PZPN - Strona 2

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 09 sie 2005, 17:47

mokotowiec pisze:.Ale zauważcie jedno ze po tej aferze nagle w Polskiej lidze zaczelo padac malo goli i byly prawie remisy.

To znaczy kiedy :?: w pierwszych 2 kolejkach kiedy to druzyny byly bardziej nastawione na defensywe :?: Nie bral bym takich szczegolow na powaznie.
Heh Lakierek pewnie nie uwierzysz , ale pierwszy raz sie z toba zgodze :twisted: Dobrze to ujoles , ze "reka myje reke". Przeciez jesli Listek mialby wyleciec to i tamci mogli by potracic swoje posady. Sami przyznacie , ze to wszystko jest porabane

Krzychuchriss
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

chris1098

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzychuchriss » 09 sie 2005, 19:07

na poczatku swojej kadencji moze Listkiewicz miał dobre zamiary ale chyba zmienił zdanie. Wg mnie powinien ustapic ale gdy ma 10tys na miesiac i inne przywileje to.....

MacGyyer_1990
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MacGyyer_1990 » 09 sie 2005, 19:27

On nie ustąpi.Ale ktoś go musiał wybrać :twisted: :? Rozumiem nie było innego kanydata.Wszscy chca naprawić pilke w Polsce.To dlaczego nikt nie kandydował??Gdyby miał choć troche honoru to by się podał do dymisi ale gdyby...

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 01 wrz 2005, 19:55

Kolejna prpozycja do tytulu "Debilizm kolejki". Tym razem zaszczyt moze dosiegnac Michalka i jego kolezkow z PZPN, ktorzy doszli do wniosku, ze skoro nie moga sobie poradzic z zywymi kibicami, zaczna zwalczac tekturowych! ponizej przedstawiam zdjecie z ostatniego meczu Polonii. jest to akcja kibicow przeciwko cenom biletow. i o dziwo najbardziej zainteresowal sie tym PZPN, ktory zapowiedzial... ukaranie Polonii jezeli z trybun nie znikna tekturowi kibice :shock:
naprawde, Michal... was nie mozna karac... was trzeba leczyc!

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 08 lip 2008, 12:31

oto fragment wywiadu z prezesem pzpn
Pamięta pan wywiad dla "Gazety"? Już wiele miesięcy temu na pytanie, czy będzie pan kandydował, usłyszeliśmy: "Ależ skąd! Ja już się szykuję do roli byłego prezesa i nie będę kandydował. Proszę napisać to wężykiem".

- Wiem, wiem, ale znacznie ważniejsi ludzie ode mnie składali deklaracje, których nie dotrzymywali. Uwierzcie mi, że gdyby nie rozmowa z działaczami UEFA, w ogóle nie zaprzątałbym sobie tym głowy. Zresztą wcale nie muszę być prezesem, wystarczy, żebym został głównodowodzącym w sprawie Euro 2012. Robię to od pięciu lat i najlepiej się do tego nadaję. Powiem nieskromnie, że na tym polu biję innych kandydatów o kilka długości. Gdyby prezesem był jednak ktoś inny niż ja, Euro powinno zostać w rękach Listkiewicza i jego ludzi, którzy są doskonałymi fachowcami w tej sprawie.

Mimo iż wszyscy mogą wieszać na nim psy że pomniki sobie chciał stawiać itd. ale wizja Grzegorza Lato jako prezesa można powiedzieć dała trochę do myślenia.
Przed zbliżającymi się Euro, lepiej nie mieszać do tego jakiś niekompetentnych ludzi.
Listek ma dobre układy w "Europie" czy to z Blatterem czy Platinim, a wyobraźmy sobie teraz wybór jakieś nie do końca kompetentnej osoby, kiedy dopiero się zacznie harmider.
Ja się zaliczam do tych nielicznych którzy w razie W będą popierać kandydaturę Listkiewicza.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 08 lip 2008, 12:34

A mi się wydaje, że Listkiewicz specjalnie podsunał kandydaturę człowieka z zachowaniem rodem z obory, żeby opinia publiczna tak przestraszyła się Laty jako przewodniczącego PZPN, że Listek zostałby na stanowisku nie jako kłamca bez honoru a jako zło konieczne lepsze od nowego idioty-prezesa PZPN

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 08 lip 2008, 12:39

maciek_88 taka teorie wysunal jakis czas temu Stec. Oczywiscie jezeli tak gra Listkiewicz to bardzo skutecznie bo wiekszosc ludzi woli go od Laty.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 692
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 08 lip 2008, 12:42

