FrancjaPowołani
Mistrze Europy z 2000 roku, ale od tamtej imprezy wiele się zmieniło. Zespół w którym (według mnie oczywiście) odmładzanie składu zaczęło się zbyt późno. Nawet w obecnej kadrze widzimy starą gwardię tj. Thuram czy Makelele. Teraz motorami napędowymi zespołu będą Ribery czy wschodząc gwiazda piłki Benzema. Zespół został odmłodzony o czym świadczy chociażby powołanie 18-to letniego napastnika - Gomis'a. Trójkolorowi mają szansę na tryumf.
Powołani
Oranje czyli kolejny z faworytów grupy i całego turnieju. Holendrzy kończą pewną erę piłkarską w sowim kraju (chociaż w sumie skończyła się ona juz parę lat temu). Zawodnicy jak Cocu, Davids, bracia De Boer, Overmars dawno już odeszli i zakończyli piękny okres w historii Holenderskiego futbolu. Teraz jedna z byłych gwiazd tamtejszej piłki Van Basten stara się dorównać tamtemu zespołowi, powołując młodych graczy. Zaleą Oranje jest na pewno wszechstronność rozgrywania akcji, mając w składzie zawodników o różnej charakterystyce i różnych mocnych stronach moga rozgrywać akcję szybko technicznie krótkimi podaniami, czy też mogą grać długą piłkę w pole karne do Kuyt'a czy Hesselnik'a.
RumuniaPowołani
Rumuni znowu trafili do trudnej grupy, są zrozpaczeni do tego stopnia że prezydent ich federacji posądzał UEFA o przekręty. Dla mnie zespół anonimowy znane są mi jedynie trzony zespołu jak Mutu, Dica, Chivu czy Lobont. Gdyby byli w innej grupie może nawet byliby faworytami do wyjścia z niej ale los chciał iż są w tej najcięższej i awans do kolejnego etapu będzie dla nich cholernie trudny. Są skazani na porażkę ale z pewnością tanio skóry nie sprzedadzą. Ligę mają mocniejszą niż my więc zawodników skąd brać mają
WłochyPowołani
Czy tak jak Francja w 2000 roku po zdobyciu Mistrzostwa Świata zdobędą Mistrzostwo Starego kontynentu? Patrząc na ich skład, można dojść d wniosku że są w stanie to zrobić. Co prawda z kadry zrezygnował kapitan Totti, ale Squadra Azurra wciąż słynie z żelaznej defensywy co może pomóc im w odniesieniu sukcesu, bo jak wiemy w ważnych turniejach pada mało bramek.Do tego na wysokim poziomie broni wciąż najlepszy bramkarz świata Buffon. Do reprezentacji powraca po wspaniałym sezonie Del Piero który będzie straszył obrońców przeciwników.