Formula 1 - Strona 53

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.

Mistrzem świata zostanie

Fernando Alonso
27
19%
Felipe Massa
12
9%
Kimi Raikkonen
32
23%
Ralf Schumacher
2
1%
Robert Kubica
36
26%
Jenson Button
3
2%
Giancarlo Fisichella
6
4%
Nick Heidfeld
2
1%
ktoś inny ...
20
14%
Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 05 lip 2008, 13:37

czeher pisze:Jak narazie to byl trening..

Dokładnie wszystkie zespoły dziś przeciętnie :P Poza tym wynik zwycięscy sam na to wskazuje bo Kubica z czasem z pierwszego treningu miałby dzisiaj zwycięstwo ... Zobaczymy może był zatankowany pod kurek i sprawdzali jak zachowuje się bolid dużym obciążeniem kto wie ..... W pierwszym treningu zdaje mi się e naleźli ustawienia do qual Robert miał tam niezły czas z tym wynikiem by dzisiaj wygrał. Na drugim treningu było średnio bo sprawdzali opony a w ostatnim było najgorzej bo jak już wyżej napisałem jechał zatankowany :D Przy odrobinie szczęścia będzie czwarty zobaczymy jeszcze jaką taktykę będzie miał Alonso bo jak będzie lekki to może namieszać. Poza tym uważałbym także na Trulliego który jest w dobrej formie szczególnie psychicznej po ostatnim wyścigu a jak wiemy jest on "mistrzem jednego okrążenia"

PS. Są to jednak tylko moje prywatne przypuszczenia wszystko okaże się dziś około 15 może trochę wcześniej :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 lip 2008, 15:09

No i niestety, stało się. W II części kwalifikacji wszystko szło kapitalnie. Bez żadnych niespodzianek, Kubica dojechał na 3 miejscu, czy tam na 4 - chyba Webber go w końcówce jeszcze wyprzedził i zanosiło się na dobre miejsce w III części.
Niestety po raz kolejny zawiódł bolid. Będzie 10 miejsce na starcie. Szkoda.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8695
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 lip 2008, 15:10

Szkoda, coś sie znowu spieprzylo w bolidzie, a juz mialem nadzieje na top3, bo Kovalainen był na pewno dzis poza zasiegiem. Webber to spora niespodzianka, ale tak czasem jest, ostatnio chyba Trulli szalał w kwalifikacjach :wink:

10 miejsce tez nie jest złe, jutro Polak da z siebie wszystko :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 lip 2008, 15:15

Wszystko się może zdarzyć, zwłaszcza jak będziemy mieli deszcz. Choć dziś tylko pokropiło, a z tego co mówili wcześniej właśnie dziś miało padać mocniej, jutro ma padać mniej.
Na pewno łatwiej miałby jakby jednak był w pierwszej 5 - wiem odkrywczy jestem :D

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2264
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 05 lip 2008, 15:21

Nasuwa się jedno stwirdzenie : "Ahh ta niemiecka technologia :lol: ".
Nie odbierajcie tego, że szukam jakiś spisków, ale można było temu zapobiec.Jeżeli mieli takie problemu już w piątek to można było zadbać o to, żeby ten sam błąd się nie powtórzył,ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem.Pierwsza szósta jak najbardziej w zasięgu.Zaskakują wyniki kwalfikacji, ale uważam, że Fin się spali i nie wygra jutro.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 05 lip 2008, 15:24

Nie "znowu" zawiódł tylko zawiódł po raz pierwszy w tym sezonie. Oby tylko skończyło się tą 10 pozycją na starcie a nie dodatkowo jakąś karą za wymianę elementów :roll:

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2264
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 05 lip 2008, 15:40

brylancik pisze:Nie "znowu"
Jeżeli pijesz do mnie to konkretnie chodzi mi o ten weekend, że w dwa dni szwankuje to samo.W przekroju sezonu to masz rację, to pierwsza awaria.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 lip 2008, 16:11

brylancik pisze:Nie "znowu" zawiódł tylko zawiódł po raz pierwszy w tym sezonie.
Nie zawiódł po raz pierwszy. Raczej po raz pierwszy zawiódł tak bardzo, że nie było sensu walczyć :] Przecież bolid spisuje się poniżej oczekiwań już od kilku tygodni. Dzisiaj sam Kubica mówił, że znowu ma ten sam problem cokolwiek miałoby to oznaczać.

Módlmy się o deszcz jutro. Najlepiej rzęsisty od samego początku :lol:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 05 lip 2008, 16:31

Mentor pisze:Nie zawiódł po raz pierwszy. Raczej po raz pierwszy zawiódł tak bardzo, że nie było sensu walczyć Krzywy Przecież bolid spisuje się poniżej oczekiwań już od kilku tygodni.
Tak od kilku tygodni slabo bo zamiast wygranej byl 5 i to byl jedyny wyscig w ktorym bolid gorzej sie rpezentowal
Kazdy cos kombinuje i poprawia, Ferrari dizisaj slabiej, w ostatnim wyscigu nieosiagali, pewnie w nastepnym znowu podrasuja i beda najlepsi
Tak samo McLaren, czasem bardzo slabo ich samochody sie rpezentowaly, nie ma zepsolu ktory przez wszytskie wyscigi mialby super jezdzacy bolid
Ale widze ze tu juz wywolala sie wielka panika ... BMW w tym sezonie dosc dobrze pracuje a bledow wystrzec sie nie da, widze ze za duzo do myslenia dalo to przodownitwo w klasyfikacji generalnej, a sam Kubica mial sporo szczescia
Poza tym co maja powiedziec taki Massa czy Kovalainen co to bolid na starcie gasl

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 lip 2008, 18:19

Ja nie panikuję bo niby dlaczego miałbym panikować? Nie jaram się tym tak bardzo, aby się przejmować jednym czy drugim gorszym rezultatem.

