FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 722

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 56

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 26 lip 2008, 12:38

O której jest mecz?

Mam nadzieję że dzisiaj dłużej pogra Hleb i Keita...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 lip 2008, 13:21

Znasz jakieś strony poświęcone FC Barcelonie klopx?

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 26 lip 2008, 13:30

W Dundee Szamo już nie gra więc jakby co to Titi może do karnego spokojnie podchodzić :lol:
Nasi mistrzowie ojropy chyba już będą do dyspozycji Pepa więc chyba dzisiaj poznamy rozwiązanie pierwszej zagadki tego sezonu : gdzie będzie grał Iniesta. Mam nadzieję, że Barca zagra skutecznie i efektownie a rywal stawi silnieszy opór niz Hibernian :?

Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 56

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 26 lip 2008, 13:59

Mentor pisze:Znasz jakieś strony poświęcone FC Barcelonie klopx?
myślisz że jestem opóźniony jak... a zresztą, tak, znam :P
gdybym mógł wejsc gdzies jeszcze oprocz 2-3 stron to bym sprawdzil... tlumaczyc mi sie niechce, poprostu problemy techniczne. A dowiem się o której się zaczyna czy jeszcze ktos bedzie bawił sie w Einsteina?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 lip 2008, 16:00

Mecz rozpoczyna się o godzinie 17:00.

Ciekaw jestem co to za problemy. Możesz wchodzić na pilka.pl a nie możesz wchodzić na inne strony? Piszę to bez ironii. Zwykła ciekawość.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 lip 2008, 18:57

Fajny meczyk szczegolnie w drugiej polowie, bo pierwsza nie wygladala najlepiej. Chyba nikt nie ma watpliwosci, kto lepiej pasuje do stylu Barcy i kto jest lepszy Eto'o zjada Henryka, kiedy tylko ma okazje. :lol: Ciezko bedzie sie pogodzić, jesli Kameruńczyk, jednak odejdzie z Barcy.

Fajnie, że pokazuja sie kolejni mlodzi Pedrito czy Jeffren, mam nadzieję, że podaza ta samo droga co ostatnio Boan, Gio czy Messi i dolacza do kadry pierwszego zespolu i cos do neij wniosa. Alves i Martin oczywiscie na + wiec to kolejne co moze cieszyć, ale w przypadku Brazylijczyka, nie ma co sie dziwic, on jest stworzony do noszenia koszulki Blaugrana.

Mam nadzieje, że 10 juz zostanie i nadal bedzie brylował duet 10- 9(oczywiscie Eto'o).

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 lip 2008, 18:58

Jakiś czas opór stawiali, ale niezbyt długo. Jak sie Messi rozstrzelał, to nie było co zbierać :D
podobał mi się ten młody z 17, Jeffren, czy coś w ten deseń. Dobry drybling, przyspieszenie, ma już podpisany zawodowy kontrakt ? :lol:

Titi strzelił, ale nie wiem jak grał ogólnie, bo widziałem tylko fragmenty 2 połowy.
Te mewy [czy co to tam fruwało] najlepsze były :]

Pique miał jakieś dziwne podania niektóre, szkoda, ze United opuścił.
Ostatnio zmieniony 26 lip 2008, 19:00 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 lip 2008, 18:59

No i to by było na tyle jeśli chodzi o nasze występy w Szkoci.

Wynik ponownie okazały chociaż Dundee zagrało lepiej od naszego poprzedniego rywala.

Pierwsza połowa średnia w naszym wykonaniu. Bez Leo niestety w ataku raczej przeciętnie. Titi poza golem jak dla mnie słabo. Pedrito dzisiaj też słabo a Bojan średnio. Ratowały nas ofensywne wejścia Alvesa. Druga połowa to koncert Messiego i Eto'o. Ta dwójka wbiła razem 4 gole grając naprawdę bardzo dobrze. Messi robi wszystko co zechce na wielkim luzie. Eto'o w swoim stylu zepsuł kilka akcji, ale pokazał też sporo dobrego. Nie trzeba chyba nikogo przekonywać, że grał dużo lepiej od Francuza, ale cóż. Trzeba czekać aż Titi zaskoczy...

Duet Messi - Alves oglądaliśmy dzisiaj tylko 15 minut, ale znowu pokazali, że świetnie im się współpracuje :]

Czekam na kolejny mecz a jeszcze bardziej czekam na kolejne transfery.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 27 lip 2008, 11:25

Słuchajcie mam takie głupie pytanie. Kto teraz będzie w Barcelonie grał z 'dyszką' ?
Bo nigdzie nie widziałem jakiejś informacji o tym, a jestem dość ciekawy :)
Najlepiej Messi pasuje, ale cholera wie.

BTW:
Z Crosas'a to wy będziecie mieć strasznie dużo pożytku. Taki chyba idealny piłkarz do uzupełnienia pomocy jak kiedyś Iniesta. Za kilka lat pewnie podstawowy zawodnik. Genialny chłopak...

