PZPN

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post autor: kaczy » 08 lip 2008, 12:31

oto fragment wywiadu z prezesem pzpn
Pamięta pan wywiad dla "Gazety"? Już wiele miesięcy temu na pytanie, czy będzie pan kandydował, usłyszeliśmy: "Ależ skąd! Ja już się szykuję do roli byłego prezesa i nie będę kandydował. Proszę napisać to wężykiem".

- Wiem, wiem, ale znacznie ważniejsi ludzie ode mnie składali deklaracje, których nie dotrzymywali. Uwierzcie mi, że gdyby nie rozmowa z działaczami UEFA, w ogóle nie zaprzątałbym sobie tym głowy. Zresztą wcale nie muszę być prezesem, wystarczy, żebym został głównodowodzącym w sprawie Euro 2012. Robię to od pięciu lat i najlepiej się do tego nadaję. Powiem nieskromnie, że na tym polu biję innych kandydatów o kilka długości. Gdyby prezesem był jednak ktoś inny niż ja, Euro powinno zostać w rękach Listkiewicza i jego ludzi, którzy są doskonałymi fachowcami w tej sprawie.

Mimo iż wszyscy mogą wieszać na nim psy że pomniki sobie chciał stawiać itd. ale wizja Grzegorza Lato jako prezesa można powiedzieć dała trochę do myślenia.
Przed zbliżającymi się Euro, lepiej nie mieszać do tego jakiś niekompetentnych ludzi.
Listek ma dobre układy w "Europie" czy to z Blatterem czy Platinim, a wyobraźmy sobie teraz wybór jakieś nie do końca kompetentnej osoby, kiedy dopiero się zacznie harmider.
Ja się zaliczam do tych nielicznych którzy w razie W będą popierać kandydaturę Listkiewicza.

Wróć do „Polska”