Polska & Ukraina EURO 2012 - Strona 27

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 22 lip 2008, 14:58

kaczy pisze:Jeśli Niemcy razem z nami mieliby organizować Euro kosztem Ukrainy, to już wolałbym aby nam zabrali to Euro
Dlaczego? Bo Polska nie chce zadawac sie z nazistami czy masz jakis inny powod? Poza tym to nierealne a Bild to zwykly szmatławiec, nie nalezy przejmowac sie tym co tam wypisuja.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 22 lip 2008, 15:00

O żadne Nazizmy i AntyNiemieckości mi nie chodzi (chociaż dzisiaj musiałem ubliżyć jednemu Niemcowi na plaży).
Jakbyśmy wyglądali w oczach Ukraińców, których to przecież była inicjatywa.
Może nie koniecznie chodzi mi o to, ale "ALBO RAZEM, ALBO WCALE"

OLN1990
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: OLN1990 » 22 lip 2008, 16:26

Taa kolejna bajka wymyślona przez "pismaków" w celach narobienia szumu wokół siebie. Byle by coś napisać...

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 23 lip 2008, 18:06

Popierdolak a jednak .... :P
Miasta w ktorych beda bazy treningowe

Bielsko-Biała, Brzeg Dolny, Ciechanów, Dzierżoniów, Gdów/Wieliczka, Gniewino, Jarocin, Jelenia Góra, Józefów, Kluczbork, Kolno, Krośnice, Legnica, Lublin, Myślenice, Nadarzyn, Nałęczów/Puławy/Kazimierz Dolny, Oława, Opalenica, Ostróda, Piaseczno, Poddębice, Polkowice, Proszowice/Bochnia, Pruszków, Rybnik, Rzeszów/Straszęcin, Serock/Nowy Dwór Mazowiecki, Siedlce, Sobótka, Sosnowiec, Straszyn, Sulejówek/Wesoła/Otwock, Sulisław/Grodków, Trzebnica, Uniejów, Ustroń/Pawłowice Śląskie, Wałcz, Warka, Władysławowo, Wodzisław Śląski, Wołów, Wyszków, Ząbki/Zielonka.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2332
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 23 lip 2008, 20:29

Jest jeden plus - nie trafilibyśmy na Niemców w grupie :lol:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Re: Polska & Ukraina EURO 2012

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 28 wrz 2008, 1:48

czeherowski gdzie byłem jak swój post napisałeś bo mam podobny o czym dowiedziałem się dopiero dziś :lol:

Nie da się ukryć a nawet ukrywać nie chcę że tak sobie marzyłem aby tam gdzie kończą się R/reguły zawitała jakaś reprezentacja :smile2: Ale wierzyć mi się nie chce iż moje miasto rzeczywiście jest na tej liście bo to w sumie dziura jest i wydawało mi się że będą to jakieś Torunie u Rydzyka, Bydgoszcze itp ale niee :smile2: Ale nadal do przyjazdu repry jest imo daleka droga. Sam hotel ma trzy (słownie T R Z Y) gwiazdki a nie cztery jak podane jest w linkach poniżej. No chyba że jedna odpadła to wszystko się zgadza. Nawet na jakimś tam zdjęciu są trzy :roll: Ale hotele powinny mieć pięć, cztery nie są za dobrze widziane. Choć może coś się zmieni w tej kwestii i go zmodernizują :wink: No i trzeba by go przygotować jeszcze odpowiednio pod te różne wymogi UEFY. A sam hotel jeszcze jest położony przy drugiej co do wielkości drodze i blisko głównej - przelotowej (jak w każdym niemal mieście przechodzi przez środek :roll: ). Sam główny stadion jest osłonięty ale hotel z którego miejsca bym nie patrzył nie. A hałas mile widziany nie jest :] Jest też mowa o hotelach dla kibiców a takich w mieście praktycznie nie ma (tylko jakieś motele i burdele). Wątpię aby tą przeszkodę dało się przeskoczyć a ja uchodźców przyjmować nie przyjmę :nein: Zatem wyjściem są pobliskie wioski o ile jest no akceptowalne :think:
No i na Zniczu są dwa boiska, więcej nie ma gdzie upchać. Dla UEFA dwa to minimum ale powinny być trzy (jedno ze sztuczną murawą). Choć oni akceptują także boiska oddalone w niewielkim stopniu. I właśnie w mieście jest trzecie ale nie pamiętam z jaką murawą, wydaje mi się że właśnie ze sztuczną :P Do basenu trzeba by było dojechać co trwało by z kilkanaście min. Choć jak zbudują drogę do toru kolarskiego to pewnie krócej (o ile mają ją wybudować tam gdzie myślę :lol: ). Ale nie wiem czy UEFIE to odpowiada czy też basen ma być na miejscu :think: Najwyżej można się kąpać w pobliskim stawie... jak się wymieni wodę :P
Chyba wszystko co miałem do powiedzenia na ten temat :think:
Aaaa zapomniałem o wnioskach :angry2: Był wstęp, rozwinięcie tematu a wnioski nie :P Wnioski - czyli jest nieźle ale do przyjazdu kogoś tam jest daaaleko. Ale sama lokalizacja imo niezła bo do Narodowego dość blisko :wink: Trochę dziura jak większość ale jest :P

Trochę dziwi mnie że na tej liście są praktycznie same wioski. I wydawało mi się że Wronki są pewniakiem do goszczenia reprezentacji a okazuje się że hotel jest za wysokich lotów i zamieszka tam jakaś Kelly Family :P A stadion będzie zielskiem zarastał pewnie... albo Polaczki tam się przygotują :P Uj wie :roll:

