FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 702

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Haraszo
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Haraszo » 05 lip 2008, 14:28

Bez wątpienia względy pozasportowe w dużej mierze decydują o transferze Eto’o.

Co do Ade. Jest to gracz idealnie (zdaje się) pasujący do koncepcji Guardioli. Szuka dużego, silnego jak tur napastnika. Dostanie go. Dodajmy, że Ade gra dużo lepiej w powietrzu niż Eto’o mimo, iż nie zdobywa jakiejś piorunującej liczby bramek głową (7/30 w poprzednim sezonie). Potrafi się zastawić, jest szybki, dobry technicznie. Nie ma na rynku lepszej opcji w tej chwili :]

Ja jestem na tak.

Palacio egzekutor :roll:

P.S. Co wy z tym Arszawinem ciągle o tych dwóch meczach na Euro? Gość ciągnął Zenit w pucharze UEFA. Cztery razy został wybrany najlepszym piłkarzem w swoim kraju. W Rosji naprawdę nie grają ogórki. To nie te czasy.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 05 lip 2008, 14:45

Haraszo pisze:Bez wątpienia względy pozasportowe w dużej mierze decydują o transferze Eto’o.
a konkretnie co :?: bo szczerze mówiąc nie intresowałęm sie zbytnio ostatnimi czasy a ciekawie mnie to. wiem tylko ze Guardiola nie widzi kamerunczyka w swoich planach :think:

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 05 lip 2008, 15:07

Palacio?nigdy go nie widzialem w akcji,ale kupowania goscia od razu z Ameryki Pld. na tak newralgiczna pozycje i to w zastepstwie Samuela,mogloby byc niezbyt dobrym posunieciem. W sumie zarowno Henryk , jak i Krkic mogliby grac na szpicy, ale Hiszpan jest jeszcze zbyt mlody,a Titi? tu nie mam zadnych "ale",bo wierze w powrot do formy. W sumie powiedzialbym nawet,ze potrzebujemy bardziej skrzydlowego,niz snajpera. Choc z tym tez mozna polemizowac. Henry,Messi,Bojan,Iniesta....Mamy graczy gwarantujacych gre na roznych pozycjach,wiec nic sie nie stanie jak nie kupimy Adebayora. Moze wtedy pokusimy sie o Silve?

Vakabayashi: min.uderzenie glowa reportera, otwarta krytyka kibicow, zarzadu chyba tez. Eto'o prezentuje pkt widzenia podobny do Deco-albo jestem przydatny na 100%,albo arrivederci

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 05 lip 2008, 15:17

chcesz sie zalozyc ze silva i villa zostana w valencii?

co do palacio - widzialem go w akcji wiele razy. i chce go jak najdalej od naszego klubu

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 lip 2008, 15:19

Berik pisze: W sumie zarowno Henryk , jak i Krkic mogliby grac na szpicy, ale Hiszpan jest jeszcze zbyt mlody,a Titi? tu nie mam zadnych "ale",bo wierze w powrot do formy.

Mogliby, raczej powinni, a napewno Henry. Ja osobiscie zastanawiam sie jak bedzie wygldała gra Barcy czy sam podstawowy sklad jesli przyjdzie Adebayor. Troche sie mowi, ze potrzebny jest Ade, bo bedzie wiecej wrzutek, bo grac bedzie ALves, ktory walil Kanoute dosrodkowania, tylko jesli to ma byc pod katem Togijczyka, to gdzie miejsce dla Henryego. Ciezko bedzie go ogladac na skrzydle.

Palacio byłby nawet fajny, ale kiedys o nim mowilem w kontekscie zmiennika Ronaldinho czasami Eto'o. Teraz jesli odejdzie Ronaldinho, to potrzeba jego nastepcem a Argentynczyk takim az zajebistym grajkiem nie jest.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 05 lip 2008, 15:19

rkoeman pisze:chcesz sie zalozyc ze silva i villa zostana w valencii?
pobawic sie mozna..czemu nie :wink: ale poszedlbym raczej na zaklad o jednego z tych 2 zawodnikow....bardziej wyrownane szanse :P

a kto przegra bedzie mial range "madritistas" przez miesiac :P

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 05 lip 2008, 15:20

W kwestii socios. Przyznam się, że troche nie ogarniam. Technicznie jest mozliwość, ze prawo głosu zdobedzie z 30 milionów Chińczyków jak im się już koszulki znudza?

