1/4 Finału ME: Hiszpania - Włochy (22 czerwac 2008)

Awatar użytkownika
EuGeniusz
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post autor: EuGeniusz » 20 cze 2008, 9:50

Szanse tych drużyn oceniam po równo.
Hiszpania ma zdecydowanie lepszych piłkarzy a jeszcze przy nieobecności Pirlo ta przewaga wzrasta ogromnie.Tylko czy Hiszpanie będą chcieli (i czy będą mogli)grać swoją piłkę czy też świadomość że grają z Włochami ich sparaliżuje.Czy trener Aragones odważy się wpuścić od początku Fabregasa który w meczach pucharowych pokazał że dobrze sobie radzi że stylem włoskim.Czy też będzie się upierał przy duecie Xavi/Iniesta który jednak nie błyszczał w tym sezonie w Barcy.
Za Włochami przemawia to że w takich turniejach umieją grać i wygrywać i to nieraz przy przeciętnej grze.Wspomniałem już o stracie Pirlo i to jest ogromne osłabienie dla Włochów(z całym szacunkiem dla Aquilaniego).Uważam że po zakończeniu kariery przez Zidana i obniżce formy Ronaldinho to on jest najlepszy jeśli chodzi o podania otwierające drogę do bramki.Czy ktoś go jest w stanie zastąpić?I czy będą go chcieli zastąpić czy też przyjmą inną taktykę, bez klasycznego rozgrywającego że wzmocnionym środkiem pola.Wzmocnionym oczywiście o defensywnego pomocnika.Jesli chodzi o brak Gattuso to jest to obecnie duże wzmocnienie tej drużyny.
I ostatnia ważna sprawa to sędzia tego meczu.Nie wiem jeszcze kto sędziuje ale chciałbym aby to był sędzia który pozwala grać i gwiżdże tylko faule np.Webb czy też ktoś taki jak wczorajszy sędzia meczu Portugalia-Niemcy.Boję się jednak że to będzie sedzia który gwiżdże za każdym razem gdy tylko ktoś się przewróci,a jeszcze jak podniesie rękę do góry(zawodnik) to już koniecznie.Do takich sędziów zaliczam sedziego greckiego i jeszcze tych którzy z pewnych względów ni mogą sędziować tego meczu .Mam tu na myśli Fendela,Lubosza Michela i Mejuto Gonzaleza.
Tak więc szanse oceniam po równo a kciuki trzymam za Hiszpanów.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”