Filmy - Strona 50

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
fidelus
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fidelus » 26 maja 2008, 18:19

ulala....nie chce dyskursu wprowadzac...ale "OKA"(motyw z misia sie nasuwa:P) nie polecam jak kolega wyzej...jesli ktos lubi byc w filmie zaskoczony..przestraszony...itp(na tym horror moim zdaniem polega) winien sobie ten film odpuscic....na dodatek wspomne..iz w punkcie kulminacyjnym filmu..cala sala ryknela smiechem...a to raczej pastisz horroru nie byl;)co mowi samo za siebie:)ogolnie szanuje zdanie kolego powyzej..ale ja w tym filmie..oprocz uroczej Alby...plusow nie dostrzegam

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 31 maja 2008, 20:36

Cassandra's Dream

Bardzo duże rozczarowanie. Spodziewałem się po tym filmie czegoś zdecydowanie lepszego, zwłaszcza biorąc pod uwagę aktorów i przede wszystkim reżysera. Film ciągnie się jak spaghetti i w ani jednym momencie nie zaskakuje.

5-/10

Zdecydowanie bardziej podobał mi się Match Point

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 15 cze 2008, 17:27

W piątek wybrałem się do kina na The Incredible Hulk.

Żałować nie żałuję, ale zadowolony też nie jestem. Dobre dla dzieci, co się podniecają monsterami. Dla mnie ten film jest strasznie infantylny. W pewnym momencie zasnąłem i przespałem z 30 min. filmu. :lol: Film dobry dla Amerykanów. Coś w stylu Batman, Superman, czy Star Wars...

4/10

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 15 cze 2008, 18:03

mi jest szkoda że Edward Norton zgodził się w czymś takim zagrać :roll: zawsze bardzo go ceniłem za role w takich filamach jak American History X, Hazardziści, Fight Club, 25th Hour a tu takie coś....

ja z ostatnich filmów to ostatnio tylko oglądałem Sierociniec Del Toro i Pora Umierać. Pierwszy był dla mnie dużym zawodem, film bardzo podobny do innego i znacznie lepszego filmu Del Toro czyli "The Others", znów mamy wielki dom, matkę walczącą trochę z losem, trochę o własne dzieci, znów motyw zaświatów no i szeroko zapowiadana powalająca końcówka, która w konsekwencji dla choćby troszkę myslącego widza (owszem film do tego nie zachęca) jest przewidywalna. Ogólnie film słaby i na dobrą sprawę nie ma co go oglądać, dużo lepszym wyborem są "inni".

Drugi to film polski, przyznam że długo podchodziłem do niego, bo tematyka ciężka, a znając depresyjne tendencje naszego kina byłem przekonany że zobacze znów szary, smutny film....
...tymczasem osłupiałem :shock: Film mimo że czarno biały (duży atut) to bardzo ciepły, ładny, przyjazny i co chyba najważniejsze emanujący pogodą ducha bohaterki, która momentalnie staje się dla nas przyjacielem mimo że to przecierz 90-letnia babcia. Naprawdę gorąco polecam dla mnie 8+

A no i zobaczyłem wreszcie Sweeneya Todda: demonicznego Golibrode czy jak to tam leci (czasu nie ma przez sesje to w ciągu miesiąca raptem z 4 filmy miałem okazje oglądać :evil: ) i ogólnie mi się podobał, z początku fakt że to miusical mnie denerwował i przeszkadzał bo tematyka mroczna i nieprzyjamna jak 18-wieczny portowy Londyn a oni głosami słowików ballady odwalają :shock: ale jak się człowiek przyzwyczai to już leci i film wciąga. świetna scenografia, kostiumy i harakteryzacja. Wątek prosty, ale taki kanon (baaaa wręcz grecka tragedia) że to raczej +, rola Deppa też taka jakiej należało się spodziewać jeśli ktoś go oglądał w Edwardzie nożycorękim (skojarzenie momentalne) czy też w równie kopniętej roli Jacka Sparowa, ale fajna, ogólnie film jak to Fabiański lubi mówić o wszystkim FAJNY, dla mnie 7

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 13 lip 2008, 20:10

Obrazek
Hancock

Spodziewałem się czegoś świetnego, był to jeden z najbardziej wyczekiwanych przeze mnie filmów w tym roku, no i niestety się troche zawiodłem. Początek świetny, sporo śmiechu, świetnie się oglądało szalejącego Hancocka, ale niestety zdecydowanie zbyt szybko rozpoczęło się jego umoralnianie. Wtedy film siadł i chociaż do końca było jeszcze kilka świetnych scen, to jednak nie było to już to samo. Takie normalne Hollywoodzkie zakończenie z happyendem i wątkiem romantycznym.
Co do aktorów to oczywiście świetny Smith, który podobnie jak w I Am Legend, był najlepszym elementem filmu. Do tego też bardzo fajna ( i piękna ) Charlize Theron. Ogólnie film dobry, ale bez zachwytu. 6,5/10

Obrazek
Kung Fu Panda

Ogólnie nie lubię animacji i ten film utwierdza mnie w przekonaniu, że osobiście nie powinienem ich oglądac. Film nie był zły, momentami bardzo śmieszny, z całkiem ciekawą fabułą, ale to jednak nie jest to co mi przypada do gustu. Zdecydowanie wolę filmy fabularne. Jednak wszyscy miłośnicy animacji raczej się nie zawiodą i film o Po powinien im się podobac. 6/10

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 13 lip 2008, 20:22

Obrazek

Shrooms

Fajny horror, ktory zarazem straszy i pokazuje okrutne sceny. Swietna gra aktorow, no i zaskakujace zakonczenie :) Fabula bardzo fajna jak dla mnie najlepszy horror jaki ostatnio widzialem. 9/10

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 13 lip 2008, 20:54

Obrazek

[Rec] - Muszę przyznać, że całkiem niezły horror hiszpańskiej produkcji. Wyróżnia go to, że jest kręcony „ z ręki” i tak naprawdę to chyba tylko to powoduje, że wybija się jakoś spośród ostatnio kręconych pseudo-horrorów. Ten element powoduje, że obraz jest bardziej realny i w pewnych momentach można się naprę przestraszyć. Poza tym fabuła raczej nie powala na kolana.

