PZPN - Strona 3

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 08 lip 2008, 15:31

Jaro1910 pisze:Martinho, uważasz, że prezesem PZPN-u powinna być taka osoba, jak Tomaszewski
Moze nie tyle co uwazam ze jest to dobra osoba ale chcialbym zobaczyc jakby wywiazywal sie ze swoich obowiazkow i swojej koncepcji ktora caly czas glosi.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 08 lip 2008, 16:03

Tyle, że Tomaszewski nie głosił nigdy żadnego konceptu. Poza krzykiem, sławetnymi bon motami, nie ma w jego wystapieniach cienia pomysłu, przyszłosciowego, dalekosieznego planu. Dodatkowo idzie za tym brak kompetencji, umiejetnosci menedżerskich i typowe polskie malkontenctwo. Pomysł z serii "skoro lepiej nie bedzie, może chociaż smieszniej". Nam potrzeba menedzera, i oby nie był wybierany z kregów salonów piłkarskich.

A jak usłyszłem nazwisko Lato pomyslałem, że to kiepski żart. Gościowi bałbym się powierzyć pod opieke rybki akwariowe, a co dopiero przyszłość polskiej piłki. Pozytyw jest jeden. Fieldy mieszka koło Romana i Macieja to ja moge mieszkac niedaleko Grzegorza.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 08 lip 2008, 17:15

Martinho pisze:Ja bym dal szanse wykazac sie Tomaszewskiemu
Nie rozśmieszaj mnie. Tomaszewski jest dobry jak trzeba zrobić dym w telewizji, pojechać komuś od najgorszych itp. Może i był dobrym graczem na swojej pozycji w przeszłości, ale to go nie kwalifikuje w najmnieszym nawet stopniu do prezesury, bądź co badź chyba najważniejszego związku sportowego w Polsce. Podobnie w przypadku Laty. Najtrafniej pomysł jego kandydowania na prezesa skomentował Gmoch, który stwierdził, że do piastowania takiej funkcji trzeba przynajmniej umieć czytać i pisać. Daje mu wiarę, bo chyba zna Grzesia nieco lepiej.

Reszta kandydatów :roll: Piechniczek (polska myśl szkoleniowa i życie sukcesami za 74' i 82' roku), Engel (krasomówca, nadal pasie się na wprowadzeniu kadry do Mundialu 2002). Kto tam dalej? Czarnecki, Apostel, Strejlau, Kolator :roll: Wybierając pomiędzy złym a gorszym wolę zostać przy Listkiewiczu, bo na jakieś nagłe oczyszczenie bagna nie ma co liczyć. Fakt, że Listek po raz kolejny by się skompromitował nie dotrzymując słowa i nie podając się do dymisji jakoś już mnie tak bardzo nie rusza. Strach przed Tomaszewskimi i Latami jest jednak mocniejszy :o

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 08 lip 2008, 17:22

jak ma byc smiesznie i lepiej od listka, to tylko Gmoch!

Awatar użytkownika
Jaro1910
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jaro1910 » 09 lip 2008, 22:21

Po tym co zaprezentował w reklamie ogrodzeń Grzegorz Lato, chyba wolę, aby nadal rządził Listkiewicz...

Popatrzcie sami:
http://www.zczuba.tv/zczubatv/1,89849,5 ... fence.html

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 09 lip 2008, 22:33

:boruta: O w Mordę

Gdyby Grzesiu został prezesem to ciekawe jak by to teraz skomentowali w "Die Tageszeitung" :lol:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Re: Michal Listkiewicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 29 wrz 2008, 17:25

Moze tak zmienic nazwe tematu na PZPN :!:
Ale do meritum.... wlasnie zostal wprowadzony kurator do PZPNu, dla wsyztskich jest to wielki szok bowiem mialy odbyc sie wybory, jutro mija termin zgloszeniowy kandydatow :!: a tu Drzewiecki odwala jakies cuda... na chiwle obecna odbieram to za bezsensowny ruch... no chyba ze cos sie wyjasni o 18:30 oficjalna konferencja... podobno chodzi o bledy w statusie (czyzby sprawa Widzewa hmmm?)
Watpie aby takie wprowadzenie kuratora mialo jakikolwiek sens, poprostu7 wojna sie rozpeta bo Listek juz zapowiedzial ze skoro tak to wyborow nie bedzie (i tak by nic nie zmienily)

Awatar użytkownika
Jaro1910
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jaro1910 » 29 wrz 2008, 17:32

Jeśli został wprowadzony kurator w PZPN, to wątpię, aby wybory się odbyły. Trochę dziwny i zaskakujący ruch Drzewieckiego.

P.S. Nie wiecie może, czy w TVN 24 będzie relacjonowana ta konferencja ministra sportu :?:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 29 wrz 2008, 18:06

czeher pisze:(i tak by nic nie zmienily)
No własnie, tym bardziej, ze glownymi kandydatami są/byli Lato i Kręcina :lol: To ja już wolę Listkiewicza, którego wszyscy szanują w UEFA i FIFA.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 wrz 2008, 19:01

w radiu słyszałem jak jakiś koleś mówił, że wybory będą dzień po tym, jak w PZPN zapanuje porządek, także ... możemy o wyborach zapomnieć :lol2:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 29 wrz 2008, 19:20

fieldy pisze:w radiu słyszałem jak jakiś koleś mówił, że wybory będą dzień po tym, jak w PZPN zapanuje porządek, także ... możemy o wyborach zapomnieć
Bo problem polega na tym, ze niektorzy mysla ze PZPN jest jak Ryba i psuje sie od glowy czyli od centrali .... Aby zrobic porzadek nalezy skupic sie na czesciach skaldowych PZPN czyli okregach bo one maja swych delegatow i oni wybieraja glowne wladze(nie liczac przedstawicieli klubow i 1przedstawiciela sedziow). Nawet jak wprowadza kuratora i rozpisze wybory to nadal delegaci beda mieli swoj glos... a tam sa ludzie jeszcze bardziej przyspawani do stolkow... ostatnio gdzies cyztalem ze w niektorych okregach prezesi sa juz 3 czy 4 kadencje ... praca od podstaw, nad kazda komorka :!:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 29 wrz 2008, 21:11

