Ekstraklasa w sezonie 2008/2009 - Strona 6

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto mistrzem Polski 2008/2009?

Wisła Kraków
44
38%
Legia Warszawa
18
16%
Lech Poznań
37
32%
Groclin/Polonia Warszawa?
2
2%
Górnik Zabrze
3
3%
Ruch Chorzów
5
4%
GKS Bełchatów
0
Brak głosów
inny zespół
7
6%
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 05 lip 2008, 23:27

Wilmore pisze:Czyli nie będzie już problemów z ich klatką dla gości?
Tego to nie wiem, przejrzales te linki co wstawilem kiedys a teraz zacytowalem, tam bylo napisane co maja w planach i co w przypadku gry w ektraklasie, maja jedna trybune a po przeciwnej stronie maja zmontowac tymczasowe trybuny, jak kiedys Wisla na wystep w pucharach, moze wlasnie te tymczasowe trybuny beda dla gosci wylacznie ? :think: wszak beda odzielone od miejscowych jak obecnie ejst tylko jedna trybuna ...
Moze Yukasz wyjasni jak to wyglada "na zywo" albo jakie sa plany

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 lip 2008, 23:33

czeher pisze: Tego to nie wiem, przejrzales te linki co wstawilem kiedys a teraz zacytowalem, tam bylo napisane co maja w planach i co w przypadku gry w ektraklasie, maja jedna trybune a po przeciwnej stronie maja zmontowac tymczasowe trybuny, jak kiedys Wisla na wystep w pucharach, moze wlasnie te tymczasowe trybuny beda dla gosci wylacznie ?
Jeśli tak to ma wyglądać, to żal serce ściska - rok sobie pograją w lidze, to na rok przygotują trybuny? Fajnie by było, gdyby wokół stadionu powstało coś konkretnego, bo kilkakrotnie przejeżdżałem obok niego w tym roku i nie widziałem nic ciekawego w porównaniu do ekstraklasy, a przyglądałem się uważnie. :wink: Fajnie by było, gdyby w Pruszkowie powstał konkretny stadion, przecież w mieście nie brak osób z pieniędzmi. :lol:
Ciekaw jestem, co tam zrobią przez rok, jeśli - na to mam nadzieję - będą grać w ekstraklasie.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 lip 2008, 23:42

Ciekaw jestem, co tam zrobią przez rok, jeśli - na to mam nadzieję - będą grać w ekstraklasie.
I znowu :lol: Jestes pier$%lonym dzialaczem z pzpn, ktoremu zalezy tylko na kasie, a nie na podwyzszaniu pilkarskiego poziomu ligi :lol:

nie odpisuj, bo jestes juz na liscie 'ignore', wiesz czemu? bo cisnie od ciebie korupcja i glupotą na kilometr, ale nie martw sie, to ponoc mozna wyleczyc, wystarczy sie zapisac na lekcje u sadowskiego i listkiewicza :lol:

pozdro ziom :lol2:

:glass: wp. Uprzedzając żale - za prowokacje // fieldy

Awatar użytkownika
Jaro1910
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jaro1910 » 06 lip 2008, 10:53

Co do Znicza, to ten ma teraz czas na przygotowywanie się, bo chyba do 16 lipca ma być wyjaśniona sprawa z Koroną i jeśli ją zdegradują, to Znicz chodzi na ich miejsce.

A co z Jagiellonią, to myślę, że jej chyba nie ruszą, od dłuższego czasu chodzą, przyznają się do winy, więc chyba dadzą im tylko ujemne punkty.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 06 lip 2008, 11:06

Korona tez sie przyznawala, co z tego. Znicz nie ma co sie przejmowac Korona bo nigdy nie uwierze ze cofna jej degradacje.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2059
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 06 lip 2008, 12:03

Wilmore pisze:współczuję, że padło akurat na Polonię
No właśnie padło.Przeszkadza Ci Polonia, a ŁKS nie, który ma pięć baniek długu i oni mogą grać w Ekstraklasie.
Wilmore pisze:Nadal mi nie napisałeś, czemu nie toleruję urozmaicenia
Odpowiedz : Chcesz żeby w ekstraklasie grały drużyny które mają budżety powyżej 30 milionów złotych ,a tak się po prostu nie da.My, Odra, Znicz, czy inne drużyny nie zamożne mają Cię przepraszać za to, że sportowo wywalczył awans,a nie mają zbyt dużo pieniędzy ?

