Euro 2008: Polacy na Euro - Strona 10

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Polacy zajmą w grupie

1 miejsce
10
17%
2 miejsce
22
37%
3 miejsce
13
22%
bez komentarza :/
14
24%
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 08 cze 2008, 23:52

Bienias pisze:Mam nadzieje ze magiczny Zurawski juz nie zagra w tych Euro. Nie pamietam jednego dobrego meczu tego pilkarza na wie;lkiej imprezie a to jego 3 turniej. Teraz musimy strzelac bramki wiec Roger in Zuraw out
Krzynówek out, Edson in.... :angry2: kurna trza wcześniej było pomyśleć.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 08 cze 2008, 23:55

Marcin87 pisze:No do czego tu doszło,żeby najlepszy w polskiej drużynie był Brazylijczyk
Juz rzygam tym zdaniem slysze je po raz 2008 dzisiaj :evil:
Marcin87 pisze:Starał się
Nie mozemy chwalic go za to ze sie staral.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8721
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 cze 2008, 23:55

Powiem wam ze trzeba dac sobie spokoj z Dudka i Lewandowskim w srodku
Ty sei lepiej Martinho martw o swoich dojczów, bo dzis zagrali taką kaszanę, ze to jakiś cud, ze wygrali. Tylko braku skuteczności Polaków i sędziow zawdzieczaja zwyciestwo.
cloner hello, to myślałeś że po co Leo tak nalegał aby Jasio jechał na Euro
No ja Leo rozumiem w zupełności, w końcu on jest Holendrem, wiec dla niego wartości ważne dla Polaka są calkowicie nieznane i obojętne.
Krzynówek out, Edson in.... Angry2 kurna trza wcześniej było pomyśleć.
Piwus: wiem, ze to mega-ironia, ale ... zarówno Krzynowek, jak i Zurawski zagrali taki piach, ze to się w głowie nie mieści.

Niestety nie potrafie tego pojąć, jak to możliwe, ze w meczu o życie z Niemcami, najlepszy na boisku jest Brazylijczyk.
ZERO AMBICJI :!:

Awatar użytkownika
Marcin87
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 08 cze 2008, 23:56

Martinho pisze: Nie mozemy chwalic go za to ze sie staral.
No słuchaj :wink: On próbował :wink: Inni nie bardzo

Juz rzygam tym zdaniem slysze je po raz 2008 dzisiaj Evil or Very Mad
No to poczytasz pewnie jeszcze nie raz :wink: :wink: :wink:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 08 cze 2008, 23:58

cloner pisze: sei lepiej Martinho martw o swoich dojczów, bo dzis zagrali taką kaszanę, ze to jakiś cud, ze wygrali.
Niemcy Mistrzem Europy!!! Zobaczysz cloner :) A teraz napinka: kocham Niemcy 8)

A tak powaznie to oni sie rozkreca. Modl sie lepiej zeby pojechali Chorwatow bo Leony nie wyjda z grupy :?
Marcin87 pisze:No słuchaj On próbował Inni nie bardzo
Przestan pieprzyc bez sensu.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 cze 2008, 0:00

cloner pisze:Ty sei lepiej Martinho martw o swoich dojczów, bo dzis zagrali taką kaszanę, ze to jakiś cud, ze wygrali. Tylko braku skuteczności Polaków i sędziow zawdzieczaja zwyciestwo.
Czy onie takze nie mieli problemu ze skutecznoscia i wykonecnziem setek. Raczej mieli i to w sytuacjach sporo dogodneijszych od Polaków. Sedziwoei im pomogli, ja jestem zwolennikiem ofensywnej pilki i jesli był spaolny to dobrze, ze go puscili.

spokojnie nic sie nie stało trzeba wygrac poprostu kolejne dwa spotkania, a nastepny turniej zaczynamy od spotkania nr. 2 bo po co sie meczyc i łapac skurcze :P w pierwszym spotkaniu skoro mozna przejsc obok porazki spokojnie. Wazne ze byly fajne momenty. 8)

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 09 cze 2008, 0:01

Piotr pisze:jesli uznajesz za dobra gre umiejetnosc utrzymania sie przy pilce 50 metrow przed bramka yo swietnie
A za Janasa to nie widziałem nawet tego bo nie potrafiliśmy się utrzymać przy piłce czy tego chcieliśmy czy nie. Dziś nawet przy stanie 0:0 też mieliśmy momenty gdzie budowaliśmy akcje. Napiszę jeszcze raz - jak ktoś oczekiwał nie wiem jakiej gry i cudu to dla mnie jest niepoważny i za taką uznaję 3/4 Polaków wierzących że staliśmy się piłkarską potęgą. Ale jak już to wcześniej pisałem taka natura Polaka i za 2 lata jak zagramy na MŚ znowu będą Wielkie nadzieje...