7-/10

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 28 lip 2008, 18:48

Nie wiem czy odpowieni temat ale nie chce mi się szukać.

Jutro czeka mnie dość długa podróż. Z racji tego że oglądam mało filmów, a przez ostatni rok prawie w ogóle to mam pytanie - polecił by mi ktoś jakieś fajne, nie najstarsze filmy. Lista paru tytułów, recenzji nie potrzebuję :lol:

Awatar użytkownika
cortez.
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cortez. » 28 lip 2008, 19:08

EPIC MOVIE na polski:Wielkie Kino
Całkiem niezła parodia filmów miedzy innymi:
Charlie i fabryka czekolady
X-men
Superman
Harry Potter
Piraci z Karaibów
Jest to głowna parodia filmu: Opowiesci z Narni czesci 1 :D

Obrazek

Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 56

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 28 lip 2008, 22:17

brylancik pisze: Jutro czeka mnie dość długa podróż. Z racji tego że oglądam mało filmów, a przez ostatni rok prawie w ogóle to mam pytanie - polecił by mi ktoś jakieś fajne, nie najstarsze filmy. Lista paru tytułów, recenzji nie potrzebuję :lol:
3:10 do Yumy
Obłęd
Deja Vu
Apocalypto
Zabójczy numer
Niewidzialny
1408
Iluzjonista
Labirynt fauna
Infiltracja
Mr.Brooks
Vince Niepokonany
Awake
V jak Vandetta
American Gangster
Zodiak

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 29 lip 2008, 10:09

Od siebie dodałbym jeszcze:
Sierociniec
Aż poleje się krew
To nie jest kraj da starych ludzi.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 29 lip 2008, 10:34

+
Felon - świetny thriller z tego roku w roli głównej z Van Kilmerem.
Nie zadzieraj z fryzjerem - dobra komedia z Adamem Sandlerem.
Angielska robota - film oparty na faktach, przedstawia napad stulecia. Bardzo dobry

rdz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 29 lip 2008, 11:26

E przecież ten sierociniec to nawet straszny nie jest :P. A ta końcówka to już w ogołe śmiech na sali.
lisek_chz pisze:Angielska robota - film oparty na faktach, przedstawia napad stulecia. Bardzo dobry
Oparty oparty, ale momentami troszke z tego baja wychodzi. Inna sprawa że Statham rządzi jak zawsze (no może nei tak jak w Porachunkach :) )

Ja chcę polecic The Onion Movie, Street Kings oraz nową Futuramę ;)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 30 lip 2008, 14:47

brylancik pisze:Z racji tego że oglądam mało filmów, a przez ostatni rok prawie w ogóle to mam pytanie - polecił by mi ktoś jakieś fajne, nie najstarsze filmy. Lista paru tytułów, recenzji nie potrzebuję
Też lekkie zaległości w nowościach, ale z tego co do tej pory widziałem o:
Prestiż - Nolan, Bale, Johansson, Jackman, Bowie :)
Ostatni król Szkocji - Whitaker
Ultimatum Bourna - super zrobione
Stardust - na podstawie Neila Gaimana
Mała Miss - trochę ambitniej
In Bruges - dialogi
Iluzjonista - takie naiwne z Nortonem
Juno - najlepszy scenariusz czy coś takiego
Labirynt Fauna - jak dla mnie trochę przereklamowany, ale...
Charlie Wilson War - jak zabija sie nudę w amerykańskim Kongresie
Scanner Darkly - na podstawie Philipa K. Dicka o uzależnieniu
Dziękujemy za Palenie - o tym samym co wyżej
1408 - Cussack, na podstawie Kinga
Shoot 'Em Up - pastiż kina sensacyjnego
Zodiak - Brudny Harry inaczej
Przypadek Harolda Cricka - pomysł dobry, film gorszy
Michael Clayton - George Clooney strikes again
Pachnidło - nie widziałem przyznaje się
Notatki o Skandalu - Cate Blanchett, Judi Dench
Królowa - o królowej
Życie na Podsłuchu - chyba jakiś Oskar nawet

Generalnie straszna bieda, a będzie jeszcze gorzej. Patrząc po zapowiedziach, to poza filmem z de Niro i Pacino na następne trzy lata są zaplanowane chyba same ekranizacje komiksów :|.

rdz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 30 lip 2008, 17:14

piwus pisze:Generalnie straszna bieda, a będzie jeszcze gorzej. Patrząc po zapowiedziach, to poza filmem z de Niro i Pacino na następne trzy lata są zaplanowane chyba same ekranizacje komiksów
E przecież co roku wychodzi wiele bardzo dobrych filmów, ktore nei maja jakiejs genialnej obsady. Nie można sie tylko zamykać na USA i Anglię, piwus ;).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”