Liverpool (zbiorczy) - Strona 123

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 lip 2008, 18:27

Gdyby Benitez nie kupował 3 na jedna pozycje to mialby pieniadze na transfery normalnych zawodnikow, tak ma plejade średniakow i pozniej nie wiadomo, kto jest zawodnikiem podstawowym.

Niech kupi jednego a porzadnego.

Awatar użytkownika
Jaro1910
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jaro1910 » 04 lip 2008, 18:47

Właśnie, gdyby Benitez zamiast wydawać po 6,7 mln na 4-5 graczy, kupił jednego za 20 mln, lepiej by na tym wyszedł. Przykład Torresa pokazuje, że jakoś mógł kupić piłkarza, który kosztował go ponad 20 mln funtów.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 lip 2008, 18:50

Ale wtedy będzie miał mniej graczy i z rotacji nici :lol:

Awatar użytkownika
Jaro1910
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jaro1910 » 04 lip 2008, 18:53

No tak, przecież on potrzebuje kilku średniaków na jedną pozycję. W ten sposób utworzy dwie równorzędne jedenastki.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 04 lip 2008, 19:57

Rotacja jest potrzebna. Arsenal bez rotacji pod koniec sezonu dostawał zadyszki.

Co do stwierdzenia, że lepiej kupić jednego gracza za 20 milionów, niż kilku za mniejsze pieniądze. Mam taki przykład. Złóżmy, że jakiś tam klub ma nieobsadzoną lewą pomoc, środek pomocy i środek obrony. Lepszym rozwiązaniem jest kupienie za 20 milionów Quaresmy (przykład taki, ja bym go w Liverpoolu nie chciał), czy kupno Aggera, Babela i Lucasa za podobne pieniądze (graczy bardzo dobrych)?

Transfery trzeba robić z głową, a Rafa pokazuje to coraz częściej. Nie sztuką jest przecież wydanie 30 milionów euro na Pepe, 24 milionów funtów na SWP czy 17 milionów funtów (jeśli pomyliłem cenę to bardzo przepraszam, poprawcie mnie) za Carricka. Chociaż co tam, bogatemu wolno.

I jeśli ktoś (czyt. Jaro1910) uważa, że Liverpool ma kilku średniaków na każdą pozycję to jest po prostu głupi.
Ostatnio zmieniony 04 lip 2008, 20:03 przez Daaaamian, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jaro1910
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jaro1910 » 04 lip 2008, 20:02

Nie chodziło mi o to, że LFC ma na każdej pozycji samych średniaków, ale wystarczy popatrzeć na linię ataku: są w niej tacy piłkarze, jak Crouch, Voronin, którzy niestety nie gwarantują temu klubowi mistrzostwa Anglii. Zamiast trzymać dwóch takich, lepiej sprzedać ich i dołożyć trochę kasy( wiem, Liverpool nie ma kasy na to) i kupić jednego, ale lepszego od ich dwóch.

Po co ściągać na Anfield takiego Voronina, który wiadomo, że będzie siedział na ławce i nie wniesie nic wielkiego do drużyny, a kasę trzeba mu płacić.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 04 lip 2008, 20:03

Daaaamian pisze:Arsenal bez rotacji pod koniec sezonu dostawał zadyszki.
wy z rotacja tez zostawaliscie z niczym, wiec to slaby argument
Daaaamian pisze:Rafa pokazuje to coraz częściej

sam przyznajesz tym stwierdzeniem ze pare jego wczeniejszych pomyslow to kompletnie stracone pieniadze
:lol:
Daaaamian pisze:Nie sztuką jest przecież wydanie 30 milionów euro na Pepe, 24 milionów funtów na SWP czy 17 milionów funtów
kolejny slaby argument - Babel kosztowal o ile sie nie myle cos kolo 13 mln funtow. Liverpool wydaje mase pieniedzy na transfery i chyba jestes slepy jesli tego nie dostrzegasz. dziwisz sie wydatkami CFC czy ManU a nie widzisz ze Liverpool to taki sam gracz, tlyko zawodnikow slabszych ciagnie

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 04 lip 2008, 20:08

peepe pisze:sam przyznajesz tym stwierdzeniem ze pare jego wczeniejszych pomyslow to kompletnie stracone pieniadze
Niektóre jego pomysły to kompletnie stracone pieniądze, przyznaję.
peepe pisze:kolejny slaby argument - Babel kosztowal o ile sie nie myle cos kolo 13 mln funtow
Nie rozumiem dlaczego jest to słaby argument. Wytłumacz mi. Jest przecież różnica jeśli chodzi o ceny tych zawodników. Aha, jeszcze jedno, Babel kosztował 11,5 mln funtów.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 04 lip 2008, 21:55

Gdy Ferguson obejmował United, sezon wcześniej byliśmy minimalnie nad strefą spadkową. Benitez obejmując Liverpool dostał drużynę która zajęła 4 miejsce w lidze i wygrała Puchar UEFA. Pomijając już fakt że teraz mamy inne czasy.

