FINAŁ ME Niemcy - Hiszpania 29.06.2008 - Strona 5

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto zostanie mistrzem Europy?

Niemcy
7
19%
Hiszpania
30
81%
Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 29 cze 2008, 23:44

Lahm dla mnie jest jednym z najbardziej przereklamowanych pilkarzy. Wiele meczow Bayernu nie ogladalem, ale gdy tylko jakis widzialem to byl ogrywany jak 3-cio ligowiec. A pojawiaja sie tez glosy, ze jest lepszy od Alvesa :D
Akarin pisze: Jedynie zapraszam do oglądnięcia meczu z Interem w meczu o Franz Beckenbauer Cup :wink:
Inter gral tez mecz towarzyski w Barcelonie w zeszlym roku. I byl to pewnie ich ostatni mecz towarzyski na jaki moja druzyna ich zaprosila.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 29 cze 2008, 23:48

czeher pisze:A jezeli chodzi o lewa strone to dla mnie bezkonkurencyjny byl Zhirkov i Lahm sie do niego nie umywal
nie będą dyskutował, bo nie ma po co. Rosja, wg mnie, miała najlepszych bocznych obrońców turnieju :wink:
mistyk pisze:A pojawiaja sie tez glosy, ze jest lepszy od Alvesa Very Happy
nie ta pozycja. Alves na prawej gra. Lahm gra raz tak, a raz tak. Mimo wszystko jak dla mnie jeden z najlepszych na świecie :wink: tylko musi zacząć pokazywać w defensywie to co pokazywał w VFB i na MŚ. Tu już liczę na Jurgena :wink:
mistyk pisze:I byl to pewnie ich ostatni mecz towarzyski na jaki moja druzyna ich zaprosila.
widziałem ten mecz :wink: mam nadzieję, że teraz Mou ich uspokoi trochę :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 cze 2008, 23:55

Prawda jest taka, że boczni obroncy Bayernu ostro byli objeżdzani, ale Lahm to świetny pilkarz. Co bede duzo pisał turniej wygrała ekipa, ktora faworyzowałem i wysuwałem na piedestał od polowy elminacji. Nikt nie ma takiej wspolpracy, ulozenia taktycznego jak ta ekipa. To chyba nie jest druzyn, ktora posiada wielkie medialne postacie, bo raczej Ci najlepsi sa zaliczani do tych naj, ale medialnymi gwiazdami raczej nie sa.

Dzisiaj była kasacja kazdego pozytywu jaki pojawial sie w ekipie Niemiec. 10 minut w okresie poczatku drugiej polowy, dawało optymizm Niemcom, ale chwile pozniej Ci sami Niemcy nie mogli wyprowadzić pilki z własnej polowy. Tak było od tej chwilowej przewagi.

Iniesta w kluczowych meczach sie przebudzil, reszta tak samo jak sie spodziewałem.

I komu buty ma pastować Xavi. :?: 8)

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 30 cze 2008, 0:19

No i gitara. Najważniejsze, że wygrał ktoś, kto prezentuje ofensywny i przyjemny dla oka futbol. Wreszcie ktoś pokazał, że w dzisiejszych czasach nie tylko żelazna taktyka jest kluczem do sukcesu. Szkoda, że zespoły, które grały najładniejszą piłkę eliminowały się nawzajem (Holandia, Rosja i Hiszpania), ale być może w przyszłości to się nie powtórzy.

Nie wiem co się stało z Niemcami. Grali już drugi mecz z rzędu do dupy, że aż przyjemnie było patrzeć. Dalej nie mogę uwierzyć, że Portugalia potrafiła zagrać słabiej od nich.

Według moich obliczeń Niemcy stracili 7 goli na mistrzostwach, z czego 4 to błędy Lehmanna. Czas Adlera powinien nastać dużo wcześniej, a nastenie dopiero teraz. Ktoś pisał, że Lahm jest przereklamowany. Naprawdę, aż żal czytać takie bzdury, bo Lahm to świetny piłkarz. Jeżeli spojrzymy obiektywnie, to Ramos też popełniał dużo prostych błędów, tylko że miał szczęście i nie kończyło się to stratą gola. W innym przypadku pewnie też byłby przereklamowany.

