Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 220

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 29 lip 2008, 16:00

Dla mnie po prostu emota którą dałeś na końcu tego zdania oraz sytuacja w jakiej to pisałeś ewidentnie wskazuje na takie zamiary.

Nie jestem twoim ziomkiem. Nie golę nóg. Cristiano może nim być.
Taka napinka na koniec bo nie mam zamiaru dalej tego ciągnąć. Przyjdzie 2 zmiana to mnie zmieni :P

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 29 lip 2008, 16:00

Ja wam tylko zycze Kamil, zebyscie grali tak ladnie jak Barcelona 3 albo 2 lata temu. Moze wtedy ludzie powiedza, ze gracie najledniejsza i najlepsza pilke w Europie.

EOT.
Ostatnio zmieniony 29 lip 2008, 16:06 przez mistyk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 29 lip 2008, 16:01

Kamil232 pisze:Barca przed 2005 rokiem znaczyło gówno
1999-2000 półfinał LM
2001-2002 półfinał LM
2002-2003 ćwierćfinał LM

Nie są to jakieś super hiper rezultaty, ale ja tego bym gównem nie nazwał :]
Piękne słownictwo swoją drogą :]
Kamil232 pisze:. O CZYM TY PIER****?
Kamil232 pisze:urażonych panienek

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 29 lip 2008, 16:03

Ale z Tobą i tak nie warto dyskutować. Plonk.
Skoro nie warto to po co się odzywasz? Chciałeś błysnąć? Musisz sie dowartościowywać takimi zwrotami?
Byliście o dwie klasy gorsi, w każdej formacji, od bramki po atak.
Owszem byliśmy. w JEDNYM meczu, w którym na 4 podstawowych obrońców zagrał jeden. Ciekawe jakby Milan zagrał bez Nesty Maldiniego i Jankulovskiego, no ale bywa. Do tego 3 dni wcześniej stoczyliśmy heroiczny bój o Mistrzostwo z Evertonem wyciągając z 0:2 na 4:2, kiedy wasi gracze pili se soczek na trybunach. Do tego przez cały rok odpoczywali i w sezonie zagrali 2 dobre mecze.
To miałem na myśli pisząc pechowe.'
Ja wam tylko zycze Kamil, zebyscie grali tak pieknie jak Barcelona 3 albo 2 lata temu. Moze wtedy ludzie powiedza, ze gracie najledniejsza i najlepsza pilke w Europie.
Graliśmy oj graliśmy, ale do tego trzeba oglądać mecze w PL, a nie tylko ograniczać się na swoją ligę.

Dla mnie po prostu emota którą dałeś na końcu tego zdania oraz sytuacja w jakiej to pisałeś ewidentnie wskazuje na takie zamiary.
To już jest żałosne. Wiem, że trudno przyznać się do błędu no ale bez przesady.
Nie jestem twoim ziomkiem. Nie golę nóg. Cristiano może nim być.
Bez komentarza :?

Piękne słownictwo swoją drogą
To drugie zostało zmienione od razu jakbyś nie zauważył. A to pierwsze no cóz, jakby ktoś Ci coś ciągle wmawiał bez podstawnie może i Tobie by puściły nerwy.

2000- Ćwierćfinał
2001- Ćwierćfinał
2002- Półfinał
2003- Ćwierćfinał
2004- 1/8 finału
2005- 1/8 finału
2006- Rozgrywki grupowe
2007- Półfinał
2008- Puchar Europy.

Ale wg. Ciebie rok 2006 jest pewnie wyznacznikiem?

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 29 lip 2008, 16:09

Kamil232 pisze:
Owszem byliśmy. w JEDNYM meczu, w którym na 4 podstawowych obrońców zagrał jeden. Ciekawe jakby Milan zagrał bez Nesty Maldiniego i Jankulovskiego, no ale bywa. Do tego 3 dni wcześniej stoczyliśmy heroiczny bój o Mistrzostwo z Evertonem wyciągając z 0:2 na 4:2, kiedy wasi gracze pili se soczek na trybunach. Do tego przez cały rok odpoczywali i w sezonie zagrali 2 dobre mecze.
To miałem na myśli pisząc pechowe.
Jak 1 podstawowy obronca z 4? Heroiczny boj z Evertonem? Chodzi ci o mecz, gdzie Everton sam sobie wbil 2 bramki, jesli mnie pamiec nie myli bramkarz i Neville?