Wilmore pisze:Jeśli na bankiecie pojawi się żebrak, to zarzucisz ochroniarzom, że go wyrzucają na bruk? Bo też nie tolerują urozmaicenia?
Odbijam piłeczkę. Jeżeli do Krakowa przyjedzie Znicz to nie pozwolisz im wyjść na boisko bo mają gorsze stroje ?
Wilmore pisze:to Polonia byłaby czerwoną latarnią
No ale nie była i się z tym trzeba pogodzić,inne drużyny zdobyły mniej punktów niż Polonia.
Wilmore pisze:eśli Ty bierzesz moje odpowiedzi za wszystko to, czym one nie są i dostosowujesz rzeczywistość do tego, co Ci pasuje.
Niestety nie rozumiem o co Ci chodzi.To napisz za co mam brać Twoje wypowiedzi ? Zdecyduj sie co chcesz napisać.
Wilmore pisze:ten sposób dogadasz się tylko z innymi fanatykami, którzy rzeczywistość widzą w niebiesko-czerwonych barwach.
Ja się dogadam z fanatykami, a Ty z 40 milionami Cupiała.

Wilmore pisze:Żal.
Brawo młodzieżowy chłopaku.Udowadniasz swój wysoki poziom.

Awatar użytkownika
SEEKER
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SEEKER » 06 lip 2008, 14:14

To jest własnie niewiedza niektorych,wysmiewanie sie z czegos o czym nie ma sie pojecia :lol:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 06 lip 2008, 14:45

EnJoy's pisze:
Wilmore pisze:Nadal mi nie napisałeś, czemu nie toleruję urozmaicenia
Odpowiedz : Chcesz żeby w ekstraklasie grały drużyny które mają budżety powyżej 30 milionów złotych ,a tak się po prostu nie da.My, Odra, Znicz, czy inne drużyny nie zamożne mają Cię przepraszać za to, że sportowo wywalczył awans,a nie mają zbyt dużo pieniędzy ?

.
Ja bym chcial. Ale jak juz takie Odry, Znicze graja to niech spelniaja warunki licencyjne tak jak sportowe. Czy to zle?

W sprawie licencji...trzeba wreszcie uporzadkowac ten balagan i zaczac wydawac licencje tylko tym ktorzy spelniaja wymogi licencyjne. Chyba te licencje sa dla dobra naszej pilki ba nawet naszych synow.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 lip 2008, 15:23

EnJoy's pisze:Przeszkadza Ci Polonia, a ŁKS nie, który ma pięć baniek długu i oni mogą grać w Ekstraklasie.
Nigdzie nie napisałem, że oni mi nie przeszkadzają. Opisuję tylko casus Polonii.
EnJoy's pisze:Chcesz żeby w ekstraklasie grały drużyny które mają budżety powyżej 30 milionów złotych ,a tak się po prostu nie da
Nigdzie tego nie napisałem. I znów - pisz sobie, co chcesz, ale jeśli już podajesz moje słowa, to przynajmniej podawaj te, które naprawdę napisałem.
EnJoy's pisze:My, Odra, Znicz, czy inne drużyny nie zamożne mają Cię przepraszać za to, że sportowo wywalczył awans,a nie mają zbyt dużo pieniędzy ?
Odra, Znicz spełniają wymogi licencyjne - nie wiem, jak ze Zniczem, ale Odra na pewno.
Polonia nie - więc niech gra w 1 lidze.
EnJoy's pisze:Odbijam piłeczkę. Jeżeli do Krakowa przyjedzie Znicz to nie pozwolisz im wyjść na boisko bo mają gorsze stroje ?
Nigdzie nic nie zarzuciłem Zniczowi - jeśli spełnią wymogi licencyjne, to niech grają.
Mi nawet Heko Czermno nie przeszkadzało, jak długo zdawało się być czystym i dobrze poukładanym klubem - bo spełniało warunki licencyje.
EnJoy's pisze:Zdecyduj sie co chcesz napisać.
Bierzesz moje wypowiedzi dokładnie za to, czym nie są. Doszukujesz się w nich drugiego sensu opierając się na własnych domysłach - mylnych! - a nie na tym, co naprawdę napisałem. Starasz mi się wmówić wielką miłość do pieniędzy i wielkich klubów na podstawie tego, że moim zdaniem Polonia nie nadaje się do ekstraklasy. Daj se pan siana. Tak samo jak i wy cieszyłem się z kolejnego śląskiego klubu w ekstraklasie, ale teraz nie sposób mi smucić się tym, że zespół, który na grę w niej nie zasługuje ma z niej spaść - zdaję sobie sprawę z tego, że wreszcie (!) wymogi licencyjne zaczynają być poważnie traktowane. Może to będzie regułą.
Na Odrę momentami przyjemnie popatrzyć i pomyśleć, jak tam budowany jest futbol - spełniają warunki, to są ok. Choćby i grali gorzej od Polonii - to i tak na 1 ligę zasługują bardziej, bo spełniają wymagania co do niej.
Lądujesz na ignorze - jak i cloner jakiś czas temu - dyskusja z kimś, kto nie rozumie, co się do niego pisze naprawdę nie jest frajdą.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2059
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 06 lip 2008, 17:24

