lista wildsteina

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post autor: Chlopaczek » 05 lut 2005, 23:52

Bellus widze postep postep bo z tym piekarzem to zaczynasz idealizowac jak ja czasami :lol: Juz widze jak piekarz daje komus chleb na "prosze" i slowo honoru.
Jednak mniejsza z tym.Chodzi ze te dwa przyklady ilustruja kradziez ale kradziez spowodowana zupelnie innymi czynnikami.W jednym z tych przypadkow musza byc okolicznoci lagodzace.

Odnosnie dekomunizacji to prosze przestancie naprawde chce wam sie rozdrapywac stare rany?Malo mamy w Polsce problemow?Chyba nie chcesz powiedziec ze za cale zlo odpowiedzialni sa tylko komunisci?Lapowki biora i zwykli obywatele i prawi politycy (jest cos takiego?Niewazne :lol: ) i ksieza.Podobnie z aferami.A skad wziasc na to znowu pieniadze.Przeciez IPN pochlonal strasznie duzo kasy a proces dekomunizacji pochlonie tez sporo.Moze kosciol da oni przeciez nie lubia komuchow powinno im na tym zalezec :lol:
Moze lepiej sie przemeczyc jeszcze troche z tymi co sa od tylu lat u koryta i poczekac az do wladzy dojda ludzie urodzeni w latach 80 i pozniejszych?Chyba dotacje z Unii nie pojda na ewentualna dekomunizacje (zreszta Unia by nie pozwolila by marnowano jej kase na odgrzebywanie przeszlosci moim zdaniem)?Jestem zwolennikiem UE i trzeba zauwazyc ze byli komunisci maja swoje znaczne zaslugi we wprowadzeniu nas do niej.Moze jednak nie sa tacy najgorsi obecnie jesli przyczynili sie (mam nadzieje) do poprawu bytu wielu Polakow w nie tak odleglej przyszlosci?
Dla mnie postulaty o dekomunizacje ocieraja sie juz o absurd i paranoje.
Dobra zostawmy to albo zalozmy nowy temat :wink: W koncu mamy mowic tutaj o liscie.

Wildstein moim zdaniem zachowal sie jak dzieciak ktory wrzucil do klasy smierdziucha i czeka na rozwoj wydarzen.Jesli chcial zwrocic na siebie uwage to udalo mu sie.Jesli chcial odwetu to byc moze sie mu udalo.Jesli chcial dobrze to raczej mu sie nie udalo bo ta lista ma tyle wspolnego z prawda co ja z Interem :lol:

Pozdrawiam.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”