Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 154

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Hamek84
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hamek84 » 29 cze 2008, 14:08

Camara - obawiam sie że może być to drugi Balde. Mam nadzieje że zakontraktują tego Tito i Izquierdo i bedziemy mieli kogoś na lewą pomoć i na srodek obrony!

Grzegorz Bartczak - tego zawodnika widziałbym na prawej obronie, na pewno odejdzie z Zagłębia w tym sezonie, tożto przyszłość reprezentacji i jeden z lepszych prawych obrońców w Polsce więc niech Legia go bierze!

Wydaje mi się że troszkę za dużo obcokrajowców się nam zrobiło!
Oby wyszło to klubowi na dobre!

Machnowskyj - zobaczycie ze nie Skaba a właśnie on będzie drugim bramkarzem!!

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 03 lip 2008, 11:14

Hamek84 pisze:Camara - obawiam sie że może być to drugi Balde.

No i po strachu. Camara i ten wysoki napastnik, okazali się dużo za słabi dla Legii i nie będą u nas grać i bardzo dobrze, bo drewno mahoniowe i sosna bałkańska nam nie potrzebna, wystarczy już, że mamy w składzie jedną kłodę krajowej produkcji.
Hamek84 pisze:Mam nadzieje że zakontraktują tego Tito

Już jest, ale ja bym tam za wielkich nadziei z nim nie wiązał. Piłkarz rezerw Espanyolu Barcelona, niby Inki też z rezerw, a w naszej lidze sprawdził się świetnie, zobaczymy jak będzie z tym piłkarzem. Tylko nie wiem gdzie on ma grać, bo może jako defensywny pomocnik i środkowy obrońca. Pierwszą pozycje okupuje Vuko, który odchodzi z klubu w zimie albo po sezonie, więc może to ma być jego następca, na środek chyba był by szykowany jako zmiennik, bo liczę że zostanie kupiony jakiś klasowy środkowy obrońca do pary z Choto.

Trzeciak zapowiada jeszcze 3 transfery. Ja liczę na tak jak już wspomiałem na środkowego obrońcę, prawego obrońcę (może być i Grzegorz Bartczak, wątpię czy będzie chciał siedzieć w II lidze) i Radka Majewskiego.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 03 lip 2008, 12:43

Co do Tito to ja mam wrażenie że będzie klasowym zmiennikem dla Vuko, bo takiego zawodnika Legii trochę brakowało jak okazało się że Ekwueme jest słaby...

Natomiast jesli chodzi o nowych piłkarzy to o ile oczekuje wzmocnień na te pozycje o których Franz pisał, to mam też nadzieje że będą to piłkarze pewni, czyli poprostu z naszej ligi, w niej kilku dobrych piłkarzy jeszcze jest, a jak przyjdzie Bartczak, Majewski czy ktoś inny to będę dużo pewniejszy ich umiejętności niż tych wszystkich Hiszpanów z rezerw, których umiętności poznamy dopiero w trakcie sezonu

A swoją drogą nie spodziewałem się że Legia będzie aż tak duzo przeprowadzała transferów :shock:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 03 lip 2008, 13:03

(L)oczkerson to ze Legia grala ostatnio mlodzieza to jest wina krotkiej lawki. Poza tym czesc zawodnikow odchodzi i trzeba kadre jakos uzupelnic. mamy transfery in teraz czas na out

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 03 lip 2008, 13:12

No to to ja wiem :wink:

Ale mimo tego spodziewałem się tego że wielkie chęci rozbiją się jak to zwykle bywało na braku pomysłu i nieumięjętności znalezienia kogoś kto by się do Legii nadawał i by był w zasięgu finansowym Legii.

A co do wypożyczeń to Majkowski idzie do Wisły Płock, Korzym do Odry, Gostomski do Zagłębia S, Frączczak w Dolcanie i Wocial w Zniczu (to chyba jeszcze niepewne)

Hamek84
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hamek84 » 04 lip 2008, 21:35

No to jeszcze tego Izquierdo, jeszcze Bartczaka i Majewskiego i mamy pakę :)

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 04 lip 2008, 22:01

O tak, Radek może iść... może załatwi jakieś wejściówki czy coś ^^ Na mecze Groclinu mógł... tylko po co miałbym jechać....

