Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 430

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 777

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 05 cze 2008, 22:25

Hanni pisze:gdybyśmy grali we Francji, też wygrywalibyśmy wszystko. Czy calutki sezon bez porażki uznajesz za brak kropki nad i?
Jedna jaskółka wiosny nie czyni , no i nadal uważam że 7 mistrzostw z rzędu brzmi lepiej :)

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 05 cze 2008, 23:17

brylancik pisze:Nike jako firma zarabia na sprzedawaniu znaku towarowego. Dostają setki różnych propozycji od różnych projektantów, po czym wybierają coś co im się spodoba. Możesz wysłać swój własny projekt.
No proszę, o tym nie wiedziałem. Pora więc zakasać rękawy i brać się do pracy :P .

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 06 cze 2008, 11:06

Jedna jaskółka wiosny nie czyni , no i nadal uważam że 7 mistrzostw z rzędu brzmi lepiej Smile

Tak tyle że Lyon nie ma rywala w swojej lidze z którym mógłby przegrać walkę o tytuł. Nie ma we Francji drużyny która rok rocznie walczyłaby z Lyonem jak równy z równym ;) Co roku przeważnie jest to inna drużyna np. w tym było to Bordeaux. Więc według mnie lepiej brzmi drużyna która walczy o MISTRZA ANGLII niż MISTRZ FRANCJI. Choć przyznam że to olbrzymi sukces być siedem razy z rzędu mistrzem swojego kraju ;)

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 06 cze 2008, 16:03

majer13 pisze:Więc według mnie lepiej brzmi drużyna która walczy o MISTRZA ANGLII niż MISTRZ FRANCJI
I dlatego wlasnie Arsenal jest I bez kropki a Lyon i z kropką. Arsenal gra pieknie Arsenal gra cudnie , ale Arsenal nie potrafi wygrać i pewnie to się nie zmieni póki menadżer się nie zmieni ...

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 06 cze 2008, 17:52

j1mmy pisze:pewnie to się nie zmieni póki menadżer się nie zmieni ...
Nie mów hop, ale też widzę problem w Wengerze.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 06 cze 2008, 19:17

To wciąż kwestia szerokiej, wyrównanej kadry. Przyszły obrońcy i cały misterny plan Wengera...itd. Nie da się wygrać Premiership grając nierówno cały sezon. Zajebiste ponad pół sezonu nie wystarczy. Teraz można gdybać co by było, gdyby...

To jest też tak, że Wenger owszem szuka przyszłych gwiazd wśród młodych piłkarzy, ale chyba popełnia błąd traktując ich jako zastępców dla graczy pierwszego składu. Bo jak przychodzą kontuzję to na tych chłopaków - nieogranych spada spory ciężar i presja.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 06 cze 2008, 19:22

Cris7 pisze:Zajebiste ponad pół sezonu nie wystarczy
Jakby nie patrzeć, to cały sezon to jest ponad pół sezonu, więc ponad pół sezonu by wystarczyło.
Cris7 pisze:Teraz można gdybać co by było, gdyby...
Akurat teraz rozmowa tyczy się nie tego co by było, gdyby, ale tego co zawiodło.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 06 cze 2008, 21:39

Cris7 pisze:To jest też tak, że Wenger owszem szuka przyszłych gwiazd wśród młodych piłkarzy, ale chyba popełnia błąd traktując ich jako zastępców dla graczy pierwszego składu. Bo jak przychodzą kontuzję to na tych chłopaków - nieogranych spada spory ciężar i presja.

A ja odnoszę wrażenie , ze to bardziej jest brak szacunku dla weteranów ...
Ale wolałbym sie nie wgłębiac w temat bo aż tak nie jestem obeznany w temacie AFC

zamelcia
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zamelcia » 07 cze 2008, 6:52

To nie jest brak szacunku dla weteranów. Wenger potrafi dobrze ocenić czy gracz ma już najlepsze lata za sobą czy nie, i ściaga jedynie graczy którzy pograją jeszcze kilka lat na dobrym poziomie a nie mających najlepsze lata za sobą. A po za tym było by więcej doświadczonych piłkarzy gdyby nie odchodzili, spójrz na doświadczonych piłkarzy którzy odchodzili w ostatnich latach, czy ktoś ich nie chciał w drużynie? Sami chcieli odejść, więc to nie wina Wengera.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 07 cze 2008, 7:56

