Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 216

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 28 lip 2008, 19:07

To przez te podania. Eto tylko strzelać potrafi, ciekawe czy jest w stanie dobrze odegrać.
Idiotyzm to jest pisanie takich rzeczy jak przez ostatnie 3 strony gdzie ma się ewidentnie klapki na oczach. Mój post jest dostosowany do tego typu bredni. Gdybyś miał coś do powiedzenia to byś nawet na niego nie zareagował. Ale z tym że Kamilowi by się nogi ugięły nie przesadzam bo czytając to co pisze można takie wnioski wysnuć.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 28 lip 2008, 19:19

Kamil próbuje dyskutować, przytacza argumenty. Ty natomiast wchodzisz tutaj, aby posługiwać się marnej jakości ironią i wywołać kłótnie. Taka jest różnica.

Tak, mam klapki na oczach, bo nie doceniam tego, co ostatnio robi na boisku Etoo. Klapki na oczach muszą mieć w Barcelonie i w wielu innych europejskich klubach, którzy jakoś nie garną się do składania ofert za Etoo, którzy przecież JEST NA SPRZEDAŻ.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 lip 2008, 19:31

red85 pisze:Tam w każdym meczu można usłyszeć takie kwiatki jak "Eric Abidal to obecnie najlepszy lewy obrońca świata".
Zgłoś się do laryngologa.
red85 pisze:Napisz choć jedną mądrą rzecz. Pliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiis !
Moje bogate, forumowe doświadczenie podpowiada mi, że w starciu z ignorancją i tak jestem bez szans. Mógłbym tutaj próbować tłumaczyć pewne rzeczy, ale po co?

Mogę spróbować wytłumaczyć jedno chociaż nie wierzę, że do Kamila to dotrze. On zaraz zaatakuje tekstem "bramki to nie wszystko" albo "dalej zasłaniajcie się statystykami" i tyle będzie. Nie mniej jednak podejmę próbę. Możesz to uznać jako przejaw dobrej woli.

Barcelona gra trzema napastnikami, ale tylko jeden jest wysuniętym napastnikiem, klasycznym łowcą goli. Pozostała dwójka gra przede wszystkim poza polem karnym starając się stwarzać jak najlepsze sytuacje temu pierwszemu. Tak to wygląda w największym możliwym skrócie. Samuel Eto'o w Barcelonie rozliczany jest z bramek. Tylko z bramek. Jeżeli strzela gole to poza tym może nie robić nic. Poza bramkami na szczęście robi dużo więcej bo świetnie sobie radzi w grze kombinacyjnej, zawsze stara się być aktywny i nie czeka tylko na piłkę lecz szuka jej. Tak czy inaczej zdobywanie bramek jest jego głównym celem, który musi spełniać.

Prawdą jest, że Eto'o po ostatnich urazach stracił trochę dynamiki, ale skąd się bierze strata dynamiki? Od przerwy w grze, w treningach. Kameruńczyk w ostatnich dwóch sezonach długo pauzował tak więc utrata pewnych zdolności motorycznych musiała nastąpić. Tyle tylko, że to wszystko jest jak najbardziej do nadrobienia. To jest kwestia treningu. Jeżeli nie będzie miał problemów z kontuzjami i będzie mógł regularnie grać to forma będzie wracać.

Najważniejsze jest jednak to, że problemy ze zdrowiem nie odbiły się negatywnie na tym czego się od Samuela wymaga a więc skuteczności. Kameruńczyk strzela tak często jak zawsze. Po dojściu do formy może strzelać co najwyżej jeszcze więcej.

Teraz ja się pytam i liczę na odpowiedź. Dlaczego niektórzy starają się deprecjonować Eto'o jakimiś tajemniczymi argumentami typu "nie jest już taki jak kiedyś" skoro swoje zadania na boisku wypełnia tak samo dobrze jak zawsze? Dlaczego wartość Eto'o miałaby tak gwałtowanie spaść skoro strzela tyle samo goli co zawsze?
red85 pisze:Klapki na oczach muszą mieć w Barcelonie i w wielu innych europejskich klubach, którzy jakoś nie garną się do składania ofert za Etoo, którzy przecież JEST NA SPRZEDAŻ.
Chciałeś abym napisał coś mądrego a sam piszesz głupoty. Jesteś delikatnie mówiąc niekonsekwentny.

Oferty za Eto'o były. To, że czołowe europejskie kluby nie przysyłają Ci raportów na maila nie oznacza, że na rynku nic się nie dzieje.

