Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 353

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Chuchu
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chuchu » 23 cze 2008, 16:12

(L)oczkerson pisze:z polską prasą i wiedzą o Serie A to jest tak marnie że aż się boje jaką szychą mógłbym być w takiej wyborczej :lol:
niestety masz racje. jak czasem podczas meczu słucham komentarzy Kołtonia to az mnie ściska, bo takie głupoty czasem gada że to szok.

a co do Stankovica - moze i kibice Juve go nie lubią ale jak czytam o nim komentarze w stylu "nie chce tej łamagi" albo "nie chce aby ta pokraka dołączyła do Juve" to naprawde nie wytrzymuje poprostu. bo jak mozna mówić na faceta, który w swojej karierze zdobył 4 Mistrzostwa Włoch 3 Puchary Włoch 4 Superpuchary Włoch 1 Puchar Zdobywców Pucharów i 1 Superpuchar Europy, ze jest łamagą, czy pokraką? troche szacunku

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 23 cze 2008, 23:23

Co do sukcesów Stankoviaca to Barone jest mistrzem świata :wink:

Natomiast ja go nigdy nie lubiłem bo nie dość że facet gra strasznie nietechniczną i niekreaatywną piłkę to jeszcze gra w Interze i sprawia wrażenie gbura. A do tego co od strony sportowej jest zdecydowanie ważniejsze to to że ma 30 lat i potwornie słaby sezon za sobą (bo w porównaniu z nim to te 6 asyst Tiago to jakiś kosmos jest) to jeszcze by był dość drogi :roll:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 27 cze 2008, 11:15

Jutro nasi tiamo działacze obierają kurs na Porto. Oczywiście FC Porto. Sprawa ma dotyczyć KaQuaresmy :] pisałem to już biliard razy i napisze biliard pierwszy, "tak" dla Portugalczyka. Takiego piłkarza nam brakuje, a z tego co wiadomo zaklepany jest także Mancini. Jeśli dobrze więc czytamy zamiary Mourinho powróci do gry ze skrzydłowymi.
A żeby nie płacić dwa razy za bilet do Porto to zapewne padną także pytania o kartę Lucho Gonzaleza którym się rzekomo interesujemy. Wszystko fajnie, ale zobaczymy czy cokolwiek z tego wyjdzie.

Awatar użytkownika
Chuchu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chuchu » 27 cze 2008, 18:43

dziś France Football podało ze Frank Lampard jest zawodnikiem Interu. Nerazzuri mieli zaplacic za niego 9 mln euro. Różne źródła podawały juz nazwiska pewne przejscia do Interu jednak potem sie okazywało ze to nieprawda. Jednak co jak co ale France Football to wiarygodne źródło i myśle ze niedlugo bedzie oficjalny komunikat na inter.it a przynajmniej mam taką nadzieje. Lampard co prawda ma juz 30 lat ale kilka sezonów jeszcze zapewne pogra na wysokim poziomie. Interowi brakowało w pomocy wlasnie takiego lidera. W najblizszym czasie powinien dołączyć jeszcze Amantino Mancini, którego warunki kontraktu są juz ustalone ale nie ma jeszcze porozumienia klubów. Inter daje za Brazylijczyka 10 mln euro ale Roma rząda 15 mln. Jesli chodzi o Quaresme to juz jest mniej prawdopodoby transfer. Porto chce za niego 40 mln euro(!). Inter niedawno złożył oferte w wysokosci 31 mln jednak Porto ją odrzuciło. Niedługo ma dojsc do spotkania z działaczami Interu i Porto w sprawie Portugalczyka. Ja osobiscie bym wolał aby Ricardo do Interu nie dołączył bo jakos nie mam do niego przekonania. Traci duzo pilek i gra bardzo indywidualnie.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 27 cze 2008, 18:59

Chuchu pisze:Inter niedawno złożył oferte w wysokosci 31 mln jednak Porto ją odrzuciło.
Wolałbym tą kasę przeznaczyć na Davida Silvę niż na Quaresmę. Na EURO pokazuje, że mimo młodego wieku może grać bardzo dojrzale i z pożytkiem dla drużyny. Takiego skrzydłowego nam potrzeba. Myślę, że 30 baniek przekonałoby działaczy Valencii na sprzedaż swojego gwiazdora.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 cze 2008, 19:03