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 29 lip 2008, 16:11

Kamil232 pisze:Nie odpowiedziałeś na pytanie. A jeśli Barcelona wygrała w ciągu 2 lat 2x Mistrzostwo i Puchar Europy to była zajebista. A jak Manchester United wygrał w ciągu 2 lat 2 x mistrzostwo i Puchar Europy to musi jeszcze udowodnić, ze jest zajebisty?
powtarzam, że chodzi mi o 3 sezony z rzędu. 3 sezony z tutułami. Jesli wam się to uda to można powiedzieć, ze jesteście naprawdę super fajni. Na razie czeka was cięzka walka o mistrza i LM. Jesli wygracie jeden z tych tytułów to nie ma sprawy, można bez problemów powiedzieć, ze jesteście naprawdę zajebiści. Barcelona z tamtego okresu nie była dla mnie aż tak hipermega kosmiczna, nie udało im się wszystkiego tego potwierdzić w 3 sezonie. Choć i tak grali ładną piłkę i mi sie to podoba w ich zespole. Za to samo cenie Arsenal.
Kamil232 pisze:Jeśli zajedziemy do Finału czy półfinału LM to będziemy hiper hiper zajebiści. Bo nie udało się to żadnemu innemu triumfatorowi LM, żeby w kolejnym sezonie zaszedł tak daleko.
o tym własnie mówię. Wtedy nie bedziecie aż "hiper hiper zajebiści" tylko potwierdzicie, że macie najlepszy zespół na świecie i możecie się z tego cieszyć. Jesli nic nie wygracie to wiesz jak to sie skończy? Zacznie sie nagonka i wrzuty, że ManU sie skończyło, Cristiano to żelboy itp. chyba zdajesz sobie z tego sprawę.
Kamil232 pisze: a Bayernu w zeszłym roku w ogóle nie awansował
nasza sytuacja w tamtym sezonie była ciężka, ale to głownie przez Felixa i brak odpowiednich wzmocnień. Nie zastąpiono graczy, którzy odeszli takimi samymi lub podobnej klasy. Przez to mieliśmy masę problemów.
red85 pisze:Bo skąd niby wnioski, że ktokolwiek ostatnio wywyższał jakiegokolwiek piłkarza United w tym temacie? Że niby ktoś z fanów United mówił, jacy to jesteśmy nie do pokonania? Ubzdurałeś coś sobie drogi Akarinie i zamiast przyznać się do błędu, przeprosić, idziesz w zaparte wysyłając jeszcze innych do lekarza.
fakt, chodziło mi o Berbatova, ale on ma być piłkarzem ManU na dniach, więc można to podciagnąć pod to co napisałem :P
red85 pisze:Gramy świetny futbol od ok. dwóch lat. Tego nie odbiorą nam nawet najwięksi nasi przeciwnicy.
gracie ładnie, szybko, ale często sie męczycie ze słabszymi. Albo zachwycacie sie jak rozwalicie Derby 4:0. A jak taka Chelsea wygrywa z nimi 6:1 to są cieniasy, bo grają brzydko.

edit: http://sport.onet.pl/0,1248702,1796897,wiadomosc.html

Onet pojechał :lol:
Ostatnio zmieniony 29 lip 2008, 16:18 przez Akarin, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 29 lip 2008, 16:12

Neville, Vidic, Ferdinand, Evra. To była podstawowa obrona przez cały sezon. Z Milanem w spotkaniu na Old Trafford zagrał tylko Evra, a w rewanżu tylko wyciągnięty ze szpitala Vidic.
Heroiczny boj z Evertonem? Chodzi ci o mecz, gdzie Everton sam sobie wbil 2 bramki, jesli mnie pamiec nie myli bramkarz i Neville?
No tak, a jak w spotkaniu z Milanem nasza obrona rozdała tyle prezentów co przez ostatnich 5 lat nie rozdała to Milan jest zajebisty. Ale jak my tak wygrywaliśmy to tylko dzięki błędom innych. No żałosne!

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 29 lip 2008, 16:13

I po co mi przedstawiasz osiągnięcia Man Utd :?: :lol:
Co to ma wspólnego z Barceloną :?: :lol:
Kamil232 pisze:Barca przed 2005 rokiem znaczyło gówno
Odniosłem się tylko do Twoich eleganckich i kulturalnych słów, które nie są prawdą.
Kamil232 pisze:Ale wg. Ciebie rok 2006 jest pewnie wyznacznikiem?
Genialne o.O

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 lip 2008, 16:54

To miałem na myśli pisząc pechowe.'

te same argumenty podaje sie na temat tego polfinalu od roku..wielu ekspertow swiatowej pilki jest i bylo zdania ze wtedy na San Siro nie mozna bylo pokonac Milanu a tu caly czas ze szczescie.wasza druzyna wtedy nie istniala i nie chodzi tylko obrone...wasza sila ofensywna byla zniszczona w tym meczu a grali wszyscy podstawowi zawodnicy z tej formacji.

