Euroliga - Strona 5

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 08 lip 2008, 14:27

kaczy pisze:W Prószkowie kiedyś chyba mistrza mieliście
Kiedy tamtejszy PeKaeS Pruszkow zdobywal majstra to mial poteznych sponsorow i bardzo dobrych graczy co sie z tym wiazalo. Pozniej od momentu kiedy zespol przejela firma Hoop zaczelo sie sypac wszystko. Poza tym naucz sie pisac w miare poprawnie :roll:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 08 lip 2008, 14:33

Martinho pisze:Kiedy tamtejszy PeKaeS Pruszkow zdobywal majstra to mial poteznych sponsorow i bardzo dobrych graczy co sie z tym wiazalo. Pozniej od momentu kiedy zespol przejela firma Hoop zaczelo sie sypac wszystko. Poza tym naucz sie pisac w miare poprawnie

Spoko, już drugi raz mi zwracasz uwagę dziś, więc wypada się poprawić.

Co do tego Hoopa to wtedy kiedy inwestował w Pruszków miał chyba pod sobą Polonie Warszawa z którą zdobył mistrzostwo Polski w piłce nożnej. Więc tam chyba aż tak bardzo nie zaszkodzili

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 08 lip 2008, 22:50

kaczy pisze:Co do tego Hoopa to wtedy kiedy inwestował w Pruszków miał chyba pod sobą Polonie Warszawa z którą zdobył mistrzostwo Polski w piłce nożnej. Więc tam chyba aż tak bardzo nie zaszkodzili
Bo nie zaszkodził żaden Hoop który sponsorując Polonię faktycznie zdobył z nią mistrzostwo w gałę ale zaważyła za mała liczba takich Hoopów czyli kasy było mao. Kasy było mao a prezes Wierzbowski wespół z innymi piernikami chcąc stworzyć zespół grający o najwyższe cele wydawali pieniądze których nie było bo kiedyś tak postępowano - sprowadzamy kogo potrzeba a przecież sezon jest długi więc sponsor sam się znajdzie :roll: Jak wiadomo się nie znalazł :evil: W nagrodę Wierzbowski został prezesem DBE ( taki kraj :roll: ) i zabrał zabawki a klub zbankrutował (a wraz z nim i długi zniknęły :lol: ). A gdzieś w ostatnich sezonach istnienia klubu właścicielem wraz z synem (?) został Jacek hehe Gmoch :rozga:
Później drużynę założyli dwaj fanatycy i tak powstała zupełnie nowa drużyna która pod względem finansowym niestety wygląda coraz gorzej :cry: Także sam zarząd chyba jeszcze nie odnalazł się w nowej dla siebie roli :(

PS kaczy łap :angry2:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 11 lip 2008, 11:04

Ja ...... C+ nie bedzie pokazywac Euroligi :roll: no to lipa, wielka lipa [']
Ciekawe kto :think: n czy polsta - yukasz wiesz cos o tym? w sumie dla mnie bez roznicy i tak nie mam i nie zamierzam miec

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 11 lip 2008, 11:27

Na Polsacie Sport nie będzie, więc w ogóle nie wiadomo czy jakiś polski kanał sportowy pokaże Euroligę. Żenua.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 11 lip 2008, 12:24

Nic nie widziałem, nic nie słyszałem a właśnie się dowiedziałem... C+ jest pedałem :!: :won:

Przeglądałem w necie różne strony i mówi się że może Polsat ale raczej mocno wątpliwe bo oni też chyba zrezygnowali ze względu na małą oglądalność. Może być też TVP czyli ta z pewnością odpada. Ale niektórzy spekulują że Euroligę pokaże jakieś Orange który jest w pakiecie C+ ale za dodatkową opłatą... Ja stawiam że żadna polska stacja nie będzie pokazywała Euroligi :(

No i ciekawe kto będzie pokazywał polską ligę w kosza :think: Polsat ma to głęboko w... miała być TVP a teraz uj wie :foch:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 11 lip 2008, 12:30

Yukasz pisze: C+ jest pedałem
No tak. Jak sie komus cos nie oplaca bo malo ludzi to oglada to juz jest sie pedalem. Koszykowka nie jest w Polsce popularna wiec sie nie dziwie ze C+ zrezygnowal z Euroligi, pewnie zrobil by to wczesniej juz gdyby Prokom swego czasu nie awansowal do TOP 16, C+ liczyl na wieksza ogladalnosc wtedy. Po co placic astronomiczne kwoty na cos co jest malo popularne wsrod widzow? Tez zaluje ze nie bedzie mozna obejrzec Prokomu no ale coz mowi sie trudno...

