FINAŁ ME Niemcy - Hiszpania 29.06.2008 - Strona 2

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto zostanie mistrzem Europy?

Niemcy
7
19%
Hiszpania
30
81%
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 27 cze 2008, 22:24

Akarin pisze:Villa kontuzjowany? Co mu jest dokładniej?
kontuzja mięśnia uda.

szuki1991
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szuki1991 » 27 cze 2008, 22:45

Ciekawe, czy od pierwszej wystąpi Guiza, czy moze jednak Fabregas, ktory zmienil Ville i calkiem niezle sie spisal ;D choc w sumie Guiza takze dobrze sobie poradzil po wejsciu na boisko.. Gola strzelil :)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8677
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 cze 2008, 23:53

Szwaby do boju :!: Jakoś nie lubie Hiszpan i chyba nigdy nie polubie, dlatego kibicuje wszystkim przeciwnikom pilkarzy z polwyspu Iberyjskiego, ale ... coś mi to nie wychodzi :lol:

Specjalnie jakoś za Niemcami nie przepadam, ale życze im zwycięstwa, kibice zaslużyli (Ci na trybunach).

Awatar użytkownika
African
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: African » 27 cze 2008, 23:58

Faworytem przed meczem przynajmniej dla mnie i zapewne dla większości kibiców są Hiszpanie, którzy co to dużo ukrywać, grają lepiej od Niemców w tym turnieju, którym jak dotąd wyszedł tylko jeden mecz - z Portugalią. Lecz jak wiadomo, Dojczów lekceważyć nie można :P

Niemcy zawsze mają sporo szczęścia, bo trafili do najłatwiejszej grupy, drabinkę mieli również najłatwiejszą - tradycja została podtrzymana można powiedzieć. Oczywiście nie można ich skazywać na przegraną, bo po pierwsze to Niemcy, a po drugie z Portugalczykami też mieli przegrać, a jednak wygrali i to wygrali w dobrym stylu. Poza tym coś mi mówi, że sprawdzi sie stara piłkarska prawda, że na końcu i tak wygrywają Niemcy. Coś w tym musi być.

Hiszpanie grają jak na razie bardzo dobrze, fizycznie wyglądają równie dobrze, tylko Villa ze składu wypadł i we finale nie zagra. Ciekawe, jak Aragones ustawi teraz skład. Czy zamiast Davida zagra Fabregas i będzie piątka w pomocy i sam Torres na ataku, czy może Guiza wskoczy do pierwszego składu zamiast napastnika Valencii.

Zapowiada sie ciekawy mecz i niech wygra lepszy, bo szczerze powiedziawszy, to pyka mnie kto to wygra. Choć Hiszpanie bardzo, bardzo długo już czekają na jakiś sukces, lecz pewnie będzie wszystko wyglądało tak: Hiszpania będzie lepsza, a i tak wygrają Niemcy.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 28 cze 2008, 3:59

nie sadze by aragones zdecydowal sie na gra dwojka napastnikow o podobnej charakterystyce - jezeli juz to zagra z torresem i sergio garcia - ale szczerze w to watpie

zagra cesc i ponownie zostanie pozbawiony zadan defensywnych

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 28 cze 2008, 16:34

Akarin pisze:Mam nadzieję, że Loew wyciagnął w końcu prawidłowe wnioski po meczach z Turcją, Chorwacją i Portugalią.
Loew może co najwyżej wyciągnąć małe co nieco z nosa a później... zresztą sami wiecie :wink: .

Ja oczywiście jestem w finale za Hiszpanią i nie widzę innego rozwiązania jak jej zwycięstwo. Niemców nie trawię (zresztą jak większość naszego narodu) i mam nadzieję, że za niecałe 30 godzin po ich policzkach będą lały się łzy :] .

Majlosz
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Majlosz » 28 cze 2008, 19:51

Boję się, że Niemcy, jako drużyna typowo turniejowa, będzie przez Hiszpanów 90 minut nękana strzałami, ale i tak przeprowadzi jeden kontratak i strzeli bramkę. To dla nich typowe, a najlepszym przykładem jest mecz z Turcją.

