Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 215

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Jaro1910
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jaro1910 » 28 lip 2008, 15:48

Mówienie, że ManU zdobyło przez farta LM, jest tylko przedstawieniem obrazu z meczu finałowego, ale i tak do końca się z tym nie zgadzam. "Czerwone Diabły" w przekroju całego sezonu w Lidze Mistrzów były najlepsze, czego najlepszym dowodem jest nie przegranie żadnego meczu. Do tego United wyróżniali się niesamowitą konsekwencją w grze i dążeniu do celu. W półfinale z FC Barceloną na Camp Nou, podopieczni Fergusona przyjechali z taki zamiarem, aby nie stracić gola. I udało im się to. W rewanżu zdobyli jednego gola i to ich ustawiło w wybornej sytuacji. Zresztą United w LM grało tak cały czas, tak jakby się asekurowało, zaś w Premiership grało ofensywnie, strzelając najwięcej goli w lidze. Tak gra po prostu najlepsza drużyna sezonu w Europie.

Co do napastnika, to wczoraj wieczorem na jednym z polskich portali przeczytałem, że Berba ma jednak kosztować ManU 24 miliony funtów, więc jego transfer wydaje się, że znów się zbliżył. Skoro Fergie tak o niego walczy(już drugi sezon), to miejmy nadzieję, że wie co robi i ten transfer będzie udany i zwróci się co do funta. Osobiście wolałbym innego napastnika, ale po raz kolejny zaufam Fergusonowi, gdyż ostatnio trafia z transferami bardzo dobrze.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 28 lip 2008, 15:48

red85 pisze: A niektórym się nie przetłumaczy, że ktoś może mieć inne zdanie.
Ależ tu nikt nie napisał, że nie możesz mieć innego zdania, my tylko napisaliśmy, że to głupie zdanie. :wink:

rdz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 28 lip 2008, 15:51

Jaro1910 pisze:to wczoraj wieczorem na jednym z polskich portali przeczytałem,
Ah ten onecik 8). Z kolei z innych źródeł może wynikać, że Totuś chce 38 melonów za Berbe. I tak skończy sie w ten sposób, że United go kupią za 27 baniek :P

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 28 lip 2008, 15:54

Wilmore pisze:Bez przesady, nie zniżaj się do poziomu takiego Kamila, który nie dość, że nie jest na bakier z kulturą słowa, to jeszcze z rzeczywistością.
Ale o zawroty glowy przyprawia mnie juz to wszechogarniajace mnie pojecie doskonalosci, utozsamiane z Manchesterem przez spora grupe kibicow tego zespolu. Ja rozumiem kibicowac, byc bardzo zaangazowanym, ale bez przesady. A Manchester byliscie przez te 9 lat po ostatnim tryumfie? Za Lille, za Benfica czy Villarealem? Nic nie osiagneliscie w Europie.
red85 pisze: PS że niby w finale LM byliśmy gorsi od CFC? Dobry żart, ale to nie jest topic o dowcipach.
A ze niby lepsi byliscie? Dobry zart :D:D
PS sorry za posta pod postem

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 28 lip 2008, 15:56

arek_ahig pisze:Nic nie osiagneliscie w Europie.

Odezwał się kib Chelsea od siedmiu boleści ... Co wygraliście poza ligą przez ostatnie 50 lat czy aż tak trudno pogodzić sie z tym że klub któremu kibicujesz nie ma tak wspaniałej przeszłości i nie wiadomo co by sie z nim stało gdyby nie Romek ... Ach aż żal słów nie chcę mi sie wypisywać za kim wy byliście przez ostatnie 15 lat ...
arek_ahig pisze:
A ze niby lepsi byliscie? Dobry zart Very HappyVery Happy
Nie mecz był wyrównany i każda z drużyn zasłużyła na zwycięstwo ale szczęście nam dopisało i udało się wygrać :P

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 28 lip 2008, 16:01

majer13 pisze:
Odezwał się kib Chelsea od siedmiu boleści ...
Ja cie. Skad wiedziales, ze im kibicuje :)

napinajcie się, ale na temat. Za :ot: będą 'nagrody' // fieldy

Ja tylko chcialem zaznaczyc jak kolega mnie rozszyfrowal, jakobym byl kibicem Chelsea. A tak sie sklada, ze nie jestem ;)
Ostatnio zmieniony 28 lip 2008, 16:19 przez arek_ahig, łącznie zmieniany 1 raz.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 28 lip 2008, 16:07

