FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 706

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 lip 2008, 1:17

Kompletnie się z Tobą nie zgadzam Bienias. Dla mnie to jest oczywiste, że wotum nieufności było inicjatywą przeciwników Laporty a co za tym idzie zmobilizowało przede wszystkim właśnie tą grupę socios. Udział w głosowaniu wzięło nieco ponad 30% uprawnionych przy czym głosów za odsunięciem Laporty było niewiele ponad 20 000. Co z tego wynika? Otóż wynika z tego, że znowu zagłosowała ta sama grupa ludzi co poprzednio (zbieranie podpisów) powiększona o tych, którzy uwierzyli, że może się udać i tych namówionych populistycznymi hasełkami Rosella i spółki. Co z resztą (przeszło 100 000 osób) ludzi? Oni też są przeciw Laporcie? Skoro tak to dlaczego tego nie pokazali?

Bienias pisze:Mentor: sondaze a rzeczywistosc to 2 rozne sparwy.
Wyniki głosowania jakoś trafili a więc sondaż przeprowadzony był prawidłowo :] Mowa tutaj o tej samej firmie (?) przecież.
Bienias pisze:Sam wiesz ze kibice Barcy woleli Mou niz Pepa:P
Nie zgadzam się. Część wolała Mou a część nie chciała Mou. Zastanów się co piszesz Bienias bo nie chodzi nam o tworzenie historii alternatywnej. Swoją drogą dziwne, że jesteś taki wygadany dopiero go ogłoszeniu wyników głosowania, ale mniejsza o to.

Krótka piłka z mojej strony. Wchodzisz w zakład, że Pep posiedzi u nas więcej niż jeden sezon?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 07 lip 2008, 1:28

Nie bede cytowal bo nie lubie:p
kontynuujmy wiec dyskusje na poziomie:)

Zaglosowalo tyle ile chcialo a reszta.... dla mnie to powietrze albo ryby ktore..... fakty sa takie jakie liczby. jestem ciekaw jak sie do tego ustasunkuja glowni statystycy BO:P
Moge odbic i zapytac Mentor czemu zwolennicy Laporty nie poszli gloswac.
Odpowiedzi nie oczekuje bo jest ona dwuznaczna w zaleznosci od sympatii.

Zwykle jestem wygadany przed ale fakt po tez ale to nie zmienia faktu ze jestem gadula, ktora pie*doli jak potluczony :lol: Prawda jest taka ze jestem za dobrem Barcelony. Nidgy nie ukrywalem ze Laporta jest moim faworytem, ale nie jestem w niego slepo zapatrzony. Widze jego wady i bledy tak jak jego przeciwnikow. Chyba mam prawo go krytykowac tak jak jego przeciwnikow ktorzy nie sa lepsi od niego

Co do zakladu. zalozylem sie z Boixem ze Laporta bedze prezydentem po 1 stycznia. jak chcesz moge sie zalozyc z toba ale pod pewnymi warunkami ustalonymi poza forum:P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 lip 2008, 1:39

Spokój, luz i relaks Bienias :] Nie mam zamiaru rozpoczynać tutaj wielkiej dysputy, ale małą pogawędkę można sobie przecież urządzić :P

Kwestie w których do porozumienia na pewno nie dojdziemy porzucam. Szkoda mojego i Twojego czasu.

Laporta jest również moim faworytem, ale nie jestem kibicem Laporty, Eto'o, Deco czy Guardioli tylko Barcelony i dobro klubu determinuje moje wypowiedzi a przynajmniej staram się, aby tak było bo zapewne nie zawsze udaje mi się odciąć od sympatii czy antypatii, ale mniejsza o to. Tak czy inaczej mam świadomość błędów jakie popełniono i uwierz mi, że jestem cholernie wściekły na Laportę za to, że nie udało mu się wykorzystać potencjału jednej z najlepszych ekip w historii naszego klubu. Zdobyliśmy dużo, ale powinniśmy zdobyć więcej. Teraz budujemy nową ekipę a więc można śmiało powiedzieć, że zmarnowano olbrzymi potencjał, ale na to już nikt nic nie poradzi. Ani Laporta, ani Rosell ani nikt inny :] Musimy iść naprzód a obecnie stanęliśmy na skrzyżowaniu mając do wyboru dwie drogi. Laporta z bagażem swoich doświadczeń (wśród nich sukcesy i porażki) oraz Rosell, który nie gwarantuje nam niczego. Przypadły Ci do gustu postulaty opozycji? Jeśli tak to jakie?

