FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 686

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 24 cze 2008, 15:28

Mentor pisze:Dajmy mu trochę czasu
Ok :P
grzegorzfcb pisze:Jak zostaniemy przy 4:3:3 to kto na lewy atak : Henry czy Iniesta ?. Jak Iniesta to kto do srodka ?
Mam nadzieję, że Pep nie zrobi tego Titiemu. Ten gracz nie może grać na lewym skrzydle. Jedyne miejsce dla niego widzę w ataku.
grzegorzfcb pisze:Jak założymy, że odejdą trzej muszkieterowie to nie ma jak sensownej jedenastki sklecić(bez względu na system)
Spokojnie. Barcelona jeszcze się uaktywni na rynku transferowym ;)

Prawa strona u Was bardzo ładnie wygląda, tylko czy nie za bardzo ofensywnie? Dani Alves+Messi-tak jak kombiunujemy... tutaj Pep musi się zastanowić. Mi się wydaje, że Argentyńczyk będzie troche bardziej wysunięty na przód w pomocy, lub będzie to 4-3-3 z Messim cofniętym.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 cze 2008, 15:41

grzegorzfcb pisze:Messi na prawej pomocy był by za daleko od bramki. A może by go tak do ataku.
Nie wydaje mnie się :P

Messi byłby ustawiony na prawej pomocy, ale grałby po prostu tak jak dotychczas. Co prawda jeszcze do niedawna nie byłem zwolennikiem takiego ustawienia (4-4-2), ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma :wink: Co prawda Leo to żaden skrzydłowy, ale najważniejsze jest, aby nie przeszkadzać mu w grze. Jeżeli będzie mógł pokazywać swoje umiejętności to będzie dobrze. A dośrodkowania z prawej strony to będzie zadanie dla Alvesa oczywiście :P

Messi w ataku to IMO zły pomysł. Leo nie może grać za blisko bramki rywala bo nie miałby gdzie się rozpędzić a na dodatek pochłonięty byłby walką z obrońcami. To nie dla niego jak dla mnie. Zresztą pewnie odruchowo cofał by się po piłkę i rozpoczynał rajdy od skrzydła a na ataku zostałby nam osamotniony napastnik.
grzegorzfcb pisze:Jak zostaniemy przy 4:3:3 to kto na lewy atak : Henry czy Iniesta ?. Jak Iniesta to kto do srodka ?
Pep podobno wierzy w Henryka co zresztą nie może dziwić. Jeżeli sprzedajemy Eto'o to musimy postawić na Francuza i tyle. Wychodzi na to, że Titi będzie grał na środku. Jeżeli Iniesta na lewej to w środku Xavi + ktoś nowy albo dwójka DM-ów. Na mecze pucharowe ustawienie dwójki rzeźników w środku będzie jak znalazł, ale do regularnej gry to już chyba nie koniecznie.
Hanni pisze:Prawa strona u Was bardzo ładnie wygląda, tylko czy nie za bardzo ofensywnie? Dani Alves+Messi-tak jak kombiunujemy... tutaj Pep musi się zastanowić. Mi się wydaje, że Argentyńczyk będzie troche bardziej wysunięty na przód w pomocy, lub będzie to 4-3-3 z Messim cofniętym.
Ja myślę, że damy radę. Od tego mamy czarnucha (albo dwóch) w środku pola, aby ubezpieczał obronę kiedy Alves poleci do przodu.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 24 cze 2008, 15:44

Hanni pisze:Prawa strona u Was bardzo ładnie wygląda, tylko czy nie za bardzo ofensywnie?
Bardzo dobrze, to mnie akurat nie martwi :twisted: Messi się za "swoim" obrońca potrafi cofnąć a Alvesa to chyba siła do obrony nie trzeba będzie zaganiać :lol: Niech tylko dobrze współpracują.
Gorzej z lewą stroną. Obojętnie kto tam bedzie grał (Ronni, Henry, Iniesta) to przydał by mu się grający do przodu obrońca za plecami. A na razie Abidal :?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 cze 2008, 16:18