Wilmore pisze:wymogi licencyjne zaczynają być poważnie traktowane.
No na prawdę poważnie.Zdegradowanie Polonii jest tego doskonałym przykładem.Nie wiem gdzie Ty widzisz sprawiedliwe przyznawanie licencji.Załóżmy, że jej nie spełniamy.Ok lecimy z ligi.Odpowiedz teraz na pytanie czy Łódzki Klub Sportowy spełnia wymogi licencyjne ?Powiedz gdzie tutaj jest wreszcie przestrzeganie jakichkolwiek wymogów licencyjnych ? Nie wiem skąd Twoja radość,ale jak twierdzisz, że wreszcie zaczynają poważnie traktować przyznawanie licencji to jesteś w błędzie.Nie pisz mi tutaj wymijających odpowiedzi tylko opisz co czujesz w sprawie ŁKS-u.
Wilmore pisze:Starasz mi się wmówić wielką miłość do pieniędzy i wielkich klubów
Opisuję tą kwestię po raz ostatni.Wilmore niestety tak podchodzisz do sprawy.Wszystko kręci się wokół pieniądza Twoim zdaniem, i uważasz, że ten kto wywalczył przede wszystkim uczciwy i sportowy awans nie powinien grać w Ekstraklasie.Wolisz umoczoną Koronę,czy KGHM bo mają pieniądze i ładny stadion.Nie liczy się dla Ciebie, że brali udział w aferze korupcyjnej.

Wilmore pisze:dyskusja z kimś, kto nie rozumie, co się do niego pisze naprawdę nie jest frajdą.
Dyskusja z człowiekiem, któremu oczy przyćmił blask pieniędzy Cupiała i człowiekiem, który uważa, że wreszcie sprawiedliwie przyznano licencję nie jest frajdą.
Bienias pisze:Ja bym chcial. Ale jak juz takie Odry, Znicze graja to niech spelniaja warunki licencyjne tak jak sportowe. Czy to zle?
Ja bym też chciał, żeby było więcej pieniędzy, ale jak bym znał taki sposób na pozyskanie Telefoniki za sponsora to bym w wieku 17 lat był prezesem Polonii.
Bienias pisze:W sprawie licencji...trzeba wreszcie uporzadkowac ten balagan i zaczac wydawac licencje tylko tym ktorzy spelniaja wymogi licencyjne. Chyba te licencje sa dla dobra naszej pilki ba nawet naszych synow.
Trzeba wydawać tym, którzy zasługują.Bienias czy uważasz, że w tym roku proces przyznawania licencji był całkowicie sprawiedliwy dla wszystkich ? Proszę o odpowiedź.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 06 lip 2008, 19:26