Wilmore pisze:
red85 pisze: A niektórym się nie przetłumaczy, że ktoś może mieć inne zdanie.
Ależ tu nikt nie napisał, że nie możesz mieć innego zdania, my tylko napisaliśmy, że to głupie zdanie. :wink:
Oczywiście, że głupie zdanie, bo nie zgadza się z przyjętym przez Ciebie (jako jedyny właściwy) światopoglądem. Ciągle słyszę argumenty o golach Etoo. Ja tego nie neguję. Mówię jedynie o tym, jak Kameruńczyk prezentuje się na boisku. Wystarczy po prostu zobaczyć w akcji by widzieć, że to już nie jest ten "world beater" co jeszcze 2-3 lata temu. Wolę w United Berbatova i śmieszne jest to, że próbujecie do tego dopisać jakąś chorą ideologię. Bułgar jest sprawdzony w PL, jest świetnie wyszkolony technicznie, potrafi grać z dobrym skutkiem głową oraz tyłem do bramki. Faktycznie, stwierdzenie, że jest lepszym wyborem niż rozkapryszona, upadłą gwiazdka, której nie chcą w słabszej od nas Barcie, jest głupie i pozbawione sensu.
A ze niby lepsi byliscie? Dobry zart
Cóż za błyskotliwy wniosek! Niestety, ale czytając Twoje wypowiedzi, na więcej nie liczyłem. Przecież możesz jeszcze nie wiedzieć, że istnieje takie pojęcie jak wyrównany mecz.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 28 lip 2008, 16:15

Ronaldo strzeli z ogórkami 3 gole to go wychwalasz, ale jak Eto'o strzeli to lekceważysz - bo to ogórki były. Ile grali i ile strzelali w sezonie w innych meczach nie ma w tym momencie znaczenia.
Nigdzie nie chwaliłem Ronaldo za to, że raz na 2 miesiące strzeli hat-tricka z ogórkami.
to jest zajebisty zwrot, taki rozpaczliwy trochę.
Ja nie rozpaczam ja jestem pewien swego. Szydzili już ze mnie przed sezonem jak się upierałem, że para Rio-Vida jest najlepsza na świecie, szydzili jak mówiłem, że mocno powalczymy o dwie korono, szydzili jak mówiłem, że VDS jest jednym z najlepszych bramkarzy na świecie. Szydzili jak mówiłem, że Premiership jest najlepsza na świecie i że inne ligi mogą jej czyścić buty i jestem pewien, że znowu wyjdzie na moje.
Ja bym się cieszył i to niezmiernie ale nie da się niektórym wytłumaczyć tego że Samuel jest lepszy od Bułgara ale co zrobisz ... Myślę sobie tak jeśli sprowadzilibyśmy Eto'o o czym marzę on nie dostał by żadnej kontuzji to prawie wszyscy kibice United byli by wdzięczni Fergiemu za to że sprowadził byłego gracza Barcelony a nie Dimitara
A ja jestem pewien, ze jak przejdzie Berbatov to każdy zapomni o "bękarcie" i będzie się nim zachwycał. Na Carricka też psioczono :)

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 28 lip 2008, 16:24

Kamil232 pisze:

Jedno pytanko. Czyli w poprzednich dwóch sezonach Etoo był lepszy niż Rooney, bo strzelił więcej goli? :lol: Czyli kilka lat temu Stasiek Svitliica był lepszy od Frankowskiego czy od Żurawskiego bo strzelił więcej bramek? Z takim ignoranctwem nie ma po prostu co dyskutować. Radzę poszukać tego lekarza. Po drugie radze, kupić canal+ i oglądać oglądać i jeszcze raz oglądać w akcji Rooney'a czy Berbatov ile oni swoją grą ustawieniem podaniami dają dla drużyny. Ile dzięki temu zawodnikom zyskuje zespół. Był kiedyś u nas taki napastnik, walił gole za golami chwała mu za to wygraliśmy z nim 2-3 czy Mistrzostwa przez 6 lat, cała gra była ustawiona pod niego. Odszedł zastąpił go napastnik, któy nie stoi tylko w polu karnym, ale i potrafi z niego wyjśc zejść do skrzydła etc. efekt 2 Mistrzostwa i Puchar Europy. Powiesz, że złożyło się na to wiele czynników, a ja Ci powiem, że jednym z tych wielu było właśnie to o czym napisałem. Także jak już mówiłem ignoranci niech nadal tylko patrzą w statsy.