co do pierwszego meczu to zaczeliscie grac swoja gre po zejsciu Gattuso(przypomne ze wszedl za niego Brocchi) i bodajze Nesty(choc tu nie jestem pewny).do tego momentu bylo 2-1 dla Milanu.a pierwsza bramke dostaliscie w prezencie od Didy
Ostatnio zmieniony 29 lip 2008, 17:06 przez mete, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 lip 2008, 17:00

Takiego burdelu to chyba nikt nie przeczyta jak na 3-4 ostatnich stronach. JA mam takie wnioski kibicom MU(nie wszystkim) ostro pojebało sie w głowach po wygraniu LM i Premiership. Pisanie ile Barca znaczyla przed 2006 to jest debilizm, ktory poprostu trzeba miec we krwi, bo ciezko tego sie nauczyc w szkole czy na ulicy. Kazdy ma wzloty i upadki, a kibic MU powinien pamietac jak został niedawno za 3 innymi zespolami w grupie.

Jeszcze starania, zeby postawic Berbatova obok Eto'o. ludzie z czym do ludu, osiagneicia Eto'o i wklad w nie wyglada tak jak statysktyki C. Ronaldo w spotkaniach z Chelsea, Liverpoolem i Arsenalem. Nieosiagalny poziom dla Berby, nawet jakby został zmutowany....

Na koniec spokojnie co do sytuacji Barcy, bo jeszcze 2 lata temu wygrywala podwojna korone, a MU w tym samym czasie szmacil sie za Chelsea w lidze i nie potrafil wyjsc z grupy w LM, wiec uwazajcie co was moze niedlugo spotkac.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 29 lip 2008, 17:02

Żal , niepotrzebna i dziecieca napinka na kilka stron [ ' ] + kilku uzytkownikow ktorych oczywiscie nie moglo zabraknac w tym temacie

Tak jak ktos juz wspominal - stwierdzenie "kto lepszy , kto gorszy" jest bardo subiektywne , dlatego przydaloby sie troszke tolerancyjnosci. Ja osobiscie wyzej cenie E2. Dla mnie napastnik kompletny, gwarant kilkunastu bramek w sezonie o ile dopisuje zdrowie.

Problemow jest kilka - 1. W prasie jakos cicho nt przenosin na OT 2. Ewentualna cena 3. Konflikt charakterow, bo jakos nie widze sytuacji, kiedy Kamerunczyk potulnie, niczym apostol oddaje sie pod kuratele SAF'a

Tak odbiegajac juz od tematu - Eagles 1,25 mln funtow , Burnley . Pozdrawiam niedowiarka Kamila ;)

PS. Czekam jeszcze na info o Simpsonie ;)

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 29 lip 2008, 17:16

fakt, chodziło mi o Berbatova, ale on ma być piłkarzem ManU na dniach, więc można to podciagnąć pod to co napisałem
No pewnie - fani Barcy bronią swojego to nie są zapatrzeni. Fani United bronią aktualnie piłkarza SPurs, to na pewno są ślepo zapatrzeni. Daj już spokój.
Tak jak ktos juz wspominal - stwierdzenie "kto lepszy , kto gorszy" jest bardo subiektywne , dlatego przydaloby sie troszke tolerancyjnosci.
Nasi goście w tym temacie nie potrafią jednak tego zrozumieć. Ja starałem się im to wytłumaczyć przez kilka ostatnich stron - fani Barcy jednak nadal nie mogą pojąć, że nie każdy tańczy tak, jak oni zagrają.
PS. Czekam jeszcze na info o Simpsonie
Że niby ma być sprzedany? Czemu? Jaki jest sens w pozbywaniu się gościa, który dostał kilka szans i może tylko raz zawiódł. Taki Anderson, czy Tevez mieli zdecydowanie gorsze wejście do drużyny, a jakoś nikt nie myślał o pozbywaniu się tych zawodników. W Afryce był jednym z lepszych naszych zawodników.

PS jeśli w tym roku w półfinale nie mielibyśmy Rio i spółki to też dostalibyśmy łomot. Na tym poziomie takiej straty nie da się w żaden sposób nadrobić. To nawet nie chodzi o osłabienie samej obrony - pewność siebie całej drużyny spada - począwszy od bramkarza, a na napastnikach kończąc.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 29 lip 2008, 17:45

red85 pisze:Że niby ma być sprzedany? Czemu? Jaki jest sens w pozbywaniu się gościa, który dostał kilka szans i może tylko raz zawiódł. Taki Anderson, czy Tevez mieli zdecydowanie gorsze wejście do drużyny, a jakoś nikt nie myślał o pozbywaniu się tych zawodników. W Afryce był jednym z lepszych naszych zawodników.

