FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 696

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 02 lip 2008, 4:18

zarzad barcy stwierdzil jedynie ze real zaplacil za duzo za pilkarza ktory jest mniej wart

i bylo to psucie rynku. szczegolnie ze wlasnie barcelona negocjowala przejscie milito

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 02 lip 2008, 7:39

Kaczy mam propozycję. My kupimy od was Ramosa za 40 milionów i sprzedamy wam Burdisso za 40 milionów. Obrońca za obrońce, co ty na to ?

Dramatic
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dramatic » 02 lip 2008, 8:42

Hueahueahueahuea
Pepe grał jak junior ? Hueahueahuea
Naprawdę bardzo bardzo bardzo dobre hahah
A czemu tak nie mówiłeś po meczu na Camp Nou kiedy to Barca poległa z Realem.Wtedy to Pepe grał znakomicie ...
Alves najlepszym prawym obrońcą ? hUeahueha
Chyba w fm'ie ....
Hueahue ale się uśmiałem ...hueahue

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 02 lip 2008, 9:03

tak dla tego jednego meczu trzeba było 30 mln wydać

btw a kto twierdzi, że Alves jest na pewno najlepszym prawym świata ?

Dramatic pisze:Hueahueahuea
dramatycznie dobre :lol:

Awatar użytkownika
Marcin87
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 02 lip 2008, 9:39

Dramatic pisze:Alves najlepszym prawym obrońcą ? hUeahueha
Ogólny przykład wywoływania zamętu na forum.Ponapinac się przyszedłeś?
To że D.Alves to jeden z najlepszych(o ile nie najlepszy) obrońca świata to nie tylko my wiemy.Wiedzą to też zastępy ludzi profesjonalnie zajmujących się futbolem.Więc radzę zamknąc usta i pisac co najwyżej w temacie poświęconym dla Realu.Bo zauważyłem iż jako kibic Realu masz zamiar wprowadzac tu niejaki zamęt.Wiec przystopuj,albo Twoja przygoda z owym forum skończy się na 15 postach :wink: hehe

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 02 lip 2008, 10:26

Gdyby Alves mial przechodzic do Realu ten sam Dramatic napisalby ze nie ma na niego bata i bedziemy mistrzem w pazdzierniku juz. wiec niech sie smieje dalej, smiech to zdrowie. Ja zazdroszcze Barcy Alvesa bo jest on pilkarzem ktory zawsze robi roznice.
Prawda jest tez ze Real przeplacil za transfer Pepe, ale w trakcie sezonu i w czasie Euro brazylijczyk pokazywal ze ma potencjal ktory jakos tam moze usprawiedliwiac tak wysoka cene. Jestem ciekawy jak bedzie wygladac Pepe w drugim sezonie, po calym okresie przygotowawczym i miejmy nadzieje bez kontuzji.
Mentor pisze:Nie wszystkie zdjęcia są z Barcelony. Część jest z pożegnalnej konferencji z Sevilli.

Przywiazal sie chlopak, szacunek sie nalezy, nie kazdego stac na takie zachowanie

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 02 lip 2008, 10:48

peepe pisze:Przywiazal sie chlopak, szacunek sie nalezy, nie kazdego stac na takie zachowanie
szczególnie, że Alves chyba od dwóch lat mówił o odejściu z Sevilli a prezes nie chciał go puścić, to że teraz okazuje szacunek byłemu już klubowi, któremu tak wiele zawdzięcza jest godne pochwały :spoko:

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 03 lip 2008, 1:45

peepe pisze:Prawda jest tez ze Real przeplacil za transfer Pepe, ale w trakcie sezonu i w czasie Euro brazylijczyk pokazywal ze ma potencjal ktory jakos tam moze usprawiedliwiac tak wysoka cene. Jestem ciekawy jak bedzie wygladac Pepe w drugim sezonie, po calym okresie przygotowawczym i miejmy nadzieje bez kontuzji.

