Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 206

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 15 cze 2008, 13:26

(L)oczkerson pisze:Transfer był definitywny więc raczej bardzo mało prawodpodobne...

Bo ja jakiś czas temu czytałem że jest on wypożyczony do Hiszpanii na dwa lata, tak jak wcześniej był w Parmie rok, ale widzę że to chyba złe źródła miałem...
majer13 pisze:Nie można ustalać ceny młodego zawodnika głównie po ilościach meczy ale po potencjale czy talencie Wink Tak samo Pato zagrał w tym sezonie z 10 spotkań a wątpię by Milan sprzedał go za 5 patoli i byłby zadowolony więc to jest kwestia do przedyskutowania

Cenę zawodnika ustala się po klauzuli zapisanej w kontrakcie... oczywiście kupi się dużo taniej zawodnika gdy jeszcze ma rok kontraktu niżeli miałby 5 lat 8)

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 15 cze 2008, 13:28

Cenę zawodnika ustala się po klauzuli zapisanej w kontrakcie

A po czym ustala się klauzule :?: Po umiejętnościach i talencie młodego zawodnika a nie ilości występów ... Ehh ludzie zrozumcie to :roll:

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 15 cze 2008, 13:47

A po czym ustala się klauzule Question Po umiejętnościach i talencie młodego zawodnika a nie ilości występów ... Ehh ludzie zrozumcie to

Zawodnik łapie kontuzje w okresie przygotowawczym i nie rozegra zandego spotkania, a został kupiony za 8 mln :P to jaka jest jego cena po sezonie?

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 15 cze 2008, 14:13

Klauzula to cena która zostaje wpisana przy podpisywaniu kontraktu z zawodnikiem przy jej wpłacie przez inny klub następuje automatyczne kontaktowanie się z zawodnikiem. Cena odstępnego to całkowicie inna rzecz.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 15 cze 2008, 14:17

(L)oczkerson pisze:Bo już myślałem że będę musiał się kłucić o to że zajebiście utalentowanych graczy nie oddaje się dla 6 mln, nawet mając silną kadrę

Nie oddaje sie ,ale po co ich na sile trzymac wiedzac ze i tak duzo nie pograja ? Zreszta jak juz wspomnial ktos - Fergie nie chcial oddawac Rossiego, to byl jego wlasny wybor

A dla twojej wiadomosci to bylo jednak mniej wiecej 15 mln - Pique 7,9 mln funtow(ok 10 mln euro) + Rossi 8-10 mln funtow :]

Trzymając się tematu napastników...
Wciąż pojawiają się kolejne spekulacje i najczęściej powtarzają się dwa nazwiska. Berbatov i Santa Cruz.

Ja czuje ze Fergie zagial parol na Berbe tak jak niegdys na Hargo czy Carricka i bedzie do upadlego o niego walczyl. Jak powiedziales - czas pokaze.

Szkoda tylko ze nie ma spekulacji zadnych odnosnie E2 czy Villi ktorych sila rzeczy bardziej chcialbym na OT. Skoro Kamerunczykowi nie pasuje hiszpanski klimat to warto byloby powalczyc o niego. Nic nie slychac ale moze Fergie dziala... Okazja ku temu byla juz przy sprzedazy Pikaczu . Z kolei szefowie Valencii nie chca slyszec o sprzedazy Davida, ale czuje ze jakbysmy wylozyli 25-30 patykow na stol to bylby nasz

Boli i to bardzo kolejny stracony talent :-/ Mowa o Ramseyu ktory ostatecznie wybral Arsenal :-/ Ciekawe ilu nam jeszcze odmowi ...

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 15 cze 2008, 14:50

Jeśli ktoś porównuje Pato, czy Ronaldo do sytuacji Rossiego/Pique to ja mogę tylko bezradnie rozłożyć ręce. Włoch to utalentowany chłopak, ale ok. 8 mln funtów(z tego co pamiętam to jakieś 8,9 mln.) za zawodnika, który z niezłej strony zaprezentował się na ME u-21, niszczył w rezerwach, nie potrafił wywalczyć miejsca w Newcastle i nieźle sobie poczynał w Parmie, to całkiem niezły interes. Biorąc jeszcze pod uwagę fakt, że SAM chciał odejść.

A Pique? Być może będzie z niego dobry grajek, ale Premier League nie jest ligą dla niego. 6 mln Ł za zawodnika, który w porywach byłby naszych 5-tym CB nie jest taką małą kwotą.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 15 cze 2008, 16:02

red85 pisze:A Pique? Być może będzie z niego dobry grajek, ale Premier League nie jest ligą dla niego. 6 mln Ł za zawodnika, który w porywach byłby naszych 5-tym CB nie jest taką małą kwotą.