PubuśBubuś pisze:Jakby nie patrzeć, to cały sezon to jest ponad pół sezonu, więc ponad pół sezonu by wystarczyło.
:o Jakbym chciał napisać cały sezon, to bym napisał "cały sezon". Jeśli miałem na myśli trochę ponad pół sezonu,to napisałem "ponad pół sezonu". Myślę, że tylko Ty odbierasz określenie "ponad pół sezonu" jak cały sezon.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 07 cze 2008, 13:05

Emmanuel Adebayor w wywiadzie dla Sky Sports zapewnił po raz kolejny kibiców, iż nie ma zamiaru odchodzić z Arsenalu. Gracz Togijskiego pochodzenia powiedział, że jest szczęśliwy grając w naszym trykocie i nawet przez chwilę nie pomyślał o zmianie barw klubowych.

Ponadto Wenger w wywiadzie dla tego samego serwisu ujawnił, że po Flaminim i Lehmannie nikt już nie opuści zespołu :o . Czyżby transfer Hleba zawisł gdzieś w czasoprzestrzeni? Nie ukrywam, że niezmiernie by mnie taki fakt ucieszył :wink: .

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 07 cze 2008, 13:13

Cris7 pisze:Myślę, że tylko Ty odbierasz określenie "ponad pół sezonu" jak cały sezon.
:D Nie, ale napisałeś że świetne ponad pół sezonu nie wystarczy, a ja napisałem, że ponad pół sezonu wystarczyć może.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 09 cze 2008, 10:23

Co słychac w sprawie ewentualnego odejścia Hleba? Pytam dlatego, że niektóre niemieckie media nagle zaczęły go łączyć z nami :shock:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 cze 2008, 15:08

Nic nie słychać. Podejrzewam, że to będzie się ciągnęło do końca okienka. Ale już mi to szczerze mówiąc się zbrzydło. Jak odejdzie to trudno - jak zostanie - będę sie cieszył. Szkoda moich nerwów.

Ma chłopak chyba ze 3 róznych agentów, każdy co innego mówi. Hleb co innego. Wenger też mówi, że już nikt nie odejdzie.

A tymczasem klub oficjalnie potwierdził nowe stroje:

http://www.arsenal.com/images/wallpaper ... 24x768.jpg

Do złudzenia przypominają te, które nosił stary dobry Arsenal:
http://www.overyourhead.co.uk/images/misc/gooners.jpg

edit:

Alex Song przedłużył kontrakt :jupi:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 cze 2008, 11:24

Wiele się ostatnio dzieje.

Gary Lewin po 30 latach odchodzi :( kolejna legenda. Człowiek, który w ostatnim czasie być może uratował życie Terry'ego i nogę Eduardo. Gary przechodzi do kadry, będzie teraz tylko ich leczył. Kto wie - może nasze kłopoty z urazami sie skończą :lol: choć nie powiem, trochę przykro jak co chwila osoby mocno związane z Arsenalem odchodzą.

Tony Adams póki co nie przyjdzie, przedłużył umowę z Portmosuth.

Hleb znów zaprzeczył plotkom [Barca i Bayern] powiedział, że ma 2 lata umowę i odejdzie tylko w porozumieniu z Arsenalem.

Jak pisałem już wyżej - Alex Song przedłużył umowę. Widzę, że jest mały odzew, ale ja się strasznie cieszę. Chcę aby Alex został i co wazniejsze - aby grał na pozycji defensywnego pomocnika - nie na stoperze. Kto wie - może nie trzeba będzie kupować za kilkanaście mln nowego DM'a

Dziś Cardiff City podało do wiadomości, że Aaron Ramsey chce grać dla nas. Już myślałem, że jest stracony, jak sie chwalili nim na stronce United. Ale widać, że jest bliżej nas. Oczywiscie musi się dogadać z klubem, ale jeśli chce grać, to pewnie się dogada. Kwota - ok 5 mln funtów.
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/footbal ... 445528.stm

Także Theo powinien u nas zostać - nie ma mowy o wypozyczaniu. Theo oświadczył, że chce zostać i walczyć o miejsce w pierwszym składzie.
Theo za Eboue na skrzydło i będę szczęsliwy.

Carlos Vela strzelił bramkę dla reprezentacji. -> i ten komentarz :lol2:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”