Problem w tym, że niewielu stać na zakup Kameruńczyka. Ot cała filozofia.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 28 lip 2008, 20:12

Teraz ja się pytam i liczę na odpowiedź. Dlaczego niektórzy starają się deprecjonować Eto'o jakimiś tajemniczymi argumentami typu "nie jest już taki jak kiedyś" skoro swoje zadania na boisku wypełnia tak samo dobrze jak zawsze? Dlaczego wartość Eto'o miałaby tak gwałtowanie spaść skoro strzela tyle samo goli co zawsze?
Bo trenerzy na całym świecie widzą to o czym ja pisałem, a Ty to potwierdziłeś - Etoo nie jest już tym samym zawodnikiem co kiedyś. Może będzie, a może nie. Jednym się udaje, a innym nie. Za długo jestem kibicem futbolu, żeby wierzyć w zapewnienia, że wystarczy trochę treningu i wielka forma wróci. Dla Ciebie to jakiś tajemniczy argument(nie rozumiem w ogóle tego terminu, ale ok - niech będzie!), ale ja to właśnie tak widzę.
Chciałeś abym napisał coś mądrego a sam piszesz głupoty. Jesteś delikatnie mówiąc niekonsekwentny.
Czym się objawia owa niekonsekwencja i głupota? Etoo jest na sprzedaż? Jest. Była oferta od jakiegokolwiek wielkiego klubu? Tak? Od jakiego i jaka kwota wchodziła w grę? Ty na pewno dostałeś info na maila to nas wszystkich oświecisz.
Problem w tym, że niewielu stać na zakup Kameruńczyka. Ot cała filozofia.
Problemem jest to, że nikt nie będzie przepłacał za rozkapryszoną gwiazdkę, która póki co przestała błyszczeć. I dlatego od początku mówię, że wolę bardziej pewnego Berbatova. Ot cała prawda.

Śmieszne to trochę. Wystarczy tylko powiedzieć, że nie uważa się, że Etoo to Bóg, a kibice Barcy tworzą w topicu United dyskusję na kilka stron.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 28 lip 2008, 20:32

red85 pisze:Była oferta od jakiegokolwiek wielkiego klubu? Tak?
Nie dziwne, że nikt nie chce płacić Samuelowi 11-12 mln euro za sezon, a taka kwotę żąda Eto :] Ilu piłkarzy tyle zarabia :?: To kwota dużo większa niż ta co dostaje w Barcelonie. Stąd dopóki Eto nie obniży tych niewyobrażalnych wymagań dopóty nikt go nie kupi.

red85 pisze:I dlatego od początku mówię, że wolę bardziej pewnego Berbatova
Słowem nie przetłumaczysz :lol: Berbatov jest pewny - potrafi zapewnić 12 goli w lidze co sezon :jupi:
red85 pisze:Wystarczy tylko powiedzieć, że nie uważa się, że Etoo to Bóg, a kibice Barcy tworzą w topicu United dyskusję na kilka stron.
:naughty: Zły Mentor zły :naughty:

Śmieszne to trochę.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 28 lip 2008, 20:38

Słowem nie przetłumaczysz Laughing Berbatov jest pewny - potrafi zapewnić 12 goli w lidze co sezon
A co Ty mi chcesz wytłumaczyć? Może zaraz będzie mnie przekonywał, że niebieski jest ładniejszy od czerwonego? Że Jessica Biel jest ładniejsza od Jessici Alby? Istnieje coś takiego jak subiektywne zdanie. Ja - w przeciwieństwie do chociażby Ciebie - nikomu nic nie próbuje wmawiać. Wyrażam przekonanie(wynikające z obserwacji wielu meczów!), że na dzień dzisiejszy lepszym dla nas zawodnikiem byłby Berbatov i mam do tego prawo. Nie będę się powtarzał i po raz kolejny pisał tego samego.

PS Torres w przeciętnym zespole strzelał jeszcze mniej...

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 28 lip 2008, 20:47

Bask pisze:Berbatov jest pewny - potrafi zapewnić 12 goli w lidze co sezon Jupi

A wie ktoś może ile obaj mieli asyst bo według mnie jest to także waży aspekt jeśli chodzi o przydatność pracy dla zespołu ... ;)

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 28 lip 2008, 20:51

red85 pisze:Istnieje coś takiego jak subiektywne zdanie.
Istnieje i na podstawie tej zasady mogę powiedzieć, że Rasiaka jest lepszy od Eto(bo go bardziej lubię).Tylko co z tego ? Jak to byłoby bzdurą. I tutaj jest tak samo. Eto jest dużo lepszym graczem niż Berbatov, a Ty możesz myśleć inaczej - nikt Ci nie zabroni. Nie zmieni to jednak faktów.