Szczerze mowiac nie widzialem meczy przedsezonowych, ale juz nadrabiam zaleglosci , idzie pelnym laczem :)

Czemu ? A czemu Eagles mial byc sprzedany ? Jesli Simpson zostanie to max na 1 sezon wiecej , albo bedzie pelnil role zelaznego rezerwowego. W sumie to jest teraz optymalna opcja biorac pod uwage ze nikogo nie kupilismy na prawa obrone. Pozniej odejdzie jak Eagles. Obawiam sie ze to samo moze dotyczyc Fraiziera czy tez Martina :(

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 29 lip 2008, 17:57

Eagles w ogóle się nie rozwijał. Szedł na wypożyczenie do Championship i niekiedy nawet nie łapał się do składu. Dostawał szanse w United i wypadał miernie. Z Dannym jest zupełnie inaczej - bardzo dobra gra na wypożyczeniach oraz dobre występy w pierwszej drużynie. Zasłużył na szansę. Nie mam co do tego wątpliwości :)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 29 lip 2008, 18:56

Na to co napisał Mete odpowiedział już Red w PS-ie nie będę się powtarzał.
powtarzam, że chodzi mi o 3 sezony z rzędu. 3 sezony z tutułami. Jesli wam się to uda to można powiedzieć, ze jesteście naprawdę super fajni
Poproszę o taki zespół który to zrobił. Ja znam United 99,00,01 Trzy misie z rzędu do tego Puchar Europy. A jaki inny to 3 sezony z rzędu coś wygrywał?(to jest pytanie, nic nie sugeruje zeby znowu Łukasz nie wyjechał z czymś :lol:)
Na razie czeka was cięzka walka o mistrza i LM. Jesli wygracie jeden z tych tytułów to nie ma sprawy, można bez problemów powiedzieć, ze jesteście naprawdę zajebiści
A teraz to po dwóch Mistrzostwach i Pucharze Europy to jacy jesteśmy?
Wtedy nie bedziecie aż "hiper hiper zajebiści" tylko potwierdzicie, że macie najlepszy zespół na świecie i możecie się z tego cieszyć.

A teraz to kto jest najlepszy na świecie?

Jesli nic nie wygracie to wiesz jak to sie skończy? Zacznie sie nagonka i wrzuty, że ManU sie skończyło, Cristiano to żelboy itp. chyba zdajesz sobie z tego sprawę.
Zapomnij nie u Fergusona. Ronaldo będzie grał piach będzie siedział. Skoro takie typy tak RVN czy Keane czy Giggs czy Becks w razie fatalnej formy siedzieli to i on zasiądzie na ławeczce.
JA mam takie wnioski kibicom MU(nie wszystkim) ostro pojebało sie w głowach po wygraniu LM i Premiership.
Tzn. jakieś cytaty w którym momencie ktoś się wywyższa? Czy napisanie, że zespół który wygrał Najlepszą ligę w Europie i zdobył Puchar Europy jest najlepszy na świecie jest wywyższaniem się? W którym momencie ktoś się jeszcze wywyższał?

Pisanie ile Barca znaczyla przed 2006 to jest debilizm,
Typ szydził, że my to wygrywamy Puchar Europy rzadko to ja odpowiedziałem tym, że wy czekaliście 13 lat. Czasem trzeba dostosowywać się poziomem do przeciwnika.
Jeszcze starania, zeby postawic Berbatova obok Eto'o. ludzie z czym do ludu, osiagneicia Eto'o i wklad w nie wyglada tak jak statysktyki C. Ronaldo w spotkaniach z Chelsea, Liverpoolem i Arsenalem. Nieosiagalny poziom dla Berby, nawet jakby został zmutowany....
Osiągniecie Ryana Giggsa są takie, że są nie do osiągnięcia dla wszystkich skrzydłowych Barcy nawet jakby ich zmutowano. Co to ma do rzeczy? :think:
Tak odbiegajac juz od tematu - Eagles 1,25 mln funtow , Burnley . Pozdrawiam niedowiarka Kamila
Nie musisz mnie pozdrawiać, bo i ja byłem za tym żeby go sprzedać i nigdy w życiu go tutaj nie broniłem coś Ci się pomyliło. To samo Martina nie wierzę i jestem za tym żeby go sprzedać. Natomiast z Simmo zapomnij, on nie zostanie sprzedany na pewno nie teraz.

Jesli Simpson zostanie to max na 1 sezon wiecej , albo bedzie pelnil role zelaznego rezerwowego. W sumie to jest teraz optymalna opcja biorac pod uwage ze nikogo nie kupilismy na prawa obrone
A ja mam nadzieje, że za rok to on będzie pierwszym prawym obrońcą. Neva to już chyba ostatni sezon, a Simmo od Browna w ataku jest lepszy, więc popracuje w tym roku nad obroną i za rok mamy prawego obrońcę jak ta lala :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”