Na Eurolige procz C+ no i MOZE Polsatu nikogo nie stac. Tak aby im sie to potem chociaz troche zwrocilo. Ale sa przeciez transmisje na necie itp

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 11 lip 2008, 12:55

Tak C+ jest pedałem i mogę sobie napisać co zechcę :] Dzięki Martinho że wytłumaczyłeś mi (nam) dlaczego C+ się wycofuje. No ale od tego tu jesteś aby wyjaśniać nam takie zawiłości :lol:

To może powiedz mi jeszcze gdzie znajdę te kanały które rok temu transmitowały Euroligę :arrow:

Spain: TVE 2 (9:00 PM CET)
Poland: Canal+ Sport (9:00 PM CET)
Russia: Sport (9:00 PM CET)
Slovenia: TV SLO 2 (9:00 PM CET)
Bosnia - Herzegovina: BHT 1 (9:00 PM CET)
Italy: Sky Sport (9:00 PM CET)
Croatia: HRT (9:00 PM CET)
Pacific: ESPN (9:00 PM CET)
Czech Republic: CT4 Sport (9:00 PM CET)
Atlantic: ESPN (9:00 PM CET)
China: Guangdong TV (9:00 PM CET)
Iberoamerica: ESPN (9:00 PM CET)
China: Beijing TV (9:00 PM CET)
Scandinavia and Baltics: Viasat XTRA 1 (9:00 PM CET)
China: Fujian TV (9:00 PM CET)
Turkey: 24 (9:00 PM CET)
Belgium: Besport (9:00 PM CET)
Albania: SuperSport (9:00 PM CET)
Hungary: SportKlub (9:00 PM CET)
Ukraine: MegaSport (9:00 PM CET)
Romania: SportKlub (9:00 PM CET)
Lithuania: TV3 (9:00 PM CET)
Croatia: SportKlub (9:00 PM CET)
Ukraine: Sport 1 (9:00 PM CET)
Serbia: SportKlub (9:00 PM CET)
FYROM: MRT (9:00 PM CET)
Slovenia: SportKlub (9:00 PM CET)
Internet: Euroleague.TV (9:00 PM CET)
Greece: SKAI (9:00 PM CET)
Martinho pisze:Ale sa przeciez transmisje na necie itp
No to powodzenia

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 11 lip 2008, 14:00

Kanaly ktore podales wszystkie sa kodowane poza TV 2 SLO, ale znajac zycie slowenska dwojka mecze zwykle koduje. I kto wie moze jakas telewizja ktora transmitowala w tamtym roku Eurolige podobnie jak C+ w tym sezonie okazala sie pedalem...

Takie stacje jak EPSN czy Guangdong bez problemu mozna ogladac na necie. Nie wiem czemu jestes na anty z ogladaniem tv na necie

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 11 lip 2008, 23:45

Martinho pisze:I kto wie moze jakas telewizja ktora transmitowala w tamtym roku Eurolige podobnie jak C+ w tym sezonie okazala sie pedalem...
Teraz to chyba trendy być pedałem wiec kto wie, może inne stacje także nimi będą :lol:
Martinho pisze:Takie stacje jak EPSN czy Guangdong bez problemu mozna ogladac na necie. Nie wiem czemu jestes na anty z ogladaniem tv na necie
Nie jestem anty bo meczów piłki obejrzałem całkiem sporo w necie ale kosz a szczególnie Euroliga to nie liga angielska gdzie jest pełno linków do meczów dwóch najsłabszych drużyn :naughty: Tu znalezienie dobrego linka jest na wagę złota - wiem bo próbowałem szukać. A dodatkowo w koszu jakiś tam obraz nie wystarczy bo za obraz w którym ktoś biega i nie wiesz czy to kosz, parada zdychających kotów, wyścig szczurów czy też łapanie kury na obiad to ja dziękuję. Może źle szukam i warto samemu próbować na tym ESPN (tylko czy to ten ESPN?) czy Guangongsport :think: No ale nic nie zastąpi obrazu w TV :]