Nie liczyłem kwot wydanych przed Benitezem, ale liczby za czasów Beniteza się zgadzają, nie mam podstaw aby nie wierzyc pozostałym.
I nawet biorąc pod uwagę pieniądze wydane tylko przez Beniteza, to i tak wydał ich więcej niż Ferguson.
Argumenty ze zabrakło wam skrzydłowych i pomocników też są marne. Jeszcze 3-4 lata temu w United środek obrony wyglądał jak ser szwajcarski, z konieczności grał tam O'Shea i Silvestre, a w środku pomocy i na skrzydle biegały takie tuzy jak Richardson, Djema-Djemba czy Kleberson. Z konieczności często oglądaliśmy w srodku pomoy Giggsa. Nie będe wspominał o ciągle zawodzących bramkarzach.
Spójrz co przez te kilka lat z pieniędzmi zrobił Ferguson a co Benitez.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2446
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 lip 2008, 22:01

Daaaamian pisze:Nie sztuką jest przecież wydanie 30 milionów euro na Pepe, 24 milionów funtów na SWP czy 17 milionów funtów (jeśli pomyliłem cenę to bardzo przepraszam, poprawcie mnie) za Carricka. Chociaż co tam, bogatemu wolno.
Sztuka jest kupic dobrego zawodnika. Jak takiego kupisz to pieniedzy zalowac nie bedziesz. Masz przyklad w Torresie. SWP padl ofiara Mourinho, ale jak juz jes dyskusja o Babelu - nie oszukujmy sie. Jest to pilkarz dobry i tylko dobry. Fajny, bo szybki i dosc wszechstronny, ale to tyle. Dla klubu, ktory ma realnie walczyc o mistrzostwo Anglii zawodnik jego pokroju nie powinien byc wazna postacia w zespole. To jest pilkarz na Tottenham, Everton, Manchester City... a nie Liverpool majacy ambicje wygrac Premiership. Tu moze byc tylko solidnym rezerwowym i takim w sumie czesto jest. Chyba, ze ambicje ligowe tak wysoko nie siegaja. To wtedy rzeczywiscie Voroniny, Crouche, Benayouny, Pennanty i Babele takze sa fajne. Moze sie czepiam, ale klub pokroju Liverpoolu powinien lepiej zainwestowac w skrzydlowego wiekszego kalibru. A tu okazuje sie, ze ciezko tam szukac lepszego od Babela.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 04 lip 2008, 22:12

Daaaamian pisze:Transfery trzeba robić z głową, a Rafa pokazuje to coraz częściej

lol 1

Daaaamian pisze:30 milionów euro na Pepe, 24 milionów funtów na SWP czy 17 milionów funtów (jeśli pomyliłem cenę to bardzo przepraszam, poprawcie mnie) za Carricka

lol 2

17 mln moze i duzo , ale oplacilo sie ;]
peepe pisze:kolejny slaby argument - Babel kosztowal o ile sie nie myle cos kolo 13 mln funtow
Dokladnie :] Mniej wiecej tyle samo kosztowal Ronaldo (tak ten sam ktory teraz jest wart 8 razy tyle) . Tak dla porownania...

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 04 lip 2008, 22:33

RealFan, porównując Babela do Benayouna obrażasz Holendra. :lol:

Boskigonzo, lol1 i lol2 to wszystko na co Cię stać? :roll:

Aha, Carrick był wart 17 milionów funtów?! Chyba żartujesz. Dla porównania tyle kosztował Mascherano, którzy od Anglika jest lepszy. Ferguson przepłacił i tyle. Poza bramkami z Romą niewiele pokazał Carrick.
boskigonzo pisze:Mniej wiecej tyle samo kosztowal Ronaldo (tak ten sam ktory teraz jest wart 8 razy tyle) . Tak dla porownania...
Babel kosztował mniej, ale mniejsza o to. Jak już tak lubisz porównania to Nani kosztował 17 milionów funtów, a jak na razie gra gorzej niż Babel.

I jeszcze jedno. Ronaldo nie jest wart 96 milionów funtów. Mało tego, tylko chory klub zapłaciłby za niego 70 milionów funtów. 60 milionów £ (75 milionów euro) to moim zdaniem maks, no powiedzmy, że 65 milionów £, bo na Krystynie - lalce Barbie piłki nożnej, można zarobić spore pieniądze sprzedając koszulki, żele do włosów i inne duperele z wizerunkiem lub nazwiskiem Portugalczyka.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 04 lip 2008, 22:45

O mamo. Benitez w ostatnich latach robi straszną kupę z transferami (wyłączając jedynie Torresa i Mascherano). Wydaje na graczy bardzo średniej klasy sumy, za które spokojnie mógłby mieć w składzie graczy z najwyższej półki bądź trochę dołożyć, aby takowych zawodników sprowadzić. A kolega z The Kop chyba ma klapki na oczach, żeby tego nie zauważyć.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 04 lip 2008, 22:49

Skrtel, Babel, Agger, Aurelio, Reina, Sissoko, Lucas to także gracze 'bardzo średniej klasy'?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2446
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 lip 2008, 22:50

Daaaamian - Ja ich nie porownuje. Ja ich wrzucam do jednego koszyczka. Graczy, ktorzy sa dobrzy, ale na klub o troche nizszej renomie i troche mniejszych ligowych celach niz Liverpool. Potem sie dziwic, ze nie moga sie na powaznie wlaczyc do walki o tytul. A Benayoun w Premiership na przestrzeni minionego sezonu gral nawet wiecej od Babela.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”