Oczywiście kibicuję Hiszpanii, ale podopieczni Aragonesa nie mogą zapomnieć przeciwko komu grają. Zwłaszcza, że o takim doświadczeniu turniejowym, jakie posiada nasz zachodni sąsiad, Hiszpanie mogą jedynie pomarzyć.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 28 cze 2008, 20:48

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 28 cze 2008, 21:43

Już opuścił w swojej karierze jeden finał wielkiej imprezy kiedy to w 2002 roku pauzował za kartki :) . Chyba nie darowałby se tego w tym roku ;)

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 29 cze 2008, 0:53

RóżA pisze:Loew może co najwyżej wyciągnąć małe co nieco z nosa a później... zresztą sami wiecie Wink .
nic nie mów :P

Loew głupi nie jest i mam nadzieje, że zobaczył błedy jakie popełniła drużyna i on sam w ustawieniu. Jeśli tak, to bedzie dobrze :wink:

Ballack pewnie zagra, nie wierzę, ze przepuści szansę zagrania w finale ME. Do trzech razy sztuka :wink:

gilardino
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino » 29 cze 2008, 11:00

Mam nadzieje że Ballack jednak zagra bo to niewątpliwie najlepszy obok Podlskiego piłkarz na tym turnieju - oczywiście spośród Niemców.
Aczkolwiek jestme prawie przekonany że to kolejne zagrywki psychologiczne Loewa i Michaela zobaczymy dzisiaj od pierwszej minuty.Przed półfinałem Niemcy-turcja trener Terim opowiadał że będzie musiał wystawić trzeciego bramkarza do gry w polu a na ławce zobaczyliśmy siedmiu turków :wink:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 29 cze 2008, 16:27

Z tym Ballackiem to istne przedszkolne zagrywki .... http://www.sport.pl/sport/1,89352,54068 ... Euro_.html kwintesencja niuemieckiej pilki

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 29 cze 2008, 16:59

Nie powiem, autor ma sporo racji, ale nie zgadzam sie z nim w pewnych punktach.

Jednak to dyskusja na później.

Jeśli chodzi o Ballacka to dzisiaj w rozgrzewce porannej znów nie trenował.

Tytuł artykułu na Sport1.de: "Wunderheilung? Hoffnung auf Ballack steigt". Niemcy trochę kombinują, tzn niemiecka prasa kombinuje. Jesli chodzi o sztab to już wczoraj powiedzieli, że sprawa nie wygląda dobrze, ale o tym czy zagra zdecydują przed samym meczem.

Myślę, ze jednak Misza zagra. I w końcu wygra swój finał :glass:
gilardino pisze:Przed półfinałem Niemcy-turcja trener Terim opowiadał że będzie musiał wystawić trzeciego bramkarza do gry w polu a na ławce zobaczyliśmy siedmiu turków Wink
z czego 4 zdolnych do gry :wink: (3 z pola + bramkarz)
rkoeman pisze:nie sadze by aragones zdecydowal sie na gra dwojka napastnikow o podobnej charakterystyce - jezeli juz to zagra z torresem i sergio garcia - ale szczerze w to watpie
ja osobiście spodziewam sie 4-5-1. Senna bedzie miał za zadanie wyłączyć Ballacka z gry, tak jak to zrobił Aurelio.
Wielką siłą Niemiec będzie gra skrzydłami, czyli tam gdzie Hiszpanie maja z lekka pusto. Dużo bedzie zależeć też od systemu jakim zagra Loew, ale spodziewam sie znowu 4-5-1. W takim przypadku Podolski i Schweini + Friedrich i Lahm pełniliby kluczowe role. Przez środek Niemcy się nie przebiją, bo tam za dużo Hiszpanów będzie. Gra skrzydłami to najlepsze wyjście. Nie wiem dlaczego to pisze, ale chciałbym Gomeza od pierwszych minut zobaczyć. Jakoś mi pasuje, żeby zagrał w tym meczu.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 29 cze 2008, 17:44

Najgorszą gafą w tym artykule jest to, źe dziennikarz zapomniał iż w 2005 roku LM z Liverpoolem wygrał Dietmar Hammann. Jakby nie patrzeć Niemiec i w dodatku grał w tym finale asystując przy jednym z goli oraz strzelając karnego w serii jedenastek. Chyba, że jest Mongołem a ja coś pomyliłem.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 29 cze 2008, 17:57

Akarin pisze:ja osobiście spodziewam sie 4-5-1. Senna bedzie miał za zadanie wyłączyć Ballacka z gry, taj jak zrobił to Aurelio
Przy całym szacunku dla Aurelio, to Ballack w meczu z Turcja sam się wyłaczył. Podobnie jak Klose i kilku innych.

Sprawa jest prosta. Hiszpania musi narzucic za wszelka cene swój styl gry. Wtedy nie wyobrażam sobie aby defensywa Friedrich-Mertesacker-Metzelder- Lahm, wspierana Lehmannem wytrzymała ten mecz bez błedów. Niemcy personalnie na kazdej pozycji maja gorszych zawodników. Trzeba grac swoje. Tyle, że to wymaga odwagi i konsekwencji, bo może skończyc się jakims przypadkowym golem. W wypadku obrania taktyki portugalskiej sprzed 4 lat "na wyczekanie", nie zdziwi mnie, że którys pojedynek główkowy wygra Klose lub Ballack i bedzie po herbacie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”