Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 439

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 26 cze 2008, 16:06

Bocianuch pisze:Moim zdaniem Eboue mógłby zostać prawym pomocnikiem , a Wenger może sprowadzić Corluke, który byłby zmiennikiem Sagny.
Bluźnisz, stary bluźnisz.
fieldy pisze:
zobaczymy czy Wenger zrobi rzeczywiście wszystko, aby zatrzymać Ade
Hmm... no to ładnie postawił Arsene pod ścianą :P

Ciekawe kto jest taki mądry i w co 2 artykule łączy z nami Croucha :evil:

Bocianuch
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bocianuch » 26 cze 2008, 16:22

No to raczej pozamiatane , Ade już u nas nie pogra ;(

A co powiecie o Veloso ?

O ile dobrze tłumaczyłem , to SkySports go z nami łączy .....

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 26 cze 2008, 16:23

Bądźmy poważni. Tacy piłlkarze jak Crouch, Santa Cruz czy Gomez nie mają czego szukać w Arsenalu, a wszystkie doniesienia o ich przyjściu do głupie plotki. Za mały rozmiar kapelusza po prostu.

Eboue pomocnikiem :?: Jakby kto widział jego grę w poprzednim sezonie to by takich rzeczy nie pisał :roll:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 cze 2008, 16:25

Bocianuch pisze:No to raczej pozamiatane , Ade już u nas nie pogra Obrazek
nie bierz zupełnie na serio tego co pisze the sun.

Veloso nie znam, to chyba defensywny pomocnik tak ?
ja byłbym za kimś już doświadczonym na tą pozycję [oprócz tego co już mamy: Gilberto i Song] bo nie wiadomo czy Gilberto zostanie, a sam Song to trochę mało.
Djourou mówił, ze chce grać w pomocy, ale pewnie tak tylko gada, aby w ogóle grał.
Zaś Diaby i Denilson to jak dla mnie zwykli pomocnicy, którzy nigdy nie będą tylko bronili.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 26 cze 2008, 16:30

fieldy pisze:Veloso nie znam, to chyba defensywny pomocnik tak ?

Chyba tak , a z tego co wiem to miał bardzo dobry sezon w Sportingu wiem e ostatnio interesował się im Manchester ale sprawa jakoś ucichła i raczej transfer ten nie dojdzie do skutku :roll:

Bocianuch
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bocianuch » 26 cze 2008, 16:36

Veloso jest młody , może grać na środku obrony jak i jako DP , może się przydać moim zdaniem. A co do Eboue i jego gry w pomocy - to aż tak źle nie wyglądało. Chłopak przynajmniej biegał , starał się , oczywiście nie zawsze mu wychodziło , ale jak na pierwszy sezon w pomocy nie było wcale tak fatalnie. Ja bym na niego postawił.

Mój skład na nowy sezon , uwzględniając to , że odejdą od nas Hleb i Adegol , chociaż oczywiście mam nadzieję , że obaj jednak zostaną :

Almunia - Clichy , Toure , Gallas , Sagna - Rosa , Cesc , Diaby , Eboue - Perfekt , Podolski

W dodatku mogą przecież grać też : Fabian , Senderos , Veloso , Nasri , Denilson , Gilberto Silva , Theo , Bendtner , Vela , Traore ( zrobiłna mnie wrażenie w meczach CC ) no i Hoyte. Jest jeszcze Merida i Ramsey , ale myślę , że ta dwójka raczej pogra w młodszej drużynie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 cze 2008, 16:44

Ocknij się :] Eboue grał cały sezon fatalnie, był najsłabszym ogniwem obok Gilberto Silvy i może Senderosa.
Wiele akcji przez niego przechodziło i padła może 1 bramka, w której miał udział.
Miał może ze 3, 4 solidne mecze. Ani jednego kapitalnego [co miało miejsce jak grał na obronie] zawodził.

Na prawym skrzydle powinien grać Theo, który grał dużo mniej na tej pozycji niż Eboue, a kilka bramek zdobył + kilka wywalczył. Eboue nie potrafił dośrodkować, nie potrafił minąć rywala. Albo wyrzucał na aut, albo uderzał niecelnie, albo podawał do bramkarza lub do obrońcy. Zero pożytku w ataku.

Traore znakomicie sobie poczyna na skrzydle w akcjach ofensywnych, ma lepsze dośrodkowanie niż Clichy imo. Ale na obronie zawodzi vide mecz z United.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 26 cze 2008, 16:45

Bocianuch pisze:Perfekt
Kto to taki? :o
Bocianuch pisze:Chłopak przynajmniej biegał , starał się , oczywiście nie zawsze mu wychodziło , ale jak na pierwszy sezon w pomocy nie było wcale tak fatalnie.
Wiesz, biegać, starać się to i ja potrafię. Może Wenger mnie kupi? :think:
Generalnie to Bocianuch żyjesz w jakimś innym świecie.
Bocianuch pisze:Jest jeszcze Merida i Ramsey , ale myślę , że ta dwójka raczej pogra w młodszej drużynie.
Ramsey będzie grał w pierwszej drużynie.