właśnie dobrze że Abidal będzie na lewej bo ktoś musi trzymać tyły, ktoś kto zostanie i będzie asekurował 2 stoperów, bo inaczej Barca gdyby miała na bokach obrony graczy cześciej grających w ofensywnej pomocy niż obrnie miała by spore problemy przy kontrach w ataku. Zresztą Abidal jest przydatny ze względu na warunki fizyczne, których Barcy moze brakować bo Puyol, Milito wysocy nie są (po 178 co na ich pozycje mało), już nie wspominając o wolnych gdzie Barca narazie może być pewna 2 wysokich i dobrze grających głową zawodników (Abidal, Yaya/Keita ) a reszta to maluchy (Messi, Xavi, Iniesta, Bojan, Daniel Alves) co przy rywalizacji z takim JUVE (Treze, Amauri, Iaquinta, Sissoko, Chiellini, Legrottaglie) Interem (Samuel, Zlatan, Cruz, Balotelli, Cordoba, Vieira) czy Chelsea (Terry, Drogba, Alex, Ballack, Anelka) może być wielkim problemem.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 24 cze 2008, 17:07

Nie chcialbym miec dwoch Alvesow na bokach obrony w podstawowym meczu w jednym skladzie, chyba ze w srodku bedziemy mieli dwoch czarnuchow :D

Ja wam jeszcze mowie, ze na lawej flance w przyszlym sezonie grywac beda Henry i Ronaldinho.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 cze 2008, 18:05

Francuza wolałbym już na lewej nie oglądać bo grał tam słabo. Jeżeli już miałbym go oglądać to na środku. Jeżeli tam też nie będzie mu szło to po sezonie fuera i po temacie jak dla mnie. Koszulki może się zwrócą.

Jeżeli kupimy Ade za 30 mln to:
1. Ciekaw jestem ile wyciągniemy za Eto'o
2. Ciekaw jestem jak będzie wyglądać zestawienie linii ataku. Titi zmiennikiem Adebayora? A może jednak zmiana ustawienia?

Ronaldinho ma największe szanse (mowa o trójce cracków) na pozostanie w drużynie, ale z nim to i tak nic nie wiadomo. Nawet jeśli zostanie to trudno wyczuć jak będzie grał, ale w sumie ja bym go teraz nie sprzedawał bo brakuje nam piłkarzy na jego pozycję a wielkiego hajsu chyba i tak za niego nie dostaniemy. To już lepiej zaryzykować pozostawienie go licząc, że się ogarnie :roll:

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 24 cze 2008, 18:33

Mentor pisze:Jeżeli kupimy Ade za 30 mln to:
1. Ciekaw jestem ile wyciągniemy za Eto'o
2. Ciekaw jestem jak będzie wyglądać zestawienie linii ataku. Titi zmiennikiem Adebayora? A może jednak zmiana ustawienia?
Jeżeli już miałoby do tego dojść (czego bardzo nie chcę, bo Ade w Londynie to bardzo dobre rozwiązanie), to E2 raczej pójdzie na wymianę. Jeśli nie to myślę żę 30 baniek jest spokojnie wart.

Myślałem, że już ustaliliśmy, Henry-Adebayor w ataku i nikt się zmieniał nie bedzie :P no chyba że 4-3-3 i wtedy Messi jakoś wysunięty (z pomocy) lub cofnięty (napastnik).
Mentor pisze:Ronaldinho ma największe szanse (mowa o trójce cracków) na pozostanie w drużynie
No tak, jego sprawa coś ostatnio ucichła. Tyle, że teraz Scolari jest w Chelsea i ewentualny transfer może powrócić ;) R10 jakoś tak nagle zgasł. Nie wiadomo dlaczego. Ja obawiam się, że tak samo może być z gwiazdą United. Tyle, ze to Portugalczyk a oni jakoś dają sobie radę (przykład Figo).

Mam jeszcze pytanie: Czy Bojan jest obecny na Euro :?: Był powołany do tej kadry ale jakoś o nim nic nie słyszę.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 cze 2008, 18:35

Bojan sam zrezygnował chyba z udziału na Euro.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 cze 2008, 18:39

Bojan początkowo był w kadrze, ale sam zrezygnował z udziału w EURO. Był zbyt zmęczony swoim pierwszym sezonem. Jego czas w reprezentacji jeszcze nadejdzie :wink:

Samuel Eto'o jest więcej wart niż Adebayor, ale obawiam się, że na tej kombinacji (Eto'o OUT - Adebayor IN) nie zarobimy :roll: Mam nadzieję, że się mylę.
Hanni pisze:no chyba że 4-3-3 i wtedy Messi jakoś wysunięty (z pomocy) lub cofnięty (napastnik).
Ustawieniem 4-3-3 graliśmy do tej pory tak więc gdyby tego nie zmieniać to i Leo nikt nie będzie zaczepiał.

