Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 432

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 18 cze 2008, 18:26

PubuśBubuś pisze: A czemu niby Villa nie mógłby do nas przyjść? Przecież Arsenal to klub, gdzie każdy chciałby grać. Poza tym w tym momencie Valencia nie może być porównywana do Arsenalu, a Villa sam mówił, jak to mu się podoba styl klubu z północnego Londynu.

To że Villa z chęcią broniłby barw Arsenalu to nie ma wątpliwości, bo sam się wypowiedział na ten temat. Ale można się domyśleć ile będzie kosztował jego ewentualny transfer.
Giggsy King pisze:Tak. W szczególności Giggs, Scholes, Neville czy Maldini.
Bo nikt ich nie chciał w AFC. :o

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 18 cze 2008, 18:52

Giggsy King pisze:PubuśBubuś napisał:
Arsenal to klub, gdzie każdy chciałby grać.
Tak. W szczególności Giggs, Scholes, Neville czy Maldini.
Prosty człowiek jesteś. Jeśli myśleć takimi kategoriami, to nie ma klubu, gdzie chciałby grać każdy piłkarz. Poza tym, są to piłkarze zaawansowani wiekowo. Nie wiadomo, czy nie zmieniliby barw swoich klubów, gdyby byli młodsi.
guru pisze:To że Villa z chęcią broniłby barw Arsenalu to nie ma wątpliwości, bo sam się wypowiedział na ten temat. Ale można się domyśleć ile będzie kosztował jego ewentualny transfer.
Swego czasu mówiło się o 18 mln. ojro. Wiem, kwota śmieszna, ale Valencii zależy na pieniądzach. Podobno u nich z tym nieciekawie.

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 18 cze 2008, 19:03

PubuśBubuś pisze:Prosty człowiek jesteś.
Taki los. :(

PubuśBubuś pisze:Jeśli myśleć takimi kategoriami, to nie ma klubu, gdzie chciałby grać każdy piłkarz. Poza tym, są to piłkarze zaawansowani wiekowo. Nie wiadomo, czy nie zmieniliby barw swoich klubów, gdyby byli młodsi.
Napisałeś "każdy", więc skończ wymyślać teraz. I faktycznie, takiego klubu nie ma.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 18 cze 2008, 19:16

PubuśBubuś pisze: Swego czasu mówiło się o 18 mln. ojro. Wiem, kwota śmieszna, ale Valencii zależy na pieniądzach. Podobno u nich z tym nieciekawie.
Zapomnij. Dziura finansowa wziela sie u nich z przejscia na nowy stadion - za stary nie otrzymali tak dobrej oferty jak sie spodziewali i tu dziura okolo 100 mln euro. Nie wiem jak sie sprawa rozwinela. Valencianista rzadko zaglada, ale by sie przydal, bo zawsze byl dobrze poinformowany :wink:

Poza tym zarzad Valencii bedzie oczekiwal bardzo wysokich ofert. 40 mln to jest raczej kwota minimalna. A tak poza tym to utrzymuja, ze Villa nie jest na sprzedaz. Ale to pewnie takie gadanie typowe w podobnych sytuacjach i przy naprawde korzystnej ofercie mogliby go oddac. Jednak za bezcen nie pojdzie.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 18 cze 2008, 19:32

PubuśBubuś pisze:Swego czasu mówiło się o 18 mln. ojro. Wiem, kwota śmieszna, ale Valencii zależy na pieniądzach. Podobno u nich z tym nieciekawie.
Z tego co wiem, to mówiło się nie o 18 milionach euro, a o 17 milionach funtów. Jednak to pewnie plotki, bo wartość Villi na pewno jest większa, a po trwających Mistrzostwach Europy cena za Hiszpana zapewne jeszcze bardziej wzrośnie.
RealFan pisze:Ale to pewnie takie gadanie typowe w podobnych sytuacjach i przy naprawde korzystnej ofercie mogliby go oddac. Jednak za bezcen nie pojdzie.
Torres też był nie na sprzedaż, a jak się później okazało odpowiednia kwota (czyt. ok. 25 milionów funtów) zrobiła swoje.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 18 cze 2008, 19:42

Giggsy King pisze:PubuśBubuś napisał:
Jeśli myśleć takimi kategoriami, to nie ma klubu, gdzie chciałby grać każdy piłkarz. Poza tym, są to piłkarze zaawansowani wiekowo. Nie wiadomo, czy nie zmieniliby barw swoich klubów, gdyby byli młodsi.
Napisałeś "każdy", więc skończ wymyślać teraz. I faktycznie, takiego klubu nie ma.
Teraz to nie ma tematu, bo nikt nawet nie składa za nich oferty. Nie wiadomo jakby postąpili, gdyby otrzymali bardzo dobre warunki, więc to jedynie gdybanie. Niby mówią, że by nie odeszli, ale dużo osób tak gada, a potem robi inacze.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 cze 2008, 23:06