Dziwna a nawet bardzo dziwna sytuacja. Tym dziwniejsza iż dziadki z PZPNu mówią że kurator podejmuje decyzje wbrew prawu :rotfl: Czego bał się Drzewiecki - że po wyborach nic się nie zmieni i dziadki wybiorą swojego? A Listkiewicz już nie raz przegrywał bitwy a później okazywało się że z całej wojny wychodził zwycięsko. Wielu próbowało i wszyscy później leżeli i kwiczeli. Także plecy Listka w Europie robią swoje. Mam nadzieję że Drzewiecki wie co robi i nie mówi nam że mamy burzę aby później okazało się że to on stał z konewką i sam polewał wodę.
czeher pisze:praca od podstaw, nad kazda komorka :!:
Ale imo przykład powinien wyjść z samej góry a jak słucham Listkiewicza to jemu w głowie tylko nasze Euro (czym imo powinien się zajmować do końca) i reprezentacja. A z resztą jakoś to będzie. Jak na górze jest burdel to nie dziwię się że i na dole są jakieś przekręty. Aby w piłce coś się zmieniło prócz prezesa także władze muszą się zmienić. Dobrze że przynajmniej na razie prezesem nie będzie Lato ani inna pora roku. Ja chyba z kandydującej trójki wybrałbym Bońka, choć w sumie nie wiem co mu po głowie loto :P

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 30 wrz 2008, 10:10

Yukasz pisze:Ale imo przykład powinien wyjść z samej góry
A wiesz co to hydra ? :> wlasnie na takiej zasadzie dziala PZPN, jezeli nawet zetnie sie aktualne glowy, natychmiast na ich miejsce pojawia sie nowe i wcale nie lepsze bo z tego samego wyrosna... Drzewiecki moze ich sobie zawieszac pfff znaczy TA bo to oficjalnie ich decyzja... ale Drzewiecki zlozyl wnioske do TA - podobno w piatek a w poniedzialek juz decyzja, baa decyzja porpstu wczoraj juz Zawlocki z wszytskimi papierami wkroczyl do siedizby PZPNu... szybko, nawet bardzo sybko, widac byly dosc spore naciski
Wczoraj sluchalem drzewieckiego i mial podac najciezsze powody dlaczego i z jednej strony fundamentalna sprawa z a drugiej prozaiczna bo kazdy spodizewal sie bardziej spraw zwiazanych z malwersacjami a tutaj poprostu neiudolnosc i niescislosc z iloscia czlonkow ciala kolegialnego, ktora nie zgadza sie z tym co w statusie czyli decyjze nie mialy mocy prawne
Balagan straszny ale to juz wczesniej wiedzielismy, tylko ciekawi mnie taka rzecz jezeli oni sa tacy neiudolni jak to sie dzieje ze nikt ich na niczym zlapac nie moze... moze sa sprytniejsi niz wychodzi z tego obrazka :think:

No dobra jest kurator niektorzy w niebowzieci, tylko kuwa to nic nie zmienia poza zamieszaniem... to jest wojna i srodowisko PZPNu sie zejdnoczy, kurator ma zdaje sie 3miesiace na rozpisanie wyborow, a ci wybiora kogo chca - nawet Listka... chyba ze cos sie wydarzy
Wg mnie tu pozostaje tylko jedna mozliwosc, zostawic to biegowi czasu ... poprostu jedno w tym wszytskim jest pewne... nikt nie jest niesmiertelny a czas biegne (prawda fieldy :P)

Drzewiecki fajnie to wymyslil, ale nie wyobrazam sobie teraz owocnej rpzyjaznej wspolpracy na linii - Listek - drzewiecki a ten pierwszy potrzebny w sprawie Euro jak nikt inny - to nie ulega watpliwosci
Drzewiecki nic mu nie powiedzial ze cos sie kroi kilka godzin przed wstapieniam na miodowa Zawlockiego

Dla mnie jest to sprawa polityczna, PO gowno zrobila przez rok, prawie rok, zaniedlugo pierwsze rozliczenie, wiec ofensywa jaka zapowiadaja w pazdzierniku - tak wiec mysle ze sprawa PZPNu zawiera sie w tym, pokazuje patyrzcie to my ostatecznie rozwiazujemy sprawe Listkeiwicza czy emerytur dla SBkow a nie jak nasi nieudolni poprzednicy ...

Co do Bonka to jezeli patrzec na aspekt glowy zwiazku - on jest z tej samej gliny ulepiony co Michas :!: kretacz jakich malo, wystarczy popatrzec na jeden klub z Lodzi czy kuslisy zatsapienia Engela...

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 30 wrz 2008, 12:42

http://sport.onet.pl/0,1248675,1834446,wiadomosc.html

tyle razy nam grozili moze i tym razem te grozby sie nie spelnia.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 30 wrz 2008, 12:46

To prasa rozdmuchuje, nic takiego miejsca miec nie moze bo to kurator sportowy, wprowadzony przez najwyzsza sportowa instancje w Polce :!: a nie bezposdrednio przez polityka, znaczy ministra.... jezeli o to chodzi teraz dzialano z glowa a nie na chybil trafil
tak keidys chyba w serieA bylo

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”