FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 721

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 lip 2008, 23:33

Hibernian generalnie zrobiło dużo gorsze wrażenie niż przed rokiem. Mam nadzieję, że w sobotę Dundee postawi przynajmniej trochę cięższe warunki.
mistyk pisze:Henry przecietnie, zreszta ciezko mu idzie gra jako typowa 9 u nas i to nie od dzisiaj.
Jeżeli na środku też mu idzie ciężko to ja się pytam na jakiej pozycji nie idzie mu ciężko? :|

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 24 lip 2008, 23:35

Sam mowi, ze ciezko gra mu sie na boku, ale na dobra sprawe jako "9" u nas mial wiecej meczow slabych niz dobrych, zreszta... ja zbyt wiele tych dobrych nawet nie pamietam. Ech ciezko bedzie z tym Henrym, jesli sie nie ogarnie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 lip 2008, 23:37

Jak Titi już na środku nie daje rady to go sprzedajcie póki jeszcze jest coś wart i póki okno wciąż otwarte :lol: Czuje, że znów będzie cały sezon narzekanie, ze nie daje rady.

Ale ja coś innego chciałem .. jak Sasza ? Ile grał, czy miał jakieś okazje do strzelenia bramki, na jakiej pozycji wystąpił [pewnie na środku pomocy ?]
aha, jak mógł strzelać, ale wolał podać - nie martwcie się, tak będzie już zawsze :lol:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 24 lip 2008, 23:43

Hleb zbyt duzo czsu nie mial, zeby cos pokazac - jedynie 30 minut i szczerze mowiac nie wyroznial sie z tlumu. Nastepnym razem, moze pograc troche dluzej.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 24 lip 2008, 23:47

FeRo pisze:chcialem nabyc bilety na sobotni mecz barcy w dundee. niestety bilety jak szybko sie pojawiły, tak szybko sie rozeszły.
a w jakiej cenie byly bilety ?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 lip 2008, 23:52

Na Francuzie ciążyć będzie w tym sezonie duża presja. Większa niż w ubiegłym sezonie. Jasne jest, że trener liczy na niego a nie na Kameruńczyka i Titi tym razem ma być tym pierwszym w kolejce na środek ataku o który tak się dopominał. Henry musi się ogarnąć bo w nadchodzącym sezonie bardzo wiele będzie zależało właśnie od jego postawy. Póki co zagrał tylko 45 minut więc nie ma co rozpaczać. Wierzę, że w końcu zacznie grać na miarę możliwości. Nie oczekuję cudownej gry tylko regularnych, dobrych występów.

Jeśli chodzi o Saszę to grał w pomocy (a więc na środku bo nie mamy bocznych pomocników) i rzeczywiście niczym szczególnym się nie wyróżnił, ale to nie znaczy, że zagrał słabo. Generalnie w drugiej połowie graliśmy gorzej, ale nic dziwnego skoro skład był mocno eksperymentalny. W sobotę może zagra dłużej albo z innymi partnerami.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 24 lip 2008, 23:52

Hleb kilka niezłych podań i udział przy golu, ale mało widoczny. Keita też jakoś średniawo( strzały z dystansu ['] ) :) Trzeba będzie ich ocenić jak zagrają trochę dłużej niż te 25 czy ileś tam minut. Ale i tak mi się bardziej podobali niż Henryk :lol: Thierry to w ogóle nie za bardzo wiedział co się dzieje na boisku - bardzo kiepsko to wyglądało. Z nowym nabytków Pique bardzo dobrze. Caceres nieźle - świetnie wyprowadzał piłkę. Alves najlepiej - wiadomo :wink:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 25 lip 2008, 9:21

henry sie nie sprawdzil [']

hamulcowy. nie uzadlil po 3kroc :(

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 lip 2008, 11:32

Henry się sprawdzi jak będzie strzelał tak regularnie jak czynił to Eto'o. Skoro Francuz chce grać na szpicy to będzie rozliczany właśnie z bramek i tyle. Wczoraj oddał bodaj ze dwa lekkie strzały z okolic dwudziestego metra no i miał jedną piłkę na piątym metrze, ale wolał podać do Leo. Argentyńczyk strzelił nawet z tego bramkę, ale Steve Wonder na linii wymyślił sobie spalonego. Generalnie Titi jest przydatny przy ataku pozycyjnym i szeroko pojętym klepaniu w ataku, ale ja liczę na większą drapieżność z jego strony. Ma mieć parcie na strzelanie bramek. Czekam na bardziej przekonywające występy w jego wykonaniu.

A jeszcze bardziej czekam na kolejne transfery.

George Jung
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: George Jung » 25 lip 2008, 11:36

rkoeman i jego teorie....Titi zagrał słabo w finale MŚ a teraz gra dobrze....aaaa bo teraz gra w Barcelonie.

