Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 155

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 05 lip 2008, 11:54

Ale Pawłowski jest młody i całkiem dobrze gra lewą nogą i ja go właśnie widzę jako gracza, którego można wkomponować na lewą flankę 8)

A jak transfer Pawłowskiego za totalne NIC ewentualnych wzmocnień do obrony przecierz nie wyklucza :wink:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 05 lip 2008, 11:54

(L)oczkerson pisze:A no i podobno jest taka opcja że Pawłowski może rozwiązać kontrakt z Zagłębiem
Na to nie ma szans... Bo niby z jakiej przyczyny ze obnizyla sie klasa sportowa? Pryzpominam ze 1liga to jest nadal profesjonalna ligi wiec nie ma mowy o rozwiazaniu kontraktu jak bylo w pryzpadku Lecznej, a Lubin sam z siebie nie rozwiaza kontraktu bo straci pokazna sume.. wg mnie wielka bujdaa

Co do Rogera moze jeszcze odczekac z ta sprzedaza bo moze sie tak wydarzyc ze jego wartosc jeszcze wzrosnie, trudno pisac to ze pokaze sie w europejskich pucharach bo to raczej malo prawdopodobne, ze dojda do fazy grupowej ale w meczach eliminacyjnych kadry moze byc wiodaca postacia

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 05 lip 2008, 12:00

czeher pisze:w meczach eliminacyjnych kadry moze byc wiodaca postacia
I dlatego myśle że Legia nie musi sprzedawać Rogera za wszelką cenę (czyli za te 4 mln euro), tak jak to było z Janczykiem. Jak nie teraz za odpowiednie pieniądze to może w przyszłości, a i przecierz sam Roger nie pali się do opuszczania Legii za wszelką cenę.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 lip 2008, 13:02

czeher pisze: Na to nie ma szans... Bo niby z jakiej przyczyny ze obnizyla sie klasa sportowa?
Rozwiązanie kontraktu z winy klubu - PZPN się do tego zresztą z chęcią przychyli, jeśli ma to wspomóc Legię. To nie wina Pawłowskiego, że oni kupowali mecze i z dobrym prawnikiem chłopak wygrałby sprawę szybko.
A nawet jeśli, to Pawłowski może się równie dobrze zabawić w Uche i zmusić Zagłębie do transferu. W I lidze na pewno grać nie będzie chciał.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 05 lip 2008, 13:19

Wilmore pisze:Rozwiązanie kontraktu z winy klubu
To mialoby mioejsce gdyby spadli jeszcze jedna klase nizej :!:
Wilmore pisze:To nie wina Pawłowskiego, że oni kupowali mecze i z dobrym prawnikiem chłopak wygrałby sprawę szybko.
Tak samo mozna powiedziec ze to nie wina obecnego zarzadu, ze kilka lat temu ktos szwindle uprawail

Za cholere nie rozwiaza kontraktu z winy klubu, PZPN rozwiazal tylko w zespolach ktore spadaly o 2 klasy bo 3 liga nie miala miana profesjonalnej
Wilmore pisze:A nawet jeśli, to Pawłowski może się równie dobrze zabawić w Uche i zmusić Zagłębie do transferu. W I lidze na pewno grać nie będzie chciał.
watpie aby sie na to zdecydowal, co jak co ale Uche swoje odcierpial, zreszta w Lubinie sa perspektywy a nie jest powiedziane ze w Legii by gral
zreszta sam zainteresowany robi jak narazie swoje

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 05 lip 2008, 13:31

czeher pisze: Tak samo mozna powiedziec ze to nie wina obecnego zarzadu, ze kilka lat temu ktos szwindle uprawail
Zarząd zawsze odpowiada za czyny swoich poprzedników bo liczy się działanie klubu jako klubu a nie osób w jego zarządzie i to jest jedna z najbardziej oczywistych kwestii, co prawda Zagłębie próbowało tłumaczyć się właśnie w taki sposób jak piszesz, ale jaki tego efekt tażdy widzi :wink:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 05 lip 2008, 13:40

dobra, nie jest to przedmiotem rozwazan

Tak na chlopski rozum jezeli Pawlowski moglby rozwiazac kontrakt to dlaczego nie zrobil tego Iwanski i Legia ktora pobila tym transferem rekord
A zainteresowanie tymi pilkarzami jest porownywalne

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 05 lip 2008, 13:44

No niby racja, ale Iwański nie złożył papierów do PZPN o rozwiązanie kontraktu a Pawłowski tak.
Zresztą mi też wydaje się to mało prawdopodobne...

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 14 lip 2008, 10:19

Legia żąda za Rogera 9 mln euro. - Przecież nikt tyle nie zapłaci - twierdzi pomocnik reprezentacji Polski.

Twierdzi Pan, że transfer do Ajaksu to wymysł dziennikarzy. Jednak podczas jednego z treningów zażartował Pan, że jak już będzie piłkarzem drużyny z Amsterdamu, to zatrudni Dicksona Choto. W charakterze prywatnego kierowcy.

To tylko takie żarty, bo w prasie najwięcej mówiło się właśnie o transferze do Ajaksu. Przyznaję, że do mojego menedżera wpłynęły pewne oferty. Przeanalizowaliśmy je, ale nawet nie przedstawialiśmy ich Legii. Wszystko dlatego, że kwoty, jakie zaoferowano, były zbyt małe. Na pewno nie usatysfakcjonowałyby działaczy Legii. Nie ma więc tematu.

