Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 133

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 19 lip 2008, 12:59

tak. od ukradzenia pieniedzy. to dobra nauka dla niektorych - chcesz zaczac odnosic sukcesy? kradnij, zabijaj, donosc na kolegow i kolaboruj z kremlem. a nagroda cie nie minie...

chelsea dorownac wspomnianym klubom z ligi angielskiej? nigdy tego nie uczyni. nawet jak wygra w koncu cos w europie. pilka nozna to ponad 100 lat historii a nie kilka lat zabawy szalonego oligarchy

ps - pytanie do kibicow chelsea ktorzy sie wypowiedzieli kolejny raz - od ilu lat kibicujecue the blues? tylko tak szczerze

LiverpoolForever
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LiverpoolForever » 19 lip 2008, 13:51

LiverpoolForever napisał:
Dopiero dzięki jego wielkim pieniądzom zaczęliście coś znaczyć

Bawi mnie te zdanie.
A co może jest inaczej?
Pytasz czy w innych klubach w Anglii nie ma wielkich pieniędzy i podajesz przykład Manu które robiło wielomilionowe transfery za graczy typu Ferdinand,Rooney,Nani itd.
Owszem są,(chociaż nigdzie nie ma takich jak w Chelsea),ale różnica polega na tym,ze Manu samo do tego doszło i osoba Glazera raczej nie ma tu zbyt wielkiego znaczenia,bo nawet bez niego dziś byliby mniej więcej w tym samym miejscu w którym są dziś.Na potwierdzenie tego można powiedzieć,ze Ferdinand,Rooney czy Ronaldo zostali kupieni na długo przed przybyciem Glazera do klubu.Natomiast Chelsea była klubem ze środka tabeli i dopiero po przyjściu Abramovicha stała się klubem z czołówki.
Widzisz różnice?
P.S Właśnie,od ilu lat kibicujecie Chelsea?

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 19 lip 2008, 13:57

Na prywatyzacji w Rosji nie tylko Abramowicz się wzbogacił ale wielu innych ludzi... nawet się mówi że tylko pierwszy milion można zdobyć legalnie, a następne są skutkiem przekrętów i itp.

Na pewno nie można Chelsea porównywać pod względem historii i trofeów do wyżej wymienionych klubów, bo te już od dobrych lat liczą się w Europie i na świecie.Ale dzięki trofeom można po wielu latach również należeć do elity najlepszych klubów. A dzięki pomocy Romka klub staje się lepszy.I dziwi mnie wypowiedzi niektórych osób że jakby Romek odszedł to klub zbankrutowałby i itp. Bo na pewno jakby Romek odszedł przyszedłby inny właściciel z dużą kasą, może nie wydawałby grubych milionów na transfery, które są przepłacane i to dużo, ale klub nadal należałby do ścisłej czołówki ligi.

Ja jestem kibicem Chelsea rok przed przyjściem Romka. Wcześniej nie interesowałem się piłką nożna, ale kiedyś przypadkiem z wujkiem oglądałem mecz Chelsea bodajże z Evertonem i od tego momentu kibicuje "The Blues".Nie oglądałem wszystkich meczów Chelsea, ale od trzech lat od kiedy mam canal+ to oglądam wszystkie mecze jakie transmituje ta stacja. :D :D

gaudat
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gaudat » 19 lip 2008, 14:10

Bawi mnie to zdanie, bo każdy klub, który coś znaczy ma wielkie pieniądze. A studnia Abramowicza, ma swoje dno, zwie się ono rozsądek zarządu. Gdyby nie to to po prostu dawałby po 200 mln za każdego kogo chce i tak by wyglądały negocjacje. 99 % by poszła na olbrzymie zarobki. Tylko pojedyncze symbole klubów takie jak Del Piero, Maldini, Gerrard czy Raul by sie nie skusili. Poza tym mam wrażenie że czytacie wybiórczo.
Przecież napisałem :
gaudat pisze:Mimo to bez wątpienia trzeba przyznać, bez Abramowicza Chelsea byłaby w tym samym miejscu co teraz Blackburn czy Aston Villa.

Ale każdy widzi co chce widzieć
Martinho pisze:gaudat napisał:
Nie idzie dojść do wielkich pieniędzy bez występków. Mniejszych czy większych.

Gowno prawda

ahh, ta masa rzeczowych argumentów zmiażdżyła moją psychikę.

P.S. - W ogóle nie kibicuje temu klubowi. Jedynie darzę sympatią kilku piłkarzy.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 22 lip 2008, 15:17

gaudat pisze:Ale każdy widzi co chce widzieć

U każdego tak jest że widzi to co chce zobaczyć i chyba nic tego nie zmieni.

gaudat pisze:gaudat napisał:
Nie idzie dojść do wielkich pieniędzy bez występków. Mniejszych czy większych.