Zmiany są dobre pod warunkiem, że są to zmiany na lepsze. Zmiany dla samych zmian? To nie dla mnie. FC Barcelona to nie zabawka.

Jeśli chodzi o zakład to mówię poważnie tak więc pewnie uda się dojść do porozumienia. Mój numer GG znasz. Co prawda rzadko bywam na GG, ale możesz próbować a jak nie to zaproponuj warunki na priv :]

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 07 lip 2008, 2:18

w tym sek ze zadne postulaty opozycji nie przypadly mi do gustu bo jakie? Od Laporty wymagam wiecej bo to jak nie patrzec prezydent drugiej kadencji:P
Co do kandydatow to przypomnij sobie dlaczego wygral Laporta. Jak nie pamietasz i dla userow pilki przypome ze dzieki temu iz obiecywal Beksa( inne postulaty zeszly na drugi plan. Basat wie o czym pisze;)) mlody prawnik watpie zeby mial doswiadczenie w prowadzeniu takiej instytucji jak FCB wiec czemu skreslac innych kandydatow? W koncu pan Gaspart mial wieksze doswiadczenie od Lapoty a jego rzadzenie wiemy jak sie skonczylo

Co do drog to juz sie nie zgadzam z obecna co juz wczesniej pisalem.
Laporta mial 3
a) zmiania trenera
b) zmiania crackow
3)zmiana a i b
Dla mnie wybral najgorzej i to jest moja "kosc niezgody"

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 07 lip 2008, 7:34

bienias - kiedys usilowales wytlumaczyc mi ze glosowales na pis bo jestes ich przeciwnikiem. do tej pory nie rozumiem co miales na mysli...

kilka spraw:

-mou zostal wybrany najbardziej znienawidzonym czlowiekiem w barcelonie wyprzedzajac nawet figo luisa

- skad pomysl ze wszyscy chcieli mou?

- pisalem milion razy dlaczego mou nie bedzie trenerem barcelony a mimo tego kilka osob sie ludzilo

- tak mocno podpierasz swoja argumentacje wynikami wotum. tyle ze ci sami ludzie w 77% (a byla taka ankieta) opowiedzieli sie za projektem sportowym guardioli. ergo przeciwnicy laporty (choc nie od dzis wiadomo ze elektorat negatywny jest bardziej zmobilizowany co widac po tym ile oosob glosowalo o danej godzinie - im blizej wieczora bym mniej ludzi zaczelo przychodzic - normalka) jakos nie do konca chca mou co nam sie starasz przekazac

- mlody prawnik? ten czlowiek mial juz wtedy najwieksza kancelarie prawnicza w katalonii i jedna z najwiekszych w hiszpanii. obslugujaca wielkie firmy. sila laporty byli jego ludzie - m. in. soriano majacy wielkie doswiadczenie w kierowaniu duzymi firmami. tam nic nie bylo przypadkowe

- poza tym co obiecal laporta? ze ZROBI WSYSTKO BY SPROWADZIC BECKSA a nie ze go sprowadzi. MU zgodzilo sie go oddac barcelonie. on nie chcial do nas przyjsc i alleluja

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 07 lip 2008, 9:18

Ja sie ciesze, że Laporta zostaje. Zbyt dużo dobrego zrobił dla Barcy, żeby go teraz odwoływać jak jakiegoś nieudacznika czy malwersanta :angry2:
Co do samych wyników : ponad 60 % za wotum nieufności pokazuje skalę frustracji socios po nieudanym sezonie
a tak na marginesie Laportę co chwile ktoś próbuje odwołać : boixos nois, sprawa liczeni rozpoczęcia pierwszej kadencji, teraz to.
rkoeman pisze:-mou zostal wybrany najbardziej znienawidzonym czlowiekiem w barcelonie wyprzedzajac nawet figo luisa
pewnie spora część z tych która wybierało Mou najbardziej znienawidzonym człowiekiem w Kataloni ze dwa miechy temu widziało w nim zbawcę. Taka uroda sondaży :wink: A, że wyprzedził Figo to chyba dowód na to, że młodsze pokolenie w dużej części glosowało

