Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 441

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 28 cze 2008, 21:16

Może o Kanu im chodziło? :P

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 29 cze 2008, 20:37

Werder Bremen midfielder Amaury Bischoff claims he will be transferred to Arsenal in the next few weeks.

The 21-year-old is being tipped to put pen to paper on a long-term deal with The Gunners as soon as Arsene Wenger returns from Austria.

The French domestic press claim that the North London club first approached the French-Portuguese six month ago, and he has now agreed to step up to a new stage in his career.

The former Colmar and Strasbourg player is believed to be in England to undertake a medical prior to pledging his future to Arsenal.

“A few details are still to be finalised,” Bischoff told DNA. “And most of all we’re waiting for Arsene Wenger’s return, he’s in Vienna for the Euros final.

“But I’m hopeful I’ll sign in the next few days. Arsenal are a step higher (than Werder). I think I’ll play for the reserves at the start to recover my sensations, as I’ve not been playing for a long time.

“And then it’s up to me to earn my place. The asset is that there’re a lot of games in England."

Bischoff has spent three seasons in Germany but a number of injuries have prevented him from showing his best form.

“I’d have played much more without my thigh injury, because the technical staff trusted me,” he added. “But I at least took part in 10 or 15 Bundesliga games from the bench and did train with great players such as Diego, [Johann] Micoud, [Torsten] Frings or [Ivan] Klasnic.

“It made me improve a lot. For the moment, my career is abroad."

The France Under-18 international and then Portugal Under-21 international has opted to play for La Selecao. He could play at Wembley against England on October 14.
W ogóle go nie kojarzę. :roll: Odstraszył mnie trochę ten wątek o jego kontuzji.

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 29 cze 2008, 23:02

heh, wlasnie dzis pojawil mi sie ten koles w Fmie do kupienia za 60 tys Euro i z wygasajacym kontraktem z rezerw Werderu. Gram 3 ligowcem wloskim wiec w rzeczywistosci jego kariera toczy sie duzo lepiej hehe. No z tymi kontuzjami to rzeczywiscie nieciekawie sie chlopak zapowiada.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 lip 2008, 19:12

Henri Lansbury, Jay Thomas, Kyle Bartley, Thomas Cruise, Rhys Murphy i Sanchez Watt złożyli podpisy pod profesjonalnymi kontraktami :]

okienko otwarte, ciekawe ile jeszcze będziemy czekać na potwierdzenie transferu Nasriego.
Ben Arfa z tego co czytałem dostał nr po Nasrim w Marsylii.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 lip 2008, 14:23

Ile można czekać ... kibice wzięli sprawy w swoje ręce:

Nasri signs
:lol2:
Podobno Milan rezygnuje z Ade, za drogo im.
Ade chce dużej podwyżki, mówi że jak ma grać jak Henry to musi tak zarabiać :lol2:

Chciałbym aby został, bo jak już wcześniej pisałem - Ade robi dużą różnicę jak się pojawia na boisku, jeśli jednak ma siedziec u nas tylko do czasu aż dostanie gdzieś więcej kasy, to lepiej go teraz sprzedać za te 30 mln niż potem oddać darmozjada za darmo.

George Jung
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: George Jung » 02 lip 2008, 15:59

fieldy piłkarze pochodzacy z Afryki maja to do siebie że generalnie łatwo namieszać im w głowie . najważniejsza osobą jest ich agent i to głownie od niego zależy czy zawodnik kocha swój aktualny klub czy zawsze marzył aby przejść do Milan, Barcelony, Realu itd.

coś ucichła sprawa Hleba. co się dzieje?

niestety nic nie słychać o nowym dm-ie , nowym stoperze.

plotki o Santa Cruzach , Martinsach i im podbnych co najwyżej mnie bawią i jeśli, któryś z tych geniuszy do nas przyjdzie w razie ewentualnego odejścia Ade to bede się modlił o zdrowie dla Robina.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 lip 2008, 16:07

Mnie plotki o Martinsie nie bawią, raczej mnie martwią. Nie chcę go u nas.

