FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 700

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 04 lip 2008, 21:51

Przeczytałem na oficjalnej stronie Barcy , że z długu Gasparta pozostało już tylko 13 milionów euro a w październiku ma być spłacony co do eurocenta .
Barca spłaciła wszystkie długi a Real ma znów 400 milionów , zabawne :D . Jestem ciekaw jak sobie z tym poradzą , skoro do reducji poprzedniego długu pozbyli się najwartościowszych terenów w Madrycie hehe .

VISCA EL BARCA

ps A nowe wyjazdowe stroje wyglądają Kozacko . Nie dajace po oczach jak te z przed 2 lat , ale naprawdę piękne :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 lip 2008, 22:17

Killerbean pisze:Barca spłaciła wszystkie długi a Real ma znów 400 milionów , zabawne
To zalozenia, bo na dobra sprawe nikt nie wie, ile dlugow ma Real. Ale nie sa one zagrozeniem, bo klub i tak w bilansie rocznym wychodzi na plus. Dlaczego Real chce kupic Cristiano? Bo jest tu szansa na znaczne zredukowanie zadluzenia w ciagu paru lat ze wzgledu na dodatkowy dochod. I pieniadze wydane na niego nie beda mialy takiego znaczenia. A reszta to dodatek, bo przeciez na dobra sprawe nie jest to Realowi pilkarz niezbedny. Wazne jest tez to, by w koncu zaczac dalej zachodzic w CL, bo tu tez sporo kasy w ostatnich latach ucieklo :P

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 04 lip 2008, 23:00

W 100% się zgadzam z toba RealFan , z tym że nie chodzi mi o nie spłacalność ów długu ale zapuszczanie przedsiębiorstwa

Rozmowa z Calderonem z 30/07/07

-On 18 April 2006 you said Madrid owed €425 million.
-No, no. Madrid’s debt is now about €250 million, but we owe that money because we have it. Before it was owed because it was being lost. We invested €140 million in Valdebebas and 120 in the Bernabéu. That’s practically all the debt.

Dziś absolutnie się nie zdziwię jeśli będzie 400 mil.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 lip 2008, 23:15

Za samej kadencji Calderona dlugi Realu wzrosly o okolo 200 mln. Kiedy obejmowal urzad mial w kasie jeszcze po Perezie odlozone 120 mln na czarna godzine. Jesli wierzyc niektorym doniesieniom tych pieniedzy juz nie ma.

W duzej czesci jest to spowodowane ogromnymi sumami wydanymi na transfery, ale nie tylko. Rowniez to, o czym mowil wtedy Calderon.

I stad obecne kombinowanie. Niektorzy w zarzadzie obawiaja sie tego, co Calderon i Mijatovic chca zrobic podczas tego Mercado. Roznie moze przeciez wyjsc w praniu. Dlatego tez sa czystki i dlatego rozwazana jest sprzedaz nawet Robinho. W innych okolicznosciach nikt by nawet o tym nie pomyslal. Takie zabezpieczenie.

Jesli sytuacja by sie pogrszyla to nie zdziwi mnie powrot cyrku objazdowego (ponad 20 mln dochodu), ale mam nadzieje, ze do podobnej sytuacji nie dojdzie i Real nie zacznie szukac dodatkowych dochodow w Azji. Na dzien dzisiejszy nam to nie grozi.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 lip 2008, 23:20

Berik pisze:PS: moze wrocimy do tematu co?
Skoro już zasugerowałeś powrót do tematu to liczyłem na to, że wypowiesz się na temat najważniejszego wydarzenia ostatnich tygodni, miesięcy a może i lat :P

W niedzielę głosowanie nad wotum nieufności. Kampania trwa już od pewnego czasu tak więc faktów, plotek, informacji. interpretacji i pomówień mamy pod dostatkiem :] Ja tam osobiście staram się trzymać rękę na pulsie, ale nie uda mi się raczej podsumować tego wszystkiego co dotychczas wyczytałem czy też usłyszałem.

Jakby ktoś mimo wszystko zdecydował się 'napocząć' temat to chętnie przyłączę się do dyskusji :]

PS:
Killerbean pisze:Przeczytałem na oficjalnej stronie Barcy , że z długu Gasparta pozostało już tylko 13 milionów euro a w październiku ma być spłacony co do eurocenta .
Barca spłaciła wszystkie długi...
Zadłużenie bankowe zostało zredukowane o 26 mln euro (z 39,8 do 13,6 mln). Przy czym całkowite zadłużenie klubu wynosi obecnie 190 mln euro. Zdaniem Ferrana Soriano jest to "normalny, zdrowy poziom zadłużenia dla takiego przedsiębiorstwa, jakim jest FC Barcelona"

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 04 lip 2008, 23:38

Z tym że długi bankowe wynoszą tylko 13 mil. i to jest najbardziej interesujące .