PS piwus idź pogadaj sobie w odpowiednim dziale z Mendezem bo on pewnie gdy Roger miał piłkę gwizdał i klaskał gdy tracił piłkę :roll:

Awatar użytkownika
Marcin87
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 09 cze 2008, 0:01

Martinho pisze:Przestan pieprzyc bez sensu.
Ja? :D :D
Ja serio mówię:)Ale czuję że to CI przeszkadza :oops: hahaha

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 cze 2008, 0:02

Jarzinho pisze:Sedziwoei im pomogli, ja jestem zwolennikiem ofensywnej pilki i jesli był spaolny to dobrze, ze go puscili.
Pewnie, po co w ogole jest cos takiego jak spalony... Tylko promuje defensywny futbol :(

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 09 cze 2008, 0:04

RealFan pisze:Pewnie, po co w ogole jest cos takiego jakspalony
Co do spalonego - czy sedziowie maja izraelski sprzet komputerowy do pomiarow wojskowych w oku ze maja zobaczyc ze kant buta wystaje zza obroncow?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 cze 2008, 0:04

RealFan pisze:Pewnie, po co w ogole jest cos takiego jakspalony... Tylko promuje defensywny futbol

Sorry tak mowi FIFA. Wczoraj sedzia chcial błysnac i nei uznał bramki Pepe.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 09 cze 2008, 0:06

cloner pisze:Piwus: wiem, ze to mega-ironia, ale ... zarówno Krzynowek, jak i Zurawski zagrali taki piach, ze to się w głowie nie mieści.
Mnie zawiódł cały trójkąt Leo, z którym wiązane były największe oczekiwania (sam wiązałem) Krzynówek- Żurawski - Smolarek, wszyscy trzej byli najgorsi na boisku. Więc to nie jest tak, że jestem w tym momencie zapatrzony, bo problem dla mnie tkwi w Brazylijczyku. Zresztą jak wszedł na boisko, to już mniej jakby zaczął interesować mecz.. A co samego wyniku, to w nikim nie powinno być zdumienia, przecież grając ustawieniem 6-4-0 na ostatnim mundialu fartownie dostaliśmy tylko jedną bramkę. Jak mogło to wyglądać teraz, kiedy nikogo się nie boimy i gramy w piłkę, a nie w murowanie? A i tak Niemcy do strzelenia pierwszej bramki zamknęli nas, dopiero później nam poluzowali. Bo na co liczyliśmy w tym meczu? Na słabszych obrońców i bramkarza? A od kiedy Smolarek z Żurawskim to sępy pola karnego, od kiedy niemiecka dyscyplina nie uzupełnia takich małych braków :>? Wiem, że to był pierwszy mecz i nie mieliśmy za sobą porażki, ale nastroje mogłyby być bardziej stonowane przed meczem. Po co wciskać sobie, że są możliwości, po to by bardziej bolało, by mieć większe ciśnienie po meczu?

Liczę na 1-0 z Austrią i 0-0 z Chorwacją. Dalej, pomimo tego meczu, który dla mnie był standardem (chociaż myślę, że Leo przeliczył się z tymi Pazdanami, Kokoszkami i powinien wziąć na Euro najmocniejszy skład). Problem będzie jeśli to się uda, a Chorwacja urwie punkty Niemcom :lol:.
Ostatnio zmieniony 09 cze 2008, 0:08 przez petru, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 cze 2008, 0:07

Sedziowie sa po to, aby ocenic kazda sytuacje w sposob prawidlowy i nie wazne czy spalony byl 5 metrowy czy 2 centymetrowy. Jesli byl, a sedziowie puscili gre to jest to ich blad, jesli nie bylo, a linowy podniosl choragiewke to rowniez jest to jego blad. I tu nie ma co pieprzyc glupot, ze dobrze, ze sedzia puscil gre, jesli byl spalony. Jesli byl (bo pewnien nie jestem) to znaczy to tylko tyle, ze bramka zostala zdobyta w sposob niezgodny z przepisami i gowno kogo obchodzi, czy sedziwie maja aparature polsatu :P Mylic sie moze kazdy, ale potencjalne celowe puszczenie gry przy spalonym (bo byl maly :lol: ) jest wyjatkowo komiczne i nikt tego sie dopuszczac nie powinien.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8721
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 cze 2008, 0:10

Jarzinho pisze:Wczoraj sedzia chcial błysnac i nei uznał bramki Pepe.
I prawidłowo, ze nie uznał, bo był spalony. Kogo bym nie zapytał, wszyscy to potwierdzają.

Ale ... dzis spalony chyba jednak był. Ja nie ufam komputerom w studio, ufam jedynie dobrym powtórkom. A fifa i jej "puszczanie spalonych" mogą mi naskoczyć, moze najlepiej zlikwidowac sedziow liniowych, oni tylko spowalniają grę :lol2:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 09 cze 2008, 0:10

Ale przy takich naprawde minimalnych spalonych jak tutaj nie nalezy winic sedziego ze wypaczyl wynik... Po prostu ludzkie oko nie robi stopklatki i nie da sie wychwycic kilkunastu centymetrow przy szybkim podaniu ktore rowniez trzeba zauwazyc...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”