Jeżeli to prawda z tym Ade, to trzeba się z nim rozstać. Taką kasę to tylko Henry u nas zarabiał. Ade miał dobry dopiero jeden sezon i takie wymagania. :roll:

edit
fieldy pisze:był najsłabszym ogniwem obok Gilberto Silvy i może Senderosa.
Zawalił mecz z LFC, ale jak Toure był na PNA to paradoksalnie traciliśmy mniej bramek...
Ostatnio zmieniony 26 cze 2008, 16:46 przez guru, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 26 cze 2008, 16:45

Bocianuch pisze:Traore ( zrobiłna mnie wrażenie w meczach CC )

:shock: Teraz to pojechałeś Arsenal odpadł z takim hukiem że masakra ... Chyba nie muszę przypominać jak skoczył się mecz z ManUtd na Old Trafford :lol: Zresztą to "tylko" CC tam prawie każda drużyna gra rezerwami więc trudno żeby grał słabo ale przyjdzie zagrać z podstawą The Reds ,Czerwonych Diabłów czy chociażby Aston Villą to wątpię czy też by dawał rade ;)

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 26 cze 2008, 16:46

majer13 pisze:Chyba nie muszę przypominać jak skoczył się mecz z ManUtd na Old Trafford Laughing

? To był FA Cup. W CC przegraliśmy z Tottenhamem 5:1 8)

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 26 cze 2008, 16:52

guru pisze:To był FA Cup.

Racja pomyliłem się :oops: Co nie zmienia faktu że w CC gra się dużo łatwiej co pokazał choćby mecz MU bo wtedy Traore już tak nie "wymiatał" ;)

Bocianuch
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bocianuch » 26 cze 2008, 16:55

wszyscy krytykujecie Eboue , a co z Hlebem ? Jego sam na sam z LFC w końcowych minutach meczu praktycznie przesądziło o tym , ze Arsenal nie liczył się w walce o mistrza ! On powinien wylecieć pierwszy ze skłądu. Jego umiejętności polegają na tym : kopnij piłkę i biegnij za nią , może się uda.

A co do Theo to macie racje , grał lepiej od Eboue na skrzydle , tyle , że jest jeszcze młody i może nie wytrzymać całego sezonu w pierwszym składzie

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 26 cze 2008, 16:59

Bocianuch pisze:Jego sam na sam z LFC w końcowych minutach meczu praktycznie przesądziło o tym , ze Arsenal nie liczył się w walce o mistrza !

Jezu skąd się biorą tacy "ludzie" :angry2: Wymień mi chodź jednego zawodnika ( nie tylko Arsenalu ) który nie zmarnował żadnej sytuacji w sezonie 8) Co do samego Eboue to będę wdzięczny Wengerowi jak będzie go wystawiał w podstawie na skrzydle bo wtedy na to ułatwi zdobycia mistrza :D

Bocianuch
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bocianuch » 26 cze 2008, 17:01

majer13 - nie chodzi konkretnie o to , że zmarnował tą sytuacje , tylko jak ważna była to sytuacja i w jakim stylu to zrobił.

ps. to jest przecież forum i każdy ma prawo do swojej opinii , ja mam taką a nie inną , ale szanuje wasze słowa , w końcu większość z nas kibicuje AFC

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 26 cze 2008, 17:02

Bocianuch pisze:wszyscy krytykujecie Eboue , a co z Hlebem ? Jego sam na sam z LFC w końcowych minutach meczu praktycznie przesądziło o tym , ze Arsenal nie liczył się w walce o mistrza !

omg, zabić go. Co z tego że Hleb często prowadził naszą grę, świetnie gra kombinacyjnie z Cesciem i Rosa. To wielkie nic w porównaniu z wymiataczem z Wybrzeża Kości Słoniowej- Emmanuelem Eboue. :roll:
Bocianuch pisze:Jego umiejętności polegają na tym : kopnij piłkę i biegnij za nią , może się uda.
Acha...

To teraz od nowa. Hleb to ten biały z 13 na plecach. Eboue jest czarny i ma 27 na plecach, biega po prawej stronie boiska. Tak więc: kopnij piłkę i biegnij za nią, może się uda idealnie pasuje do twojego mentora- Eboue.
Bocianuch pisze:A co do Theo to macie racje , grał lepiej od Eboue na skrzydle , tyle , że jest jeszcze młody i może nie wytrzymać całego sezonu w pierwszym składzie
A czego ma nie wytrzymać? Nie rozumiem tego. Złe przygotowanie fizyczne? lol

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”