 cze 2008, 18:57

Ładny ciekawy mecz Szwajcarzy wcale nie wystraszyli się rywala i grają jak równy z równym reprezentacją Czech .... Skoda tylko kontuzji Freia bo to olbrzymie osłabienie Szwajcarów :roll:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 07 cze 2008, 18:59

W koncu zaczelo sie Euro :) Ceremonia otwarcia jak dla mnie zalosna, nudnawa i troche za krotka... No ale to kosztuje, jednak nie o tym chcialem ;)

Mamy pierwsza polowe meczu Szwajcarow z Czechami za soba i ze zdziwieniem musze stwierdzic ze Czesi nie radza sobie z gospodarzami. Wezcie sobie pod uwage ze my tez gramy z zespolem organizujacym Euro. W ogole pierwsza glupota ze strony Bruecknera to taka jaka my chcemy zrobic na Niemcy - ustawienie 4-5-1. Koller nie moze za wiele zrobic z przodu bo ma bardzo szybkich obroncow ktorzy od razu we dwoch podskakuja do niego. Wszystkie pilki nawet te wyprowadzane spod bramki Czechow ida wlasnie do niego co rowniez jest glupota, poniewaz Szwajcarzy sa uczuleni na Kollera ;) Musza zmienic cos w swojej taktyce inaczej nie bedzie wesolo... Podoba mi sie jednak gra Sionko ze strony Czechow i Behramiego (ah to wejscie po prawej strony z 11 minuty) ze strony Szwajcarow.

Brakuje Rosickiego, jednak Jarolim to nie jest to samo... Szwajcarzy natomiast gniota strzelili 4 razy celni na bramke Cecha (Czesi nie oddali zadnego strzalu!!!), maja bardziej poukladana gre niz Czesi. Szkoda bardzo Frei`a, zapewne wielki dramat Helweta,az szkoda go bylo widzac lzy... Wydaje mi sie ze juz go nie zobaczymy w turnieju, mam nadzieje ze sie myle...

Czekamy na druga polowe, jezeli Brueckner nie zmieni czegos w grze naszych sasiadow to o zwyciestwie moga zapomniec... Czekamy na druga polowe :)

EDIT
fieldy pisze:Bronił ktoś założyć temat wcześniej ?
Nie ale w porownaniu do MS 2006 nie bylo zadnej organizacji, tam przynajmniej byl podzial pomiedzy wszystkich userow do opracowania danej grupy...

Wchodzi Yakin :) Zajebiscie :)

EDIT 2:

Frei przyszedl wlasnie o kulach na lawke, jednak to cos powaznego :(

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 07 cze 2008, 19:52

Ceremonia otwarcia nudna jak zawsze.

Mecz ładny, ciekawy. Szwajcaria prowadziła grę przez cały czas ale co z tego skoro strzelili bramkę z niczego. Ładne zachowanie Sverkosa a jeszcze lepsze arbitra liniowego.
Szwajcaria śmiało mogła zremisować. Cech świetnie obronił. Dobitka musiała wpaść ale tylko poprzeczka. Szkoda.

Dramat Freia. Strasznie mi go było szkoda. Grał dobre spotkanie, był aktywny i chciał zaskoczyć Cecha ale nie udało mu się to i prawdopodobnie na tej imprezie już nikogo nie zaskoczy.

Ciekawe co Polacy jutro pokażą.

Jankulovski aktywny, to cieszy.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 07 cze 2008, 19:55

Karkolomna gra ze strony Czechow, inaczej gra na pale (Kollera).

Szwajcarzy mimo, ze byli lepsi przegrali. Mi tez szkoda Freia.

Za godzine kolejny mecz

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 07 cze 2008, 19:55

Sędzia widać nie gwizdał pod gospodarzy.. ale zagranie ręką było.. i o ile za to ostatnie może nie powinien być podyktowany rzut karny, to jednak za pierwszy ewidentnie tak.

Druga połowa ogólnie o wiele bardziej ciekawsza i dynamiczna niż pierwsza. Zobaczymy co pokażą Portugalczycy i Turcy. :)
Martinho pisze: Turcy

dzieki :)
Ostatnio zmieniony 07 cze 2008, 20:01 przez Magnum, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 07 cze 2008, 19:57

Czesi wygrali wg mnie niezasluzenie... reka w polu karnym eweidentna przy sytuacji kiedy Vonlanthen strzelil w poprzeczke... Czesi oddali tylko jeden strzal w emczu ktory zakonczyl sie bramka.

Cech mial te interwencjie jakies niespokojne...Moze to jakas trema?

Swietne posuniecie Bruecknera ze zdjal Kollera. Zmienila sie tez gra Czechow i pilki nie byly juz wykopywane tylko do niego.

Nie zmienia to faktu ze to nie ci sami Czesi co w eliminacjach...
mistyk pisze:Mi tez szkoda Freia.
Komu jeszcze szkoda? Moze zalozmy odrebny temat z kondolencjami :)

EDIT
Turkowie czy Turcy?
Turcy
Ostatnio zmieniony 07 cze 2008, 20:00 przez Martinho, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 cze 2008, 19:58

cały urok piłki :]
Szwajcaria walczyła, Szwajcaria atakowała, Szwajcaria przegrała. 2 ręki Jankulovskiego [to ten co w LM faulował Hleba w polu karnym ? ]
choć takie przypadkowe trochę.

Vonlanthen miał swoją okazję, trafili w słupek, Cech się dwoił i troił, ale strzelić sie nie udało - szkoda, bo na pewno zasłużyli na pkt, albo inaczej - Czesi nie zasłużyli, bo praktycznie [z małymi wyjątkami - Sionko] nic nie grali. Jeden bład w ustawieniu obrony Szwajcarów i bramka.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 07 cze 2008, 20:02

Nie wiem jak z pierwszą sytuacją odnośnie ręki ale chyba sprawcą był Ujfalusi podobnie jak za drugim.

Awatar użytkownika
krowka_smieszka
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krowka_smieszka » 07 cze 2008, 20:09

to byl Ujfalusi a tak po za tym to nie bylo przewinienia ew tych dwoch przypadkach...

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 07 cze 2008, 20:10

To Ujfalusi 2 razy zagrywał ręką. Przynajmniej jedna powinna być odgwizdana.

Zadecydowało doświadczenie, Szwajcarzy pokazali że są najmłodsi na Euro. Mieli szanse na zwycięstwo a zostali z niczym, natomiast Czesi po bardzo słabym meczu wygrali. Mimo wszystko mam nadzieję, że Helweci zdołają awansować z tej grupy.

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 07 cze 2008, 20:10

W II przypadku na pewno nie, ale zastanowiłbym się nad I. Wyciagnieta reka Ujfalusiego(?) do gory i dla mie to powinien byc karniak. Szwajcarzy za bardzo nie protestowali bo byl strzal Barnetty no i dobitka w poprzeczke Volanthena.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”