Gadacie jakieś bzdury zamiast się cieszyć

http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/footbal ... 462281.stm

:mike:

Teraz strata Hleba będzie mniej bolesna.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 19 cze 2008, 0:10

To było do przewidzenia. Najpierw Ramsey, teraz Nasri. Nieźle się zbroi Arsenal na kolejny sezon. Jednak odejście Flaminiego i planowana zmiana otoczenia przez Hleba zdecydowanie osłabią drugą linię Kanonierów. Mówiło się, że Wenger poluje na Makouna z Lille (chyba z tej drużyny, ale ręki sobie uciąć nie dam), jednak Jean podpisał kilka dni temu kontrakt z Lyonem. Aulas zapłacił za tego gracza 15 milionów euro.

No i ciekawe czy Adebayor odejdzie. :?

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 19 cze 2008, 9:57

Daaaamian z tego co pamiętam to jeszcze jakiś 17 latek z Rennais przyszedł ^^ więc 3 transfery :)
Dziurę po Flaminim może wypełnić Gilberto, Dabo jak i Song - także w moim odczuciu nikt na tę pozycje nie przyjdzie, tym bardziej, że w obwodzie zostaje jeszcze Denilosn. Nasri natomiast to jest raczej transfer, który ma załatać dziurę po Hlebie... także tutaj myślę, że znając Wengera będzie to zmiana na +, a nie na - ;p

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 19 cze 2008, 10:07

Sammyy pisze:Dziurę po Flaminim może wypełnić Gilberto, Dabo jak i Song - także w moim odczuciu nikt na tę pozycje nie przyjdzie, tym bardziej, że w obwodzie zostaje jeszcze Denilosn.
Masz rację, ale ani Gilberto, ani reszta zawodników, których wymieniłeś nie prezentowała w zakończonym już sezonie takiego poziomu, jak Flamini. A tak gwoli ścisłości, Song to nie jest środkowy obrońca?
Sammyy pisze:Nasri natomiast to jest raczej transfer, który ma załatać dziurę po Hlebie... także tutaj myślę, że znając Wengera będzie to zmiana na +, a nie na -
Na papierze jest to zmiana zdecydowanie na plus, zobaczmy jak to będzie wyglądało na boisku. No, ale znając Wengera to będzie to raczej udany transfer.

Szkoda, że mój Liverpool się tak nie zbroi. :(

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 19 cze 2008, 10:19

Następca dla Hleba jest i to pełną gębą :D Fajny zawodnik, lubie jego styl i imponuje mi jakie on ma już doświadczenie mimo 21 lat. Teraz jednak Samir musi udowodnić ze nie tylko jest wielkim talentem, ale i że już może odgrywać kluczową rolę w Arsenalu a to łatwe nie będzie, choć mi się wydaje że on lepiej pasuje do taktyki Arsenalu niż Hleb (głównie dlatego ze on schodzi na lewą stronę i jego współpraca z Rosickiem może wyglądać bardzo ciekawie).
Natomiast co do Def. Pomocy to wzmocnienia jednak są potrzebne, Gilberto to dalej dobry gracz i taki strasznie stary nie jest (wiem w Arsenalu to wygląda inaczej :P) a i tacy defensywni pomocnicy jak on teraz duzo znaczą dla drużyny, tyle że nie ma dla niego alternatywy dla mnie Diaby nie ma takich cech przywódczych i umiejętności organizacji gry jaka jest potrzebna na tej pozycji, a gra bez alternatywy na pozycji od której w bardzo dużym stopniu zależy postawa Fabregasa czy Nasriego to spore ryzyko. O Denilsonie i Songu się nie wypowiadam bo mało ich znam, ale to dalej bardzo młodzi chłopcy...
Tak więc dla mnie Arsenal musi pomysleć o tej pozycji, bo rola jaką odgrywał Flamini była nie wymierna.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 cze 2008, 10:51

