AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 450

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 28 cze 2008, 7:16

To akurat zagadka. Ade, jak typowa kobieta, zmienny jest.
no wlasnie.dziwne jest to ze Ade powiedzial ze zostaje w Arsenalu zaraz po tym jak Galliani powiedzial ze hest za drogi i chca Dinho...

Dosłownie dwie godziny po oświadczeniu Adebayora, mówiącym, że nie rusza się z Arsenalu, piłkarz udzielił dość tajemniczej wypowiedzi dla Sky Sports News. "Jestem piłkarzem, mam 3-letni kontrakt z Arsenalem, ale jak wiecie, dużo klubów się mną interesuje. W tym momencie usiądziemy, żeby porozmawiać i zdecydować co zrobić. Decyzja zapadnie w przyszłym tygodniu".
jednak Ade ma cos z kobiety....
ps - choc nie znalem wizji gallianiego o seedorfie w ataku Smile
dla lysego wszyscy co cokolwiek umia w ofensywie sa napastnikami..

Piszesz że jest to nieprawdopodobnie mała kwota więc trzymajmy się tego że jest to nie możliwe Wink
Barca wbila se noz w plecy oglaszajac ze Eto'o jest nie potrzebny...jezeli odejdzie to mam przeczucie ze transfer zamknie sie w granicach 30 mln..jezeli lysy go nie sciagnie a za taka kwote trafi do Interu to powinien na kolanach do Czestochowy isc...

jak dla mnie Eto'o powinien byc priorytetem.nawet jezeli Dinho odbuduje forme to nie jest typem napastnika ktory nam jest potrzebny...

jeszcze na deser wywiad z Gallianim:
Jakieś słowa dla krytyków transferów?
"Również jestem fanem i denerwuję się, kiedy coś nie idzie po naszej myśli. Niemniej jednak, nie popieram tej nieuzasadnionej krytyki. Milan dokonał już wielu wzmocnień i chociaż były to wysokie koszty, to nie zatrzymujemy się."
zapomnial dodac ile juz zarobili na transferach wiec niech nie gada o kosaztach

Prezydent Berlusconi we właściwym czasie podpisał porozumienie z Włochami. Może Pan coś obiecać tifosim rossonerich?
"Oczywiście. Milan zrobi wszystko, aby sięgnąć po kolejnego napastnika. Uroczyście się na to zobowiązuję."
Galliani uroczyscie sie zobowiazuje..skas to znam od 2 lat....

to tylko fragment wywiadu..mowil jeszcze ze Ade wyklucza Dinho i na odwrot oraz ze sprowadza jakiegos pilkarz z poza UE bo maja 2 wolne miejsce..calosc na www.acmilan24.com

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 28 cze 2008, 9:34

vakabayashi pisze:i to pisze fan Arsenalu, chyba z żalu że togijczyk odchodzi
Nie wiem co masz na myśli pisząc to, ale czy każdy zawodnik Arsenalu ma być przeze mnie wychwalany? Idąc takim tropem to nie dojdziemy do porozumienia...

mistyk pisze:BTW. Ruud wedlug mnie ma slaba technike, chociaz drewnen nie jest
Zgadzam się z Mistykiem.

Adebayor ma słabą technikę chociażby w porównaniu do Robina, Eduardo, czy młodziutkiego Theo. Co prawda oni nie mają takiego wzrostu no ale mówimy o technice.
Wilmore pisze:Oglądałem go w parunastu meczach Arsenalu i nie wyglądał na technicznego inwalidę
Ty go oglądałeś w parunastu, ja przez cały sezon. Czasami potrafił zmarnować sytuacje nie do zmarnowania właśnie poprzez nieumiejętność technicznego ostatniego strzału.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 28 cze 2008, 11:44

mete pisze: to tylko fragment wywiadu..mowil jeszcze ze Ade wyklucza Dinho i na odwrot oraz ze sprowadza jakiegos pilkarz z poza UE bo maja 2 wolne miejsce..c
Toś mnie zaskoczył. Czy we Włoszech nie jest przypadkiem tak, że można ściągnąć jakiegoś piłkarza spoza UE raz do roku, niezależnie od ich ilości w kadrze?
A później w meczach ligowych i pucharowych można wystawiać wszystkich piłkarzy zgłoszonych do gry.
Ale może coś mi się pomyliło. :roll:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 28 cze 2008, 11:57