Chuchu pisze:Nerazzuri mieli zaplacic za niego 9 mln euro.
9 milionów za Lamparda? :shock: Albo ktoś w tym źródle upadł na głowę, albo w Chelsea.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 199

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 27 cze 2008, 19:04

-----------------------Cesar----------------------
----------------------------------------------------
---Maicon----Cordoba----Samuel----Chivu--
-------------Zanetti------Cambiasso----------
------------------------X1-------------------------
---------X2-------------------------X3------------
--------------------Ibrahimovic------------------

X1 - Lampard / Deco / Lucho Gonzalez
X2/X3 - Figo / Quaresma / Mancini / Adriano (z Sevilli) / D. Silva :P

Tak to ma wyglądać :think:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 cze 2008, 19:10

Wilmore pisze:
Chuchu pisze:Nerazzuri mieli zaplacic za niego 9 mln euro.
9 milionów za Lamparda? :shock: Albo ktoś w tym źródle upadł na głowę, albo w Chelsea.
tam zdaje się prawo Webstera wykorzystali.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 cze 2008, 19:26

fieldy pisze:tam zdaje się prawo Webstera wykorzystali.
Nie sądziłem, że Lampard będzie tak zdesperowany. Bo należało się spodziewać, że Mourinho będzie go chciał za wszelką cenę.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 27 cze 2008, 22:46

Lampard wyszedł tanio, ale...
...Quaresma za 35mln + Pele, jeżeli to prawda to ciężko bedzie mu się spłacić. Mam nadzieję, że te warunki transferu się nie potwierdzą.
Szczególnie odnośnie Pele :angry:

Na pocieszenie klub dokonał dzisiaj ciekawego zakupu, zawodnik o ładnym przydomku "baby fenomeno" - Dusan Ristic, za 10 lat kandydat na Złotą Piłkę :P
Jeżeli dodamy do tego "Vieirę Karpat" i Del Piero można ocenić, że nasze transfery na poziomie młodzieżówek, w tym okienku, wyglądają wręcz spektakularnie.

Pozostaje czekać na oficjalne komunikaty.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 27 cze 2008, 23:13

Maciek (interista) pisze:ze transfery na poziomie młodzieżówek, w tym okienku, wyglądają wręcz spektakularnie.
Dobra dobra Mutu, Pandev, Pirlo i kilku innych też w trafiało do Interu i jakoś kożyści wam to nie przyniosło.
Zresztą wychodzi na to że Pele, który był całkiem ciekawym graczem i zyskał już sporą wartość też kariery w Interze nie zrobi :wink:

Natomiast jeśli chodzi o wasze 2 transfery, które już ponoć dokonaliście to, ja na waszym miejscu bym miał mieszane uczucia. Dlaczego :?: Bo Lampard o ile jest wielkim mistrzem i taktyka będzie ułożona pod niego to jednak jest zawodnikiem skrajnie angielskim i kto wie jak się sprawdzi w innej lidze po tylu latach w Anglii. Wielu wielkich się na tym przejechalo właśnie w wieku Lampsa i idendycznych okolicznościach jak ta. To po pierwsze, po drugie Lampard jest dla mnie jednak zawodnikiem mało zaskakującym, który jest dość przewidywalny w rozegraniu i to jest słaba strona tego transferu, bo w takim systemie w jakim pewnie będzie grał Inter aż się prosi żeby postawić tam jakiegoś typowego Trequartistę a Lampard takim graczem nie jest. No i znów trener sprowadza wam swojego pupila :P Ale Lamps bardzo będzie w Interze przydatny jak się sprawdzi bo ma 3 cechy jakich Interowi brakowało.
1. Ofensywna charakterystyka
2. Strzelający dużo goli pomocnik
3. Wykonawca wolnych

Natomiast jeśli mowa o transferze Quaresmy to jestem w stanie wyksztusić tylko jedno: JA PIERDOLE ILE KASY :!: :!: :shock:
No ale do roli skrzydłowego napastnika pasuje doskonale, choć dla mnie takiej kasy nie jest wart...