Basta

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 lip 2008, 20:57

red85 pisze:Bo trenerzy na całym świecie widzą to o czym ja pisałem, a Ty to potwierdziłeś - Etoo nie jest już tym samym zawodnikiem co kiedyś.
Wciąż nie rozumiesz. Wydawało mi się, że napisałem to wystarczająco jasno, ale widać nic z tego.

Czym Eto'o zapracował sobie na miano jednego z najlepszych napastników świata? Bramkami. Zdobywał mnóstwo bramek we wszystkich rozgrywkach doprowadzając swój klub do sukcesów. Teraz klub sukcesów nie odnosi, ale Kameruńczyk bramki strzela jednakowo regularnie jak kiedyś.

Swoją drogą ciekaw jestem co sądzisz o transferze Ronaldinho do Milanu? Rozumiesz decyzję włoskiego klubu czy nie bardzo?
red85 pisze:Może będzie, a może nie. Jednym się udaje, a innym nie.
Ale co się udaje? Trenować, biegać i wrócić do dobrej dyspozycji fizycznej? Przecież tego w ubiegłym sezonie brakowało Kameruńczykowi.

On nigdy nie był dryblerem czy generalnie jakimś spektakularnym technikiem. Bazował przede wszystkim na bieganiu. Swojej szybkości, zwrotności no i instynkcie snajperskim. Instynktu nie stracił a szybkość, zwrotność czy wytrzymałość to kwestia regularnych treningów przez dłuższy okres czasy czego niestety nie dane mu było wykorzystać w ostatnich dwóch latach.

Jeżeli będzie zdrowy to nic nie wskazuje na to, aby coś miało pójść nie tak. Potrzebuje tylko treningu i gry a przede wszystkim zdrowia. Oczywiście na kontuzje nie ma rady. Jeżeli znowu urwie sobie nogę to rzeczywiście nic z tego nie będzie, ale nie wydaje mi się, aby to było wyjściowe założenie odnośnie jego przyszłości.
red85 pisze:Czym się objawia owa niekonsekwencja i głupota?
Niekonsekwencja w tym, że apelujesz o mądre wypowiedzi a sam nie zdołałeś uniknąć głupoty.
Głupotą jest Twoje założenie, że nie ma ofert za Eto'o skoro Ty o nich nie wiesz albo media o nich nie trąbią.

red85 pisze:Od jakiego i jaka kwota wchodziła w grę?
Nie wiem jak u Was, ale w Barcelonie kibice nie dostają newslettera z przedstawieniem oficjalnych negocjacji transferowych. Możemy tylko posiłkować się ploteczkami prasowymi.
red85 pisze:Problemem jest to, że nikt nie będzie przepłacał za rozkapryszoną gwiazdkę, która póki co przestała błyszczeć.
Oczywiście, że nie. Nie liczę przecież na to, że ktoś zechce zapłacić za Eto'o 40 mln euro. Uważam natomiast, że wciąż jest wiele wart i oferty oscylujące wokół 20 mln euro (na mniej więcej tyle ktoś tu go wyceniał chyba?) to stanowczo za mało. To, że żaden klub nie chce aktualnie dać 30 mln za Kameruńczyka nie oznacza, że nie jest on wart takich pieniędzy. To nie działa w ten sposób. Czy uważasz, że wystawienie przykładowego Rooney'a na listę transferową spowodowałoby lawinę ofert? Raczej nie. Dlaczego? Bo żeby ktoś kupił zawodnika potrzebna jest najpierw potrzeba (wiem, że się powtarzam) posiadania danego piłkarza (pozycja, charakterystyka) a do tego dochodzą jeszcze kwestie finansowe w postaci sumy odstępnego i kontraktu dla piłkarza. Niewiele klubów stać na zapłacenie dużych pieniędzy Barcelonie + opłacanie Kameruńczyka. Pole manewru zawęża się i spośród klubów mogących sobie pozwolić na takie przedsięwzięcie trzeba jeszcze wybrać taki, który akurat potrzebuje takiego napastnika. Klubu spełniającego wszystkie kryteria może akurat na rynku nie być.

red85 pisze:Śmieszne to trochę. Wystarczy tylko powiedzieć, że nie uważa się, że Etoo to Bóg, a kibice Barcy tworzą w topicu United dyskusję na kilka stron.
W dyskusji biorą udział dwie strony tak więc jesteś tak samo umoczony. Life is brutal.

