Włochy - Transfery (zbiorczy) - Strona 65

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
Mate_ASR
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mate_ASR » 18 cze 2008, 0:46

Risse w Romie :wink:

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 18 cze 2008, 10:46

Mate_ASR pisze:Risse w Romie :wink:
Już oficjalnie?

P.S. A mógł grać w Juve...

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 18 cze 2008, 11:22

Na pilka.pl tak a ten serwis zawsze wyprzedzał inne o co najmniej kilka dni :lol:
A tak serio to pozostały jakieś szczegóły do ustalenia i mam nadzieję że wszystko zakończy się pomyślnie. A szczególnie gdy w grę wchodzi taka kwota jaką podano na stronie głównej (wtedy po raz kolejny brawa dla zarządu za uzdolności negocjacyjne) - toż to jak za darmo :P Lubię tego grajka i mam nadzieję że się odbuduje... ba jestem pewien że tak się stanie :]
Jeszcze pozostaje zastępstwo za Manciniego, tego opchnąć najlepiej za granicę :twisted: jakiś napadzior a tych lista jest spora no i kogoś na środek obrony. A wtedy lecimy do bojuuu Obrazek

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 18 cze 2008, 14:26

Mate_ASR pisze:Risse w Romie.
Chyba Riise, ale mniejsza o to. 8)

Czytałem, że cena to 5 milionów euro, czyli 3,9 miliona funtów. Tak więc niewiele The Reds na nim zarobią, bo w 2001 roku kiedy przychodził z Monaco kosztował 4,6 miliona funtów, a przecież grając w brawach Liverpoolu zrobił niewątpliwie spore postępy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 lip 2008, 17:55

Poulsen został graczem Juventusu.

Podpisał 4 letni kontrakt. Zapłacili za niego €9.75m, które ponoć mają płacić w 3 ratach.
Poulsen ma zarabiać 3,5 mln € za sezon.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 14 lip 2008, 18:05

Na oficjalnej stronie też to ogłosili. Ktoś z fanów hiszpańskiej piłki jest w stanie skrobnąc o nim kilka zdań :?: Ogólny zarys jego gry myślę, że mam, ale nie obraziłbym się gdyby ktoś dopisałby coś o Duńczyku :)

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 14 lip 2008, 21:00

Wydaje mi się ze powoli można podsumowac pierwsza faze mercato we Włoszech. Co sądzicie o transferach? :o Jak dla mnie konkretne wzmocnienia poczyniła Fiorentina i w tym sezonie może już walczyc o nie 4 ale moze nawet i 2-3 miejsce w tabeli. Ciekawe transfery Juventusu w ostatnim czasie jak dla mnie niespodziewane przejście Amantino do Interu.

I jestem jeszcze ciekaw jeszcze jednego transferu we Włoszech - Mauro Zarate. Podobno gośc ma/miał straszny potencjał tylko nie wiem jakim cudem koles znalazł sie w UAE czy gdzies tam, dobrze ze taki klub jak Lazio kupił dobrego snajpera bo ostatni sezon był w wykonaniu podopiecznych Delio Rossiego fatalny. Interesujące równiez zakupy Napoli troszkę wydali a Denis z Indepediente ma byc nowa gwiazda Serie A, już się nie mogę doczekac 1.Kolejki :P

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 14 lip 2008, 21:09

Bartek A Milan. :?:

Borriello , Zambrotta, Flamini , Antonini , Abbiati ,prawdobodobnie Ronaldinhio :?: To wszystko nie jest warte nawet krotkiej wzmianki w twoim poscie :cry: :P
Lazio=Carizzo i Zarate to bardzo ciekawe transfery
Viola= Vargas , Jovetic ,Gila :idea: Nie wiem czy to im wystarczy by na serio sie wlaczyc.

Z wielkich klubow narazie dla mnie najbladizej Roma ktora kupila chyba jak narazie tylko Riise i sprzedala Manciniego i chyba Giulego tez praktycznie oddali do PsG
Pierwsze 3 Transfery Serie A jak narazie dla mnie to .

1. Mancini z Romy do Interu
2. Amauri z Palermo do Juve
3.Flamini z Arsenalu do Milanu

Ps. Dziwne ze Zarate odszedl tylko za 3 miliony Euro do Lazio , jak go te arabusy kupowaly za 15 :roll:

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 14 lip 2008, 21:42

myhalek_acm pisze:Ps. Dziwne ze Zarate odszedl tylko za 3 miliony Euro do Lazio , jak go te arabusy kupowaly za 15 Rolling Eyes

a on czasem nie zostal wypozyczony ?

