Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 191

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 25 cze 2008, 0:46

no właśnie nikt, kogo można by aktualnie sprowadzić...
dla mnie najściślejsza czołówka to:
1. Evra
2. Clichy
3. Cole
4. Chivu

poza nimi nie widze kogoś kto by nam zagwarantował naprawdę wielki poziom (i kogo mozna by kupić), ale może ktoś taki się pojawi, kogo można by kupic w ciemno i mieć pewność ze będzie trzymał poziom, a jak nie może sytuacja Clichiego czy Evry się zmieni i kogoś z nich JUVE wyciągnie jak zagnie parol przez dłuższy czas, no i oczywiście zyska na sile oraz będzie miał wieksze środki finansowe (wiadomo mnie pozycji do wzmacniania i takie tam)

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 617
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 25 cze 2008, 1:14

(L)oczkerson pisze: 1. Evra
2. Clichy
3. Cole
4. Chivu
Pozwolę sobie się ustosunkować do tego rankingu.
Clichy moim zdaniem absolutnie nie jest póki co lepszy odRiise i Grosso (ale może być), a Chivu - świetny zawodnik - ale na pozycji lewego obrońcy też moim zdaniem nie prezentuje poziomu wyższego od Norwega i Włocha. Choć na pewno jest zawodnikiem równiejszym p. wzg. formy.
Takie moje zdanie.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 25 cze 2008, 2:00

No i ta wymieniona czołówka jest nieosiągalna ani teraz, ani za rok podejrzewam :p Chyba najlepszym lewym obrońcą na rynku do wyciągnięcia był Vargas (w kontekście umiejętności i wieku, a także ogrania w Serie A), teraz bardzo trudno o takiego piłkarza. Nie zgadzam się, że Riise (już nieaktualne) czy Grosso są za słabi na Juve. Bardzo bym się ucieszył, gdyby któryś z nich do nas dołączył. Grosso jest gwarancją pewnego poziomu. Taką gwarancją nie jest ani De Ceglie ani tym bardziej Molinaro. Widziałem De Ceglie pare razy, zrobił na mnie pozytywne wrażenie ale Siena, to nie Juve. Walczyć będziemy na kilku frontach i z dużo większymi ambicjami niż w minionym sezonie. Co jeśli De Ceglie się nie sprawdzi (lub nie daj Boże złapie kontuzję) i będzie drugim Molinaro?? Dwóch Molinarów, to dwa problemy zamiast jednego :P Wyobraźcie sobie jak w finale LM ( :twisted: ) Ronalda i Robbeny będą miały pas startowy na naszej lewej stronie, wtedy się zamarzy Grosso :P I nie przesadzajcie z tym wiekiem, troche jeszcze pograć może. Jeden powie, że stary, drugi powie, że doświadczony ;) I nie przekonuje mnie też opcja zimowego okna 'w razie czego', bo wiadomo jak trudno kogoś konkretnego wyrwać w zimie i za jaką kasę. Lewa obrona to nasz najsłabszy punkt i nie można upatrywać zbawiciele w młokosie ze Sieny. Jeśli się sprawdzi to bardzo fajnie ale jesli nie, to bida będzie. Para Grosso-De Ceglie brzmi dużo lepiej niż De Ceglie-Molinaro i jeśli DC spełniłby oczekiwania (+Grosso) to lewa obrona byłaby bardzo fajnie obsadzona na najbliższe sezony. Do tego Fabio ma zajebiste doświadczenie, które bardzo by się przydało naszej obronie. Mówcie co chcecie ale mnie bardzo uszczęśliwiłby transfer Grosso do Juve i myślę, że nie kosztowałby wcale tak dużo :)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 25 cze 2008, 10:12

Jak już piszecie o lewych obrońcach to to co wyprawia Zhirkov na tym Euro to masakra. Gość gra bardzo dobrze z tyłu a z przodu prezentuje się o niebo lepiej niż wielu skrzydłowych. Co prawda teoretycznie to skrzydło jest jego nominalną pozycją ale pokazuje, że na lewej obronie radzi sobie nie gorzej a może nawet lepiej. Jak dla mnie na tę chwilę najlepszy lewy obrońca turnieju a ma dopiero 24 lata. Ciekawe czy ma aspiracje żeby grać w lepszym klubie niż CSKA.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 25 cze 2008, 13:13

10 pisze:Clichy moim zdaniem absolutnie nie jest póki co lepszy odRiise i Grosso (ale może być)
Clichy słabszy od Riise :lol: ? Nie wiem ile w tym sezonie oglądałeś meczy Premiership z udziałem Liverpoolu i Arsenalu, ale sądząc po tym co napisałeś wyżej można wywnioskować, że niewiele.
O Grosso się nie wypowiadam, gdyż nie oglądałem zbyt wielu spotkań Lyonu w tym sezonie. Ale jeżeli poziom jego gry trzyma się na poziomie tego z Interu to śmiało mogę stwierdzić, że Clichy prezentuje sobą niemalże identyczny poziom.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 25 cze 2008, 15:56

(L)oczkerson pisze: dla mnie najściślejsza czołówka to:
1. Evra
2. Clichy
3. Cole
4. Chivu
No, żebym się czepiał czy coś, ale zarówno Lahm jak i Maxwell gorsi od nich na pewno nie są....