Wilmore pisze:Włoszech nie jest przypadkiem tak, że można ściągnąć jakiegoś piłkarza spoza UE raz do roku, niezależnie od ich ilości w kadrze?
A później w meczach ligowych i pucharowych można wystawiać wszystkich piłkarzy zgłoszonych do gry.
Ale może coś mi się pomyliło. :roll:
Do tej pory tak było, nie słyszałem o tym żeby były jakieś zmiany, ale też czekam co Mete na to :wink:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 28 cze 2008, 13:51

Do tej pory tak było, nie słyszałem o tym żeby były jakieś zmiany, ale też czekam co Mete na to Wink
wiem ze wlosi chcieli od tego sezonu wprowadzic mozliwosc kupowania 2 graczy z poza UE na sezon ale nie jestem pewny w 100 % czy wprowadzili ten przepis...ale skoro Galliani mowi ze moga zakupic jakiegos pilkarza z poza UE i mowil cos ze Leo z Serginho beda szukac w Brazylii wiec mozliwe ze mozna sciagnac....

Włoszech nie jest przypadkiem tak, że można ściągnąć jakiegoś piłkarza spoza UE raz do roku, niezależnie od ich ilości w kadrze?
skoro Galliani powiedzial ze Cafu i Serginho zwolnili miejsce w kadrze dla graczy z poza UE wiec raczej jakies ograniczenie istnieje

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 28 cze 2008, 14:07

mete pisze:skoro Galliani powiedzial ze Cafu i Serginho zwolnili miejsce w kadrze dla graczy z poza UE wiec raczej jakies ograniczenie istnieje
To musieli coś zmienić. Zawsze było tak, że - niezależnie od ilości obcokrajowców w kadrze - możesz ściągnąć jednego non-UE, a w lidze wystawiać nieograniczoną ilość piłkarzy non-UE. Toteż jestem zdziwiony, bo nigdy nie było ograniczenia piłkarzy non-UE w kadrze włoskiego klubu, ograniczenia były tylko transferowe. :wink:
A Leo i Serginho mogliby już kogoś znaleźć, bo jeśli kogoś chcą kupić już teraz, w lecie, to przydałoby się mieć kogoś na oku. A ostatnio nic nie słychać o żadnych wzmocnieniach z Brazylii.
O Grimim też nic nie słychać. :(

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 28 cze 2008, 14:17

To musieli coś zmienić. Zawsze było tak, że - niezależnie od ilości obcokrajowców w kadrze - możesz ściągnąć jednego non-UE, a w lidze wystawiać nieograniczoną ilość piłkarzy non-UE. Toteż jestem zdziwiony, bo nigdy nie było ograniczenia piłkarzy non-UE w kadrze włoskiego klubu, ograniczenia były tylko transferowe. Wink
masz cytat z wywiadu z Gallianim:
Transfer z poza Unii Europejskiej?
"Po odejściu Serginho i Oliveiry mamy dwa wolne miejsca. Kogoś sprowadzimy, nawet, jeżeli będzie młody. W Brazylii Serginho pomoże Leonardo wyszukiwać nowe talenty."
wiec jasno wynika ze jezeli zwolnili miejsca wiec jakies ograniczenia sa

