FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 703

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 lip 2008, 20:09

Pfff :lol:

Kworum wynosi 10% wszystkich upragnionych do głosowania tak więc nie powinno być z tym problemu. Oczywiście liczę na to, że frekwencja będzie wysoka. Przypuszczam, że im więcej socios pójdzie do urn tym większą przewagę uzyska Laporta :P Do odwołania zarządu potrzebna jest większość kwalifikowana w postaci 2/3 głosujących tak więc moim zdaniem jest bezpiecznie. Kluczem będzie frekwencja.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 05 lip 2008, 20:12

150 euro

dostajesz w zamian - sliczna karte ze swoim numerem, dyplom, znaczek z brazu (bardzo ladny zreszta - jakbym byl niemieckim kibicem to pewnie bym go nosil), dostep do pewnych dzialow na oficjalnej stronie, maila na oficjalnej stronie, dostep do biuletynu klubowego, wiadomosci o klubie wysylane sms-em, zniki na bilety, mozliwosc zamawiania biletow z wyprzedzeniem, mozliwosc zakupu karnetow na caly sezon, mozliwosc dostepu do puli biletow zwracanych przez 'karnetowcow' dzieki czemu moge wejsc na dowolny mecz bo dostane zawsze bilet, moge glosowac, mam prawa jak kazdy czlonek klubu czyli teoretycznie moge wystepowac z jakas inicjatywa typu wotum nieufnosci (:D), etc, etc

mam znizke w klubowym sklepie, mam darmowe wejscie do muzeum klubowego oraz na zwiedzanie stadionu oraz (teraz ciekawostka) setki znizek na rozne rzeczy w katalonii - np moglbym miec znizke na gaz. mialem znike podczas zakupu biletow do zoo. etc, etc, etc

strasznie tego duzo

dodam ze zwrocilo mi sie to (zakup socio) po 3 dniach - jako ze kupilem 4 bilety na dwa mecze, zwiedzilem muzeum z dziewczyna (ona tez mogla dzieki mojemu socio zrobic to za free), nakupowalem gadzetow w barca shopie zwanym fachowo 'la botiga' (dodam ze nie ma drugiego tak wielkiego sklepu z rzeczami klubowymi) oraz bylem we wspomnianym zoo ogladac kangura albinosa (niestety slynny goryl nie zyje od kilku lat wiec zobaczylem tylko film o nim :()

slynny goryl z barcelonskiego zoo wygladal tak:

Obrazek

podobna mine mial mentor na zlocie gdy mu ktos zabral kieliszek

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 05 lip 2008, 20:14

ok dzięki za info o Eto 8) mistrzostwa sie skończyły to pora sie interesować na powrót co tam w obozie "przyjaciół z Katalonii" sie dzieje :P
rkoeman pisze:jeden milion bulgarow (taki zespol kiedys byl)
chyba jest dalej, pochodzą z mojego rodzinnego miasta zresztą :lol:

jakie są szanse ze Laporta przegra referendum :?: ktoś ma jakieś wieści sondaże :?:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 05 lip 2008, 20:17

skątowni?

to obok zamoscia?

btw - zeby nie bylo zlego i przebrzydlego offtopa za ktorego ktos moze wyslac mnie na szafot

nie ma zadnych sondazy poza sondami w sporcie i MD - ktore wygladaja ze siedzi jakis kmiotek z adsl'em i co chwila zmienia sobie ip by glosowac po 666 razy. wiekszosc takich kmiotkow pochodzi spoza hiszpanii i pozniej okazuja sie bardzo dziwne rzeczy. typu - yao ming wybramy koszykarzem wszech czasow nba

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 05 lip 2008, 20:22

w takim razie ja nie pojade nigdy na zadel zlot pilka.pl :D

jesli dobrze rozumiem to 150 euro placi sie rocznie?

Przywilejow jest rzeczywiscie duzo. Powinni jednak jeszcze abonament telewizji BarcaTv dorzucac w pakiecie :D I przede wszystkim wiecej gadzetow powinni dac na stronie oficjalnej. I jeszcze jedna rzecz mnie denerwuje - ciezko jest zamowic bilet na mecz, jesli nie zna sie hiszpanskiego. Chyba, ze slabo szukalem, ale ciezko bylo znalezc cos po angielsku i dobrze, gdyby byla opcja zaplaty karta kredytowa, tak jak jest np. w sklepie na oficjalnej stronie

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 05 lip 2008, 20:23

to byl zlot BO - czyste zlo oraz sodoma i gomora w jednym

150 euro placisz rocznie

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 05 lip 2008, 20:25

rkoeman pisze:to obok zamoscia?
Rzeszów

czyli rozumiem ze Laporta zostaje. anglicy piszą ze komplikuje sie też transfer Arszawina do Chelsea wiec pewnie Barca po niego siegnie