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 27 lip 2008, 11:51

Sammyy pisze:Kto teraz będzie w Barcelonie grał z 'dyszką' ?
Wszelkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że Messi.
Sammyy pisze:Z Crosas'a to wy będziecie mieć strasznie dużo pożytku
Jeśli nie odejdzie :) Pep chce go wypożyczyć, najlepiej do zespołu w La Liga :)

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 27 lip 2008, 11:52

Sammyy pisze:Słuchajcie mam takie głupie pytanie. Kto teraz będzie w Barcelonie grał z 'dyszką' ?
Bo nigdzie nie widziałem jakiejś informacji o tym, a jestem dość ciekawy Smile
Najlepiej Messi pasuje, ale cholera wie.

Messi dostal dyszke z tego co mi sie obilo o uszy. Coraz trudniej bedzie mu uciec od porownan z Boskim Diego :]

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 lip 2008, 12:22

Od porównań z Diego tak czy inaczej nie uda mu się uciec a przecież nie będzie mu dawali innego numeru tylko po to, aby uniknąć takowych porównań :wink: Po odejściu Ronaldinho to właśnie Argentyńczyk ma być liderem zespołu tak więc pewnie dostanie '10'. Ja tam do numerów wagi nie przywiązuję bo koszulki nie grają. Mam tylko wątpliwości co do tego czy Messi może zostać prawdziwym liderem zespołu, ale to temat na inną dyskusję.

Crosas ma papiery na bardzo dobrego grajka. Nasz szkółka słynie właśnie ze środkowych pomocników. Marc z wyglądu bardzo przypomina Guardiolę. Wypada czekać aż dorówna mu umiejętnościami chociaż nawet jeżeli będzie odrobinę słabszy to i tak pewnie się przyda. Jeżeli nie odejdzie to będziemy mieli z niego pożytek. Wypożyczenie może nie byłoby złą opcją. Wszystko zależy od tego ile szans na grę miałby u Pepa w najbliższym sezonie. Jeśli niewiele to niech idzie do jakiegoś średniaka La Liga byle by grał bardziej regularnie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 lip 2008, 12:27

Mentor pisze:Mam tylko wątpliwości co do tego czy Messi może zostać prawdziwym liderem zespołu, ale to temat na inną dyskusję.
A ja bym chętnie poznał twoje zdanie w tej kwestii, może zaczniemy tą "inną dyskusję" ?
Co mu brakuje ? Maradona mówi, że charakteru. Czy ja wiem ? Musi drzeć ryja na innych, aby być liderem ? Nie wydaje mi się.

Ma predyspozycje moim zdaniem, najważniejsze chyba jest to, jak wpływa na drużynę swoją grą, wczoraj na tle Dundee widać było jaki ma wpływ. Grał na luzie i niszczył :]

Jakby był tylko trochę mniej kontuzjogenny ... czego chcieć więcej ?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 lip 2008, 12:42

Cieszę się, że ktoś się odezwał :P

Otóż powód jest bardzo prosty i sam o nim na końcu wspomniałeś :] Jak do tej pory Leo w każdym sezonie miał dość poważne problemy z kontuzjami. Oczywiście teraz nastąpiły jakieś zmiany w służbach medycznych i generalnie przygotowaniu fizycznym tak więc istnieje nadzieja na poprawę sytuacji, ale...

Czas pokaże czy Leo da radę rozegrać większość spotkań w sezonie. Jeżeli tak to problem znika. Jeśli chodzi o umiejętności piłkarskie to jak najbardziej nadaje się na lidera. Ja również nie uważam, aby lider musiał posiadać szczególną charyzmę czy charakter. Od tego niech będzie chociażby kapitan zespołu. Lider ma ciągnąć grę swoimi umiejętnościami. Nie wyobrażam sobie jednak lidera, który połowę czy nawet 1/3 sezonu spędza na leczeniu urazów. Lider to osoba na której można polegać a nie można polegać na zawodniku kontuzjowanym.

Jeżeli Messi będzie zdrowy to będzie liderem. Boję się tylko naszej gry bez niego. Niecierpliwie oczekuję spotkań z silniejszym rywalem, rozegranych w dobrym składzie, ale bez Leo. Musimy być na to przygotowani. Kiedyś opieraliśmy swoją grę w dużej mierze na Ronaldinho i to się udawało bo Brazylijczyk zazwyczaj był gotów do gry. W przypadku Argentyńczyka uzależnianie gry od niego może się okazać zgubne chociaż mam nadzieję, że będzie inaczej.

PS:

Obrazek

:shock: :shock: :shock:

http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=23149

Dramatic
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dramatic » 27 lip 2008, 12:51

Mentor pisze:Cieszę się, że ktoś się odezwał :P
Czas pokaże czy Leo da radę rozegrać większość spotkań w sezonie. Jeżeli tak to problem znika. Jeśli chodzi o umiejętności piłkarskie to jak najbardziej nadaje się na lidera. Ja również nie uważam, aby lider musiał posiadać szczególną charyzmę czy charakter. Od tego niech będzie chociażby kapitan zespołu. Lider ma ciągnąć grę swoimi umiejętnościami. Nie wyobrażam sobie jednak lidera, który połowę czy nawet 1/3 sezonu spędza na leczeniu urazów. Lider to osoba na której można polegać a nie można polegać na zawodniku kontuzjowanym.
Np.Raul Gonzales :),Cristiano Ronaldo

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”