A Leo i Serginho mogliby już kogoś znaleźć, bo jeśli kogoś chcą kupić już teraz, w lecie, to przydałoby się mieć kogoś na oku. A ostatnio nic nie słychać o żadnych wzmocnieniach z Brazylii.
sa zainteresowani jakis bramkarzem:
Felipe, czyli 20-letni bramkarz Santosu znalazł się na celowniku Milanu. Oto wypowiedź agenta gracza, Wagnera Ribeiro: "Rozważamy przedłużenie kontraktu z Santosem, ale są także inne wyjścia. Milan uważnie śledzi Felipe. Oni kontaktowali się z ojcem gracza i Felipe może się niebawem stać ich bramkarzem. Prawdą jest także to, iż Sao Paulo jest zainteresowane pozyskaniem Felipe".
choc to dla mnie bez sensu mlodego bramkarza mogli brac Llorisa a nie z Brazylii..tam niech znajda jakiegos ofensywnego pomocnika lub skrzydlowego obronca bo na tych pozycjach brazylijczycy zawsze maja wielkie talenty

O Grimim też nic nie słychać. Sad
Ancelotii dzisiaj duzo mowil o Milanie i o pilkarzach i wypowiedzial sie rowniez o lewej obronie:
Na lewej stronie mamy Jankulovskiego jak również Favalliego, podczas gdy Oddo będzie miał szansę, żeby udowodnić swoje umiejętności w meczach o mniejszą stawkę.
wiec chyba Carlo wyzej ceni Favalliego(Carlo why?? :) )

Carlo powiedzial rowniez ze jezeli przyjdzie Dinho bedziemy grac choinka. Pato ma walczyc o miejsce w skladzie z Inzaghim i Borriello a na koniec dodal ze Pato nie moze grac jako osamotniony napastnik...

Przy tym drugim założeniu Pato będzie rywalizował z Borriello oraz Inzaghim, chociaż Alexandre nie będzie mógł raczej występować
jako osamotniony atakujący.
i o to sie boje ze Carlo moze zachamowac rozwoj Alexa...wole napastnika i gre Pato + typowy snajper bo nie wyobrazam sobie zeby Pato mial nie grac

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 28 cze 2008, 14:21

mete pisze:wiec chyba Carlo wyzej ceni Favalliego(Carlo why?? Smile )
Antonelli? On też przecież jest bocznym obrońcą, i to chyba nawet zupełnie niezłym lewym. Dziwi mnie to, że na jego temat się nikt nie wypowiada, to samo tyczy się Abate - to wychowankowie, do cholery, należy im się szansa dużo bardziej, niż Favalliemu.
mete pisze:a na koniec dodal ze Pato nie moze grac jako osamotniony napastnik...
No pewnie, i oczywiście nie dawał rady na wiosnę tak grać. :roll:
mete pisze: i o to sie boje ze Carlo moze zahamowac rozwoj Alexa...wole napastnika i gre Pato + typowy snajper bo nie wyobrazam sobie zeby Pato mial nie grac
O to bym się nie obawiał, jeśli już jest jakiś młody, utalentowany piłkarz w Milanie, to dostaje szanse na grę i rozwój.
Wyjątkiem jest Gourcuff, ale on był w innej sytuacji.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 28 cze 2008, 14:31

O to bym się nie obawiał, jeśli już jest jakiś młody, utalentowany piłkarz w Milanie, to dostaje szanse na grę i rozwój.
Wyjątkiem jest Gourcuff, ale on był w innej sytuacji.
a wiesz jak to jest z Carlo..skoro mowi ze Pato nie nadaje sie na gre jako osamotniony napastnik to zacznie na jego miejsce dawac Borriello a Alex moze grac w tedy ogony...wogole wolalbym zebysmy grali dwoma napastnikami a choinka tylko w razie jakiegos silnego przeciwnika lub z przymusu...choinka trudniej sie nam wygrywa ze slabszymi druzynami Seria A....

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 01 lip 2008, 13:20

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 01 lip 2008, 14:22

Kolejny felieton nerwowego, który dowodzi że w zakładach zamknietych dobrze sie powodzi i maja nawet internet. Doswiadczenie wypływajace z rozmów z tym typem nakazuje mi apelować, aby zaprzestac robienia darmowej reklamy tego "serwisu" u nas (jemu tylko na tym zależy) i ograniczenie grona jego czytelników do tych 13-latków z redakcji tamtej strony.