Mi się najbardziej podobał mecz o superpuchar Hiszpanii na Bernabeu , tam po raz pierwszy ujrzałem Pepe w całej krasie . Jego staytstyki za ten mecz były imponujące ( samobój , sprokurowany karny i wylot z boiska) , musiałem uważać żeby piwa nie wylać , gdy leżałem na podłodzę i kwiczałem ze śmiechu . Ale powiedzmy , że fatalne mecze się zawodnikom zdarzają (dzięki temu można dostrzegać te wspaniałe ) .
Był w Realu zawodnik , który pobił jednak wszystkie rekordy niedołęstwa - skądinąd nie najgorszy Jonathan Woodgate .

A co do deł Nido , to płacono już więcej za obrońców niż za Alvesa ( Rio Ferdinand z Leeds do Man Utd szedł chyba za więcej kasy , ale mogę się mylić) . Pozdro :)

Sprawdziłem Rio w 2002 przeszedł z Leeds do ManU za 29,1 miliona funtów , więc sporo drożej , Pozdrawiam

nie pisz 2 postów pod sobą w odstępie 2 minut, uzywaj funkcji "zmień" //fieldy

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 03 lip 2008, 10:00

Marcin87 pisze:To że D.Alves to jeden z najlepszych(o ile nie najlepszy) obrońca świata to nie tylko my wiemy.Wiedzą to też zastępy ludzi profesjonalnie zajmujących się futbolem.
Także Ty? Świetny specjalista Marcin. No ale ok...

Ja się wypowiem trochę inaczej, gdyż o Alvesu jest ostatnio głośno.
Słyszałem, że Dani świetnie spisuje się na treningach, nic dziwnego, bo w Sevilli także błyszczał. Ale wypowiedzi Tixikiego tego typu, że jest to najlepszy obrońca na świecie na tej pozycji to przepraszam bardzo, ale te słowa są zbyt przesadzone. Powiedział on też, że Dani jest świetny w defensywie jak i ofensywie. Co do pierwszego trudno się zgodzić, bo dobry w tym elemencie to on jest, ale nie przesadzajmy. No ale cóż, jest to obrońca klasy światowej, co nie ulega wątpliwości. Jednak mogę wymienić kilku obrońców prezentujących ten sam poziom, jeśli nie lepszy: Maicon, Bosingwa, Sagna, Ramos ...
Bo tutaj należy zadać takie fundamentalne pytanie: czy obrońca ma kłaść nacisk na atak czy na obronę.

A jak tam ma się sytuacja z Hlebem? Bo ostatnio cały czas emitują serial pod tytułem: 'Emmanuel Adebayor i jego zagraniczne voyage'.
Marcin87 pisze:Wiec przystopuj,albo Twoja przygoda z owym forum skończy się na 15 postach
Jesteś tutaj jakieś 2 miesiące, a już zostałeś moderatorem :?:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 03 lip 2008, 10:30

w calym sezonie (minionym) sergio ramos odebral tylko o kilka pilek wiecej niz alves:

oto statsty

alves - zagral w 32 meczach - we wszystkich po 90 minut (nie licze czerwonych kartek - wtedy musial zejsc)

oddal 35 strzalow (20 celnych) i zdobyl 3 gole

dostal 14 zoltych kartek w tym 2 czerwone (ani razu bezposredniej)

zanotowal 266 odbiorow i 370 strat (przypomne ze alves wykonuje rzuty rozne i wolne wiec kazda zla wrzutka traktowana jest u brazylijczyja jako strata)

faulowal 74 razy i byl faulowany razy 80

zaliczyl 11 asyst

ramos - rowniez zagral w 32 meczach po 90 minut

oddal 38 strzalow i zdobyl 5 goli (dodam ze ramos nie wykonuje rzutow roznych ani wolnych tylko szuka strzalow glowa - cos za cos)

dostal 17 zoltych kartek w tym 3 czerwone (ani razu bezposredniej)

zanotowal 270 odbiorow i 210 strat

faulowal 63 razy i byl faulowany 65 razy

zaliczyl 4 asysty

-----

tyle statsy. kazdy kto ogladal gre realu i sevilli wie czym rozni sie ich styl gry i roznice polegajace z roznic technicznych, szybkosciowych, wzrostu, etc, etc (po prostu kazdy ma inne walory przez co ich gra sie rozni - kazdy ma swoje wady i zalety)