Dług na poziomie 190 milionów w tym przypadku jest niczym innym jak deficyt budżetowy , który w rozsądnych rozmiarach i dobrze lokowany (np. w ziemie-Viladecans) , może dostarczyć krociowych zysków . Te 190 baniek to nic innego jak rozsądne ulokowanie jeszcze nie posiadanego kapitału . Takie jest moje zdanie . W mojej opinii wzorowy przykład dźwigni finansowej

A gdybym mógł wziąć udział w głosowaniu , to bym był po stukroć za Laportą. :D

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 lip 2008, 23:47

Oczywiście zgadzam się z tym. Chciałem tylko pokazać konkretny cytat na potwierdzenie Twoich słów. Wszystko jest w jak najlepszym porządku a będzie jeszcze lepiej bo od przyszłego sezonu wchodzą nowe, korzystniejsze kontrakty z Nike i MediaPro.

Głodnych wiedzy na temat finansów odsyłam do ---> http://www.blaugrana.pl/index.php?goto=news&news=23409

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 04 lip 2008, 23:57

Można by zrobić małe głosowanie , do swojej wypowiedzi dopisać : Za lub Przeciw Laporcie i później się zrobi podsumowanie , co wy na to?? 8)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 lip 2008, 0:03

Teoretycznie można zrobić sondę, ale wtedy każdy będzie mógł oddać głos i wyniki nie będą raczej miarodajne. Można przedstawiać swoje stanowisko w formie posta, ale niech to nie będzie tylko za lub przeciw bo to bez sensu. Jeżeli ktoś chce wyrazić swoje zdanie to proszę bardzo. Może uda się podyskutować. Wolałbym natomiast uniknąć czytania postów, których jedyną zawartością będzie wyrażenie poparcia dla Laporty czy też braku tego poparcia.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 05 lip 2008, 5:25

jestem calkowicie za laporta i jego ludzmi - pokazali ze znaja sie na swoim fachu, ze potrafia wyciagac wnioski ze swoich bledow oraz dzieki nim barcelona powrocila na szczyt

naprawde nie wiem jaki bedzie wynik glosowania bo katalonczycy to dosc dziwny narod i czasem ciezko przewidziec co strzeli im do glowy. opozycja nie ma zadnych racjonalnych argumentow poza kampania negatywna i nie czytalem jeszcze niczego o tym co chcieliby zrobic dla dobra klubu

ludzie tacy jak sandro r. , ktorzy chcieli sprzedawac dinho i eto'o po finale LM (jestem ciekaw jakby zaregowali na cos takiego kibice), ludzie ktorzy swoimi decyzjami w klubie zrobili duzo zlego (choc swoje zaslugi maja i nikt ich nie neguje) nagle oglosili sie zbawcami klubu twierdzac ze tak naprawde to fc barcelona upadla i tylko oni moga ja uratowac

glupawe nawolywanie do glosowania przeciwko cruyffowi, precz z preczem, laporta powiedzial 'al loro' to dla mnie smiech na sali

zero konkretow i glosowanie w bardzo marnej chwili - jezeli uda im sie odwolac laporte to skutecznie blokuja nam mozliwosci transferow - ale oni dzialaja przeciez dla dobra klubu...

a nie dla swoich wlasnych ambicji, prywaty i checi zemsty

dla mnie to chore bo wg mnie kazdy socio powinien dbac o dobro klubu a nie swoje. bardzo zaluje ze nie bede mogl byc w niedziele w barcelonie i zaglosowac (choc licze ze uda mi sie jednak oddac moj glos poprzez znajomego, ktory ma moja karte socio w rekach aktualnie) oraz ze ludzie pojda oddac swoj glos. i pokaza zmobilizowanym krzykaczom z boixos nois ilu ich jest

najbardziej smieszny mnie ze tacy ludzie jak sandro (btw - jezeli dojdzie do wyborow a on je wygra dojdzie do bardzo zabawnej sytuacji - otoz wg prasy katalonskiej bedzie musial dokonac cudu by zdobyc wymagana ilosc pieniedzy na gwarancje bankowe, ktore musi przedstawic kazdy mianowany prezydent)., ktorzy sami walczyli z boixos nois a teraz licza na ich popracie (boixos nois maja ok 5 tysiecy zwolennikow w samej katalonii i to glownie ich podpisy zebral giralt). hipokryzja czystej wody

bylem pewien ze jezeli sandro wyjdzie z cienia (kolejny przyklad jak liczy sie jego slowo - zapewnial ze do 2010 nie bedzie wykonywal zadnych ruchow bo nie chce dzialac dla szkody klubu) to powie cos madrzejszego - przedstawi jakis konkretny plan a nie zaneguje wszystko (choc sam mial w niektorych rzeczach udzial)

kampania antylaporta przypomina mi negatywna kampanie pis'u - cos czego kompletnie nie trawie i co obraza moja inteligencje. wiele osob daje sie poniesc populistycznym haselkom i nie sa w stanie pomyslec co moga zaoferowac w zamian. jaki jest alternatywny plan i pomysl na kierowanie klubem...

rzeklem

Haraszo
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Haraszo » 05 lip 2008, 8:51

Również jestem za Laportą.