Ja nie wymagam, aby Ade kochał klub, ale mógłby nie opowiadać, że nie ma zamiaru odchodzić, plotki o odejściu najpierw były określane: bullshit, nie gra dla pieniędzy, bo futbol mu sprawia radość, a po chwili już odchodzi jak nie dostanie kilka razy więcej niż dotychczas. Niech się określi i niech będzie konsekwentny. Tak dużo wymagam ?

George Jung pisze:coś ucichła sprawa Hleba. co się dzieje?
Dopiero 2 dzień okienka. Sprawa ucichła, fakt. Podobno Wenger nie zgodził się sprzedać już nikogo i koleś z Barcy wyjechał z niczym. Ale kto wie ile w tym prawdy.
Pewne jest tylko to, że do 31 sierpnia bedziemy żyć w niepewności.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 02 lip 2008, 18:22

Heh fieldy to jest sytuacja analogiczna do tej z Ronaldo w MU. Co prawda Togijczyka nikt nie uznaje za najlepszego piłkarza świata ale podobnie jak Portugalczyk ma za sobą najlepszy sezon w karierze i chyba trochę sodówa zaczyna mu uderzać do głowy. Obaj to z pewnością kapitalni piłkarze ale ich zachowanie poza boiskiem (mówię teraz o tych transferach) pozostawia sporo do życzenia. Także nie rozumiem jaki jest cel dementowania plotek i mówienia, że zostaje w klubie by po tygodniu mówić o odejściu. Po co w ogóle w takiej sytuacji się odzywać? To Arsenal zrobił z Adebayora gwiazdę, podobnie jak MU z Ronaldo ale myślę, że ewentualne zastąpienie Togijczyka nie będzie takie trudne. Kanonierzy przy swoim stylu gry wypracowują tyle okazji, że za pieniądze z ewentualnej sprzedaży Ade z pewnością znajdą kogoś kto także sobie poradzi. Martins? Myślę, że dałby sobie radę. Mimo wszytko wydaje mi się, że tego lata Adebayor nie zmieni barw klubowych.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 lip 2008, 21:27

Morrow pisze:Także nie rozumiem jaki jest cel dementowania plotek i mówienia, że zostaje w klubie by po tygodniu mówić o odejściu.
Żeby po tygodniu :p on rano powiedział, że zostaje i ma zamiar wypełnić kontrakt, by wieczorem oznajmić, że musi mieć tydzień do namysłu i wtedy bedzie wiedział, czy zostaje :lol2: trochę to smutne, ale co my możemy. W taki sposób legendą nie zostanie, ale jak tam chce.

Ta sodówka już w trakcie sezonu do głowy uderzała. Strzelił kilka bramek z rzędu i opowiadał w kółko, że jest lepszy niż Henry. On chyba po prostu nie jest zbyt inteligentny. Pamiętacie filmik, gdzie szedł tunelem i darł ryja ? :lol: już to dawało do myślenia.

Z innej strony, w ostatnim sezonie poprawił i to sporo każdy element gry w piłkę, nawet skuteczność, choć ten element poprawił najmniej. I szkoda byłoby się go pozbywać.
Myślę, że tylko gracz z najwyższej półki mógłby go zastąpić. 30 goli w sezonie nie tak łatwo strzelić.

edit:
jakby ktoś chciał zobaczyć wyjazdowe stroje:
Obrazek
trzeba będzie do nich przywyknąć :|

choć i tak lepsze niż pidżamy L'poolu:
Obrazek

jeszcze jedno info odnośnie urazów ... się okazuje, że Eduardo będzie szybciej do naszej dyspozycji niż Tomas. Z jednej strony to kapitalna informacja, bo Eduardo mógł pauzować nawet 15 miesięcy, a tu po kilku wraca do treningów [czy też ma wrócić] no, ale te urazy Tomasa coraz dłuższe są :(

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 lip 2008, 10:58

Obrazek

Jak widać, najlepsze wrażenie na większości zrobił Adebayor ... ciągle jest takie dobre ? :lol:
Na stronce Arsenalu Clichy, Sagna i Ade byli wyróżnieni, został jeszcze jeden piłkarz, pewnie nie będzie niespodzianki i 1 miejsce zajmie Cesc.

