Euro 2008: Polacy na Euro - Strona 28

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Polacy zajmą w grupie

1 miejsce
10
17%
2 miejsce
22
37%
3 miejsce
13
22%
bez komentarza :/
14
24%
Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 14 cze 2008, 23:26

Tak a widzieliscie podobne trzymanie zawodnika we wczorajszych spotkaniach
Może nie trzymanie ale w meczu Rosja - Grecja naliczyłem sześć nie odgwizdanych karnych :lol: A faul Golańskiego wcześniej imo bardziej zasługiwał na podyktowanie '11'.
zadne asy ... Czesio albo Henio
To z tej dwójki najlepszy będzie Czesio... ale ten z 'Włatcy móch' :P

Mnie najbardziej denerwują eksperci robiący za fachowców w TV. Niech będą to już nasze byłe boiskowe gwiazdy (a w przypadku Hajty jak się niedawno dowiedziałem gwiazda wciąż najjaśniej świecąca :lol: ) czy też trenerzy bo ktoś musi się wypowiadać no ale jak dziś w TVN24 słucham mądrzącego się dziennikarza sportowego i psychologa (?) to :heft: Niech zejdą oni do podziemia jak nasze forum czy to mądrzą się w pracy i domu ale w żeby w TV? :zgon: To tak jak niemal wszyscy zgodnie twierdzili że Holendrzy pierwszą bramkę strzelili ze spalonego (sam byłem skazany na relację radiową z której dowiedziałem się że gol był strzelony nieprawidłowo) a wedle przepisów bramka była prawidłowa.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 cze 2008, 23:37

Yukasz pisze:Może nie trzymanie ale w meczu Rosja - Grecja naliczyłem sześć nie odgwizdanych karnych

Tak ja nie widzialem, zeby jakis zaowdnic czy to Grek czy Rosjanin pociagał tak ewidentnie rywala za koszulke. Co oczywiscie nie oznacza, ze sedzia nie popelnil bledow, ale raczej nie jesli chodzi o nie podytkowanie karnych w tym spotkaniu.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 14 cze 2008, 23:40

Niech sobie Leo pozostanie na stanowisku. Nic wiecej niz awans do kolejnego turnieju i tak nie ugramy, czy trenerem bedzie Leo czy Smuda czy jeszcze kto inny. Po prostu mamy na to za slabych pilkarzy. Denerwuje mnie jednak nakrecanie tej calej machiny i robienie z nas mistrzow przez samych pilkarzy, trenera i media. Na co to?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2330
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 15 cze 2008, 1:04

Jak UE stanie się jednym krajem to będziemy zawsze mistrzami świata :lol:

Awatar użytkownika
Samael
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samael » 15 cze 2008, 5:14

Tak czytam i czasem przecieram oczy bo nie wierze...Skoro Lewandowski ewidentnie fauluje,to co robi Kienast z Jackiem Bąkiem ?? Co innego gdyby pilka byla zagrana do faulowanego,ale na powtórkach widac ,ze na pewno by do niej nie doszedł !
Koles jak dla mnie ewidentnie pcha sie na Lewandowskiego,a potem juz teatr.Faule sa z obu stron,ale ze to my prowadzimy, gramy przeciwko gospodarzom i dzieje sie to w polu karnym ponosimy kare.Pal szesc gdyby zagwizdal Golanskiemu,bo tam faul byl ewidentny ! Ja za Bonkiem nie przepadam i czasami gada glupoty,ale wierze mu w tej sytuacji bo ma doswiadczenie z boiska i moim zdaniem ma racje mowiac, to co powiedzial w Polsacie.Z tym spalonym Rogera tez nie wiadomo jak jest do konca...gdzies wyczytalem,ze juz nie decyduje moment zagrania tylko moment przyjecia wg jakis tam zmienionych przepisach o spalonym,ale pewnosci nie mam,bo nie moge znalezc zrodla zeby to zweryfikowac.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 15 cze 2008, 12:21

Samael pisze:Tak czytam i czasem przecieram oczy bo nie wierze...Skoro Lewandowski ewidentnie fauluje,to co robi Kienast z Jackiem Bąkiem ?? Co innego gdyby pilka byla zagrana do faulowanego,ale na powtórkach widac ,ze na pewno by do niej nie doszedł !
Koles jak dla mnie ewidentnie pcha sie na Lewandowskiego,a potem juz teatr.Faule sa z obu stron,ale ze to my prowadzimy, gramy przeciwko gospodarzom i dzieje sie to w polu karnym ponosimy kare.Pal szesc gdyby zagwizdal Golanskiemu,bo tam faul byl ewidentny ! Ja za Bonkiem nie przepadam i czasami gada glupoty,ale wierze mu w tej sytuacji bo ma doswiadczenie z boiska i moim zdaniem ma racje mowiac, to co powiedzial w Polsacie.Z tym spalonym Rogera tez nie wiadomo jak jest do konca...gdzies wyczytalem,ze juz nie decyduje moment zagrania tylko moment przyjecia wg jakis tam zmienionych przepisach o spalonym,ale pewnosci nie mam,bo nie moge znalezc zrodla zeby to zweryfikowac.

