Skład
Skład
Skład
SkładKadry na Euro znane, do mistrzostw 10 dni, wiec pora pootwierać tematy. Wybrałem sobie grupe z Hiszpania, bo to reprezentacja, ktorej bede kibicował, oczywiscie obok Polski.
Grecja aktualny mistrz, ekipa świetnie poukładana taktycznie, mająca kilku naprawde ciekawych pilkarzy. Oczywiscie postacia "number one" jest tam ciagle Otto Rehhagel. Z złotej ekipy pozostalo 10 pilkarzy. Grecji zabrakło na MŚ jednka Otto przebudował drużyne, ktora ponwonie awansowała na Euro z ciezkiej grupy- turcy, BiH czy Norwegia nie sa słabymi reprezentacjami. Osobiscie wątpie zeby nastpaił powtórka i Grecy chocby znaleźli sie na podium. Hiszpania to nie ta ekipa Saeza, a po ewentualnym awansie czeka ich bardzo ciezki rywal. Jednak z innej strony skoro raz sie udało to dlaczego nie zrobic niespodzianki poraz kolejny.
Hiszpania moj faworyt nie do awansu ale złota. Kadra Aragonesa wyglada naprawde imponujaco. Lusi podczas elminacji zgrał kadre bardzo mocno, wypracował prawdziwa maszyne, ktora dziala tak efektyenie jak chyba nigdy. Nie było efektownie, jednak moze wreszcie bedzie odwrotnie niz zawsze, efektowne wynik nie beda w elminacjach a w finałach. Druzyna świetnie poukladana taktycznie z zawodnikami grajacymi w najlepszych druzynach w Europie, posiadajaca swoj styl. Mieszanka doswiadczenia Senna/ Xavi z mldoscia Silva/ Iniesta/ Cesc. Co wazne zespoł jest prawdziwym zespołem kazdy walczy za drugiego widać w kazdym spotkaniu walke, ambicje i ogromna rozwage. Jesli nie teraz to kiedy.
Rosja. Jesli jakas druzyna elminuje Anglikow, to jest dobra. Tak poważnie trener z doswiadczeniem, zajebistymi umiejetnsociami, potrafi zdzialac wiele. Kadra Rosjii sklada sie z 13 zawodnikow z czego 22 gra w rodzimej lidze. Po wynikach jakie osiagaja druzyny klubowe, widać, że nie sa to słabi zawodnicy. Zdecydoanwie moga zaskoczyć jak CSKA czy niedawno Zenit. Zawodnicy jak Pavlyuchenko czy Arshavin to cele kilku czolowych ekip. Kilku innych takze przewija sie w plotkach transferowych, tylko z Rosji ciezko kogos wyrwać, bo poziom ciagle sie podnosi, a pieniedzy nigdy tam nie brakowało. Zobaczymy co wymysli Hiddink.
Szwecja dla mnie kandydat do 4 miejsca. Jednak czy to poraz pierwszy maja ciezka grupe a i tak z niej wychodza. Przeciez to oni zostawiali w pokonanym polu na finałwoych turniejach Włochów czy Argentyńczyków. Kiedys to była dla mnie druzyn, ktora mogła pokrzyżować plany najlepszym, jednak teraz to gwiazda Zlatana, moze prawdziwa ikona Larsson i co dalej. Jest oczywiscie młody S. Larsson, Elmander czy Kallstrom, jednak to chyba wszyscy, ktorzy jako-tako sie licza w Europie. Ciezko im bedzie walczyć o awans z Hiszpanami czy druzynami majacymi za soba Rehhagela czy Hiddinka.
To wyjdzie z grupy- jesli Hiszpanie beda grac tak jak od polowy elminacji i meczach towarzyskich to nie powinni miec problemow z pierwsza lokata. Kto za nimi, niby druyzny z podobnymi sznasami. Ja stawiam na Rosjan, pewnei beda mieli po milionie za awans