Fajnie jak ktos wytłumaczy to na chłopski rozum 'hiszpańskiemu' dyletantowi.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 05 lip 2008, 15:24

nie. musisz byc socio dwa lata, musisz byc na miejscu podczas glosowania (badz zalatwic sobie mozliwosc glosowania przez kogos co ja uczynilem). trzeba osobiscie (badz tak jak ja zrobilem - juz wiem ze mi sie udalo bo czekalem na potwierdzenie) stawic sie w miejscu glosowania z karta socio i innym dokumentem i oddac swoj glos

wiec nie pomoze 30 milionow chinczykow ani nawet jeden milion bulgarow (taki zespol kiedys byl)

Haraszo
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Haraszo » 05 lip 2008, 15:31

vakabayashi - - w zasadzie Berik już napisał. Było jeszcze kilka spraw: rzekomy konflikt z Dinho, rzekome nazwanie Ryjka złym człowiekiem, bo ten zwołał konferencję (potem Eto'o sprostował) ect. Dodajmy do tego jego charakter, który jest każdemu znany. Oto obraz Eto’o.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 05 lip 2008, 15:50

oraz pobicie dziennikarza

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 lip 2008, 16:06

Sytuacja jest taka, że Guardiola potrzebuje jeszcze jednego napastnika o nieco innej charakterystyce niż Henry, Eto'o czy Bojan. O jakie cechy chodzi napisał już Haraszo. W takiej sytuacji (transfer takiego właśnie napastnika) trzeba się kogoś z pozostałej trójki pozbyć bo nie każdy pogodzi się z grzaniem ławy. Bojan wiadomo, że nie odejdzie bo to nasza przyszłość pozostaje więc Henry i Eto'o. Francuz rozegrał u nas dopiero jeden sezon i wciąż ma bardzo dużą wartość marketingową. Eto'o kiedy gra spisuje się znakomicie, ale sprawia problemy o czym powszechnie wiadomo. Guardiola wspominał o tym, że ma zamiary budować drużynę nie tylko na boisku, ale i poza nim. W takim układzie pierwszy do wylotu jest niestety Kameruńczyk i tak właśnie się stanie.

A co do Arszawina to przecież transfer był dogadywany jeszcze przed EURO kiedy to zainteresowany jego usługami był Rijkaard tak więc jego występy na Mistrzostwach Europy jedynie potwierdziły klasę piłkarza w oczach zarządu Barcelony.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 05 lip 2008, 19:21

o ile wiem to jutro musi brac udzial w glosowaniu (by bylo wazne) 10% wszystkich socios i 2/3 z nich musi byc przeciwko laporcie?

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 05 lip 2008, 19:47

dlaczego stawiasz znak zapytania rkoeman? przeciez nikt tu na forum nie wie o takich sprawach lepiej od ciebie.

Bede trzymal jutro kciuki za Laporte, bo to co zrobili dla klubu przez ostatnie lata naprawde trzeba docenic. I jak juz zostalo powiedziane - bledy popelniaja wszyscy. Nie moge juz sie doczekac startu sezonu, 1,5 miesiaca bez pilki to stanowczo za dlugo jak na mnie (euro nie licze, bo nikomu tak mocno nie kibicuje). Mam tez nadzieje, ze w tym sezonie dopisze nam te cholerne zdrowie.

BTW. Watpie, zeby transfery Adebayora i Arshavina byly ogloszone jeszcze przed wotum.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 05 lip 2008, 19:50

bo wyczytalem to gdzies jakis czas temu i nie pamietam czy dobrze pamietam :D

to znaczy juz wiem bo sprawdzilem ale myslalem ze jakis mentor pamieta bo jak wiadomo ma leb jak sklep. o ile nie jest pijany

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 lip 2008, 20:03

rkoeman jezeli to nie stanowi dla ciebie problemu moglbys naposac ile taka stawka socio kosztuje??i jakie sa ma przywileje chodzi mi naprzyklad o latwieszy dostep do biletow lub cos w tyms stylu

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”