Spalony był ewidentny i niema co do tego wątpliwości, ale trudno było sędziemu liniowemu wychwycić to, a tym bardziej głównemu. A przy karnym sędzia główny stał niedaleko i na pewno wszystko widział jak na tacy więc podyktował tego karnego z premedytacją i pełnym przekonaniem.Wiec widzimy że ten karny nie był przypadkiem i sędzia wypaczył wynik meczu, chcąc żeby Austria zdobyła co najmniej jeden punkt na tym EURO. I nie dziwi mnie reakcja UEFA że broni swojego członka, bo zapewne i oni są zamieszani w to 8)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 15 cze 2008, 18:36

- Podjąłem decyzję, jaką w tamtej chwili uznałem za słuszną. Mam nadzieję, że inni też dojdą do tego wniosku. Nie powinienem za to uznać gola dla Polaków, bo ten padł ze spalonego - powiedział Webb.
--------

teraz to on sam nie potrzebnie podgrzewa sytuacje :roll:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 15 cze 2008, 22:11

Piotr ma racje. Mamy tylko Boruca i dlugo dlugo nic. Roger? Potrafi robic glupoty z pilka, potrafi poderwac zespol ale to nic wielkiego... Oczywiscie na tle reszty jego gra wyglada zajebiscie. Zobaczmy na poszczegolnych graczy jest Golanski ktory w klubie gra zajebiscie a w reprezentacji zawala mecz, jest Krzynowek ktorego gra 2 miechy przed Euro wskazywala na zajebiscie slaba forme, jest Smolarek, ktory mial byc gwiazda naszej druzyny a nawet nie oddal przyzwoitego strzalu ani nie przeprowadzil dobrej akcji i jest Zurawski, ktory no wlasnie tylko jest. Wielu graczy nie trafilo z forma na Euro.

A to dmuchanie balona przed euro to bylo na jakiej podstawie, remisu z Macedonia, porazki z USA czy wymeczonej wygranej z Albania? Eh spodziewalismy sie tak naprawde cudu a nie dobrej gry.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 15 cze 2008, 22:14

Co do Golańskiego, to chciałbym zobaczyc jakby zagrał na prawej obronie. Paranoja, że nie ma u nas lewonożnego bocznego obrońcy, który byłby w stanie zagrac na reprezentacyjnym poziomie.

Awatar użytkownika
Marcin87
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 15 cze 2008, 22:21

Martinho pisze:A to dmuchanie balona przed euro to bylo na jakiej podstawie, remisu z Macedonia, porazki z USA czy wymeczonej wygranej z Albania?
Na takiej podstawie że trafiliśmy na ŁATWĄ grupę.Mentalność polaka,jeśli nie masz w grupie takich przeciwników jak NIEMCY,ANGLIA,WŁOCHY(sporo można wymieniać)to masz łatwą grupę z której wyjść to łatwizna.
Martinho pisze:Wielu graczy nie trafilo z forma na Euro.
No jakby nawet trafili to ciężko by było grać na poziomie Portugalczyków czy innych Holendrów :wink:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 15 cze 2008, 22:28

Marcin87 pisze:ŁATWĄ grupę.
Grupa byla latwa ale to w porownaniu do innych... Przeciez mamy w grupie Niemcow ktorzy caly czas baty nam daja i Chorwatow ktorzy zniechecili Anglikow do gry w pilke... No i gospodarz ktory wiadomo - ma swoje przywileje ;) Na Euro nie ma slabych druzyn i zeby wyjsc z grupy trzeba byc naprawde dobrze przygotowanym, nawet jak mamy taka Austrie, Wegry czy Malte.
Marcin87 pisze:No jakby nawet trafili to ciężko by było grać na poziomie Portugalczyków czy innych Holendrów
Jakby trafili to smiem twierdzic ze spokojnie wyszliby z grupy - Niemcy graja piach, Austria by dostala baty a Chorwacja pewnie by zapewnila sobie awans i byloby nam latwiej z nimi. A tak to widzisz.

Awatar użytkownika
Marcin87
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 15 cze 2008, 22:35

Martinho pisze:Niemcy graja piach
Niemcy grali piach z Chorwatami.Nas pojechali bez problemów.Wydawać się może że po tym syfiastym meczu Niemców z Chorwacją nasi zachodni sąsiedzi wyciągną odpowiednie wnioski.Debilne zachowanie jak to powiedział Komentator Mati Borek "Basti-Fantasti" może świadczyć o tym że jak Szkopom mecz nie idzie to szarżują ostro.Basti-Fantasti pokazał :wink: co robią Niemcy jak im nie idzie :wink:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 16 cze 2008, 8:19

No to panowie. Na Chorwację! Jest nadzieja! :lol:

awansujemy gdy wygramy z Chorwacją różnicą o co najmniej jedną bramkę większą niż Austria z Niemcami i jednocześnie strzelimy Chorwatom co najmniej tyle samo bramek, co Austria Niemcom. :lol:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 16 cze 2008, 8:24

Przeciez Austria nie wygra z Niemcami.... O czym wy marzycie jeszcze? Byly 2 szanse zmarnowalismy je.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 16 cze 2008, 8:31

Martinho pisze:Przeciez Austria nie wygra z Niemcami....
Tego bym taki pewny nie byl ...
Tu nie chodzi juz o Polske. Austria pokazala sie z dobrej strony z Chorwacja nie zaslugiwala na porazke, bo w drugiej polowe mogla wbic przynajmniej 1gola, ogolnie to zdominowala 2polowe, mecz z Polska kazdy widzial
Niemcy :roll: Ballack w zyciowej formie :lol: kontuzje + gowniana gra polaczona z meczem z gospodarzem
Widac jesli chodiz o ocene niemcow to jestes slepo zapatrzony, obraz z tego wynika taki ze bardziej poczuwasz sie do tego drugiego obywatelstwa - ale uj mi do tego
Tak czy inaczej nawet niemcy maja watpliwosci ale ... nie ty http://sport.onet.pl/74318,1248685,1769 ... omosc.html

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”