EURO 2008: GRUPA C - Francja, Holandia, Rumunia, Włochy

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post autor: maestro » 17 cze 2008, 16:31

No i dziś trzeci już mecz prawdy dla Donka :P Holandia może i wyjdzie rezerwami ale są rozpędzeni, wysokie morale i rezerwowi też będą chcieli sie pokazać. Poza tym MvB i Donek, to ponoc dobrze znajomi, grali kiedyś razem w Milanie więc nie sądzę, by specjalnie odpuścił. My tu jednak skupiamy się na wyniku Holandii, a jeszcze trzeba wygrać z Francją, co będzie bardzo trudnym zadaniem. W obu ekipach nie dzieje się najlepiej. prasa znów huczy od zmian, jakie ma zamiar przeprowadzić Donek. Na ławce ponoć zasiądą Pirlo i De Rossi, Toniego ma zastąpić Borriello :roll: mam wrażenie i chyba nie tylko ja, że Donek sam nie wie co robi, nie ma koncepcji, a te jego zmiany (zwłaszcza na mecz z Rumunią) to bardziej wymuszone przez prasę, niż z jego własnego przekonania...

Nie zmienia to jednak faktu, że wielu Azzurrich jest bez formy. Toni, co on wyprawiał z Rumunią, to w normalnej dyspozycji wykorzystałby przynajmniej ze 3 sytuacje. Del Piero pograł ładnie z ławki z Holandia, ale z Rumunią to cienizna, choć z drugiej strony gra leciała na Toniego i Alex praktycznie nie dostawał piłek. Niestety nie szło mu nigdy w kadrze tak dobrze, jak w klube... Na dzień dzisiejszy Di Natale, nie wspominając już o Cassano, sprawiają dużo lepsze wrażenie i ława dla Del Piero zrozumiała. Nie skreślałbym jednak Camora po jednym słabym meczu z Holandią. To świetny piłkarz, niezwykle kreatywny, miał bardzo dobry sezon, Italia po prostu nie ma lepszego na prawe skrzydło. Jesli pomoc wyjdzie w skłądzie Rino-Aquilani-Ambrosini (nie wiem co on jeszcze tam robi :shock: )m, a Cassano na skrzydle, zamiast w środku, to znów będzie masakryczna Luca pomiędzy linią ataku i pomocy, znów będą długie piłki na napastnika, do których jednak Borriello (w przeciwieństwie do Toniego, nie będzie doskakiwał :P To czarny scenariusz i mam nadzieję, że jednak inaczej to będzie wyglądało i aż takich zmian Donek nie narobi. Jeśli już Pirlo (choć i tak bym go wystawił) ma zasiąść na łąwie, to pomoc powinna wyglądać De Rossi-Aquilani i oni powinni bombardować bramkę z dystansu, bo tego też w Italii brakuje. Musimy w tym meczu atakować, a nie się bronić, a pomoc jest kluczem niestety. Donek pewnie teraz dzwoni do dziennikarzy Gazzetty Dello Sport i pyta, jaki ma wystawić skład :lol:

We Francji też ponoć nie najlepiej, nie najlepsza gra, kłótnie jakieś ale o mobilizacje w takim meczu na pewno nie trudno. Najsłabszymi punktami obu zespołów są trenerzy :P dziś walczą na śmierć i życie ale bardzo możliwe, że polegną obydwaj. Trzeba dziś oglądać jakoś dwa mecze jednocześnie, mimo wszystko liczę na szczęśliwe zakończenie :]

Forza Italia, Forza Holandia :]

Wróć do „Piłka nożna na świecie”