Hancock
Spodziewałem się czegoś świetnego, był to jeden z najbardziej wyczekiwanych przeze mnie filmów w tym roku, no i niestety się troche zawiodłem. Początek świetny, sporo śmiechu, świetnie się oglądało szalejącego Hancocka, ale niestety zdecydowanie zbyt szybko rozpoczęło się jego umoralnianie. Wtedy film siadł i chociaż do końca było jeszcze kilka świetnych scen, to jednak nie było to już to samo. Takie normalne Hollywoodzkie zakończenie z happyendem i wątkiem romantycznym.
Co do aktorów to oczywiście świetny Smith, który podobnie jak w I Am Legend, był najlepszym elementem filmu. Do tego też bardzo fajna ( i piękna ) Charlize Theron. Ogólnie film dobry, ale bez zachwytu. 6,5/10

Kung Fu Panda
Ogólnie nie lubię animacji i ten film utwierdza mnie w przekonaniu, że osobiście nie powinienem ich oglądac. Film nie był zły, momentami bardzo śmieszny, z całkiem ciekawą fabułą, ale to jednak nie jest to co mi przypada do gustu. Zdecydowanie wolę filmy fabularne. Jednak wszyscy miłośnicy animacji raczej się nie zawiodą i film o Po powinien im się podobac. 6/10