FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 691

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 27 cze 2008, 14:33

jak mawia Leo Benhałer :wink: przestawienie zawodnika 10 metrów bliżej bramki to nie jest problem, więc jak keita będzie grał nieco wyżej niż normalnie jest przyzwyczajony i bedzie miał trochę więcej zadań defensywnych to chyba tragedii dla niego nie będzie. Pytanie jak to będzie funkcjonowało jako całość?
A w ogóle po co ta dyskusja. Przecież np jakieś dwa lata temu realizatorzy transmisji LM i Przegląd Sportowy "ustawiali" Barce 4:2:3:1 z Deco jako opś a Xavim i Edmilem/Rafą jako dm'ami :zgon: a Xavi siec os tego ustawiania w rozwoju nie cofnął :roll:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 cze 2008, 21:39

http://sport.wp.pl/kat,1750,title,Messi ... caid=16255
Rzecznik Zenitu Sanki Petersburg - Aleksiej Blinow – oznajmił, że klub interesuje się pozyskaniem Lionela Messiego z FC Barcelony.

Władze mistrza Rosji chciałyby, aby gwiazdor reprezentacji Argentyny zastąpił odchodzącego do „Dumy Katalonii” Andrieja Arszawina. Rosjanie uważają, że przy tej wymianie FC Barcelona powinna jeszcze uregulować różnicę między transferami w gotówce. W rosyjskim klubie Arszawina wyceniają na 25 milionów euro, natomiast Messiego na pięć milionów mniej.

- Tak. Zenit naprawdę interesuje się Argentyńczykiem. Wysłaliśmy faks z oficjalnym zapytaniem i oczekujemy na odpowiedź. Wymiana Arszawina na Messiego jest sprawą otwartą - dodał rzecznik Zenitu Aleksiej Blinow.
Tylko brać. Taka promocja może się prędko nie trafić.

:zgon:

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 27 cze 2008, 22:36

Ja bym brał w końcu Messi nic nie pokazał na EURO :D

Lubie takie newsy na wp. Jest przynajmniej co poczytać i nie trzeba wchodzić na żadne maxiory czy joemonster :P

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 27 cze 2008, 22:40

Najgorzej ze potem dzieci neo i komentatorzy w tvp sie rajcuja takimi plotkami :roll:

Awatar użytkownika
African
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: African » 28 cze 2008, 10:13

No i stało sie, pozyskaliśmy kolejnego nowego zawodnika. Niestety nie jest to Arszawin, Hleb czy Berbatov, ale 21-letni środkowy obrońca Palmeiras Henrique. Podobno cena za jaką kupiliśmy Brazylijczyka waha sie między 8 a 10 mln, więc tak średnio na jeża można powiedzieć. Podobno jest też taka możliwość, że Henrique może zostać wypożyczony do jakiegoś klubu (być może do Palmeiras) jeśli nie będzie sie jeszcze teraz mieścił w planach Guardioli.

Osobiście nie widziałem ani razu gościa w akcji, więc nie mam nic do powiedzenia na temat jego gry, ale jak ktoś widział, to fajnie by było gdyby coś nieco o jego grze napisał. Wiadomo jedynie tyle, że jest utalentowany o radzi sobie, a właściwie radził w Palmeiras dobrze, więc trzeba być dobrej myśli. Choć ja jakoś nie jestem zbytnio przekonany do transferów graczy prosto z Ameryki Płd. Mam jeszcze Maxiego, czy transfery Gasparta - Geovanni i Fabio Rochemback. Oby tym razem nie były to takie wielki pomyłki transferowe, jak podczas ostatnich transferów z Ameryki Płd.

Tak w ogóle, to mamy teraz bardzo młody środek obrony. Jest w prawdzie doświadczony Puyol, jest Marquez jest również Milito, ale nasze najnowsze nabytki, czyli Pique, Caceres i Henrique, to młodzi gracze i trochę ryzyka będzie jeśli np. Puyol i Rafa będą zawieszeni, a Milito jeszcze sie nie wyleczy, a na środku będą musieli grać nasi nowi gracze :P

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 28 cze 2008, 10:16

ciekawi mnie jedno - skad sie wzial mit ze roche sie nie sprawdzil i byl wynalazkiem?

radzil sobie bardzo dobrze. i to nie tylko w barcelonie

Awatar użytkownika
African
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: African » 28 cze 2008, 10:30

rkoeman pisze:radzil sobie bardzo dobrze. i to nie tylko w barcelonie
Jak dla mnie, to nic wielkiego w Barcelonie nie pokazał. Owszem, od czasu do czasu zagrał dobry mecz, ale wg mnie dla niego Barcelony to po prostu był za dobry klub. Dlaczego ? A no dlatego, że jak grał w Sportingu czy w Boro to grał/gra tam dobrze, a nawet bardzo dobrze. W Barcelonie natomiast moim zdaniem sie nie sprawdził.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 cze 2008, 10:49

Ja tam wolałbym kogoś mniej anonimowego z Europy, ale nie będę za wcześnie świeczki stawiał. Mam nadzieję, że ten cały Hernanes potrafi nieźle grać na prawej stronie. Jeżeli tak to będzie to jakaś opcja za Alvesa w razie czego.
Transfer generalnie mocno ryzykowny. Nie rozegrał nawet jednego całego sezonu w pierwszej lidze brazylijskiej z tego co wiem :roll: Wielkich nadziei w stosunku do niego nie mam, ale liczę na to, że będzie przynajmniej niezły.