EnJoy's pisze:Łukasz sam sobie zaprzeczasz.
:zgon: Ze niby gdzie sobie zaprzeczam? Czym innym jest to że Znicz ma grać w Ekstraklasie a czym innym to że ciężko mi sobie wyobrazić ten klub tam grający ale nie dlatego że jak ty (czy może wy) jestem upierdliwy i chcę się czegokolwiek doczepić a moja wiedza opiera się jedynie na domysłach :roll: Zaś ja w przeciwieństwie do 99% userów o istnieniu tego klubu wiem nie od dziś i wiem jaki poziom sobą prezentował (także stadion) i dlatego postęp poczyniony w tak krótkim okresie i awans do OE jest dla mnie w pewnym sensie szokiem. A nie jak u ciebie - Znicz jest klubem z małego miasta, na pewno nie mają sponsora i pieniędzy, wyprzedają piłkarzy, grają na polu itp
EnJoy's pisze:Za wszelką cenę chcę, żeby było uczciwie,merytorycznie i obiektywnie
Obiektywnie mówiąc to nie dostarczyliście wszystkich dokumentów na czas i to jest fakt, niezależnie co jest tego przyczyną. Inni mogli wy nie.
EnJoy's pisze:No widzisz jakoś sobie dałem radę.
No właśnie nie dałeś. Nie wiem w jakich szkołach dostaje się piątkę za odpowiedź 'dawno temu' na pytanie 'kiedy byłą bitwa pod Grunwaldem?' bo ty mi takiej właśnie udzieliłeś - zero konkretów tylko znowu jak wcześniej domysły. Więc pała się należy i odpowiedź niezaliczona bo ja chciałem usłyszeć datę czyli konkret a to dlatego że wiesz że nie podołają zadaniu bo nie mają pieniędzy i dlatego nie zasługują na grę w OE.
EnJoy's pisze:My w pierwszym sezonie mieliśmy ogromne problemy z pieniędzmi, stadionem.
No widzisz że kompletnie nie znasz sprawy. Ze stadionem jedynym problemem jest czas a w zasadzie jego brak. Brak czasu głównie na wybudowanie drugiej trybuny bo zakładam że prace związane z murawą i oświetleniem uda się ukończyć kiedy klub sobie zakłada czyli bodajże na 4 kolejkę u siebie.
cloner pisze:Bo dla kibiców (obojetnie jakiego klubu) najwazniejsza jest gra fair w piłkę nożna, a nie jakieś licencje i ustawianie ligi przy zielonym stoliku.
Nie od dziś wiadomo że kibicem nie jestem dlatego dla mnie także ważne są także licencje (już nie wnikam czy was chce umoczyć Widzewiak ale piszę ogólnie). A to dlatego że chcę aby nasza liga była na jak najwyższym poziomie, by żaden Polak nie wstydził się za stadiony a gdy na nich się znajdzie w godnych warunkach oglądał mecz. By zadłużone kluby nie grały w OE tylko leciały w dół skoro nie potrafią podołać finansowo. I bynajmniej OE nie jest odkryciem bo także chcąc grać w LM musisz spełniać odpowiednie wymogi. Gdyby ich nie było to Polonia Bytom w LM mogła by grać na swoim stadionie a najbliższe lotnisko mogło by być w Czechach.
Wilmore pisze:Jeśli tak to ma wyglądać, to żal serce ściska - rok sobie pograją w lidze, to na rok przygotują trybuny? Fajnie by było, gdyby wokół stadionu powstało coś konkretnego, bo kilkakrotnie przejeżdżałem obok niego w tym roku i nie widziałem nic ciekawego w porównaniu do ekstraklasy, a przyglądałem się uważnie. Wink Fajnie by było, gdyby w Pruszkowie powstał konkretny stadion, przecież w mieście nie brak osób z pieniędzmi. Laughing
O czym ty w ogóle piszesz? :angry2: Pierwsza trybuna była budowana gdy Znicz grał jeszcze w III lidze po to by pozbyć się tego całego syfu i smrodu jaki sobą prezentował oraz aby nie mieć kłopotów gdyby klub awansował do II ligi bo był czołową ekipą III. Teraz gdyby Znicz w II lidze grał jak wszyscy mu wróżyli czyli w najlepszym przypadku był w środku tabeli lub nawet bronił się przed spadkiem to i tak, i tak zabrano by się za budowę identycznej jak ta pierwsza drugiej trybuny :!: Ale niespodziewanie dla wszystkich kolejki w II lidze mijały a Znicz nie chciał lecieć w dolne rejony tabeli tylko wręcz przeciwnie zajmował miejsce dające mu awans do OE. A ci zszokowani niezwiązani ze Zniczem nadal wyczekiwali tych sądnych kolejek po których Znicz wreszcie przestałby być czarnym koniem ligi a władze miasta w porozumieniu z klubem myślały nad spełnieniem wymogów pozwalających grac w OE gdyby jednak awansować się udało. I tak plan budowy drugiej trybuny odłożono na później a w zamian za to rozpisano przetargi na budowę oświetlenia i podgrzewanej trybuny. A trybuna i tak i tak powstanie tyle że trochę później nawet jak Znicz za rok będzie grał w nowej I lidze. A modernizacją stadionu zajmuje się nie klub tylko miasto :!:
I co wg ciebie powinno powstać wokół stadionu - to 'coś konkretnego' :?:
Jaro1910 pisze:Co do Znicza, to ten ma teraz czas na przygotowywanie się, bo chyba do 16 lipca ma być wyjaśniona sprawa z Koroną i jeśli ją zdegradują, to Znicz chodzi na ich miejsce.
Chyba nie chcesz mi powiedzieć że Korona zamierza się odwoływać? :lol2:
Na dopełnienie wszystkich wymagań mamy czas do 15 lipca.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 06 lip 2008, 19:34