Ma ktoś propozycje na nową ankietę ? Chętnie wrzucę ;)

Może coś o transferach ? Bramkarza już raczej nie pozyskamy, skoro Mannone został włączony do pierwszej drużyny.

Ma ktoś jakiś pomysł ?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 lip 2008, 11:42

Nie macie pomysłu, rozumiem - w takim razie bez ankiety póki co, jakoś sobie poradzimy chyba.

Pisalibyście coś, bo mnie zbanują za posty pisane jeden pod drugim :badziewie:

Wczoraj głos w sprawie transferów zabrał Peter Hill-Wood. Powiedział, że Ade ma wazny kontrakt i będą robić wszystko aby go zatrzymać. Zupełnie inaczej podszedł do sprawy Hleba. Mówi, że wiedzą iż Hleb chce odejść i że pewnie odejdzie. Myślę, że nie będą robić problemów, byle tylko Sasza nie skorzystał z prawa Webstera.
Wtedy byłaby kompletna porażka. Nie dosyć, ze Wenger trąbi że nie mamy kasy, bo co roku musi spłacać 24 mln za stadion [choć podobno było 70 baniek na transfery w tym roku :lol2:] to jeszcze Falmini odszedł za darmo i teraz Hleb odszedłby za kilka nędznych mln - 3 chyba, jeśli dobrze pamiętam.

W Anglii piszą dziś, że Wenger chce pozyskać Del La Reda. Ciekawe co z Veloso.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 181

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 07 lip 2008, 11:58

fieldy pisze:Pisalibyście coś, bo mnie zbanują za posty pisane jeden pod drugim :badziewie:
Spoko, przecież każdy wie że Ty tu tylko nabijasz :lol:
fieldy pisze:teraz Hleb odszedłby za kilka nędznych mln - 3 chyba, jeśli dobrze pamiętam.
Z tego co wiem, Bayern oferował ok. 20 baniek. Nie wiem tylko czy oferta jest nadal aktualna, bo coś znowu przebąkiwali o pozostawieniu Schweiniego :heft: Wydaje mi się jednak, że to Klinsmann chciał (chce?) sciągnąc Białorusina... Myślę, że gdyby do tego doszło, dostaniecie "normalne" pieniądze.

No chyba, ze jednak kierunek Barcelona, a wtedy już nie wiem :think:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 07 lip 2008, 12:04

hleb ma do wyboru barcelone lub bayern

hmm. zaiste ciezki wybor

co do adebaoyra - jezeli pilkarz bedzie chcial odejsc to arsenal nic nie bedzie mogl zrobic. taka prawda

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 181

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 07 lip 2008, 12:07

rkoeman pisze:hleb ma do wyboru barcelone lub bayern
Wybór ma Hleb, ale też i Arsenal. Zawsze któraś z drużyn może zaproponować lepsze warunki transferowe :> A w końcu Białorusinowi zalezy ponoć głównie na odejściu z Arsenalu, nie mówił, że to koniecznie ma być Barcelona (chyba, że ustami hiszpańskiej prasy :wink: ).

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 lip 2008, 12:14

Teoretycznie wybór maja, mogą go zesłać do rezerw i niech tam siedzi, ale to raczej niezbyt mądry pomysł.
30 mln to bardzo dużo, zwłaszcza jak za Ade, choć akurat wolałbym aby został, to podejrzewam, że nigdy więcej za niego nie dostaniemy.
rkoeman pisze:hleb ma do wyboru barcelone lub bayern
hmm. zaiste ciezki wybor
Grał już chłopak w Bundeslidze, kto wie moze chętnie by wrócił. W końcu Bayern to nie są ogórki w stylu Wolfsburga. Grają w LM i podobnie jak Barca mają szanse daleko w tych rozgrywkach zajść.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”