A widział ktoś jak Niemcy wynieśli na murawę transparenty z flagami Austrii, Niemiec i Szwajcarii i nie mogli wbić ich w ziemię? :) Poldi chyba ze trzy razy próbował, ale widać że mocna trawa była.

Chciałoby się napisać 'Aufwiedersehen Deutschland', ale jak odpadli dopiero w finale to już nie wypada :(

Niech Hiszpanie się wypchają tym pucharem. Raz na 44 lata to i kogut jajko zniesie. W RPA znów odpadną w 1/8 i zacznie się lament.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8682
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 cze 2008, 0:26

Kiepskie to były mistrzostwa, kiepski był też finał, jedynie kilka spotkań stało na przyzwoitym poziomie, kilka bylo interesujacych, a kilka urozmaiconych przez arbitrów. Oby nastepne byly lepsze i wygrał ktoś inny.

Nie lubie Hiszpanów, nigdy nie lubiłem i nigdy nie polubie. Na każdych mistrzostwach odpadali w miare szybko i zwykle byłem zadowolony, teraz grali równiez ciekawie, ale ... cos odpasc nie chcieli. Nie wiem czy to wina sedziów, czy to moze przeciwnicy gówno grali, czy to też szczescie, które ponoć zawsze sprzyja lepszym.

Pozostaje mi pogratulowac reprezentacji Hiszpanii, trenerowi, ktory nie bał sie zostawic w domu kilku ciekawych graczy. Wiedzial 'dziadek' co robi :wink: I w sumie chwała mu za to.

BRAWO :!:

Awatar użytkownika
SEEKER
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SEEKER » 30 cze 2008, 0:34

Szkoda Niemców,ale Hiszpania była dzisiaj dla nich poza zasiegiem,nie zmienai to jednak faktu ze co mistrzostwa no mzoe poza Mistrzostwami Europy sa na podium :P

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 30 cze 2008, 0:45

Bramka bez 20 podań się nie liczy :lol:? Hiszpanie momentami prowadzili jakąś gierkę szkoleniową i tylko czekałem na stały fragment gry, rożny, wolny dla Niemców i wyrównanie. Strasznie irytujący styl gry w meczu o wszystko, Barcelona 2 :lol:. Jak się robi z rywalem, to co Hiszpanie, ma się go napoczętego, to wypadałoby go szybko skończyć. Gdyby nie Torres, który z racji tego, ze jest jedynym napastnikiem i musi więcej grać pod siebie, to cały czas graliby sztukę dla sztuki i 0-0 i może nerwy w karnych. I ja wiem, że to nie była nonszalancja, ta piłka była naprawdę szybka i oni naprawdę są tacy nie udają :lol:... ale czasem aż się prosili o skarcenie. Podobnie się czułem podczas meczu ze Szwedami, gdzie nie wierzyłem, ze zdołają strzelić tę bramkę.

Hiszpania prawie jak Harlem Globetrotters :). Ale mistrzostwo zasłużone, w przekroju całego turnieju super Iker, obrona i pomoc. A w finale miło było popatrzeć na histeryczne twarze Ballacków. Berlin szykował się do fety, miał być Blitzkrieg, a tymczasem nawet nie arbeit macht frei. Jak głową w ścianę. Gdyby wygraliby to Euro, to uwierzyłbym, że faktycznie Bóg kocha teraz Niemców. A tak tylko grymasy, pretensje do sędziego i frustracja, frustracja, frustracja.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 cze 2008, 0:57

http://www.euro2008.wp.pl/kat,1002421,w ... caid=16288

Ferdinand (!) Torres faulował przy bramce tak więc majster się nie liczy. Tako rzecze najlepszy Janek świata.