Awatar użytkownika
szmagel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 612

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szmagel » 28 lip 2008, 21:03

Mniejsza z tym kto jest lepszy. Do MU bardziej pasuje Berbatov, a jego największym plusem jest ogranie w premiership. Niemniej jednakt szanse na jego transfer do MU maleją. Keane podpisał podobno kontrakt z Liverpoolem więc Tottenham napewno będzie stawiał opór z transferem Berby, bo po kija mają tracic dwóch klasowych napadziorów skoro wzmocnien w tej formacji jak narazie nie widać. No chyba że uda im sie z Araszwinem ......

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 lip 2008, 21:08

red85 pisze:Tam w każdym meczu można usłyszeć takie kwiatki jak "Eric Abidal to obecnie najlepszy lewy obrońca świata". Musicie jednak wbić sobie do głów, że nie wszyscy tacy są. Niektórzy po prostu oglądają mecz i na podstawie własnych obserwacji wyrabiają sobie zdanie. Dlatego mnie nie potrzeba słów Darka Sz., że Berbatov to klasowy napastnik. Ja to widzę tydzień w tydzień. Tak samo jak to, że Etoo już taki świetny nie jest i nawet krzyki fanów Barcy w tym temacie tego nie zmienią.

Z tym komentowaniem to pojechales. Lubie sie dop... o takie szczegoły. Leszek Orlowski i Abidal najlepszy na świecie, tak to wyglada jak Raul w koszulce Blaugrany. Bluźnisz i to ostro.
Bask pisze:red85 napisał:
I dlatego od początku mówię, że wolę bardziej pewnego Berbatova
Berbatov pewny, jak narazie z tego co widzialem i pamietam to wygral on nie jeden mecz dla MU czy Arsenalu i dalej Chelsea. Takie sytuacje jak on miewal to przy negocjacjach powinien przedstawiać Ferguson przy ewentualnym zakupie. Gosciu jest dobry i to wszystko, strzela przecietna ilosc goli, a zawala za duzo. Klamie, raczej nie.
Tak naprawde nie wiem o co chodzi w calej rozmowie, bo ktos wspominal o 3 stronach i nie chcialo mi sie czytac, ale mam tylko nadzieje, ze ktos nie stawial Berbatova na równi z Eto'o czy uznal go za lepszego grajka.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 28 lip 2008, 21:09

szmagel pisze:No chyba że uda im sie z Araszwinem ......
Dobre sobie ... Według mnie oboje są bardzo dobrymi graczami i nie na miejscu jest porównywanie ich gdyż oboje mają inną charakterystykę ... To tak jak by porównać RVN do Roo obje są majstersztykami w swoim fachu ;) Jeden jest dynamicznym łowcą goli drugi walczącym i cofającym się wsparciem dla pomocy i właśnie łowcy goli ;) Więc nie wiem czemu ta dyskusja ma miejsce ... Potrzebny jest nam Eto'o gdyż takich zawodników jak Berba już mamy właśnie Roo i Carlos ;) Ode mnie to tyle jesli chodzi o tą dyskusję poza tym według mnie najpierw skrzydłowy a potem o ataku możemy pomyśleć bo Cambell Tevez Roo Saha ( jak zdrowy) i od biedy Cris to co najmniej zadowalająca kadra na przód ;)

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 28 lip 2008, 21:52

Leszek Orlowski i Abidal najlepszy na świecie, tak to wyglada jak Raul w koszulce Blaugrany. Bluźnisz i to ostro.
Nie rozpoznaję głosów osób komentujących La Ligę, ale daję sobie rękę uciąć, że takie stwierdzenie padło nieraz.
Potrzebny jest nam Eto'o gdyż takich zawodników jak Berba już mamy właśnie Roo i Carlos
Berbatov to zupełnie inny typ napastnika.

Reszty mi się komentować po prostu nie chce. Kibice Barcy nadal żyją sukcesami sprzed lat. Mam nadzieję, że piłkarze również.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 28 lip 2008, 21:58

red85 pisze:Berbatov to zupełnie inny typ napastnika.

Cofający się potrafiący grać plecami do bramki szybki i walczący ma tylko jedną zaletę więcej gra głową większych różnic nie widzę ...
red85 pisze:Reszty mi się komentować po prostu nie chce.

Ja to raczej bym nazwał skończeniem się argumentów albo uświadomienie sobie swojego błędnego zdania ale nazywaj to jak chcesz ;)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 28 lip 2008, 22:02

Jeśli piszesz, że Bebratov to taki typ napastnika jak Tevez i Rooney, to człowieku jak to skomentować. To jest taka głupota, ze szkoda słów.

Na resztą odpowiem w nocy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”