E: :idzze: :P
Ostatnio zmieniony 12 lip 2008, 0:03 przez Yukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 11 lip 2008, 23:48

Bardzo dobrze, że zrezygnowali z pokazywania Euroligi. Nie obraziłbym się wcale, gdyby w ramach 'rekompensaty' transmitowali nie dwa, a np. trzy mecze NBA :pray:.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Re: Euroliga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 03 paź 2008, 14:40

20 października startuje kolejna edycja koszykarskiej LM czyli Euroligi. Po raz kolejny zaprezentuje się w niej mistrz Polski - Asseco Prokom Sopot. Tegoroczna edycja obfituje w liczne zmiany. M.in. zmieniono system rozgrywek - 24 zespoły podzielono na cztery 6-zespołowe grupy. Koszykarze z Trójmiasta trafili do bardzo silnej grupy B, w której 5 drużyn to mistrzowie swoich krajów (Sopot, Montepaschi Siena, Panathinaikos Ateny, Żalgiris Kowno, SLUC Nancy). Stawkę uzupełnia vice-mistrz Hiszpanii - Barcelona. Do dalszej fazy rozgrywek awansują 4 najlepsze drużyny.
Faworytem grupy wydaje się być drużyna z Włoch. Trzecia drużyna ostatniej edycji Euroligi, zachowała w składzie najważniejszych graczy (może za wyjątkiem Bootsy Thorntona). Dodatkowo do zespołu trenera Simone Pianigianiego dołączył m.in. doskonale znany sopockim kibicom Henry Domercant, MVP sezonu zasadniczego Pucharu ULEB, absolutna gwiazda europejskich parkietów ostatnich lat.
O drugie miejsce walczyć będą Barcelona i Panathinaikos. Drużyny te poczyniły istotne zmiany personalne, w związku z zeszłorocznymi niepowodzeniami w międzynarodowych rozgrywkach. Szeregi hiszpańskiej ekipy zasilili m.in. David Andersen (mistrz Euroligi z zeszłego sezonu w barwach CSKA Moskwa), Juan Carlos Navarro (gwiazda rep. Hiszpanii, ubiegły sezon spędził na parkietach NBA). Natomiast w drużynie z Aten do największych gwiazd - Vassilisa Spanoulisa, Sarunasa Jasikeviciusa, Dimitrisa Diamantidisa czy Mike'a Batiste dołączyli m.in. znakomity strzelec Drew Nicholas oraz największe odkrycie ubiegłorocznej edycji Euroligi Nikola Peković.
Wydaje się, że kwestia 4, ostatniego premiowanego awansem miejsca, rozstrzygnie się pomiędzy drużynami z Kowna, Nancy i Sopotu. Są to zespoły pozbawione wielkich gwiazd, preferujące zespołową koszykówkę połączoną z dobrą obroną.

W związku ze zmianami właścicielskimi dawny Prokom Trefl Sopot występuje od tego sezonu pod nazwą Asseco Prokom Sopot. Z ubiegłorocznego składu pozostali jedynie Filip Dylewicz oraz gracze dalekiego planu - Zamojski, Łapeta, Kostrzewski, Świętoński.

Roster:

7. Koko Archibong
8. Filip Dylewicz
10. Aleksej Nesović
12. David Logan
13. Mateusz Kostrzewski
15. Tomasz Świętoński
16. Adam Łapeta
17. Przemysław Zamojski
20. Piotr Szczotka
30. Ronnie Burrell
31. Patrick Burke
32. Daniel Ewing
34. Adam Hrycaniuk

Zamierzam zobaczyć kilka meczów Sopocian, więc może (jak będzie mi się chciało :D ) pokuszę się o jakiś opis :P

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 20 paź 2008, 2:32

czeher pisze:Ja ...... C+ nie bedzie pokazywac Euroligi :roll: no to lipa, wielka lipa [']
Ciekawe kto :think: n czy polsta - yukasz wiesz cos o tym?
No ba :smile2: Mówił Donek że będą cuda? Mówił :arrow: http://satkurier.pl/news/43477/canal-z-euroliga.html

Już straciłem nadzieje że ktokolwiek będzie mieć Euroligę bo z tego co ostatnio słyszałem rozmawiano z Calnal + i TVP Sport ale wszystko miało się rozstrzygnąć do końca września. Do końca września nic nie widziałem, nic nie słyszałem i tu taki news wpadł mi w łapki :smile2: Ciekawe tylko na jakich warunkach - za ile czyli kto kogo przekonał i kto uległ?