dla mnie ci dwaj pilkarze oraz maicon z interu to najlepsi na pozycji prawego obroncy

sagna to jak na razie melodia przyszlosci i nie przesadzalbym z porownywaniem go do tych trzech wymienionych przeze mnie pilkarzy

bosingwa jak na razie gral w ogorkowej lidze i zobaczymy jak sie sprawdzy. uwazam ze kosztowal zbyt duzo w stosunku do tego co umie bo jest pilkarzem duzo slabszym niz alves, ramos czy maicon - choc moze okazac sie ze liga mu podpasuje i bedzie wymiatal. bo talent ma ogromny. pamietajc jednak ze talent to nie wszystko i taki pilkarz jak miguel po odejsciu do innej ligi zniknal wszystko jest mozliwe

podsumowujac - okazuje sie ze alves w obronie nie jest wcale taki zly jak niektorzy mysla - oczywiscie gubi czasem pozycje i nie ma szans na powrot za akcja ale to przez jego styl gry a nie fakt iz nie umie bronic czy odbierac pilek. jego technika i szybkosc powoduja ze jest cholernie ciezki do przejscia.

w barcelonie na pewno nie bedzie gral az tak do przodu majac na uwadze to ze bedzie gral po tej samej stronie co messi. jednak dla przeciwwagi po drugiej stronie bedzie grywal abidal i przy kontrach przecniwkow barcelona bedzie bronila sie trojka w linii plus asekurujacy yaya (keita)

w bardziej ofensywnych stylu gry bokami na boisku bedzie znajdowal sie pewnie i yaya i keita wiec wtedy zarowno sylvinho jak i alves beda mogli szalec z przodu

mysle ze na prawa strone obrony za alvesa (gdy ten nie bedzie gral) szykowany jest puyol badz pique

wlasnie dlatego guardiola chce napastnika grajacego zupelnie inaczej niz henry czy bojan (zakladajc ze eto'o odejdzie) i radzacego sobie w powietrzu (adebayor) - bedzie mogl wykorzystywac podania alvesa

ciekawi mnie kto jeszcze przyjdzie ale zakladam ze arszawin i adebayor oraz to ze zostanie dinho.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 03 lip 2008, 10:36

rkoeman pisze:sagna to jak na razie melodia przyszlosci i nie przesadzalbym z porownywaniem go do tych trzech wymienionych przeze mnie pilkarzy
Jaka melodia przyszłości? Zawodnik '11' Premiership na prawej obronie, więc o czym my mówimy? Absolutna czołówka.

Sądząc po Twojej wypowiedzi można dojść do wniosku, że widzisz to tak: ten jest za młody to jeszcze nie dorasta mu do pięt, ten grał w ogórkowej lidzie itd itp. Otóż nie. Alves też nie grał w jakimś super klubie i nie wiadomo jak sprawdzi się w Barcelonie. Tak jak napisałem, jest wielu zawodników, którzy spokojnie prezetują poziom Brazylijczyka tymbardziej, że przypominam, że jest to tylko zmiennik Maicona.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 03 lip 2008, 10:38

sagna jeszcze nie dorasta maiconowi, ramosowi i alvesowi do piet. jak na razie zagral jeden sezon w powazniejszej lidze i tyle. poczekajmy co bedzie dalej. juz wielu przed nim po jednym sezonie znikalo w pilkarskim niebycie

dodam ze w anglii brakuje klasowych, bocznych obroncow
Tak jak napisałem, jest wielu zawodników, którzy spokojnie prezetują poziom Brazylijczyka tymbardziej, że przypominam, że jest to tylko zmiennik Maicona
wymien ich oraz wymien ich statsy na tej samej zasadzie na jakiej ja to uczynilem

przyklad z rep brazylii jest slaby jako ze dunga ma rozne pomysly i wizje. na podstawie jego powolan mozna stwierdzic duzo dziwnych rzeczy

btw - mozna rowniez napisac ze sergio garcia zagral lepszym sezon niz raul bo pojechal na euro a palop jest lepszy niz vv.

mozna stwierdzic wiele roznych rzeczy. tylko ze nie ma to nic wspolnego z rzeczywistoscia. liczy sie regularna gra w klubie. przez dlugi okres czasu - wtedy mozna ocenic pilkarza

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 03 lip 2008, 10:56

Hanni pisze: Otóż nie. Alves też nie grał w jakimś super klubie i nie wiadomo jak sprawdzi się w Barcelonie. .
gral w klubie porownywalnym do Arsenalu w tej chwili. Prawda jest taka ze Sevilla przez ostatnie lata zdobyla wiecej niz wasz klub a ostatnio w grupie LM was wyprzedzila.