Swoją drogą ciekaw jestem kiedy jakiś klub zainteresuje się Taiwo... Nigeryjczyk dobrze pokierowany może być świetnym obrońcom... imo w Juve by się odnalazł ^^ dziwne, że nie mając lewego obrońcy nim się nie interesujecie...

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2147

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 25 cze 2008, 16:37

Sammyy pisze:dziwne, że nie mając lewego obrońcy nim się nie interesujecie...
Gdzieś musiało Ci uciec 10 tysięcy plotek na temat transferu tego zawodnika do Juventusu jakie się przez ostatnie miesiące pojawiały ;)

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 25 cze 2008, 16:49

A ja żebym się czepiał to Abidal też na pewno nie jest gorszy :] Jak słyszę komentatorów w angielskich czy hiszpańskich stacjach to uważają go za najlepszego na świecie :wink: :lol: Może i tak nie jest, ale Eric to na pewno sama czołówka. Tylko go nie dostaniecie :P

Ja bym polecał właśnie Taiwo. Nie sądzę, żeby Marsylia żądała jakiś horrendalnych kwot za niego. Pewnie koło 10-12 mln i mógłby być wasz :]

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 25 cze 2008, 17:02

Bask pisze: Ja bym polecał właśnie Taiwo. Nie sądzę, żeby Marsylia żądała jakiś horrendalnych kwot za niego. Pewnie koło 10-12 mln i mógłby być wasz :]
I tu pies pogrzebany ^^ rok temu Soler dawał 15 mln. i Marsylia odrzuciła :lol:

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 25 cze 2008, 17:10

Strange :D :D Jakby zawodnik się uparł to musieliby go puścić :P Przecież wiadomo, że 20 za niego nie zgarną :)

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 617
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 26 cze 2008, 13:52

RóżA pisze:
10 pisze:Clichy moim zdaniem absolutnie nie jest póki co lepszy odRiise i Grosso (ale może być)
Clichy słabszy od Riise :lol: ? Nie wiem ile w tym sezonie oglądałeś meczy Premiership z udziałem Liverpoolu i Arsenalu, ale sądząc po tym co napisałeś wyżej można wywnioskować, że niewiele.
A no fakt - niewiele. Premiership oglądam jedynie okazyjnie. Wiem że Clichy ('11' sezonu!) był w tym roku w swietnej formie, a Riise w beznadziejnej, ale wziąłem to pod uwagę - miałem na myśli umiejętności, nie formę, którą można odbudować, choć to niełatwe.

P.S. Czytaj dokładnie. Nie napisałem, że jest słabszy, tylko "nie jest lepszy".

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 26 cze 2008, 14:02

10 pisze:P.S. Czytaj dokładnie. Nie napisałem, że jest słabszy, tylko "nie jest lepszy".
Uwierz, że jest :) Z resztą - przekonamy się w tym sezonie 8)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 26 cze 2008, 14:36

Oj jest lepszy i to zdecydowanie, wiem o czym piszę bo Arsenal oglądam często bo lubie tą drużynę i Clichy potrafi pokazać takie akcje w ofensywie na jakie Riise nigdy nie będzie stać mimo tego że Geal jest jeszcze bardzo młody, w obronie też słaby nie jest i dlatego dla mnie to najściślejsza czołówka.

A co do Taiwo to z niego bym był zadowolony najbardziej, lubie jego gre, jest niesamowice atletyczny, szybki, bardzo aktywny w ofesnywie i te uderzenie z dystansu :shock: Może czołówką świata nie jest, ale być może, a i jego atutem jest to że jest z ligi najlepszych bocznych obrońców świata :wink:

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2842

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 01 lip 2008, 20:15

Davide Lanzafame i Rey Volpato nie są już piłkarzami Juventusu Turyn. Pierwszy zasilił Napoli, drugi wzmocnił Bari.

Palermo za 21-letniego Lanzafame, który w zeszłym sezonie był wypożyczony do Bari, zapłaciło 5 milionów euro. Tak wysoka cena nie jest przypadkowa, bo młody napastnik we Włoszech porównywany jest do Cristiano Ronaldo.

Bari oddało zatem Lanzafeme, lecz kupiło innego, również 21-letniego napastnika Juventusu. Rey Volpato, bo o nim mowa, od trzech lat był wypożyczany do innego włoskiego klubu. W zeszłym roku grał dla Empoli.

jeśli potwierdzi się że definitywny, to Secco jest niedojebem maksymalnym.....bo na chwilę obecną jest tylko w połowie....dżizys

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 01 lip 2008, 20:20

http://juventus.com/site/filesite/finan ... me_eng.pdf

To w tej chwili jest w 1/3 :P Wbrew pozorom nasi coś tam mają coś w tych głowach poza nitką :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”