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 07 lip 2008, 9:30

boixos nois to smieszna sprawa bo boski sandro sam chcial wywalic ich ze stadionu a teraz o tym zapomnial :D

zazdrosc to straszna rzecz. dlatego frustraci pokroju sandro i innych chca namieszac. nie dostali wladzy jakiej chcieli i zle im z tym

to sandro odpowiadal ze wywalenie z klubu cocu i davidsa, to jego czlowiek polozyl druzyne kosza, to jego ludzie odpowiadali za sztab medyczny i to on chcial wywalic ryjka przed tym jak wygral on LM...

dodam ze nie chcial tez eto'o a teraz wielcy przeciwnicy laporty ktorych glownym argumentem jest to ze eto'o musi zostac (zly laporta go nie chce) o tym nie wspominaja

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 lip 2008, 13:06

Zaskoczyly mnie te wyniki, jednak spodziewąłem sie, ze bedzie lepiej dla Laporty. JEstem zdnaia, ze gdyby poszło 90 czy 100% to wyniki znacznie by nie uległy zmianie, bo ani nie jest powiedziane, ze szli przedewszystkim przeciwnicy. Inna sprawa, ze grupa, ktora głosowała przeciwko Joanowi to niekoniecznie zwolennicy Sandro i Giralta. Być moze w ew. wyborach poparli by osobe z bliskiego otoczenia obecnego prezesa.

Przynajmniej zarzad wie, że obraz dwoch ostatnich sezonow nie był dobry. :wink:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 07 lip 2008, 13:07

rkoeman pisze:bienias - kiedys usilowales wytlumaczyc mi ze glosowales na pis bo jestes ich przeciwnikiem. do tej pory nie rozumiem co miales na mysli...
penie jakies zwidy alkoholowe :lol: :lol: ale glosowalem na pis bo nie chcialem zeby PO mialo cala wladze. To bylo dawno i widac mylilem sie.

-mou zostal wybrany najbardziej znienawidzonym czlowiekiem w barcelonie wyprzedzajac nawet figo luisa
moze jak sie spotkamy z Interem w tym sezonie i puta figo przyjedzie na CN to zobzczysz a raczej znowu uslyszysz kogo bardziej kochamy;)

-
tak mocno podpierasz swoja argumentacje wynikami wotum. tyle ze ci sami ludzie w 77% (a byla taka ankieta) opowiedzieli sie za projektem sportowym guardioli. ergo przeciwnicy laporty (choc nie od dzis wiadomo ze elektorat negatywny jest bardziej zmobilizowany co widac po tym ile oosob glosowalo o danej godzinie - im blizej wieczora bym mniej ludzi zaczelo przychodzic - normalka) jakos nie do konca chca mou co nam sie starasz przekazac
Nie. Mou byl moim faworytem ale nie na sile. uwazam ze jest lepszym trenerem niz Pep i wielu innych fachowcow przymierzanych do Barcy.
nie....zwolennicy Laporty zaglosowali za wotum i projektem Pepa:p mozemy gdybac. Fakty sa takie ze Socio Barcy(w tym roselowcy, laportowcy, cruyffisci) zaglosowali przeciwko swojemu prezydentowi

-
mlody prawnik? ten czlowiek mial juz wtedy najwieksza kancelarie prawnicza w katalonii i jedna z najwiekszych w hiszpanii. obslugujaca wielkie firmy.

a jest stary? Chodzilo mi o wiek :P
biecal laporta? ze ZROBI WSYSTKO BY SPROWADZIC BECKSA a nie ze go sprowadzi. MU zgodzilo sie go oddac barcelonie. on nie chcial do nas przyjsc i alleluja
[/quote]

dokladnie. Ale sam wiesz ze wraz z ta deklaracja poparcie dla niego roslo!

Co do zakladu Mentor mozemy sie zalozyc ze w roku panskim 2009 w przypadku braku sukcesow druzyny Pepa pan Laporta zakonczy swoja kadencje. W koncu 2 wotum po ewentualnie nieudanym sezonie to juz zmusi go do honorowego odejscia

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 lip 2008, 13:12

Bienias pisze:Fakty sa takie ze Socio Barcy(w tym roselowcy, laportowcy, cruyffisci) za glosowali prziciwko swojemu prezydentowi
:o

Niby jakie fakty mówią nam, że 'Laportowcy' głosowali przeciwko Laporcie?