Działacze Legii wycenili ponoć Pana na 9 mln euro. Trener Jan Urban w rozmowie z "Polską" stwierdził, że jest Pan wart 5 mln. A na ile sam się Pan wycenia?

Oj, proszę wybaczyć, ale po pierwsze - nie wypada mi siebie oceniać, a po drugie - naprawdę nie wiem. Najprościej byłoby powiedzieć, że piłkarz jest wart tyle, ile chcą za niego zapłacić. Na pewno po dobrym występie w mistrzostwach Europy moja wartość znacznie wzrosła. Ale żeby od razu 9 milionów? Nie, to niemożliwe. Nie uwierzę, że działacze Legii wyznaczyli za mnie taką kwotę. Przecież tyle nie zapłaci żaden klub. Zwłaszcza że do końca kontraktu z Legią pozostało półtora roku. Po tym okresie mógłbym odejść za darmo.

Z tego, co Pan mówi, wynika, że jednak chciałby Pan odejść.

Nigdy nie ukrywałem, że moim marzeniem jest gra w dobrym, zachodnim klubie. Na pewno przeżywam obecnie bardzo dobry moment w swojej karierze. Zawsze mówiłem, że jeśli pojawi się dobra oferta, która będzie satysfakcjonowała zarówno mnie, jak i klub - odejdę. Przyszłość należy do Boga. Wierzę jednak, że moje marzenie kiedyś się spełni. Jeśli nie stanie się to teraz, to mam nadzieję, że w przyszłości. Zresztą nie ma w tym nic dziwnego. Każdy piłkarz chce grać w coraz lepszym klubie.

Na koniec tradycyjne pytanie: jak postępy w nauce polskiego hymnu?

Często jestem o to pytany. Wiele osób wymaga od mnie, żebym w końcu nauczył się Mazurka Dąbrowskiego. Przyznaję, że nie ćwiczę codziennie, ale od czasu do czasu zdarza mi się usiąść i trenować. Ciekaw jednak jestem, co by było, gdyby wybrać dziesięciu przypadkowych Polaków i przepytać ze znajomości hymnu. Założę się, że większość z nich całości by nie przytoczyła. Nie rozumiem więc, skąd takie rygorystyczne wymagania wobec mnie. Gdy nauczę się całego hymnu, na pewno od razu się tym pochwalę. Hymn brazylijski znam, więc i polski opanuję.

Mirosław Trzeciak marżę narzucił? :zwała:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 14 lip 2008, 10:29

Przegieli pałe :lol: jak dla mnie to ze 3 mln jest wart ale nie 3 razy tyle :lol:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 14 lip 2008, 11:13

Ale teraz tak na poważnie. Czemu Legia tyle chce pieniędzy? Albo chcą Rogera w Warszawie i cena z kosmosu albo Mirosław Trzeciak wie od nas lepiej że Roger tam im się zwróci :) Dla mnie to totalne nieporozumienie bo 3000000 euro to pewne ryzyko jednak znalazł by się jakiś klub co by to wydał na niego, jednak jakie argumenty przesądzają, że za Rogera trzeba wydać 9000000 euro? Dobre, aczkolwiek nie powalające na nogi występny na Euro 2008? Chyba nie. 70 meczy w Legii w tym 15 bramek? Raczej też nie więc to głupio zabrzmi ale za to chyba, że jest brazylijczykiem bo innego rozwiązania Panie Trzeciak nie widzę :lol:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 14 lip 2008, 21:53

Dudek poszedl za 2,5 a jest 2 razy slabszy. wniosek- 5 jest realna tym bardziej ze Janczyk ladnie ostatnio poszedl. trza sie cenic i wzmacniac bo tak Polski klub nigdy nie powtorzy sukcesu Legii w LM

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 20 lip 2008, 22:20

Po 11 latach czwarty superpuchar dla Legii co gratuluję. Z drugiej strony szkoda, że Wisła mecz odpuściła (nie ich wina) ale ogólnie widowisko słabe. Rocki coraz bardziej mi się podoba i dzisiaj miał okazję się przypucować "eLką" :lol: Zobaczymy jak to kibice Legii odbiorą. Jeszcze raz gratuluję! :)

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 21 lip 2008, 12:15

A kogo wina? Wisla mogla sie zrewanzowac za porazke z Mloda Legia i sama wygrac z pierwsza druzyna Legii. Niestyty dla nich nie wygrali i Legia cieszy sie z kolejnego pucharu.

PS: Rocki przeprosil przed meczem

http://www.legialive.pl/news/26787_Rock ... czyli.html

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 21 lip 2008, 12:34

Bienias pisze:A kogo wina
PZPN. To oni ustalają termin, idiotyczny zupełnie, superpucharu. Ale to temat na zupełnie inną dyskusję.
Na tle beznadziejnie grającej Legii juniorzy Wisły zaprezentowali się nieźle - szczególnie Kowalski, o którym nic nie słyszałem. Ciekaw jestem teraz rewanżu Legii na Białorusi, bo grając na takim poziomie szykuje się porażka...
Coś się Urban pogubił.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”