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 14 lip 2008, 21:49

8. Mauro Matías Zárate (Al Sadd Sports Club - Lazio Rzym)
3 miliony euro

Zaledwie rok temu katarski Al Sadd zapłacił za 21-letniego reprezentanta Argentyny z włoskimi korzeniami, aż 15 milionów euro. Teraz Lazio Rzym wydało jedynie trzy miliony i liczy na skuteczność zawodnika, który jak na razie strzelił dwa gole w pięciu meczach dla reprezentacji Argentyny U-20. Poza tym Zarate zdradził niedawno, że jego marzeniem jest…strzelenie dwóch goli AS Romie. Oby Zarate sprawił, że derby Rzymu będą jeszcze bardziej emocjonujące, a jeśli się nie uda tego osiągnąć młodemu zawodnikowi wtedy na pewno trochę kolorytu doda swoimi wypowiedziami przed samym meczem.
Ja bazuje na tym a czy to prawda :roll: SerieA.pl

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 14 lip 2008, 22:02

Własnie też mi sie wydaje ze Zarate został wypożyczony za 3 'bańki'.

Co do Milanu to też wygląda to ciekawe, według mnie gdyby zarząd wasz sie zmobilizował i kupił napastnika który będzie strzelał to miejsce od 1-3 jest Wasze. Bardzo podoba mi sie szczególnie zakup Flaminiego, chłop w Arsenalu grał ladna piłkę.

Apropos Lazio i Carizzo to ten długo w Rzymie może nie siedziec, podobno jest zamieszany w afere z paszportami, czy Balotta jest na pokładzie? :lol: Pozatym sukcesem Lotito jest zatrzymanie gwiazdy z Olimpico - Valona Behramiego o którym mówiło się iż zmieni otoczenie.

Powiadasz ze Viola nic nie zdziała? Nie zgadzam się :P Stracili Ujfalusiego, Liveraniego i Bobo Vieriego( :( ) Pozatym zdaniem LGDS Corvino nie zakonczył jeszcze ich mercato, mówia o Burdisso czy Almironie.

Co do Romy, zgadzam się, wydutkali się ale ktos od nich z zarządu mówił o Mutu, Di Natale czy innym 'grande bomberze' :wink: W końcu za Manciniego trochę euro wzieli więc powinni jakiego 'attacante' kupic bo o ile mnie pamiec nie myli sprawa z Tottim nie jest zbyt wesoła. Na marginesie do Rzymu wraca 'Aeroplanino' :)

Pozatym jak już pisałem nie tylko Napoli w tym sezonie nie odpuści, Genoa również się wzmocniła bo udanym powrocie do Serie A.

http://www.gazzetta.it/Calcio/Calciomer ... ioni.shtml Polecam obejrzec zestawienia, Drukowanymi piłkarze który wzmocnili dany klub.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 14 lip 2008, 22:47

BartekTS pisze:Co do Romy, zgadzam się, wydutkali się ale ktos od nich z zarządu mówił o Mutu, Di Natale czy innym 'grande bomberze' Wink W końcu za Manciniego trochę euro wzieli więc powinni jakiego 'attacante' kupic bo o ile mnie pamiec nie myli sprawa z Tottim nie jest zbyt wesoła. Na marginesie do Rzymu wraca 'Aeroplanino' Smile
Wydutkali? A po jakiemu to? :lol:
Może uświadomisz mnie co z Tottim skoro sprawa z nim nie jest wesoła bo ja słyszałem że kuracja przebiega zadziwiająco szybko czego nikt się nie spodziewał i Totti ma nadzieję wrócić na Superpuchar z Interem :twisted: Już po samej operacji lekarz wypowiadał się że Totti powinien wrócić znacznie szybciej niż wszyscy przypuszczali. No ale chętnie posłucham :glass:
Po drugie... czy tam po trzecie - wydawało mi się że okienko trwa ledwie kilkanaście dni co stanowi mniej więcej 1/4 całości więc czasu jeszcze chyba trochę zostało. Poza tym co zrobisz jak Sensi nie chciał sprzedać klubu (może to dobrze a może nie), nie ma on kasy więc panuje bieda? Do tego Mutu nie chce odejść a Violka nie chce go sprzedać - i nic nie zrobisz. Pewnie przyjdzie ten cały Baptista :angry2: I znowu nic nie zrobisz :( Dobrze że przynajmniej Manciniego udało się w miarę szybko sprzedać i uzyskać za niego niezłą kasę więc zarząd wie ile może wydać (a to jest klucz w poszukiwaniu priorytetu na to macerato czyli napastnika) i jakiś napastnik prędzej czy później przyjdzie - nie ten to inny.
Co do Di Natale to nie wiem czy w ogóle Roma chciała go kupić a poza tym też wydaje się nie do ruszenia. Teraz mówi się że może Rosina ale to pewnie jeszcze większa plota niż z Di Natale, Fabiano, Zigicem i całą resztą wymysłów prasy razem wziętych. A pismaki fantazje mają trzeba im przyznać :roll:
A poza tym odszedł Ferrari i jest Loria :P No i pewnie jeszcze przyjdzie jakiś grajek na skrzydło (czyt. ławę) :wink:
Ostatnio zmieniony 14 lip 2008, 22:50 przez Yukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 14 lip 2008, 22:48

