EURO 2008: GRUPA C - Francja, Holandia, Rumunia, Włochy

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post autor: Mentor » 09 cze 2008, 22:53

Mecz Rumunia - Francja rozczarował mnie totalnie, ale drugie spotkanie grupy C nadrobiło 'zaległości' i to nawet z nawiązką bo aż tak dobrego spotkania się nie spodziewałem a oczekiwania miałem spore :P

Francuzi bardzo słabo. Niestety brakuje im w środku pola piłkarzy, którzy mogliby obsługiwać napastników. Zero kreatywności ze strony defensywnych pomocników. Ribery jest dobry czy nawet bardzo dobry, ale to za mało. Malouda to taki zawodnik, który potrafi czasem zagrać dobrze, ale generalnie nie spodziewałbym się po nim naprawdę dobrej gry przez większą część meczu. Francuzi mają problem. Ciekawe co wymyśli Domenech.

Rumunia zagrała przeciętny mecz jak dla mnie, ale na słabo dysponowanych Francuzów wystarczyło. Ogólnie jednak to nawet po nich spodziewałem się więcej. Nie tylko Trójkolorowi zawiedli.

Drugi mecz to zupełnie inna bajka. Fantastyczna gra Holendrów. Czegoś takiego się nie spodziewałem. Wszystkie formacje zagrały dziś bardzo dobrze a momentami wręcz genialnie. Nie będę wyróżniał indywidualnie bo na wielkie pochwały zasługuje co najmniej kilku piłkarzy. Nie wiem co się stało z Włochami. Nie wiedziałem, że potrafią grać tak słabo. Co prawda mieli swoje okazje, ale ogólnie przy Holendrach wypadli bardzo blado.

Bramka Ruuda prawidłowa z punktu widzenia przepisów tak więc nie ma się do czego przyczepić.

Jestem zadowolony i czekam na więcej takich spotkań.

PS: Miałem Gio w FF, ale wymieniłem w trakcie ostatnich roszad [']

Wróć do „Piłka nożna na świecie”