Z poważaniem.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 lip 2008, 0:45

maciek_88 pisze:http://ac-milan.com.pl/index.php?dzial=news&id=1790

Witam przyjaciół z paktu. Smile
Jeśli nawet mnie mdli przy czytaniu tekstu nawołujący do krytyki Interu, to znaczy, że to musi być naprawdę żenujący tekst.
"Szkoda słów na to podejście."

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 02 lip 2008, 9:54

Prawdopodobne wyjazdowe koszulki Milanu na sezon 08/09
http://footballkitblog.blogspot.com/200 ... -0809.html

Jesli takie beda to praktycznie niczym sie nei roznia od poprzednich .

Ma ktos linka do domowych koszulek >?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 lip 2008, 21:52

Transfer Adebayora to cyrk, jak rzadko.
Adebayor mówi, że nie ma negocjacji. Morabito, że piłkarz jest już dogadany, po czym Wenger mówi, że tematu transferu nie ma, a sam Adebayor się z tym nie zgadza i twierdzi, że bardzo chce przejść do Milanu. Wreszcie Galliani zaprzecza, jakoby były toczone negocjacje, by w końcu Morabito ponowił temat stwierdzeniem, że piłkarz i klub są dogadani i wszystko leży w rękach Wengera i Arsenalu.
Cyrk.

Wypożyczyliśmy Legatiego do Monaco - zaskoczyło mnie to bardzo, to zawodnik właściwie nieznany ani w Europie, ani we Włoszech, niemłody już (22 lata?), bodajże środkowy obrońca, a tymczasem ląduje na wypożyczeniu z opcją transferu definitywnego w Monaco.
O ile taka klauzula w wypadku Grimiego była absurdalną głupotą ze strony zarządu, o tyle Legati zapewne nigdy się na poziom Milanu nie wzniesie, choć nie ukrywam - jestem zaskoczony klasą klubu, w którym młody Włoch ląduje.

Podobno stale rozmawiamy z Ronaldinho i Adebayorem, a ze wszystkich wypowiedzi na temat transferów do Milanu najbardziej podobały mi się słowa Kaladze - Gruzin dosadnie stwierdził, że chce i Brazylijczyka, i Togijczyka w Milanie.
I to mi się podoba. Finansowo może to za dużo na Milan, ale sportowo przydaliby się bardzo obaj i nie przekona mnie pieprzenie Gallianiego, że ci dwaj się wykluczają. Wyklucza to się Brocchi z futbolem czy Dida z Milanem.

Wreszcie kibice Milanu zaczęli zbierać podpisy pod petycją z prośbą o sprzedaż Milanu przez Berlusconiego - ciekaw jestem, czy oni mają świadomość, o ile mniej kasy miałby ten klub w przyszłym roku, gdyby nie sponsorowała go rodzina Berlusconich. :roll:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 lip 2008, 21:58

Transfer Adebayora to cyrk, jak rzadko.
Adebayor mówi, że nie ma negocjacji. Morabito, że piłkarz jest już dogadany, po czym Wenger mówi, że tematu transferu nie ma, a sam Adebayor się z tym nie zgadza i twierdzi, że bardzo chce przejść do Milanu. Wreszcie Galliani zaprzecza, jakoby były toczone negocjacje, by w końcu Morabito ponowił temat stwierdzeniem, że piłkarz i klub są dogadani i wszystko leży w rękach Wengera i Arsenalu.
Cyrk.
Tych agentów ja już nie słucham, oni zawsze będą mówili że są rozmowy, bo to w ich interesie. To ten sam koleś co Hleba do Interu sprzedał, a do Arsenalu Aquillaniego.
Ade sam nie wie czego chce, tzn wie - kasy, ale nie chce tego konkretnie powiedzieć.
Wenger wyraźnie nie chce się go pozbywać.
Milan podobno skąpy jest, więc zapewne Ade nie kupicie, bo go Wenger tanio nie sprzeda. Jak już to pójdzie do Barcy, tak mi się wydaje.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”