Mi się nie rozchodziło oto ile powinniśmy za nich otrzymać. Po prostu chciałem uzmysłowić że wartości młodego zawodnika nie powinno sie ustalać według ilości meczy jakich rozegrał ;)

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 15 cze 2008, 22:23

boskigonzo pisze:Davida, ale czuje ze jakbysmy wylozyli 25-30 patykow na stol to bylby nasz
mało :roll: Valencia ma mega kłopoty finansowe (kasa w błoto za transfery i kredyty na budowe nowego stadionu) beda chcieli sprzedać 1-2 graczy jesli juz Ville to za 36-38 mln euro, sa klubu które beda w stanie tyle dać za hiszpana (Barcelona jak odejdzie Eto, Chelsea, moze Real)
runej pisze:Yyyy, znaczy sie trzeci karzeł do ataku? Nie, dzięki.
ten karzeł o którym piszesz za 2-3 lata bedzie decydował o obliczu jednej z najlepszych reprezentacji świata - włochów. koleś ma nie mniejszy talent jak np. David Villa. a w hiszpanii zaliczył mega udany sezon. moze nie pasuje Fergusonowi do koncepcji ale pozbycie sie go to moze być bład

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 15 cze 2008, 22:32

boskigonzo pisze:Pique 7,9 mln funtow(ok 10 mln euro)
Ciekawe. Wszystkie źródła i media katalonśkie mówiły o 5 mln euro :>

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 27 cze 2008, 11:54

http://redlog.pl/2008/06/26/nie-pytaj-c ... la-ciebie/

Czytać. Nie zgadzam się co prawda z fragmentami o Ronaldo i Beckhamie, ale warto.

Awatar użytkownika
Jaro1910
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jaro1910 » 05 lip 2008, 19:02

Po tym jak Ajax Amsterdam za rekordową kwotę ponad 16 milionów euro sprowadził na Amsterdam Arena Miralema Sulejmaniego, może już bez przeszkód sprzedać do Manchesteru United Klaasa-Jana Huntelaara.

Na podobny ruch w 2001 roku zdecydował się inny holenderski snajper Ruud van Nisterlooy. Opuścił wówczas swoją rodzimą Holandię (był piłkarzem PSV), aby grać dla "Czerwonych Diabłów".

W Premier League van Nisterlooy zdobył 150 bramek w nieco ponad 200 meczach, a Huntelaar - według holenderskich mediów - ma wszelkie predyspozycje ku temu, aby pójść jego śladami.

Piłkarz jest o krok od podpisania kontraktu z Manchesterem United. Ajax jest ponoć skłonny sprzedać zawodnika, oba kluby już doszły do porozumienia i w najbliższym czasie młody Holender ma pojawić się na Old Trafford. Wyceniany jest na około 20 milionów funtów.

(ASInfo)

Co o tym myślicie :?:

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 05 lip 2008, 20:21

Jaro1910 pisze:Co o tym myślicie
że Huntelaar ostatecznie trafi do Realu Madryt a Manchester ostatecznie zasili Dimitar Berbatow

co byłoby z pożytkiem dla obu klubów

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 685
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 07 lip 2008, 10:25

vakabayashi pisze:Huntelaar

Mnie osobiście dziwi fakt, że SAF nie postawił bezwzględnie na tego zawodnika. Już pół roku temu kłóciłem się na tym forum, że Holender jest idealnym zawodnikiem jakiego potrzeba Manchesterowi:] Potrzeba nam takiego wysokiego napastnika. Wyobrażam sobie duet Tevez, Huntelaar a za nimi Rooney. Paka niesamowita. I będę strasznie kibicował aby udało się sprowadzić następce Nisterlooy`a :wink:

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 07 lip 2008, 10:31

BaSSu pisze:aby udało się sprowadzić następce Nisterlooy`a

Ja też Huuntelar jest napastnikiem którego my potrzebujemy wysoki bramkostrzelny i dość dobry technicznie. Myślę że sir Alex nie powinien się nawet zastanawiać i go sprowadzić. Wtedy pozostało by kupić kogoś na PO choć niestety na rynku nie ma jakiegoś ciekawego zawodnika na tej pozycji do wyciągnięcia ale zobaczymy może Ferguson wystrzeli tak jak w tamtym roku z Andersonem i sprowadzi jakiegoś młode ciekawego gracza :P

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 07 lip 2008, 17:46

Coś tam się dzieje z tym Huntelaarem. Już od dłuższego czasu zgadzałem się, że ten piłkarz mógłby trafić do United i jeśli tak się stanie to będę zadowolony. Wciąż gorzej z prawą obroną. Cisza. Jakby Fergie nie widział potrzeby transferu na tę pozycję...

And Now for Something Completely Different, na wylocie jest podobno Queiroz, o którego zatrudnienie mocno zabiega portugalska federacja, w roli selekcjonera rzecz jasna. Oczywiście najlepiej jakby został, ale wiadomo że oferta jest dla niego bardzo ciekawa.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”