O przyszłość Laporty nie chciałem się zakładać tylko o przyszłość Pepa i nie było mowy o wynikach :P W zakłady dotyczące Joana nie wchodzą. Proponuję dużo prostszy zakład. Uważam, że Guardiola będzie prowadził Barcelonę dłużej niż jeden (najbliższy) sezon. Tyle. Nie ma tutaj wzmianki o żadnych wynikach :]
Ostatnio zmieniony 07 lip 2008, 13:20 przez Mentor, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 07 lip 2008, 13:14

tego typu glosowania maja to do siebie ze przeciwnicy panujacego dworu mocniej sie mobilizuja. dlatego trzeba miec az 2/3 glosow

ogolnie glosowanie to bylo malo potrzebne, klub stracil na tym kase i czas

bez sensu. zamiast przygotowac sie do wyborow w 2010 postanowili robi zamieszanie

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 07 lip 2008, 13:19

skrot myslowy. faktem jest wotum.

Dobra wchodze w zaklad. W kazdym razie bede liczyl na moja porazke bo liczy sie dla mnie bardziej dobro klubu.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 lip 2008, 13:29

To był bardzo zły skrót myślowy. Rzekłbym nawet kłamliwy skrót myślowy :P

Wyobraźmy sobie wotum nieufności wobec Leppera (można sobie tutaj wstawić kogokolwiek z prezydentem Kaczyńskim włącznie). Czy jego zwolennicy głosują przeciwko niemu? Dla mnie to oczywiste, że nie.

Dlaczego zatem zwolennicy Laporty mieliby głosować przeciwko niemu?

Jeżeli wyniki wotum nieufności wobec Joana pokazały coś konkretnego (poza ogólnym niezadowoleniem o czym już wspominałem) to raczej obraz sił opozycji. Na dzień dzisiejszy Rosell i spółka może liczyć na nieco ponad 20 000 głosów. Możemy nawet odważnie przyjąć, że 30 000, ale to raczej maksimum. Te 30 000 spośród 120 000 uprawnionych do głosowania to nie jest tak porażająca liczba, która dawałaby Sandro pewność zwycięstwa w kolejnych wyborach. Oczywiście sytuacja ulegnie jeszcze zmianie, ale na dzień dzisiejszy ja tak to widzę.

Temat zakładu wobec tego już mamy. Trzeba jeszcze dopracować warunki, ale to na priv.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 07 lip 2008, 13:44

pij wodke z przyszlymi "prawnikami" to sie wielu rzeczy nauczysz:P

powinnismy zdefiniowac kto jest zwolennikiem Laporty a kto Rosella.

A dlaczego musieli glosowac za nim? Po prostu zwolennicy Laporty dali mu klapsa bo nie zgadzaja sie do konca z nim. Bo jakim sposobem ci przeciwnicy laporty jak Kuman zasugerowal w 77% popieraja pomysl Pepa? samo w sobie sie jakos kloci

Piszesz o szansach itp. ale to jest wrozenie bo.... na CN nie machalo 30 tys bialymi chusteczkami itp. rowniez ci co glosowali to wyrazajac swoje negatywnie zdanie o Laporcie nie musza automatycznie popierac Sandro! Mniej generalizuj. Ogolnie trudno ocenic elektorat Rosella bo szczerze trudno go popierac jak on nic konkretnego nie obiecuje. Czas leci i Laporta dalej swoj los ma w swoich rekach. To jest jego rok i teraz musi udowodnic swoja klase

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 07 lip 2008, 13:46

Co do zakladu Mentor mozemy sie zalozyc ze w roku panskim 2009 w przypadku braku sukcesow druzyny Pepa pan Laporta zakonczy swoja kadencje. W koncu 2 wotum po ewentualnie nieudanym sezonie to juz zmusi go do honorowego odejscia
Mam nieodparte wrażenie , że zgodnie ze statutem , w ciagu kadencji moze być podniesione tylko jedno wotum nieufności .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”