FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 681

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Dramatic
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dramatic » 16 cze 2008, 13:58

Ale Ronaldo jeszcze się może rozkręcić ;)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 cze 2008, 17:50

grzegorzfcb pisze:Ciekawy jestem jakie są plany Pepa wobec wobec Valiente i Crosasa. Valiente w Barcy B chyba grał w pomocy, ciekawe czy da mu szansę gry w pierwszy zespole, mimo, że już jest dosyć tłoczno, czy jeszcze zostanie w drugiej drużynie ? Z kolei z Crosasa jest podobny zadowolony prezes Lyonu, aczkolwiek ja uważam, że wypożyczenie go tam było błędem . Powinien pójść do jakiegoś hiszpańskiego drugoligowca, więcej by pograł.

Cholera ja ciagle czekam na Valiente, az dostanie kilka szans. Mialem nadzieje, że Ryj da mu szanse na gre. Gosciu niedawno był typowany do gry w pierwszym skaldzie, a to było 3-4 seozny temu, a tu nagle gra w B. Teraz bedzie mu jeszcze ciezej, bo zawodnikow na jego pozycje jest naprawde sporo.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 cze 2008, 17:56

Jarzinho pisze:Gosciu niedawno był typowany do gry w pierwszym skaldzie, a to było 3-4 seozny temu, a tu nagle gra w B.
Przesadzasz i to mocno bo 3-4 sezony temu to Valiente miał 17 lat i nie przypominam sobie, aby ktoś go wtedy widział w pierwszym składzie ani nawet w pierwszej drużynie.

Awatar użytkownika
Szymek89
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Szymek89 » 17 cze 2008, 0:25

No tak, może Pep weźmie parę zawodników z drużyny 'B', oprócz Valiente i Crossas'a. Do tego bym dodał Vazqueza czy Botię, a już po mały pukają do pierwszej drużyny Assulin, Alcantara, czy Iago Falque( który IMO już dawno był jeszcze większym talentem niż Bojan[równolatek]).

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 cze 2008, 1:41

Tak Szymek. Weźmie wszystkich a jak coś pójdzie nie tak to wyłączy FM-a bez zapisywania a potem wczyta sejwa.

Awatar użytkownika
Szymek89

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Szymek89 » 17 cze 2008, 10:13

Ja piszę o małym wprowadzaniu do 1 drużyny, taki młody Vazquez, przecież moim zdaniem w niczym nie ustępuje Ezquerro,a może się wypromować i można go sprzedać jak Damię czy Verdiego.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2406
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 17 cze 2008, 10:18

Jesli ktos z rezerw mialby sie pojawic w Barcelonie zamiast Ezquero to lepiej dla niego, by sie wcale tam nie pojawial.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 cze 2008, 10:40

Szymek89 pisze:Ja piszę o małym wprowadzaniu do 1 drużyny
Ile piłkarzy chciałbyś tak wprowadzać? Pięciu? Sześciu? Siedmiu? Niby kiedy i za kogo by grali?
Szymek89 pisze:Botię
Napisz nam coś o nim. Jak się prezentował dotychczas w Barcelonie B, na jakiej pozycji gra, kogo przypomina i kogo mógłby ewentualnie zastępować.
Szymek89 pisze:Iago Falque( który IMO już dawno był jeszcze większym talentem niż Bojan[równolatek])
Po czym wnosisz, że Iago to większy talent niż Bojan?

Szymek89 pisze:taki młody Vazquez, przecież moim zdaniem w niczym nie ustępuje Ezquerro
Bierzmy go. Zastąpi Ezquerro, czyli zagra 10 minut w sezonie jak dobrze pójdzie.

Awatar użytkownika
Szymek89

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Szymek89 » 17 cze 2008, 16:08