Awatar użytkownika
Marcin87
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 25 lip 2008, 18:33

Mentor pisze:Na Francuzie ciążyć będzie w tym sezonie duża presja. Większa niż w ubiegłym sezonie.
Na francuzie presja ciążyć będzie tak jak ostatnimi czasy na ROnaldinho.Jak się to skończyło?Uciekł do Milanu. :wink: Ja osobiście Heńka w "Domu Starców" nie widzę,ale jeżeli po wczorajszym meczu już mamy takie wnioski(słabiutko itp)to czuję że i Heniek długo u nas nie pogra :wink:

Awatar użytkownika
agent_007
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: agent_007 » 25 lip 2008, 19:52

Marcin87 pisze:
Mentor pisze:Na Francuzie ciążyć będzie w tym sezonie duża presja. Większa niż w ubiegłym sezonie.
Na francuzie presja ciążyć będzie tak jak ostatnimi czasy na ROnaldinho.Jak się to skończyło?Uciekł do Milanu. :wink: Ja osobiście Heńka w "Domu Starców" nie widzę,ale jeżeli po wczorajszym meczu już mamy takie wnioski(słabiutko itp)to czuję że i Heniek długo u nas nie pogra :wink:
Jak dla mnie oczywistym jest, że jak Henry będzie w tym sezonie grał tak jak w poprzednim to odejdzie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 lip 2008, 21:50

Marcin87 pisze:
Ja to odbieram zupełnie inaczej. Nie porównywałbym presji ciążącej na Dinho do tej ciążącej na Titim. Nie widzę zbyt wielu podobieństw bo niby jakie? Poza tym Ronaldinho nie odszedł dlatego, że presja go przerosła czy coś takiego więc totalnie nie kumam Twojego toku rozumowania, ale nie pierwszy (i na pewno nie ostatni) raz się to zdarza. No i ostatnie zdanie też jakieś nie teges z tego względu, że ja tam żadnych wniosków po wczorajszym meczu nie wyciągam i nie zauważyłem, aby ktoś to robił.

Wracając do Francuza to sprawa jest taka, że swój pierwszy sezon zakończył mimo wszystko z przyzwoitym (i nic więcej) dorobkiem bramkowym, ale wymagać należy od niego więcej. Przed transferem do Barcelony trudno było wymienić napastnika lepszego od niego a umiejętności przecież nie stracił. Jest w dobrym wieku i powinien grać na miarę swoich możliwości. Jego niezadowalającą dyspozycję mogliśmy sobie tłumaczyć problemami rodzinnymi, zdrowotnymi (plecy), aklimatyzacją w nowej lidze, grą na nieco innej pozycji a także słabszą grą partnerów. Nadchodzący sezon to co innego. Teraz Francuz będzie grał tam gdzie chciał (środek ataku), kontuzja powinna być wyleczona a kolejnego sezonu na aklimatyzację nie dostanie. Od tej pory należy wymagać od niego ni mniej ni więcej tylko dobrej gry i regularnego strzelania bramek. Nie ma, że boli.
agent_007 pisze:Jak dla mnie oczywistym jest, że jak Henry będzie w tym sezonie grał tak jak w poprzednim to odejdzie.
Nie zgadzam się. To nie takie proste.

Awatar użytkownika
szmagel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 612

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szmagel » 25 lip 2008, 22:05

agent_007 pisze:Jak dla mnie oczywistym jest, że jak Henry będzie w tym sezonie grał tak jak w poprzednim to odejdzie.
Nie zgadzam się. To nie takie proste.
Wg mnie własnie tak będzie. Jeżeli Barca chce mniec na szpicy kogoś na kim można polegać i kogoś kto strzela bramki regularnie to z pewnoscią wymieni Henryka po drugim nieudanym sezonie. Poprostu transfer uznają za nieudany i pomyślą o kimś innym. Oczywiscie nie zakładam że francóz zagra nieudany sezon ale gdyby tak było to myśle że byłby to jego koniec kariery w kataloni.[/quote]

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 lip 2008, 0:53

Już dzisiaj mecz z Dundee. Oczywiście znowu nie mogę się doczekać chociaż to kolejny mecz z gatunku tych o których nie wiadomo co pisać. Rywal słaby tak więc wynik ani przebieg gry zbyt wiele nam nie powiedzą, ale i tak liczę na kawałek niezłej gry z naszej strony. Mam nadzieję, że przeciwnik zaprezentuje się lepiej od poprzedniego rywala. Składu nie ośmielę się wytypować :P

A za cztery dni pojedynek z Fiorentiną. To już będzie coś ciekawszego.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”