Yukasz pisze:Chyba nie chcesz mi powiedzieć że Korona zamierza się odwoływać?
bo .... zamierza :lol:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 lip 2008, 19:37

Inni mogli wy nie
I to nie powinna byc zadna ironia z Twojej strony, bo takie są fakty. Tak sie jakoś złozyło, ze tylko do nas ZUS nie wysłał dokumentów na czas, co za tym idzie, my nie moglismy równiez tych dokumentów posłać dalej. To chyba logiczne.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 06 lip 2008, 19:43

EnJoy's pisze: Trzeba wydawać tym, którzy zasługują.Bienias czy uważasz, że w tym roku proces przyznawania licencji był całkowicie sprawiedliwy dla wszystkich ? Proszę o odpowiedź.
Ten proces nigdy nie byl sprawiedliwy. Zawsze biedne i mniejsze kluby mialy problemy i zawsze im pomagano albo przymykano oczy na pewne kwestie....ale te same kluby caly czas uczac sie na poprzednikach licza ze oczka beda dalej przymykane. czas powiedziec stop. a kto bedzie pierwsza ofiara niech nie powoluje sie na gorszych ale na lepszych. bo jak bedziemy rownac w dol to za 20 lat bedziemy na poziomie pilkarskim Australii.

Co do poszczegolnych licencji to wiemtyle ile gazety napisaly i media rozdmuchaly. nie zaglebialem sie w temat bo mysle ze Pzpn dalej bedzie wydawal licencje wszystkim nawet Polonii pewnie da

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 lip 2008, 20:04

Yukasz pisze:I co wg ciebie powinno powstać wokół stadionu - to 'coś konkretnego' Question
Nie orientuję się w kwestii Znicza zupełnie, dziękuję więc za sprostowanie.
Coś konkretnego - stała trybuna dla gości, odpowiedni na warunki Pruszkowa i zapotrzebowanie kibiców stadion z podgrzewaną murawą - nic nie wiem, czy ją macie, ale wiem, że na stadionie jest jeszcze sporo do zrobienia. Fajnie więc słyszeć, że się robi kolejne rzeczy, szkoda tylko, że tymczasowe trybuny.
Yukasz pisze:i podgrzewanej trybuny.
Miałeś na myśli - murawy? Czy taka już jest?
Bienias pisze:za 20 lat bedziemy na poziomie pilkarskim Australii.
Już jesteśmy niżej. Uwierz mi - ich infrastruktura naprawdę zadziwia.
Bienias pisze:czas powiedziec stop.
Dokładnie.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”