Mentor pisze: Ile piłkarzy chciałbyś tak wprowadzać? Pięciu? Sześciu? Siedmiu? Niby kiedy i za kogo by grali?
W każdym sezonie do pierwszej drużyny przychodzą młodzi zawodnicy ( dwa lata temu Messi, rok temu Dos Santos czy Bojan, to czemu w tym rok u nie miałbym dołączyć kolejny młodzian? Odszedł Gio, to pozostała luka, którą może zapełnić np. Assulin
Mentor pisze:
Szymek89 pisze:Botię
Napisz nam coś o nim. Jak się prezentował dotychczas w Barcelonie B, na jakiej pozycji gra, kogo przypomina i kogo mógłby ewentualnie zastępować.
Jest to zawodnik występujący w defensywie - środek i prawa strona, także czasami występował na DM, może nie jest to zawodnik na pierwszą '18', ale warto go mieć na oku, wobec kontuzji, które w ostatnich latach, aż nadto dawały o sobie znać ( generalnie chodzi mi oto, żeby nie było takiej sytuacji, że np. Y. Toure musi występować z kontuzją, bo nie ma kto inny wystąpić)
Mentor pisze:
Szymek89 pisze:Iago Falque( który IMO już dawno był jeszcze większym talentem niż Bojan[równolatek])
Po czym wnosisz, że Iago to większy talent niż Bojan?
Może trochę przesadziłem, ale obaj dysponują wg. mnie nadal podobnym potencjałem.
Gdy obaj w sezonie w sezonie 2006/2007 (na wiosnę) zaczęli po mału grywać w rezerwach, to prezentowali podobny poziom. Tyle że pozycja Falque to raczej cofnięty napstnik/skrzydłowy, czyli pozycja dość mocno obsadzona w pierszym składzie (R10, Henry czy nawet Messiego to tego grona można dorzucić), a Bojan gra na szpicy, czyli pozycji dość średnio obsadzonej w zeszłym sezonie, więc dostał szansę pozkazania się i ją wykorzystał. Iago pozostał w drugiej drużynie, złapał kontuzję na początku sezonu, która wyłączyła go na pół roku i ostatnio walczył tylko o mistrzostwo Hiszpanii z drużyną Juvenilu A. Można jeszcze dodać niedawne misrzostwa świata U-17, w których onaj bardzo dobrze się spisali.

Mentor pisze:
Szymek89 pisze:taki młody Vazquez, przecież moim zdaniem w niczym nie ustępuje Ezquerro
Bierzmy go. Zastąpi Ezquerro, czyli zagra 10 minut w sezonie jak dobrze pójdzie.
Niby racja, ja jednak wolę młodego wychowanka na rezerwie, niż 30-latka, które swoją formę zgubił parę lat temu i zarabia nie małą kasę rocznie.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 17 cze 2008, 17:19

bojan - pilkarz o ktorym glosno bylo juz od prawie 9 lat, bijacy wszelkie rekordy strzeleckie w kazdej lidze ktorej gral (w roznych kategoriach wiekowych), grajcy regularnie ze sporo starszymi od siebie kolegami kontra falque...

porownania nie ma zadnego

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 cze 2008, 18:44

Otóż to. Bojan jest ewenementem. Piłkarze, który nie pojawił się znikąd. Jego talent nie wybuchł niespodziewanie. Wszyscy oczekiwali tylko kiedy to nastąpi i doczekaliśmy się. W kontekście Falque jest już bardziej zwyczajnie i to nie przez przypadek. Oczywiście jest kolejnym wielce utalentowanym piłkarzem, ale nic ponad to póki co. Być może będzie miał okazję się wykazać podczas obozu przygotowawczego w Szkocji.
Szymek89 pisze:W każdym sezonie do pierwszej drużyny przychodzą młodzi zawodnicy ( dwa lata temu Messi, rok temu Dos Santos czy Bojan, to czemu w tym rok u nie miałbym dołączyć kolejny młodzian? Odszedł Gio, to pozostała luka, którą może zapełnić np. Assulin
Oczywiście i ja się z tym zgadzam, ale ilu zawodników możemy włączyć do szerokiej kadry? Chyba nie więcej niż dwóch a potencjalnych kandydatów jest więcej. Nie każdy dostanie szanse w najbliższym sezonie. Trzeba się z tym pogodzić.
Szymek89 pisze:Jest to zawodnik występujący w defensywie - środek i prawa strona, także czasami występował na DM, może nie jest to zawodnik na pierwszą '18', ale warto go mieć na oku, wobec kontuzji, które w ostatnich latach, aż nadto dawały o sobie znać ( generalnie chodzi mi oto, żeby nie było takiej sytuacji, że np. Y. Toure musi występować z kontuzją, bo nie ma kto inny wystąpić)
Kupiliśmy DM-a i dwóch środkowych obrońców tak więc miejsca dla dzieciak nie widzę.

Za nami pierwsza konferencja prasowa Pepa. Polecam lekturę ( http://www.blaugrana.pl/index.php?goto= ... &kom=pokaz ) i liczę na to, że rozkręci się jakaś dyskusja. Temperaturę w temacie podnieść powinien chociażby ten fragment:
"Wraz z sekretarzem technicznym nie widzimy w naszych planach Deco, Ronaldinho czy Eto'o, ale zobaczymy, co przyniesie przyszłość."
"Szukamy napastnika, który będzie zdobywał 60 goli w sezonie (śmiech). Mówiąc poważnie, poszukujemy "dziewiątki", która będzie dobrym dopełnieniem Henry'ego i Bojana. Nazwiska, o których wspominają gazety, są bardzo interesujące"
"Rozważamy opcję zatrudnienia skrzydłowego, jednak jeśli nam się to nie uda, nic się nie stanie. Prirytetem jest środkowy napastnik"
Nie mam teraz czasu się rozpisywać bo zaraz ruszam w teren więc możecie się wykazać przede mną :P Napiszę tylko, że wypada nam liczyć na dobre pieniądze za Eto'o...