Wystarczy mi jednak oglądanie treningów, kwalifikacji i wyścigów wraz z całą otoczką w postaci studia, aby usłyszeć co mają do powiedzenia różne osoby lepiej zorientowane z samym Robertem na czele, który dzisiaj powiedział, że znowu ma te same problemy co ostatnio.

Każdy coś kombinuje i poprawia. To prawda. Po testach w Barcelonie praktycznie wszystkie zespoły z wyjątkiem BMW zanotowały jakiś progres. Tragedii nie ma, ale nie widzę powodów, aby o tym nie pisać. Ile czasu minęło od tych testów? Ponad miesiąc. Przez ponad miesiąc nie udało się wrócić do 'zdrowych' ustawień albo kombinują i im nie wychodzi. Tak źle i tak niedobrze. Ferrari czy McLaren mogą sobie kombinować. Klepie mnie to bo i tak wiadomo, że ich bolidy z pomocą kierowców mogą sporo nadrobić w czasie wyścigu. Jestem przekonany, że w normalnych warunkach Massa wyprzedziłby jutro wielu zawodników czego o Kubicy powiedzieć nie można. Oczywiście jeżeli spadnie deszcze to wszystko się może zdarzyć, ale mam na myśli to, że zespół BMW myśląc o osiąganiu jak najlepszych wyników musi się zajebiście przykładać do kwalifikacji a nie kombinować nie wiadomo co i liczyć nie wiadomo na co.

Denerwuje mnie też jeszcze jedna sprawa. Skoro zespół wie, że są jakieś problemy z bolidem to dlaczego czekają do ostatnich minut? Nie zawsze trzeba tak czekać. Jakoś Alonso może wyjechać na tor jako pierwszy i mieć w razie czego dużo czasu w zapasie. Dzisiaj kierowcy BMW wyjeżdżali jako ostatni czekając nie wiadomo na co i to się zemściło bo nagle wyskoczyły (ponownie) kłopoty z bolidem Roberta i zabrakło czasu na ponowy start.

Jutro liczę na deszcz i ciekawy wyścig bez względu na miejsce Roberta. Z deszczem zawsze jest ciekawie. Jeżeli będzie dobra pogoda to jestem przekonany, że Massa skończy wyścig na dużo lepszym miejscu niż Kubica a dzieli ich tylko jedna pozycja na starcie.

Tak czy inaczej paniki nie ma przynajmniej w moim przypadku bo do Formuły nie podchodzę tak emocjonalnie jak do piłki. Dzielę się tylko moimi spostrzeżeniami. Niebawem BMW pewnie się ogarnie i znowu będzie jak należy. Przynajmniej przez jakiś czas :P
Ostatnio zmieniony 05 lip 2008, 18:50 przez Mentor, łącznie zmieniany 1 raz.

mls
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mls » 05 lip 2008, 18:25

Robert Jest najlepszy !!!Jutro powinien pokazać swoja klasę!!! chociaż ze startuje z 10 miejsca :D

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8695
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 lip 2008, 16:01

Kolejny dobry wyścig, nie ma to jak deszczyk :P Brawo dla Lewisa Hamiltona, fenomelnie koles jechał dzisiaj, ogromna przewaga nad drugim Nickiem Heidfeldem, który chyba powoli sie budzi ze snu i zaczyna jeździc na miarę swoich umiejetnosci, jak i mozliwosci bolidu. Trzecie miejsce niespodziewanie dla Rubensa Barrichello, bardzo miły suprise, oby wiecej takich, duza w tym zasluga ekipy Hondy, która zaryzykowała i Brazylijczyk jezdzil dlugo na 'mokrych' oponach :wink: Jak widac, sie oplacilo. Szkoda błędu Roberta Kubicy, ale taka jest Formuła 1, jeden spory błąd i jestes na poboczu i nie ma wiekszych szans, zeby wyjechać. I tak zostawił duzo lepsze wrazenie po tym wyścigu, anizeli Felipe 'krecik' Massa :lol:

Generalka sie ciekawie ustawiła, trzech zawodnikow po 48 punktow + Kubica z 46 punktowym kontem.

Oby w Hockenheim było lepiej dla Polaka.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 lip 2008, 17:00

Wielka szkoda, bo już przez moment był liderem generalnej, ale co zrobić ? Taki sport. Ważne, ze wyścig był cholernie emocjonujący. Massa dawał popis :D

Będzie jeszcze ciekawie.

http://www.intel.com/corporate/europe/e ... index.html
gra ktoś ? jakie macie czasy ? :P

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 06 lip 2008, 17:34

fieldy pisze:gra ktoś ? jakie macie czasy ?

hehe lol zagrałem pierwszy raz w ten "symulator" z czasem 2:26.162 :D pogubiłem się troche w pitstopie :P

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 06 lip 2008, 17:44

MENDEZ pisze:
fieldy pisze:gra ktoś ? jakie macie czasy ?

hehe lol zagrałem pierwszy raz w ten "symulator" z czasem 2:26.162 :D pogubiłem się troche w pitstopie :P
Tezprzed chwilą pierwszy raz w to zagrałem :lol:

3:40, ale pogubiłem się w pitstopie, bo myślałem że automatycznie mnie dotankują czy cuś a tutaj trzba było się zatrzymac i poczekać. Musiałem wracać, bo przejechałem całą aleję serwisową :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”