Jeżeli przejdziemy na ustawienie z dwoma środkowymi napastnikami to Leo będzie musiał grać jako bardzo ofensywny prawy pomocnik. W rzeczywistości przypuszczam jednak, że grałby po prostu tak jak do tej pory i tyle.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 24 cze 2008, 18:57

Mentor pisze:Jeżeli przejdziemy na ustawienie z dwoma środkowymi napastnikami to Leo będzie musiał grać jako bardzo ofensywny prawy pomocnik. W rzeczywistości przypuszczam jednak, że grałby po prostu tak jak do tej pory i tyle.
Jeśli bysmy tak grali to szkoda, że Alves nie jest lewym obrońcą :D

Co do Ronniego to może zostać bo może nie udac sie go nam sprzedać :lol: Niby, że nikt nie wierzy, że Ronni mógłby sie tak poprostu skończyć ale mało kto(z wyjątkiem City) chce zaryzykować większą kasę.
Laporta także dosyc twardo negocjuje bo brazylijczyk ma wielka wartość marketingową na klubu i chce jakos zamortyzować skutki jego ewentualnego odejścia.

Podobno Ronni ma na IO jechać ? Może chińska medycyna go postawi na nogi :P

Awatar użytkownika
Cristiano17
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cristiano17 » 24 cze 2008, 19:00

Mentor pisze:Bojan początkowo był w kadrze, ale sam zrezygnował z udziału w EURO. Był zbyt zmęczony swoim pierwszym sezonem. Jego czas w reprezentacji jeszcze nadejdzie :wink:
Z tego co ja wiem, Bojan nie zrezygnował z udział w mistrzostwach dlatego, że był zmęczony sezonem tylko po konsulatcjach z rodzina a także trenerem uznał, że jest jeszcze za młody na udział w takiej imprezie poprostu doszedł do wniosku, że jeszcze ma czas na gre w reprezentacji i w takich imprezach jak mistrzostwa Europy czy Swiata ;)

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 24 cze 2008, 19:09

Cristiano17 pisze:jest jeszcze za młody na udział w takiej imprezie
Bez przesady :shock: Bojan miał jechać na EURO aby "poczuć smak wielkiej imprezy" jak Kaka w 2002 czy Ronaldo w 1994 a nie grać ani jako joker o pierwszym składzie nie mówiąć. Pewnie by wszedł na 10 minut z Grecją :wink:

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 24 cze 2008, 19:30

Czy Gerrard Pique ma jakieś szansę na grę w tym sezonie? Dziwię się w ogóle, że Barca chciała tego zawodnika no ale to w końcu wychowanek.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 cze 2008, 19:33

Nie wykluczone, że w grę wchodziły tego typu czynniki, ale raczej nie była to główna przyczyna rezygnacji z imprezy. Bojan wiedział, że nawet jeżeli pojedzie to tylko w charakterze maskotki tak więc uznał, że teraz warto odpocząć przed kolejnym wyczerpującym sezonem a na wielką, międzynarodową imprezę przyjdzie jeszcze czas. Przez najbliższe lata poprawi jeszcze swoją grę i przy następnej okazji będzie już przynajmniej etatowym zmiennikiem.

Pique może grać jako środkowym obrońca albo defensywny pomocnik, ale to w zasadzie bez większego znaczenia bo obydwie pozycje są nieźle obsadzone. Co prawda przez długi czas nie będziemy mieli możliwości korzystać z Milito, ale i tak prędzej będzie grał Marquez czy nawet Caceres niż Pique moim zdaniem. Przypuszczam, że dużo sobie nie pogra.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 24 cze 2008, 20:44

Mentor pisze:Pique może grać jako środkowym obrońca albo defensywny pomocnik, ale to w zasadzie bez większego znaczenia bo obydwie pozycje są nieźle obsadzone. Co prawda przez długi czas nie będziemy mieli możliwości korzystać z Milito, ale i tak prędzej będzie grał Marquez czy nawet Caceres niż Pique moim zdaniem. Przypuszczam, że dużo sobie nie pogra.
Ciekawe dlaczego klub chciał go kupić ;) Ten zawodnik wcale nie jest niezbędny a wręcz przeciwnie, z tego co piszesz raczej się nie przyda. Zobaczymy jak to będzie. Może na miejscu jest tutaj to stwierdzenie, że chcieli aby wychowanek powrócił, a może mają jakieś wielkie plany co do niego-że się rozwinie i następny Hiszpan, a w zasadzie Katalończyk w przyszłości będzie stanowił o sile Dumy Katalonii.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”