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 17 cze 2008, 19:42

Pep mówi, że priorytetem jest środkowy napastnik a skrzydłowy może byc a nie musi. Pytanie brzmi co z prawą stroną bo Messi nie ma zmiennika i zastępcy (nominalnego). Bo chyba nie Gai ?
Czy skrzydłowy (Silva ?) jest przewidywany w przypadku odejścia ronniego ?

pytanie nr dwa co to znaczy "dziewiątka, która będzie dobrym dopełnieniem Henry'ego i Bojana" czy chodzi o napastnika na ławkę dobrze grającego głową (Guiza ?) czy też cracka (Villa, Ibra) ?
W pierwszym przypadku wychodzi na to, że Pep przewiduje Henrego jako nr 1 na dziewiątce. Troche to ryzykowne moim zdaniem :? . jak Samu odejdzie to powinniśmy sie na Ville szarpnąć

Pep w końcu przemówił i od razu małe trzęsienie ziemi. Wiadomo, że jak zarząd rozważał oferty za Samu i Ronniego to dawał sygnał , że nie do końca na nich liczy, ale powiedzenia otwartm tekstem, ze obaj moga odejść to sie nie spodziewałem :roll: Ogólnie rzacz biorąc Pep z grubej rury przywalił :twisted:]
Ostatnio zmieniony 17 cze 2008, 20:00 przez grzegorzfcb, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 718

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 17 cze 2008, 19:59

Nie mam teraz czasu się rozpisywać bo zaraz ruszam w teren więc możecie się wykazać przede mną Razz Napiszę tylko, że wypada nam liczyć na dobre pieniądze za Eto'o...
Pepe swoimi slowami mozna powiedziec ze oficjalnie oglosil wystawienie Eto'o na liste transferowa...napewno bedzie wielu chetnych wiec ostateczna kwota wysoka moze byc i moze starczyc na nowego napastnika..tylko nie wiadomo czy Guardiola chce kogos na lawke czy do pierwszego skladu...jak dla mnie prorytetem powinien byc skrzydlowy bo po odejsciu Dinho zostanie tylko Messi i mogacy grac na skrzydle Henry i Iniesta....Deco Dinho i Eto'o moga dac fundusze na wysokiej klasy skrzydlowego i napastnika...wszytko zalezy od negocjatorow Barcy...

jeszcze co do wypowiedzi Guardioli..wedlug mnie zle zrobil ze powiedzial ze Eto'o nie jest przewidywany na przyszly sezon...wyzej napiasalem ze za Eto'o moga naplynac duze oferty.ale z drugiej strony Eto'o po takich slowach napewno bedzie chcial odejsc...wiec Barca predziej czy pozniej bedzie musiala zaakceptowac jakas oferte.kluby ktore chca Eto'o teraz nie musze walczyc tak jak wczesniej..wczesniej byla sytauacja ze Eto'o mogl odejsc ale nie musial.wszystko zalezalo od oferty a teraz sprawa Samuela jest juz chyba przedadzona....

mam takie pytanie.wiem ze Eto'o dla nie ktorych jest bezcenny(bo trudno teraz o takiego napastnika) ale jaka oferta powinna wedlug was wystarczyc do kupienia Eto'o...ja osobiscie stawialbym w granicach 35-40 mln euro i wydaje mi sie ze taka kase moze wylozyc Chelsea i Inter(liczac te kluby co sie interesuja Samuelem) noi nie wiadomo co bedzie z Milanem ale chyba takiej kasy skapy Sylvio nie da

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 17 cze 2008, 20:12

35-40 mln to może byc szczyt naszych marzeń :( Jak jedynym kontrahentem bedzie Inter tobędzie chciał cene obniżyć i to sporo :(
Co innego jak Milan Drogbę kupi :wink: Wtedy Chelsea się może właczyć i licytacja sie rozkręci :twisted:
A jak Eto'o się uniesie honorem i powie jak Deco "skoro w 100% na mnie nie liczycie to odchodzę" to pozycja negocjacyjna Barcy będzie bardzo słaba :roll: . Już jest zresztą słaba

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 17 cze 2008, 20:14

a ja polecam posluchanie calej konferencji i wszystkiego co mowil nowy trener barcelony

a nie tylko wybrane zdania :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”