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 27 cze 2008, 23:31

(L)oczkerson pisze: Dobra dobra Mutu, Pandev, Pirlo i kilku innych też w trafiało do Interu i jakoś kożyści wam to nie przyniosło.
No oczywiście nie wiadomo co z tych zawodników wyrośnie, ale miło widzieć, że nasi skałci nie próżnują. To się im bardzo chwali, a mnie bardzo cieszy.
(L)oczkerson pisze:Natomiast jeśli chodzi o wasze 2 transfery, które już ponoć dokonaliście to, ja na waszym miejscu bym miał mieszane uczucia.
Kasą jakoś bardzo się nie martwię, bardziej martwi mnie możliwość utraty świetnie zapowiadającego się pomocnika jakim jest Pele.

Odnośnie Lamparda mam zbliżoną opinię na temat tego transferu. Z tym, że moim zdaniem jego aklimatyzacja we Włoszech powinna być stosunkowow łagodna bo będzie miał pomocną dłoń Mou.
Nie jest to Deco, ale przeboleję ten transfer, szczególnie za tak symboliczną kwotę w stosunku do klasy jaką prezentuje Anglik.
Jest to ponadto typ wojownika, a zawodnicy o takiej charakterystyce z reguły w serie a się sprawdzają nawet jeżeli mają za sobą grę w PL, patrz ostatnio wasz Sissoko.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 28 cze 2008, 0:08

Kwestia czy wpadnie tylko po to by sobie trzepac kasę a z piłką zbyt wiele wspólnego nie miec - przykład Vieira, czy zaprezentuje swój poziom na boisku.

Bardzo dużo niewiadomych, począwszy od trenera i dalej poprzez Waszych potencjalnych nowych zawodników. A wszystko i tak jak zwykle zweryfikuje boisko, więc pozostaje cierpliwie czekac, bo jak widzę opinie, że ,,przyjście Quaresmy oznacza supremację Interu na długie lata" to jak dla mnie coś jest nie tak :P A może się okazac, że Stankovic w obawie o własne klejnoty przed pewnymi kibicami w Turynie, zostanie w Mediolanie i to on przycmi wszystkie głośne nazwiska.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 28 cze 2008, 1:22

Quaresma to dla mnie małe miki więc tym transferem się nie przejmuję (bardziej Lampardem o ile to nie ściema) a jeszcze za taką kasę to... :olaboga: Ale co wy na to :?: Plota czy co :?: :arrow:
Inter zdecydował się na sprowadzenie Quaresmy po tym jak fiaskiem zakończyły się negocjacje z Romą w sprawie przejścia na Giuseppe Meazza Brazylijczyka Manciniego.
http://www.sport.pl/pilka/1,65083,54054 ... euro_.html

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 28 cze 2008, 9:10

Jeszcze się nie cieszę z Kłarezmy coby nie zapeszyć :P

maciek_88 pisze: może się okazac, że Stankovic w obawie o własne klejnoty przed pewnymi kibicami w Turynie, zostanie w Mediolanie i to on przycmi wszystkie głośne nazwiska.

Prasa już zdąrzyła ochrzcić Dejana, że jeśli nie odejdzie idzie do Primavery :lol:

Mancini podobnie jak Stankovic nie zachwycał w ostatnim sezonie. Zresztą skoro Quaresma jest już na wyciągnięcie ręki to wolę zdecydowanie bardziej Portugalczyka niż grajka Romy (choć nie miałbym nic przeciwko aby przyszli obaj, wtedy skrzydełka rządełka :smile2: ).

No i Lampard za 9 milionów. Oby się nic nie spierdoliło !

A z tego wszystkiego szkoda Pele. Liczę, że uda się to jeszcze jakoś załatwić i młodziak zostanie u nas ewentualnie pójdzie na wypożyczenie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”