Choć w sumie teraz to ja rozdarty będę... Znicz i Legia... dwa ukochane kluby :roll:

Awatar użytkownika
SEEKER
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SEEKER » 04 lip 2008, 23:16

Hamek84 pisze:No to jeszcze tego Izquierdo, jeszcze Bartczaka i Majewskiego i mamy pakę :)
Majewski nie przyjdzie to jzu raczej pewne przeciez Legia sprowadziła Iwanskiego wiec dla Majewskiego juz miejsca nie ma ale Bartczak czemu nie (L)

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 05 lip 2008, 10:34

Iwanski i Majewski moga grac razem. Wczesniej juz o tym pisalismy

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 05 lip 2008, 11:06

Transfer Majewskiego można rozważyć dopiero po ewentualnym sprzedaniu Rogera, a na to wbrew pozorom walce nie jest przesądzone.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 05 lip 2008, 11:16

legialive pisze: Legia żąda 9mln za Rogera?
Po finałach Euro 2008 wydawało się niemal pewne, że pomocnik Legii Warszawa Roger w letnim okienku transferowym zmieni klub. Tymczasem dyrektor sportowy warszawskiego klubu Mirosław Trzeciak nie zgadza się na transfer piłkarza do Ajaxu Amsterdam, chociaż Holendrzy są gotowi zapłacić aż 4,5 miliona euro Wiceprezes warszawian żąda za Brazylijczyka dwa razy więcej niż oferują Legii przedstawiciele Ajaxu - czytamy w "Fakcie".
Niecały rok temu CSKA Moskwa zapłaciła za Dawida Janczyka ponad 4 miliony euro i teraz w stołecznym klubie wszystkich chętnych, którzy zgłaszają się po Rogera skutecznie się odstrasza. Sam piłkarz nie ma na ręku konkretnych ofert z innych klubów. O faksach, które przysyłają na Łazienkowską przedstawiciele innych klubów nikt go nawet nie informuje.

O transferze reprezentanta Polski rozpisują się ostatnio media w jego rodzinnym kraju. Dziennik „Globo” wymienia kilka europejskich klubów, które chciałyby mieć u siebie piłkarza Legii. "Z Marcelo Goldfarbem, asystentem Robalinho, który pilotuje transfer Rogera kontaktowali się ludzie z Olympique Marsylia, Ajaxu, Betisu Sevilla, Olympiakosu Pireus, Spartaka Moskwa i Rubina Kazań. Wszyscy jednak usłyszeli zawrotną cenę 9 milionów euro, którą ustalili działacze Legii" – pisze brazylijska gazeta.
:shock:
No to zarząd pojechał Tyle to za Rogera jednak nie dostaniemy napewno i w związku z tym rodzi się pytanie, czy Legia planuje rozpoczynać negocjacje jak Lyon najpierw stawiając kosmiczne żądania i później zejść do jakichś 6 mln, czy poprostu Legia Rogera nie sprzeda, bo za takie pieniądze jednak nasza gwiazdka kupiona nie będzie przez nikogo...
A z innej strony to zawodnicy są coraz drożsi i troche racji w tym żeby tak wysoko wyceniać gracza Legia ma :wink:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 05 lip 2008, 11:27

(L)oczkerson pisze:czytamy w "Fakcie".
Za 4-5 baniek sprzedadzą go z pocałowaniem ręki. :wink:

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 05 lip 2008, 11:29

A za ile Roger zostal kupiony?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 05 lip 2008, 11:35

łącznie za jakieś 500'000 euro

Zico ten news jest też na pierwszej stronie Gazeta.pl :wink:

A no i podobno jest taka opcja że Pawłowski może rozwiązać kontrakt z Zagłębiem czego efektem może być transfer za free do Legii (zagłębie wcześniej chciało 2 mln euro) i gdyby to wypaliło to był by to zdecydowanie najlpeszy transfer Legii w tym okienku, ale do tego narazie chyba daleko...

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 05 lip 2008, 11:46

(L)oczkerson pisze:Zico ten news jest też na pierwszej stronie Gazeta.pl
Co nie zmienia faktu pochodzenia tego niusa. :wink:

(L)oczkerson pisze:gdyby to wypaliło to był by to zdecydowanie najlpeszy transfer Legii w tym okienku
Jak dla mnie zupełnie zbędny. Na prawą pomoc jest Rado, Szałach i Rocki. Być może w grudniu wróci Grosicki. A kogo mamy na lewą pomoc? Jest ciągle połamany i strojący fochy Edson oraz młody Rybus. Tak w ogóle to najpierw powinni się skupić na prawym i ośrodkowym obrońcy oraz ewentualnie na napastniku. Pomoc w tym momencie nie wygląda źle.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”