Budowanie obrony zakończone. Teraz liczę na wzmocnienia innych formacji.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 28 cze 2008, 11:10

Mentor pisze:Budowanie obrony zakończone
Ciekawe czy Oleguer zostanie ? W obronie mamy już spory tłok, nawet jeśli na chwile obecna nie możemy na Gabiego liczyć. A na teraz zmiennikiem Alvesa jest chyba Ula ?

Co do Roche to przyszedł jako mlody zawodnik i chyba troche za duzo od razu sie po nim spodziewano. Na początku nadawał sie na solidnego zmiennika z czasem może by okrzepł Na miano niewypału z Brazylii to sie bardziej chyba Geovanni nadaje :roll:

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 28 cze 2008, 11:22

Mentor pisze:Hernanes
Henrique :D Hernanes to ten pomocnik :wink:

Niby według Sportu może grać na prawej stronie, ale nie wydaje mi się, że dostanie na tej pozycji szanse. Jak Alves będzie pauzował to raczej na prawej stronie będzie grał Caceres lub Puyol.

Co do Henrique to duża niewiadoma, ale:
- został w wieku 20 lat najlepszym obrońcą 2 ligi brazylijskiej
- dostał już szansę debiutu w kadrze u Dungi
- Ajax bił się do samego końca z Barceloną o tego zawodnika oraz interesowało się nim kilka klubów z Europy.
Podobno ma dostać szansę w preseasonie. Jak się sprawdzi to zostanie. Jeśli nie to najlepiej byłoby wypożyczyć go gdzieś do średniaka z La Liga.

Zobaczymy co z tego wyjdzie :)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 cze 2008, 11:37

Bask pisze:- dostał już szansę debiutu w kadrze u Dungi

To akurat nie uznalbym, za jakis pozytywny argument za jego zatrudnieniem.

Dla mnie troche dziwny transfer, od poczatku tak było, ale moze to zawodnik, ktory ma isc na ogranie sie w La Liga w Mallorce czy gdzies tam, a pozniej wbic sie do kadry w miejsce Rafy czy jako zmiennik Alvesa. Obecnie nie widze dla niego miejsca w kadrze na przyszły sezon.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 28 cze 2008, 17:11

The Sun pisze:BARCELONA have confirmed they want to bring Emmanuel Adebayor to the Nou Camp.

The Arsenal striker yesterday signalled his intention to quit the Emirates by insisting the club should be happy if they make millions by selling him.

And the Gunners could see the Togo star's price rocket with Barcelona now battling AC Milan for his signature.

The Spanish giants have moved for Adebayor, 24, after cooling their interest for Juventus hitman David Trezeguet.

Barca director Ferran Soriano said: “Adebayor is a player that we like and this is the reason why we have decided not to pursue Trezeguet.

“Trezeguet is a great striker but he is no longer a part of our plans.

“We were interested in the player but we never managed to get anything concrete regarding the player with Juventus."

The news will add to Arsenal boss Arsene Wenger's worries as he battles to hang on to some of his top stars.

The Gunners have already lost Mathieu Flamini to AC Milan and Alex Hleb is also on the verge of quitting.
NO to będziemy mieli wojne na linii Milan- Barcelona. :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 cze 2008, 23:12

Pffff ta 'wojna' to już pewnie trwa od dłuższego czasu o ile rzeczywiście tak zażarta walka o Togijczyka ma miejsce :lol: Jakby nie patrzeć oba kluby muszą myśleć o poważnych wzmocnieniach po fatalnym sezonie tak więc rywalizacja może być ciekawa. Barcelona przeprowadza większą rewolucję aniżeli Milan a na dodatek oddaliśmy im Zambro tak więc po cichu (naprawdę po cichu bo liczę się z możliwością nie sprowadzenia Ade) liczę na to, że Adebayor trafi do Barcelony a Milan zadowoli się jakimś Drogbą :P

Ciekaw jestem czy Milan w końcu chce Ronaldinho czy jednak nie :think: Odpuszczenie Ade powinno być warunkiem koniecznym do spełnienia w razie chęci sprowadzenia R10 :lol:

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 29 cze 2008, 11:56

W Wenezueli odbył się mecz .... "Przyjaciele Ronaldinho" vs. "Przyjaciele Messiego" .Mecz zakończył się remisem 7:7. Szkoda że nie wiedziałem o tym meczu bo bym sobie w necie gdzieś relację znalazł a tak lipa :roll:

Awatar użytkownika
agent_007
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: agent_007 » 29 cze 2008, 12:03

Telenowela z Adebayor'em w roli głównej trwa nadal:
http://fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=22802

Za 2h będzie, że chce iść do milanu. :lol:

A ogólnie panowie co sądzicie o tym Adebayorze? nadał by się do Barcelony ? i pytanie do kibiców Arsenalu(oni bardziej się orientują)- szybki jest ten Adebayor? jaką ma technike? Bo to, że z główek strzela to wiem :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”