(L)oczkerson pisze:Teraz jednak Samir musi udowodnić ze nie tylko jest wielkim talentem, ale i że już może odgrywać kluczową rolę w Arsenalu a to łatwe nie będzie, choć mi się wydaje że on lepiej pasuje do taktyki Arsenalu niż Hleb (głównie dlatego ze on schodzi na lewą stronę i jego współpraca z Rosickiem może wyglądać bardzo ciekawie).
Oby się nie okazało, że razem z Tomasem grać nie będą. Nasri jest środkowym pomocnikiem, ale raczej Cesc na ławce siedzieć nie będzie. Kto wie co Wenger wymyśli. Tomas i Hleb też przychodzili jako rozgrywający, a grali raczej na skrzydłach [Tomas tylko na skrzydle, Hleb - na całej szerokości pomocy].
Osobiście bym chciał, aby w tym pierwszym sezonie występował na zmianę na skrzydle i na środku. Na skrzydle, jak Tomasa nie będzie [a już wiemy, że początek sezonu prawdopodobnie opuści] no a w środku rzadziej - jak Cesc będzie odpoczywał. Bo Fabregas musi miec odpoczynek.
Daaaamian pisze:A tak gwoli ścisłości, Song to nie jest środkowy obrońca?
Nie. Song jest defensywnym pomocnikiem, który jest próbowany na środku defensywy.
W Charltonie grywał z tego co wiem na obronie, w reprezentacji gra na środku pomocy, co zresztą mu bardzo dobrze wychodziło podczas ostatniego PNA. U nas powinien grać własnie na DMie, bo tam się najlepiej czuje, jeszcze zadziorny, nie odstawia nogi, a i zagrać potrafi coś do przodu.
Daaaamian pisze:Masz rację, ale ani Gilberto, ani reszta zawodników, których wymieniłeś nie prezentowała w zakończonym już sezonie takiego poziomu, jak Flamini.
Przed 2 laty to Flamini się tak dobrze nie prezentował, a Gilberto wymiatał. Już w tamtym roku chcieli sprzedać Mathieu. Nie sprzedali i się opłaciło [choć zależy kto na co patrzy, bo finansowo straciliśmy sporo] Teraz Song może odgrywać znaczącą rolę w pomocy. Oby. Diaby mnie jakoś nie przekonuje na tej pozycji. Zresztą za mało tam meczów zagrał, aby można było powiedzieć na co go tak naprawdę stać. Denilson zatrzymał się w rozwoju, ale Gilberto - nie wiadomo czy w ogóle zostanie. Ja byłbym za tym jednak, aby kupić jakiegoś defensywnego pomocnika. Jesli mamy walczyć o mistrza, to musi być porządna kadra.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 19 cze 2008, 10:57

fieldy pisze:Oby się nie okazało, że razem z Tomasem grać nie będą. Nasri jest środkowym pomocnikiem, ale raczej Cesc na ławce siedzieć nie będzie. Kto wie co Wenger wymyśli. Tomas i Hleb też przychodzili jako rozgrywający, a grali raczej na skrzydłach [Tomas tylko na skrzydle, Hleb - na całej szerokości pomocy].
Osobiście bym chciał, aby w tym pierwszym sezonie występował na zmianę na skrzydle i na środku. Na skrzydle, jak Tomasa nie będzie [a już wiemy, że początek sezonu prawdopodobnie opuści] no a w środku rzadziej - jak Cesc będzie odpoczywał. Bo Fabregas musi miec odpoczynek.
Racja zapomniałem że Arsenal grał 3 w pomocy bo nie było Robina i Eduardo, tak więc skoro Van Persie wraca i ma sie dobrze nalezy sie spodziewać ze Samir będzie tak jak piszesz zmiennikiem czy dla Rosickiego czy dla Fabegasa (ostatecznie da cofniętego napastnika jakby Wenger z taktyką kombinował).
Ale to nawet lepiej bo Arsenal dzięki temu ma więcej alternatyw w ofensywnej pomocy :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 cze 2008, 11:12

Nie oszukujmy się, Nasri ma 21 lat, talent ogromny, ale raczej niczym Sagna nie wskoczy do składu i nie będzie wymiatał cały sezon. Musi mieć czas na aklimatyzacje. Hleb pierwszy rok siedział na siłowni i masy nabierał :] Oby z Samirem to poszło szybciej.
Jednak nie ma sie co napalać, że będzie ode razu podstawowym zawodnikiem.

No i trzeba jeszcze poczekać na oficjalną informację :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 cze 2008, 13:29

Ale się dziś dzieje :]

Jak ja kocham "macerato" :lol:

Wg włoskiej prasy Ade idzie do Milanu,
Wg hiszpańskiej - już jest dogadany z Barcą,
Clichy podobno jest na celowniku Juve i Romy [czy ci nie kupili Riise przypadkiem ? ] Ade, Hleb mogą odchodzić, ale jak odejdzie Clichy to chyba coś sobie zrobię :(
Eto'o ponoć widziany z Garym Lewinem na terenie Arsenalu, z tym samym Garym widziany jest Samir Nasri, który już co prawda wszystko uzgodnił, ale musi testy przejść.

ehhh ... chyba najpewniejszy ten Samir, kto wie - może już dziś będzie oficjalne potwierdzenie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”