PS1 Nie ma Lublina a jest Lubin :glass:
PS2 A gdzie Gliwicos bo jakoś mi umknął zapewne :lol:

http://www.2012.org.pl/binsource?docId= ... anguage=PL
http://www.msport.gov.pl/download/dokum ... 8_popr.pdf

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2332
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 28 wrz 2008, 5:59

Yukasz pisze:
PS1 Nie ma Lublina a jest Lubin :glass:
PS2 A gdzie Gliwicos bo jakoś mi umknął zapewne :lol:
W poscie powyzejj jest LUBLIN

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 28 wrz 2008, 12:35

Ale nie ma go w tym linku i jemu bardziej wierzę 8) Zresztą od dawna mówiło się o Lubinie jako centum przy okazji modernizacji ich stadionu. A Lublin nie spełnia wymogów :o
Ale bardziej mnie zaskakuje fakt że jest tam Nadarzyn. Nie widziałem ich stadionu ale to jest dopiero metropolia :lol: Ale może cisza, spokój będzie ich atutem :P

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 14 gru 2008, 20:47

http://www.sport.pl/pilka/1,80056,60613 ... akowa.html

Najpierw Kraków był rezerwowym miastem. Teraz odpadł.
:)

A ja tylko przypomnę, że:
Ostateczną listę miast - gospodarzy UEFA przygotuje w maju.
a podziału na miasta rezerwowe nie było od początku i dopiero UEFA zadecyduje o tym, które miasta zorganizują Euro. Nie jest powiedziane, że Kraków znajdzie się na tej liście, ale... naprawdę nie rozumiem jak to wytłumaczą dziennikarze, jeśli tak się stanie. Boską interwencją? "Manewr, który ocalił Kraków. Rezerwowe miasto, które ostatecznie odpadło z rywalizacji w grudniu ubiegłego roku, znalazło się w gronie organizatorów Euro 2012. Krakowianie rzutem na taśmę zasłużyli na tę nominację dzięki dużej pracy wykonanej w ostatnich miesiącach."?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 gru 2008, 21:27

Pewnie jakąś łapówkę gdzieś zwęszą. A może Listek zostanie prezesem Wisły [albo Cracovii] ...

Awatar użytkownika
rbortniczuk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rbortniczuk » 14 gru 2008, 21:59

fieldy pisze:Pewnie jakąś łapówkę gdzieś zwęszą. A może Listek zostanie prezesem Wisły [albo Cracovii] ...
Toż Polonii miał zostać, no chyba że w wyniku twardych negocjacji przeniesie się z Warszawy do Krakowa :lol:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 14 gru 2008, 22:38

fieldy pisze:Pewnie jakąś łapówkę gdzieś zwęszą. A może Listek zostanie prezesem Wisły [albo Cracovii] ...
Dla niego każda stała posada na stołku jest korzystna. Jedyny plus dla klubu, którego będzie prezesem to to, że licencja 100% pewna.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 13 sty 2009, 14:39

http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798, ... derem.html
A rezerwowy Kraków, który ostatecznie odpadł w grudniu, w dalszym ciągu jest liderem.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 13 sty 2009, 16:33

Skoro Kraków jest jednym z dwóch najlepiej przygotowanych miast to tytuł artykułu trochę zakłamuje rzeczywistość bo liderów jest 2-óch :P
I na kija komuś płacić aby się wycofał? I tak jak kogoś ostatecznie z szóstki nie wybiorą to zapewne nie dostanie żadnego odszkodowania a poza tym stadion budują głównie miasta (poza Narodowym), hotele inwestorzy a infrastrukturę drogową i kolejową buduje odpowiednio państwo (autostrady), miasto (lokalne drogi) oraz PKP. Ale to i tak musi powstać więc co oni chcą zaoszczędzić dziękując niektórym co i tak jest pomysłem poronionym i już widzę że ktoś na to pójdzie. Prędzej pomysłodawca ale przez okno i szybkim lotem na zewnątrz.
To tak na moje oko.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 13 sty 2009, 19:05

Yukasz pisze:Skoro Kraków jest jednym z dwóch najlepiej przygotowanych miast to tytuł artykułu trochę zakłamuje rzeczywistość bo liderów jest 2-óch
Przekłamany to był raport, na podstawie którego wybrano "podstawowe" miasta, gdzie doświadczenie w organizacji imprez masowych i baza hotelowa zostały dużo niżej ocenione niż w innych miastach ;).

Rozumiem to w ten sposób, że ponieważ są dwa miasta, które można oceniać pod względem przygotowań, to jest jednym z dwóch ;). Ale najlepszy jest już niezależnie. Zresztą widać to w rozwinięciu:
http://www.sport.pl/pilka/1,80056,61567 ... towany.htm
- Kraków, jeśli chodzi o całość przygotowań, jest na pierwszym lub drugim miejscu - powiedział dziennikarzom po spotkaniu. - Pod względem infrastruktury hotelowo-transportowej jest lepszy niż Poznań. Modernizacja stadionu jest bardzo zaawansowana, więc można ocenić, że Kraków na dziś jest numerem jeden - dodał.
Jeśli nie pod tym, to pod jakim względem Poznań miałby być lepszy? Odprawy na lotnisku planuje w namiotach, organizacją wolnego czasu nie przebija, więc na tę chwilę nie widzę żadnego punktu, w którym miasto Kraków byłoby słabsze. Oczywiście, po tym jak Warszawa wybuduje swój stadion, to będzie poza zasięgiem, ale wtedy zostaje drugie miejsce, które nie jest bynajmniej "rezerwowe", "nie brane pod uwagę", "ostatecznie odpadnięte", jak to się zwykło mówić.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”