Po pierwsze, i może najważniejsze – nie ma interesującej alternatywy dla rządów Joana. Kłamczuch Sandro, który to nawoływał do sprzedaży Eto’o i Dinho zaraz po świetnym sezonie 2005/06, teraz chce ich zostawić? Na owych opierać drużynę? Dość dziwne. Również jestem ciekaw reakcji kibiców po sprzedaży takich Cracków, przecież to czysty populizm. Widzimy ciekawą analogię. Za każdym razem mówi odwrotnie niż Laporta. Ot cały program, a w zasadzie jego brak.

Dziękuję za takie coś.

Kolejna sprawa to termin. Sparaliżować działalność klubu w takim momencie wydaje się pomysłem mocno idiotycznym. Przynajmniej z tego powodu Cules powinni zagłosować przeciw wotum. Chyba, że uwierzyli w bajki śmiesznego Girlata o wszechmocnej komisji.

Nie dla Cruyffa? Ja tam ‘prawie’ zawsze się z nim zgadzam, więc argument opozycji odpada.

Reasumując: nic ciekawego w kandydaturze Rosella nie widzę. Więcej, nie chcę tego człowieka widzieć jako prezydenta Barcelony.

Na koniec. Wiele zawdzięczamy Laporcie i jego ludziom – warto im zaufać kolejny raz i dać szansę na dokończenie kadencji.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 05 lip 2008, 9:06

dodam ze jakby byla jakas ciekawa alternatywa moznaby dyskutowac badz sie zastanawiac

z przerazeniem czytam jak polscy kibice wylewaja swoja frustracje po malo udanym sezonie i domagaja sie drastycznych zmian - tez nie sa w stanie przedstawic zadnego ciekawego pomylu poza 'barca si, laporta no'

demokracja ma niestety swoje wielkie wady - a jest nia glupota ludzka i latwoc manipulowania niektorymi

prosty przyklad - w lutym czytalem jak jeden znajomy kibic barcelony strasznie jaral sie wynikami finansowymi. pozniej okazalo sie ze nic nie wygralismy, laporta chce oddac eto'o (mimo ze tego samego chcial rok temu sandro) wiec zmienil poglady - wyniki finansowe to sciema (mimo ze nie mozna ich falszowac i podawac na oficjalnej stronie wiec to smieszny pomysl) i trzeba odwolac zarzad

dziwnym trafem wiekszosc katalonskich krzykaczy, czyt. 'opozycji' to ludzie ktorzy zostali zmuszeni do odejscia badz odeszli z sandro r. - ludzie odpowiedzialni za zniszczenie druzyny koszykowki, ludzie ktorzy kierowali sztabem medycznym badz ludzie ktorych pomyslem bylo usuniecie boixos nois ze stadionu

nagle o tym wszystkim zapomnieli.

im blizej glosowania tym mniej jestem pewien wyniku. bo ludzie latwo popadaja w histerie. wiem jednak jedno - odwolanie laporty bedzie wielka kleska naszego klubu i zle wplynie na wyniki sportowe. mam wielka nadzieje ze dzisiaj zostana ogloszone transfery ktorych sie spodziewam i tym samym guardiola bedzie mogl spokojnie pracowac. olewajac blazenskie przepychanki ludzi typu giralt

Haraszo
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Haraszo » 05 lip 2008, 9:19

Właśnie o to chodzi rkoeman - nie ma alternatywy. I tu jest właściwie sprawa wotum zakończona. :)

Co do krzykaczy. Wszak to chyba wielki Bartomeu był swego czasu odpowiedzialny za sekcję koszykówki.

P.S. Mówisz o tym samym kibicu, który to chce blamaży i 4 miejsca? Jeśli tak to chyba wiem o kim mowa.

Co do transferów, to wszystko zależy od tego jak bardzo pewny jest Laporta. Wiadomo, że rzucenie takiego Arszawina lub Adebayora przed samym głosowaniem 'zadziała' odpowiednio.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 05 lip 2008, 9:45

w rzeczy samej o nim. ale nie zeby wysmiewac go jako czlowieka bo on w sumie nieglupi. tylko by pokazac jak niektorzy nerwowo reaguja zamiast chwile pomyslec. i jak daja sie zlapac na populistyczne haselka

Haraszo
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Haraszo » 05 lip 2008, 9:55

rkoeman pisze:bo on w sumie nieglupi.
Wiem, wiem :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”