Po raz kolejny! Pędź szybko po canal+ i oglądaj oglądaj i oglądaj bo człowieku GÓWNO wiesz.
Nie uzywam takiego okreslenia jak "lepszy", odnoszacego sie do caloksztaltu. Dla mnie Eto`o w ubieglych dwoch sezonach byl lepszym napastnikiem niz Rooney. I ogolnie jest lepszym napastnikiem.

Widze tez, ze ogladanie canal+ ci nie najlepiej sluzy. Ogolnie odradzam sluchanie komentarza pana X z canalu+, ktory przezywa orgazm przy kazdej akcji pewnej druzyny. Jesli ktos oglada jedynie canal+ i na tej podstawie wyciaga wnioski to szczerze wspolczuje, wszak ciezko jest byc tak ograniczonym zyciowo w 21 wieku.

I zgadzam sie co do tego, ze Rooney i Berba daja duzo swoim druzynom. Rooneyowi nawet lepiej czasami wychodzi bronienie niz atakowanie.

Warto tez pamietac, ze w systemie jakim gra Barcelona, bramki "9" sa bardzo wazne.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 28 lip 2008, 16:34

Dla mnie Eto`o w ubieglych dwoch sezonach byl lepszym napastnikiem niz Rooney. I ogolnie jest lepszym napastnikiem.
i dzięki mi to wystarczy. Dziękuje do widzenia, bez odbioru :)

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 28 lip 2008, 16:47

Wszyscy z Man Utd są lepsi od piłkarzy Barcelony, z Tottenhamu też. Kibic Man Utd prawdę Ci powie i w La Liga nie ma żadnego nawet przyzwoitego obrońcy itd.

rdz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 28 lip 2008, 17:01

Bask pisze:Wszyscy z Man Utd są lepsi od Barcelony, z Tottenhamu też. Kibic Man Utd prawdę Ci powie i w La Liga nie ma żadnego nawet przyzwoitego obrońcy itd.
No chcociaż jeden ! Piwo mu!

;)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 lip 2008, 18:20

Kamil232 napisz coś jeszcze. Pliiiiiiiiiiiiiiiis.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 28 lip 2008, 18:36

Mnie dziwi fakt że partner z drużyny który otrzymuje podanie od Rooneya potrafi coś z tą piłką dalej zrobić, bo Kamil chyba dostałby orgazmu a przynajmniej nogi by mu się ugięły :D

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 28 lip 2008, 18:57

Mentor pisze:Kamil232 napisz coś jeszcze. Pliiiiiiiiiiiiiiiis.
Napisz choć jedną mądrą rzecz. Pliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiis !
Mnie dziwi fakt że partner z drużyny który otrzymuje podanie od Rooneya potrafi coś z tą piłką dalej zrobić, bo Kamil chyba dostałby orgazmu a przynajmniej nogi by mu się ugięły
Za takie posty powinien lecieć dożywotni ban. To już stanowczo za duże natężenie idiotyzmu na jeden post.
Widze tez, ze ogladanie canal+ ci nie najlepiej sluzy. Ogolnie odradzam sluchanie komentarza pana X z canalu+, ktory przezywa orgazm przy kazdej akcji pewnej druzyny. Jesli ktos oglada jedynie canal+ i na tej podstawie wyciaga wnioski to szczerze wspolczuje, wszak ciezko jest byc tak ograniczonym zyciowo w 21 wieku.
A co jest złego w oglądaniu c+? To, że się ogląda c+ znaczy, że ślepo wierzy się temu, co wypowiadają tamtejsi komentatorzy? Eureka! To już mnie nie dziwi, skąd te gadki kibiców La Liga. Tam w każdym meczu można usłyszeć takie kwiatki jak "Eric Abidal to obecnie najlepszy lewy obrońca świata". Musicie jednak wbić sobie do głów, że nie wszyscy tacy są. Niektórzy po prostu oglądają mecz i na podstawie własnych obserwacji wyrabiają sobie zdanie. Dlatego mnie nie potrzeba słów Darka Sz., że Berbatov to klasowy napastnik. Ja to widzę tydzień w tydzień. Tak samo jak to, że Etoo już taki świetny nie jest i nawet krzyki fanów Barcy w tym temacie tego nie zmienią.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”