EURO 2008: GRUPA D - Grecja, Hiszpania, Rosja, Szwecja

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post autor: Mentor » 14 cze 2008, 20:18

Villa Obrazek

Mecz bardzo wyrównany. Początek dla Hiszpanów, ale po strzeleniu bramki oddali zupełnie inicjatywę i Szwedzi byli w tym okresie zespołem lepszy. Najbardziej irytowały mnie długie piłki na Torresa ['] Rozumiem, że można tak zagrać od czasu do czasu, ale Hiszpanie w pierwszej połowie grali tak prawie bez przerwy i nie przynosiło im to żadnej korzyści co zresztą nikogo nie powinno dziwić, ale mniejsza o to. Druga połowa lepsza w wykonaniu La Seleccion. Po zejściu Ibry Szwedzi nie mieli praktycznie nic do zaoferowania w ataku. Henka już niestety jest za stary, aby samemu coś zdziałać aczkolwiek i tak olbrzymi szacunek dla niego za pracę jaką wykonywał. Najlepszy na boisku chyba Senna. Ramos aktywniejszy w ataku, ale i tak IMHO słaby mecz bo znowu kilka błędów popełnił. Iniesta bezbarwny. Mógłby więcej grać na lewej stronie :roll: Mam nadzieję, że uraz Puyola to nic groźnego :pray:

Co do sędziowania to niestety jak zwykle :roll: Karny dla Hiszpanów jak dla mnie ewidentny. Nie rozumiem też dlaczego arbiter zakończył pierwszą połowę niemalże w momencie podania w pole karne Szwedów :roll:

Po EURO znowu odżyje dyskusja na temat wprowadzenia technicznych usprawnień sędziowania. Przynajmniej mam taką nadzieję.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”