Powiadasz ze Viola nic nie zdziała? Nie zgadzam się Stracili Ujfalusiego, Liveraniego i Bobo Vieriego( ) Pozatym zdaniem LGDS Corvino nie zakonczył jeszcze ich mercato, mówia o Burdisso czy Almironie.
Ja za to slyszalem ze nie maja zamiaru juz wydawac , chyba ze sprzedadza Mutu ale to bardzo watpliwe.
Co do Romy, zgadzam się, wydutkali się ale ktos od nich z zarządu mówił o Mutu, Di Natale czy innym 'grande bomberze' W końcu za Manciniego trochę euro wzieli więc powinni jakiego 'attacante' kupic bo o ile mnie pamiec nie myli sprawa z Tottim nie jest zbyt wesoła. Na marginesie do Rzymu wraca 'Aeroplanino'
Co do Romy to ten Attacante to moze byc Babtista choc cienko im to wyglada. Montella juz nie ten :wink: .a Totti juz sie powli lamie coraz powazniej wiec zgadzam sie z toba ze moze doznac kontuzji i bedzie kiszka.

Napoli i Genoa beda mocne ale moim zdaniem tylko u siebie , na wyjazdach bedzie cienko .

Moim zdaniem Palermo wyglada o wiele ciekawej niz Napoli i Genoa

AMELIA
RAGGI
CARROZZIERI
BOVO
Balzaretti
Migliaccio
LIVERANI
NOCERINO
LANZAFAME
DE MELO
Miccoli

.
Nie wolno zapominac o Udine i Sampie.

Catania tez niezle sie wzmocnila. Wgole caly ten sezon zajebiscie sie zapowaida, kurde az dziw ile druzyn jest wyrownac=nych i dobrych o ja miodzio Sezon bedzie :wink: Chociaz Szkoda ,Parmy Bresci i Venezi ( takie miasto zasluguje na Serie A )

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 15 lip 2008, 8:37

Palermo ładnie wygląda na papierze a jestem bardzo ciekaw jak bedzie wyglądała sytuacja zgrania. W pierwszej jedynastce 8 nowych grajków, jak na moje oko trochę dużo jednak pod względem nazwisk i umiejętności wyglądaja naprawdę ciekawie.

Dokładnie, Udinese sprzedało w sumie tylko Dossene i Gyana a tam nos do kupowania za grosze i robienie talentów mają wiec kto wie czy w tym sezonie znowu ktoś nie zabłysnie w ekipie Frullianich.

Łukasz - wydutkali chodziło mi iż narazie w tym mercato wychodza jak Zabłocki na mydle :wink: Pozatym jest w Romie w rubryce napastnik chyba tylko Mirko, Francesco i Vincenzo. Tylko teraz tak, Vucinic będzie chyba występował jako lewo skrzydłowy i zostaje wam 2 grajków chyba ze policzymy Okake bo zapowiadał się nie źle, zobaczymy co słychac u niego po powrocie z Modeny. Rozumiem, że Roma jest w kryzysie finansowym ale wydaje mi się ze jeśli nie uda się sprowadzic jakiegos 'artysty' to może chociaz ktos lepszy niż przeciętniak, aczkolwiek może coś w kadrze Rzymian przegapiłem i jakis snajper jest.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 15 lip 2008, 9:36

Yukasz pisze:Do tego Mutu nie chce odejść a Violka nie chce go sprzedać - i nic nie zrobisz.
zrobisz :arrow: :idzze:
myhalek_acm pisze: Ja za to slyszalem ze nie maja zamiaru juz wydawac
Popatrz a ja slyszalem ze Ronnie w Milanie, a potem ze Milanu na niego nie stac a potem ze znowu w Milanie a potem ze znowu nie stac a potem .......

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”