AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 472

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 21 lip 2008, 14:53

Chlopaczek pisze:W celne dosrodkowanie Oddo nie uwierze dopoki nie zobacze :P

:wink:

Awatar użytkownika
nestinho_acm
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nestinho_acm » 21 lip 2008, 15:37

No i dzisiaj został wyemitowany ostatni odcinek brazylisjko-włosko-holenderskiej telenoweli pt. "Hej Seedorf! Dasz mi "10"?"

Ronaldihno ogłosił, że w barwach Milanu w sezonie 2008/2009 zagra z numerem....80!
Ma to na celu symbolizować jego rok urodzin (1980).
A więc:
Forza R80! :D:D:D

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 21 lip 2008, 15:42

Szkoda, że nie wzial 20-tki na zakonczenie kariery mogłby sie zaczepić do reklamowania napoju R20.

Hala Z4, I8, C19 i M23!

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 21 lip 2008, 15:53

Ronaldihno ogłosił, że w barwach Milanu w sezonie 2008/2009 zagra z numerem....80!
Ma to na celu symbolizować jego rok urodzin (1980).
A więc:
Forza R80! Very HappyVery HappyVery Happy
powiem szczerze ze myslalem ze bedzie mial 11..co do 10..Ronnie to na tyle powazny czlowiek ze watpie zeby klucil sie o numer

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 21 lip 2008, 16:19

Zważywszy jeszcze na to jak Milan mu uratował tyłek

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2897

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 21 lip 2008, 16:49

Kurde widziałem projekt białej koszulki wyjazdowej z 2 paskami z boku, niestety nie ma a oficjalne nic ciekawego.

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 21 lip 2008, 17:06

Kurcze...Ronaldinho zabrał mi mój nr :P jak on mógł :evil: nie zgodziłam się przecież na to :P Będę musiała napisać do niego maila, że nr 80 jest zajęty, a jak wiadomo w Milanie obowiązuje pewna hierarchia ;)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 21 lip 2008, 17:09

Panucci?
W obronie mamy:
Oddo, Favalli, Jankulovski, Antonini, Bonera, Maldini, Nesta, Zambrotta, Kaladze, Simic, Digao, Darmian.
O kimś zapomniałem?
Nawet przy założeniu, że Favalli to pokraka, Digao, Simic i Darmian mają być wypożyczeni, to zostaje nam... 8 graczy? Sporo, Panucci przy 8 naprawdę dobrych graczach wydaje się zbędny. A wolę Oddo od piłkarskiego emeryta, chyba że (!) odejdzie (TAK!) Favalli. Ale w to wierzyć mi się nie chce. Więcej emerytów nam nie potrzeba.
Nie wspomniano tu o dwóch ruchach transferowych Milanu - do Salernitany powędrował młody nigeryjski napastnik Umunegbu, a definitywnie pozbyto się Coppoli - szkoda, bo nie jest on gorszy od zeszłorocznego Didy.

Transfer Ronaldinho oceniam negatywnie, ale lepszy rydz, niż nic. Może się odbuduje. Szkoda tylko, że będzie grać na pewno stale, nawet w formie zeszłorocznego Seedorfa, a więc jesteśmy skazani na choinkę.
Wydaje mi się, że duet Kaka-Ronaldinho to kiepski pomysł, bo dwie wielkie indywidualności nie będą ze sobą świetnie współpracować. Jakoś więcej mi przychodzi do głowy ekip, gdzie jest jeden geniusz (Francja 98, Milan 07, Barcelona 06) w pomocy, który kreuje grę ekipy, niż dwóch.
Ale obym się mylił. Może się okaże, że będą ze sobą świetnie grać i razem miażdżyć każdego - potencjał przecież mają do tego.
O formę fizyczną Ronaldinho nie martwię się wcale. Jestem dziwnie przekonany, że wróci do formy fizycznej, bardziej martwię się o zbyt wielki potencjał w linii pomocy. Pamiętajmy, że mamy w niej trzech świetnych, genialnych niegdyś, pomocników - Seedorfa i dwóch Canarinhos, a miejsca są góra dwa. W szatni będzie iskrzyć, bo każdy - Pirlo, R80, Kaka, Seedorf, a być może nawet Pato będzie chciał mówić, jak ma być rozegrana akcja.
Nie mogę się doczekać pierwszych meczów przygotowawczych.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 21 lip 2008, 18:01

R80

Włodarze Milanu liczą pewnie na to, że teraz Dinho będzie pamiętał o trzymaniu odpowiedniej wagi (80 kg). MilanLab to jednak MilanLab...

:lol: :wink:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 21 lip 2008, 18:51

Oddo, Favalli, Jankulovski, Antonini, Bonera, Maldini, Nesta, Zambrotta, Kaladze, Simic, Digao, Darmian.
O kimś zapomniałem?