Dla mnie ktoś kto mówi najpierw, że odchodzi a potem zmienia zdanie, jest człowiekiem, który nie powinien już zostać dopuszczony do kandydowania. Argumentem jednym z wielu jest to, że stanowisko prezesa PZPN to ważny stołek i nie może na nim zasiadać osoba zmieniająca co chwilę swoje zdanie. Listkiewicz sam sobie uciął nogi, dając pewność co do swojego odejścia a potem robiąc gadki typu `jestem najlepszy na to stanowisko i nikt tak ja nie przygotuje Polski do EU 2012`. Osobiście straciłem do niego szacunek, a były momenty, że byłem z kolesia zadowolony m.in gdy bronił Leo i nadal broni. Ma on charakter i dużo pozytywnych cech, które potrzebne są głowie związku ale jak sie mówi : odchodzę, to się dotrzymuje zdania a nie używa gierek sklonowanych od polityków.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8757
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 lip 2008, 13:33

Wg mnie najlepiej, zeby prezesem byl ktos calkiem z zewnatrz, ale ... wtedy trzeba wymienic też cały zarząd, a az tylu chetnych osób sie nie znajdzie. Dlatego jestesmy caly czas w punkcie wyjscia. No i ... jesli do wyboru mam Czarneckiego, Latę, czy innego debila, to wole zeby Listkiewicz pozostał, on przynajmniej ma wysoką pozycje w uefa i fifa.

Awatar użytkownika
Jaro1910
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jaro1910 » 08 lip 2008, 14:10

Jeśli w wyborach wystartują ludzie pokroju Laty i Czarneckiego, to lepiej, żeby już "Misiek" został, bo przynajmniej w UEFA go kojarzą i mają z nim do czynienia od dłuższego czasu. Z drugiej strony jedyną pozytywną rzeczą, jaką do tej pory zrobił, to wywalczenie Euro 2012 dla Polski i Ukrainy.

Dla mnie świetnym prezesem PZPN-u byłby Henryk Kasperczak.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 08 lip 2008, 14:34

Jaro1910 pisze:Z drugiej strony jedyną pozytywną rzeczą, jaką do tej pory zrobił, to wywalczenie Euro 2012 dla Polski i Ukrainy.

A awans do MŚ w 2002,2006 i Euro 2008 ?

Przecież za to właśnie domagał się kiedyś pomnika :P

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 08 lip 2008, 14:38

Jaro1910 pisze:Dla mnie świetnym prezesem PZPN-u byłby Henryk Kasperczak.
Trenerem on jest dobrym ale dlaczego uwazasz ze swietny bylby z niego prezes? Ja bym dal szanse wykazac sie Tomaszewskiemu, niech w koncu pokaze to lepsze oblicze prezesowania i naprawiania polskiej pilki o ktorym trabia caly czas i o swojej koncepcji na ten temat.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 08 lip 2008, 14:41

Martinho pisze:
Jaro1910 pisze:Dla mnie świetnym prezesem PZPN-u byłby Henryk Kasperczak.
Trenerem on jest dobrym ale dlaczego uwazasz ze swietny bylby z niego prezes? Ja bym dal szanse wykazac sie Tomaszewskiemu, niech w koncu pokaze to lepsze oblicze prezesowania i naprawiania polskiej pilki o ktorym trabia caly czas i o swojej koncepcji na ten temat.
Jak dla mnie to wyszłoby jak z Samoobroną, która ciągle trąbiła, że ,,oni już rządzili". A co się stało po ich wejściu do koalicji, wszyscy wiemy. Janek to krzykacz i nic więcej. Z tego co pamiętam, to był w jakimś szefostwie komisji PZPN przeciwko korpucji czy czegoś w tym stylu i nic efektywnego nie zrobił.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 08 lip 2008, 14:46

Listkiewicz nie pierwszy raz mowi, jedno a robi drugie. Nie wierzylem kiedys w jego odejscie czy dymisje, wiec sie nie zdziwilem... Inna sprawa kto ma szanse go przebic, Lato, dobra niech rzadzi dalej Michal. Przeciez w PZPN pracuje w wiekszosci masa baranow, ktorzy poprostu sa tam, bo nowi sa za mało wyszczekani. Kolator, Apostel, Koźminski, Strejlau, Engle to dalej bedzie ekipa rzadzaca, bo nie mja honoru odejsc, a nowi nie maja sily przebicia.

Awatar użytkownika
Jaro1910
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jaro1910 » 08 lip 2008, 14:54

Martinho, uważasz, że prezesem PZPN-u powinna być taka osoba, jak Tomaszewski :?: Jego, to ja bym nawet nie zrobił trenerem bramkarzy w reprezentacji.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”