Zgadzam się w zupełności z tobą. Każdy milioner ma na swoim koncie przekręty, więc dziwi mnie nieoskarżanie tylko Abramowicza.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 22 lip 2008, 15:21

Powiem inaczej. Kazdy z nas ma na koncie jakies wystepki zwiazane z tym zeby cos zarobic. Tylko wypominane one sa tym ktorzy dzieki lamaniu prawa osiagneli bardzo duzo.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 23 lip 2008, 10:53

Nie rozumiem po co w ogóle najeżdżacie na Chelsea ? Przykro wam że Chelsea zachodzi już wyżej niż Arsenal i Liverpool ? Chelsea nie była mocnym klubem przed przyjściem Romana borykał się z problemami finansowymi i Roman je spłacił. Nie wiem czemu macie problem że Roman daje pieniądze na transfery ?? Skąd Arsenal i MU biorą pieniądze na transfery ?? Może z handlu narkotykami ?? Za co przyszedł Rooney ,Ronaldo ,Tevez ,Nani ,Anderson ?? Za co kupują swoich zawodników Real , Barca, Roma , Inter , Milan ?? Może za kartki na mięso ?? Bez udziałowców każdy klub jest niczym. Romek wykłada kasę na Chelsea bo jest głównym udziałowcem czyli właścicielem w innych klubach udziałowcami jest przynajmniej 3-4 osoby i tak sie spinacie na fakt że on jest jedne ? Romek przy najmniej nie obsadza w zarządzie klubu swojej rodziny jak to mam miejsce w przypadku MU i Glazera :lol: z tego co wiem to kibice MU nie są zbyt zadowolenia z właściciela klubu. I nie wypisywać głupo typu lewe pieniądze Romka żę jest Ruskiem i ma układy z kremlem bo pewnie fani Arsenalu niewiedzą jak wygląda u nich sytuacja a piepsza głupoty o innych
Rosyjski miliarder Alszir Usmanow stał się największym akcjonariuszem klubu piłkarskiego Arsenal Londyn. W piątek jego firma Red and White kupiła kolejne akcje, powiększając swój udział w klubie do 24,2 procent.
Alszir Usmanow, który dorobił się fortuny na rynku gazowym i hutniczym, posiada majątek szacowany przez magazyn "Forbes" na ponad 5,5 miliarda dolarów. I jest mu o tyle łatwiej pomnażać majątek, gdyż ten 55-letni biznesmen jest blisko związany z Kremlem.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 23 lip 2008, 11:03

KajoFC pisze:Przykro wam że Chelsea zachodzi już wyżej niż Arsenal i Liverpool ?
Bardzo przykro ale wiesz - najbardziej to gryzie nas to ze maja tam tyle kasy a Abramowicz nie chce nawet kilkaset euro dac najbardziej aktywnym na forum. To nas gryzie i czujemy wewnetrzny niesmak z tego powodu.
KajoFC pisze:Może za kartki na mięso ??
Tylko ze Manchester nie wydal takich wielkich sum na pilkarzy jak Abramowicz - zgadnij klub ktory chce sprzedac pilkarza jaka oferte zaakceptuje Manchesteru za 40mln euro czy Romana za 140? Abramowicz wyklada wielkie sumy w wielu przypadkach zupelnie bezsensownie bo zawodnicy nie warci sa az tak duzych pieniedzy wydawanych przez niego, ale takimi kwotami moze pozyskac kogo chce nie dajac szans innemu klubowi ktory nie chce przeplacac. Dajmy na to ze Real interesuje sie C Ronaldo daje 100mln az tu jnagle taki Abramowicz wyskakuje i rzuca 200. Real dal by tyle? Nie bo nie chce przeplacac. To jest oczywiscie przyklad ale wg mnie dzialania Abramowicza tak wlasnie postepuja.
KajoFC pisze:jak to mam miejsce w przypadku MU i Glazera
Zazdroscisz? :D

A z tym Arsenalem i Kremlem dowaliles.

gaudat
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gaudat » 23 lip 2008, 12:09

100 mln, 200 mln ? Chyba żartujesz. Abramowicz najwięcej dał bodaj za Szewczenke 50 mln. I nie mów że Real się wycofuje w takich negocjacjach, bo to Madryt podobno był gotów dać 80 mln za Ronaldo, a wcześniej kupił Zidane za bodaj 70 z kawałkiem, co jest rekordem do dzisiaj.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 23 lip 2008, 12:17

gaudat pisze:100 mln, 200 mln ? Chyba żartujesz. Abramowicz najwięcej dał bodaj za Szewczenke 50 mln. I nie mów że Real się wycofuje w takich negocjacjach, bo to Madryt podobno był gotów dać 80 mln za Ronaldo, a wcześniej kupił Zidane za bodaj 70 z kawałkiem, co jest rekordem do dzisiaj.
Tylko ze jak by wtedy byl Abramowicz to przebilby oferte Realu. Oczywiscie zaznaczylem ze te 100 i 200 mln podalem jako przyklad i zeby nie brac tego za bardzo do siebie no ale niestety... Najwiecej dal za Szewczenke wlasnie 50 mln moim zdaniem za duzo :)