Dzisiaj Hiszpanie właśnie nie przeginali z tymi podaniami :lol: Jak dla mnie to wymieniali ich zaskakująco mało. Kiedy już mieli piłkę to raczej starali się przesuwać do przodu. Nie grali tak wiele w poprzek ani do tyłu. Inna sprawa, że ciężko im było grać bardzo do przodu kiedy mieli tylko jednego napastnika a Silva grał słabiej niż w poprzednich spotkaniach.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 30 cze 2008, 1:05

Mentor pisze:Ferdinand (!) Torres faulował przy bramce tak więc majster się nie liczy. Tako rzecze najlepszy Janek świata.
Właśnie w tym Euro Cafe które na czas finału przeniosło się do kina i zaproszono eksperta Olafa, Yanek co chwilę gadał o tym faulu Torresa :roll: Ciekawe jakim faulu bo ten ruch ręką nie miał żadnego wpływu na postawę Lahma :twisted:

Dodatkowo polski bramkarz podkreślił w rozmowie, że "byliśmy w Wiedniu świadkami znacznie lepszego finału mistrzostw Europy niż cztery lata temu w Lizbonie, gdzie Grecja pokonała Portugalię 1:0. Hiszpania zaprezentowała bardzo dobry styl gry i zasłużenie sięgnęła po puchar".

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 30 cze 2008, 1:15

Ja się zastanawiam skąd tyle idiotów którzy nienawidzą Niemców bez powodu...

Gratulację dla Hiszpanii, za 2 lata będzie lepiej. ;)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 30 cze 2008, 1:29

Magnum pisze:Ja się zastanawiam skąd tyle idiotów którzy nienawidzą Niemców bez powodu...
Za styl gry, za bufonadę, za to, że słabo grają, a i tak niezasłużenie często wygrywają. Za to samo nie lubi się Włochów i z tym nie ma nikt problemów. Ciekawe czy po ostatnim Euro jak wygrała Grecja, to tych, którym to się nie podobało, nazywano idiotami. Poza tym ja mówię o wrażeniach z tego turnieju, na mundialu fajnie było czasem popatrzyć na drużynę Klinsmanna. A płaczów, przepychanek, pretensji jak nie idzie chyba nikt nie lubi, więc wg mnie Niemcy zostawili fatalne wrażenie po tej imprezie.
Mentor pisze:Dzisiaj Hiszpanie właśnie nie przeginali z tymi podaniami
Ja jestem przyzwyczajony do siermiężnego futbolu kick, don't look & sometimes run. U nas się wali na bramkę, aż nie wpadnie :). Holendrów jeszcze przetrwałem, ale Hiszpanie to kosmos :lol:.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 30 cze 2008, 1:34

piwus mi bardziej chodzi o zachowania takie jak to
czeher pisze:A co nas to obchodzi? tez mam i nie utrzymuje z ta czescia rodzinny jakichkolwiek kontaktow Laughing Tez moglbym bez problemu wyrobic sobie niemeicki paszport ale brzydze sie takimi zabiegami Puke Ja slysze niemeicki jezyk to az zgrzytam zebami stad zawsze walczylem z babkami z j. niemeickiego ...

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 30 cze 2008, 1:43

piwus mi bardziej chodzi o zachowania takie jak to

Nie, wszyscy mamy być wdzięczni Niemcom za to co się stało podczas II Wojny Światowej i teraz powinniśmy sobie wszyscy powrzucać do avatara Niemieckich zawodników. Tak jak Ty to uczyniłeś. :brawo:

Nigdy nie lubiłem Niemców i ich nie polubię. Nic na to nie poradzę, to jest już we mnie. Nawet jakbym bardzo chciał się zmienić, wątpię abym był w stanie wyrzucić z głębi mojego ducha nienawiść do Niemców.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 30 cze 2008, 2:23

Bo oczywiście to ty byłeś poszkodowany przez Niemców w IIWŚ... żal.

Nie mowie ze kazdy ma ich lubic. Ba mozna ich nie lubic co mnie to obchodzi. Ale zachowania rasistowskie wobec niemców takie jak prezentuje guru czy czeher mnie denerwuja bo sa bezpodstawne.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 30 cze 2008, 2:44

Magnum pisze:Nie mowie ze kazdy ma ich lubic. Ba mozna ich nie lubic co mnie to obchodzi. Ale zachowania rasistowskie wobec niemców takie jak prezentuje guru czy czeher mnie denerwuja bo sa bezpodstawne.

No to musisz się z tym pogodzić. Ja się nie zmienię i mam takie a nie inne poglądy. Dla mnie nie ma tematu.

P.S. Nie jestem rasistą.
Magnum pisze:Bo oczywiście to ty byłeś poszkodowany przez Niemców w IIWŚ... żal.
Moi przodkowie byli i to nawet bardzo poszkodowani...
Magnum pisze:żal
rzal.com

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”