A sprawdzic sie sprawdzi i za pare miesiecy wszyscy bede mowic o nim crack jak zobacza jego gre w LM

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 03 lip 2008, 11:15

Hanni pisze: Jaka melodia przyszłości? Zawodnik '11' Premiership na prawej obronie, więc o czym my mówimy? Absolutna czołówka.
Zagrał na razie jeden dobry sezon. W takim układzie moglibyśmy typować dajmy na to Bentleya do miana absolutnej czołówki na skrzydle...Albo Andersona. Może niech zawodnik rozegra 2-3 sezony na równym, bardzo wysokim poziomie zanim zacznie się wygłaszać peany na jego cześć. Zresztą podobna rzecz tyczy się wymienionego przez Ciebie Bosingwy, który IMO i tak jest lepszym piłkarzem niż Sagna, a przynajmniej ma większe możliwości.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 lip 2008, 11:24

O fajnie, będziemy porównywać zawodników i ich kluby :]

Prawda leży gdzieś po środku, jak zwykle zresztą. Sagna ma za sobą kapitalny sezon, choć jest to jego pierwszy sezon na najwyższym poziomie. Więc plus dla Alvesa. Alves ma większe osiągnięcia póki co, Sevilla wygrała 2 razy PUEFA, wygrali też chyba Puchar Króla, Superpuchar i Superpuchar europy. Brazylijczyk gra bardziej ofensywnie niż Sagna, wykonuje stałe fragmenty więc zawsze będzie miał więcej asyst. W moim przekonaniu Sagna gra lepiej w defensywie.
Jednak Alves więcej daje ekipie w której gra. Bo jest dużo lepszy w ofensywie niż Sagna, a w defensywie jest tylko trochę gorszy [a może są równi, może nie jestem obiektywny do końca] kolejny plus dla Alvesa. W końcu Brazylijczyk gra dłużej na wysokim poziomie.

Choć nie zgadzam się z opinią, że Sagna mu do pięt nie dorasta. Od razu wskoczył do pierwszego składu czołowej ekipy w Premier League. Wygryzł Eboue, który wydawał się niezastąpiony na tej pozycji. W sezonie zmarł mu tragicznie brat, a on dalej grał na najwyższym poziomie. W końcu został wybrany najlepszym obrońcą ligi.

Nie rozumiem też co ma do rzeczy fakt, że Sevilla wyprzedziła Arsenal w grupie LM ?
W pierwszym meczu Arsenal ich zdeklasował 3:0. W drugim meczu przegraliśmy 1:3, ale graliśmy rezerwami, może nie wszyscy pamiętają. Hoyte, Traore po bokach obrony, Senderos w środku, słaby przez cały sezon Gilberto i jeszcze słabszy Denilson.
Jak chcemy oceniać występ obu zespołów w LM to możemy powiedzieć też tak: Arsenal doszedł do 1/4 finału i również dzięki pomocy arbitrów [w obu meczach] odpadli z Liverpoolem. Sevilla natomiast odpadła z Fener w 1/8 finału

Ale o Alvesie. Na dzień dzisiejszy jest trochę lepszy niż Sagna, bo ma większe doświadczenie w grze na najwyższym poziomie i daje więcej swojej ekipie w ofensywie.
Jednak na pewno nie ma między nimi dużej różnicy. Nie mam za to wątpliwości, że sobie poradzi w Barcelonie, bo przez te kilka lat w Sevilli udowodnił, że w Hiszpanii czuje się znakomicie.
Cris7 pisze:Bosingwy, który IMO i tak jest lepszym piłkarzem niż Sagna
tak i może jeszcze Brown od razu

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”