Tylko jeszcze mógłbym w końcu znaleźć ten cholerny czasowstrzymywacz bo dni są zdecydowanie za krótkie na ogarnięcie wszystkiego a ta gnida na złość gdzieś się schowała :maruda:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 21 paź 2008, 14:51

Yukasz pisze:No ba :smile2: Mówił Donek że będą cuda? Mówił :arrow: http://satkurier.pl/news/43477/canal-z-euroliga.html
no wlasnie :P sam sie w niedziele wieczorem zdziwilem jak zobacyzlem zajawke do meczu Prokomu z Siena :P pomyslalem sobie co to kuwa jakies powtorki :think: ale to jest Polska tu wsyztsko zdarzyc sie moze .... tak czy owak :mike:

Co tam sie ciekawego zdarzylo w teamach ? bo ja dopiero sie wdrazam, znaczy juz sie spoznielm bo zawsze bylem w temacie przed 1kolejka a ta juz zainaugorowala :/ wiem ze Papaloukas (czy jak tam to sie pisze) wrocil z CSKA do Olympiakosu - mozna grac na Olumpiakos z Avelino ? wiem marny kurs ale musze podniesc AKO, czy raczej Barca z Nancy ?

PS. Schalke - PSG 1 i Nancy - Barca 2 = czwartkowy wieczor prze tv :smoke:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 21 paź 2008, 18:34

czeher pisze:to jest Polska tu wsyztsko zdarzyc sie moze .... tak czy owak :mike:
No właśnie, do dziś nie widząc info co będą transmitować już podejrzewałem ich o to że transmisje wykupili dla świętego spokoju a transmisje... transmisje kiedyś będą, niekoniecznie od I kolejki :lol:
czeher pisze:Co tam sie ciekawego zdarzylo w teamach ?
http://probasket.pl/News_Euroliga_mezcz ... __25194_16
http://www.euroleague.net/euroleaguenew ... 8-signings

Na razie to wygląda mniej więcej tak że Prokom po tym co pokazał w Zgorzelcu - jest beznadziejny (duuużo przeciętności a jedyny wartościowy zawodnik czyli Logan za dużo Jordana się naoglądał i wydaje mu się że wszystko zrobi najlepiej jak zrobi to sam). A przy odpowiednim go wykorzystaniu może nawet wygrać im mecz bo umiejętności ma duże. I z czasem powinno być lepiej, jeszcze ostatnio się wzmocnili jakimś grajkiem. No i jeszcze nie wiem czy słyszałeś o całym ich cyrku związanym z tym na jakiej hali mają grać. Mówiło się o Sopocie, Gdańsku a nawet Bydgoszczy czy... Rzeszowie (wiadomo bo Asseco) :lol: Ostatecznie zagrają w Olivii. O ile mnie pamięć nie myli dopiero gdzieś za rok zostanie oddana ta nowa zajewypasiona hala. Ale paradoksalnie może ona nie zobaczyć Euroligi :lol:
Dalej to mówiło się że Żalgiris może zbankrutować ale ponoć znaleźli jakiegoś sponsora. Badalona jest słaba - odszedł Rudy, kilku ciekawych koszykarzy poszło do Turcji i tamtejsze teamy będą groźne. Real mnie nie przekonuje (zawodzi Massey), Malaga nieźle choć ostatnio niespodziewanie przegrali, TAU dobrze się prezentuje choć jak to zawsze u nich - na nic więcej niż Final Four nie mają co liczyć. Papaloukas dość przeciętny mecz jak na niego w ostatniej kolejce ligi Greckiej. Zresztą obie greckie tj. szczególnie Olympiakos ale i PAO stać na więcej niż grają w lidze, choć wygrywają ale jak wiadomo to inna bajka. Choć PAO imo sporo lepiej wygląda z formą ale potencjał duży mają obie. Siena, Barca mocna. CSKA to CSKA.
W Final Five jakby taki był rozgrywany pewnie zagraliby CSKA, PAO, Olymp., Siena, Barca.

PS Z ostatniej chwili - Uniks pojechał po Czarnych Słupsk w kwalifikacjach ULEBu 89:50 (I mecz +14 (?) dla naszych).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”