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 05 lip 2008, 20:27

mistyk pisze:I jeszcze jedna rzecz mnie denerwuje - ciezko jest zamowic bilet na mecz, jesli nie zna sie hiszpanskiego.
google translate

rkoeman pisze:podobna mine mial mentor na zlocie gdy mu ktos zabral kieliszek
podobną minę miałem gdy Mentor nalał mi "jak kibic Barcelony kibicowi Realu"

EOT

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 lip 2008, 20:33

rkoeman pisze:podobna mine mial mentor na zlocie gdy mu ktos zabral kieliszek
:ban: :lol:

Poza tym lepsza taka mina niż Twoja reakcja na koniec alkoholu:
Obrazek
rkoeman pisze:skątowni?

to obok zamoscia?
:bicz2:

Od Zamościa i okolic to Ty się odczep :P Zresztą z tego co wiem to Skątowni jest gdzieś obok Pruszkowa :smile2:
vakabayashi pisze:jakie są szanse ze Laporta przegra referendum Question ktoś ma jakieś wieści sondaże
Moim zdaniem szanse na odwołanie zarządu są niewielkie, ale tak na dobrą sprawę to bardziej moje życzenie aniżeli przypuszczenie oparte na konkretnych przesłankach. Po prostu nie wierzę, że 2/3 socios biorących udział w głosowaniu postawi na opozycję, która nie ma niczego do zaoferowania poza 'wyrzuceniem Cruyffa z klubu' :lol2:
vakabayashi pisze:anglicy piszą ze komplikuje sie też transfer Arszawina do Chelsea wiec pewnie Barca po niego siegnie
Pisanina Anglików to akurat ostatnia rzecz jaka mnie interesuje, ale na transfer Arszawina do Barcelony rzeczywiście liczę.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 05 lip 2008, 20:36

ja od poczatku stawiam ze laporta zostanie tyle ze nie takie cuda sie juz zdarzaly. choc pewnie przeciwnicy laporty musieliby sie stawic w wiekszej ilosci niz ci ktorzy oddali glosy

a oriol g. ktory lazil po domach i namawial starsze panie na podpisanie sie pod wnioskiem musialby je dowozic na glosowanie rykszami

bo powiedziec im by poszly do urn to jak wspomniec ze niebawem umra. tak czy siak znajda sie w urnie

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 05 lip 2008, 20:54

rkoeman pisze:chcesz sie zalozyc ze silva i villa zostana w valencii?
Ade i Arszawin jutro maja byc w Barcelonie drogi Kumanie:P

Zalozyc to ja sie moge ze jak ktos da dobra cene to zaden z nich nie zostanie dluzej w VCF, Barca powinna wrecz kupic Silve jezeli odejdzie R10

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 05 lip 2008, 20:57

dlatego villa podpisuje nowy kontrakt a obaj publicznie mowia ze zostaja w valenciii ?

pewnie dlatego ze chca odejsc

ps - ja dalej twierdze ze niebawem pojawia sie nowe zakupy do laporta woli dmuchac na zimne

Awatar użytkownika
agent_007
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: agent_007 » 05 lip 2008, 21:27

Hmmm za Adebayora mamy zapłacić 38 mln euro, ciekawi mnie więc ile zarząd weźmie za Eto'o? Skoro za Ade chcą dać 38,(o wiele za duzo) to za Eto'o powinni zgarnąć 45. A znając "talent" zarządu do sprzedawania zawodników, za Eto'o dostaniemy w granicach 25-30mln . :?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 05 lip 2008, 23:25

agent_007 - Moze (nie musi) to podobnie wygladac z prostej przyczyny. Barca chce kupic pilkarza, ktorego klub musi w jakis sposob do sprzedazy naklonic, podczas gdy sama informuje o tym, ze Eto'o moze odejsc. To znacznie obniza cene. Gdyby byla taka sytuacja, ze nikt nie chcialby Eto'o sprzedac to wtedy (pomijajac fakt, ze i tak by nie odszedl) potencjalne oferty bylyby znacznie wyzsze.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 06 lip 2008, 4:15

adebayor zarabia w arsenalu grosze. eto'o w barcelonie krocie. szkoda ze tak malo osob mysli o takim szczegole

soriano powiedzial ze nikt nie odda eto'o za bezcen wiec nie wiem czego sie tak boisz? powiedzial jasno ze jak nikt nie da tyle ile pilkarz jest warto to on zostanie w barcelonie. sam pilkarz jeszcze nie wyjasnil swojej przyszlosci

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”