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 23 lip 2008, 12:48

Martinho pisze:Najwiecej dal za Szewczenke wlasnie 50 mln moim zdaniem za duzo Smile
Ta za Shevchenke jak juz to dal 30 mln F i jest to jak do tej pory z tego co sie orientuje najdrozszy transfer The Blues. Takze ogarnij sie, bo nieprawde prawisz. A spekulacje "co by bylo gdyby" nie maja najmniejszego sensu

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 23 lip 2008, 12:51

arek_ahig pisze:Ta za Shevchenke jak juz to dal 30 mln F i jest to jak do tej pory z tego co sie orientuje najdrozszy transfer The Blues. Takze ogarnij sie, bo nieprawde prawisz.
To nie ja dziecko powiedzialemo tych 50 mln, ile razy jeszcze udowodnisz ze nie potrafisz czytac ze zrozumieniem? Juz szukasz napinki?
arek_ahig pisze:A spekulacje "co by bylo gdyby" nie maja najmniejszego sensu
Od ttego jest chyba forum zeby rowniez pogdybac nieprawdaz?

Zreszta my mowimy o euro a wtedy bylo to mniej wiecej 50mln euro przeliczajac z funtow wiec wez sie sam ogarnij napinaczu.
Ostatnio zmieniony 23 lip 2008, 12:53 przez Martinho, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 23 lip 2008, 12:52

Właśnie ludzie są w prowadzani w bląd przez poratle typu onet i wp. Najlepiej sie dowiadywać ze sprawdzonych źródeł jak np. oficjalne strony klubów ta nagonka że Kaka przejdzie za 100 milionów do Chelsea to było nic więcej jak ściema ,nie było nigdy takiej oferty. Tak samo to że Roman che pobić transferowy rekord sciagaac Torresa z Liverpoolu za 80 milionow. To też było zmyślone przez prase żeby narobić szumu . Największym transferem był Shevchenko za około 34 miliony funtów i to jeszcze dlatego że jest przyjacielem Romana, ale nie pokazał swoich umiejetności i jest to uważany za jeden z najbardziej nie wypalowych transferów. I drugim z koleji największym transferem był Essien ale on wart był tych 24.4 mln funtach. Takie transfery po 100 mln sa praktycznie nie realne bo by ceny innych pilkarzy tez poszly w gore i by wyszlo na to ze nikt nie jest w stanie nikogo kupic. Za 100 milionow mozna ze kupic Ville , silve i jakiegos dobrego obronce a nie jednego pilkarza ktory moze sie nie sprawdzic w Premier League , Romek ma sentyment do swojego portfela wiec nie bedzie rzucal kasyw bloto.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 23 lip 2008, 13:16

Nie widzisz roznicy pomiedzy tym, jak do swojej pozycji (i sportowej i finansowej) doszla wiekszosc klubow, a jak Chelsea?
KajoFC pisze:Skąd Arsenal i MU biorą pieniądze na transfery ??
Od dobrego wujka?
KajoFC pisze:Za co kupują swoich zawodników Real , Barca
Za pieniadze dobrego wujaka z Rosji? Ktory przyszedl i w przyspieszonym tempie zrobil z przecietnego klubu zespol walczacy o najwyzsze tytuly dzieki swoim prywatnym pioeniadzom?

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 23 lip 2008, 13:28

Martinho pisze:Najwiecej dal za Szewczenke wlasnie 50 mln moim zdaniem za duzo Smile
Moja wina, ze masz problemy ze składnia? Napiales wyraznie, ze 50. POdkresliles jeszcze slowem: wlasnie
Wiedze zazwyczaj masz marna, to lubisz sobie pogdybac. Jak mozna gadac takie glupoty, ze Roman zapewne zaplacilby X razy wiecej? Tak Roman ma duzo kasy. Tak bez pieniedzy Romka Chelsea nie bylaby w miejscu, ktorym obecnie jest. NIE, Romek nie placi za zawdonikow sum, o ktorych wspominasz. Byc moze w przyszlosci zrobi to. Mozna sobie pogdybac, nie widze nic w tym zlego, ale ty zakładasz z góry co zrobilby wujek Romek.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”