Digao Simic odchodza...Maldini nie zagra calego sezonu..Darmian??daje se reke uciac ze Darmian nie pogra...predzej Favalli zagra na srodku niz Darmian....zostaje 7 pilkarzy co bez kontuzji sa wstanie zagrac caly sezon..Panucci jest idealny pilkarzem ktory ma odpowiednie doswiadczenie by w razie czego wjesc na boisko..ale kazdy ma inne zdanie

Transfer Ronaldinho oceniam negatywnie, ale lepszy rydz, niż nic.
tak jak pisalem wczesniej.caly czas bylem zdania ze Dinho tak ale przy zakupie napastnika.nie chcialem aby Milan gral nadal choinka z kilku powodow ale nie czas teraz by o tym pisac

Kod: Zaznacz cały

Pamiętajmy, że mamy w niej trzech świetnych, genialnych niegdyś, pomocników - Seedorfa i dwóch Canarinhos, a miejsca są góra dwa. W szatni będzie iskrzyć, bo każdy - Pirlo, R80, Kaka, Seedorf, a być może nawet Pato będzie chciał mówić, jak ma być rozegrana akcja. 

wedlug mnie i tak jest wszystko w porzadku..3 pilkarzy na 2 pozycje oznacza ze kazdy pogra odpowiednio duzo..dotego jest bardzo duzo meczy w sezonie...bardziej bym sie wlasnie martwil o to ze kazdy moze miec inny pomysl na rozegranie akcji...Kaka i Ronaldinho graja inaczej od siebie

Wilmore mecze towarzyskie ci nic nie powiedza..Dinho w nich nie zagra to samo Pato

Awatar użytkownika
FeRo
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FeRo » 21 lip 2008, 21:49

no i jestesmy po oficjalnej prezentacji:

homeObrazekawayObrazek

trzecie wersja mnie nie zachwyca, wiec nie bede zasmiecał :wink:

domową zamierzam zakupic, po ubiegłorocznym szpetnym tyle (czarne tło). tym razem nie wywineli nam żadnego numeru i tyl jest cały pasiasty, jak powinno byc zawsze. w wersji wyjazdowej na uwage zasługuje 'krzyż'. taka innowacja, zreszta już to chyba gdzies widziałem :o

dinho z osiemdziesiatką :lol: cos chyba nie doszło do porozumienia miedzy 'zainteresowanymi' panami. choc jak twierdzi galliani do zadnej powaznej rozmowy nie doszło. cos mu nie wierze :lol:

forza '80'pozdro 600 :wink:

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2897

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 21 lip 2008, 22:06

Jestem ciekaw czy ten krzyż będzie w ogóle widoczny :?:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 21 lip 2008, 22:06

FeRo pisze: chyba gdzies widziałem
xeroboje :rozga:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 21 lip 2008, 22:27

mete pisze: Digao Simic odchodza...
Nie wiadomo.
mete pisze:.Darmian??daje se reke uciac ze Darmian nie pogra...
Ale jest w bardzo szerokiej kadrze, tak samo, jak rok temu Digao. :wink:
mete pisze:Panucci jest idealny pilkarzem ktory ma odpowiednie doswiadczenie by w razie czego wjesc na boisko..
I zażąda kokosów za grę, będzie chciał grać i pamiętajmy - OŚ on jest baaardzo przeciętnym, to prawy obrońca, a tam jest Antonini, Oddo i Zambrotta, a także świetny w końcówce zeszłego sezonu Bonera. Na środku nie powinno być też wielkiej rotacji, a jest przecież Nesta, Kaladze, Bonera i Maldini, od biedy nawet Favalli (won z Milanu!), świetny zmiennik Simic i Digao nawet jeszcze przecież nie odeszli.
mete pisze: Wilmore mecze towarzyskie ci nic nie powiedza..
Ale ciekaw jestem postawy Boriello, Zambrotty, Flaminiego i innych nowych - zawsze jestem ciekaw zespołu po wzmocnieniach, transferem R80 się nie podniecam zbytnio, po prostu jestem ciekaw postawy nowych.

Awatar użytkownika
nestinho_acm
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nestinho_acm » 21 lip 2008, 22:41

Aporpo pierwszego sparingu, meczu Milan - Cremonese:
Wiecie może czy jakiś kanał (język nie gra roli) będzie pokazywał ten mecz?
Bo z tego co pamiętam bodajże Italia (1 albo 5) pokazywała mecz z Betisem.

Wiem, że teraz przeciwnik niższej klasy, ale łudze się, że obejże mecz w TV :wink:

Koszulki jak dla mnie OK - lubie proste wzory.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”