Polscy kibice - Strona 13

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kibic idealny:

gardło i serce dla klubu
103
61%
klient fetujący w krawacie jest mniej awanturujący się
17
10%
JP, JP na 100%
17
10%
kibice w Polsce będą dopiero jak wyrzuci się kiboli mówiących wyrazy na K, P, J, C, S
23
14%
ogląda mecz tyłem do murawy
10
6%
Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 30 lip 2008, 12:16

To może być decydujące stracie w konflikcie kibice - właściciele Legii i zarazem ostatni mecz warszawskiego klubu w europejskich pucharach w najbliższych latach. Kibole zamierzają wywołać burdy podczas spotkania z FK Homel, a to spotka się z bezwzględną reakcją UEFA.

Kiedy tylko białoruski klub poinformował, że wpuści na stadion fanów Legii, kibole zaczęli zacierać ręce. "No, panie Walter, to teraz my jesteśmy sprite, a pan jesteś pragnienie" - brzmiał jeden z łagodniejszych e-maili na ich internetowym forum.

- Poinformowaliśmy UEFA o tym, że nie organizujemy żadnego wyjazdu kibiców i nie bierzemy za nich odpowiedzialności - mówi członek zarządu KP Legia, Jarosław Ostrowski.

- Nie ma znaczenia, czy Legia organizuje wyjazd, czy nie. Jeśli rozrabiający będą mieli na sobie koszulki i szaliki tego klubu, to wystarczy do wymierzenia kary - stanowisko biura prasowego UEFA rozwiewa wszelkie wątpliwości.

Źródło: Super Express :lol:

Skontaktuj się ze Świerczewskim :lol:
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,97074,titl ... omosc.html

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 30 lip 2008, 12:53

To bydlo na Bialorus jedzie? Myslalem ze maja zakaz jezdzenia do innych krajow bo tylko przypal robia. Chcialbym zeby kibole Legii w przyszlosci burdy wywolali na stadionie Millwall czy Fenerbahce, jakby ich kibice tych druzyn pogonil i spuscili lomot to od razu by sie im odechcialo. No ale oni rzucaja zawsze sie na stadionach zespolow ktorzy nie maja jakichs groznych kiboli - na stadionie ww pewnie by siedzieli jak myszki. Niech rozwalaja dalej starowke, bo juz dawno swojego miasta nie rozniesli.

Tylko klub ma przez was problemy (mowie o pseudokibicach ).

No ale trzeba wyladowac sqwoja zlosc jak klub gra kaszanke z Homelem ktory to sprawial wrazenie jakby gral w polskiej 3 lidze w meczu w Warszawie.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 30 lip 2008, 13:20

Fishbone pisze: - Nie ma znaczenia, czy Legia organizuje wyjazd, czy nie. Jeśli rozrabiający będą mieli na sobie koszulki i szaliki tego klubu, to wystarczy do wymierzenia kary - stanowisko biura prasowego UEFA rozwiewa wszelkie wątpliwości.

No to teraz wszyscy nielubiący (L)ki na Białoruś z szalikami Legii :twisted:

Awatar użytkownika
Jaro1910
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jaro1910 » 30 lip 2008, 13:32

Tam już tak łatwo im nie będzie. Wiedzą, czego mogą się po tym bydle spodziewać.

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 30 lip 2008, 15:20

Martinho pisze:To bydlo na Bialorus jedzie? Myslalem ze maja zakaz jezdzenia do innych krajow bo tylko przypal robia. Chcialbym zeby kibole Legii w przyszlosci burdy wywolali na stadionie Millwall czy Fenerbahce, jakby ich kibice tych druzyn pogonil i spuscili lomot to od razu by sie im odechcialo. No ale oni rzucaja zawsze sie na stadionach zespolow ktorzy nie maja jakichs groznych kiboli - na stadionie ww pewnie by siedzieli jak myszki. Niech rozwalaja dalej starowke, bo juz dawno swojego miasta nie rozniesli.

Tylko klub ma przez was problemy (mowie o pseudokibicach ).

No ale trzeba wyladowac sqwoja zlosc jak klub gra kaszanke z Homelem ktory to sprawial wrazenie jakby gral w polskiej 3 lidze w meczu w Warszawie.
sami jesteście bydło i cham na dodatek. Obrażacie ludzi, którzy nie mają nic wspólnego z chuliganami jadą na Białoruś.

Mówisz o Millwall i Fenerbahce ciekawym czy bylibyście w stanie prosto w oczy powiedzieć zwykłemu kibicowi Legii (piknikowi nie chuliganowi czy tez ultrasowi) ze jest bydłem Podejrzewam żebyście się zesrali w pory :lol:mądrale z internetu.
kaczy pisze: No to teraz wszyscy nielubiący (L)ki na Białoruś z szalikami Legii :twisted:
ambitny wpis nie ma co

szkoda, że nie piszą co Wiślacy czy Lechici zamierzają :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 30 lip 2008, 18:51

Martinho pisze:Chcialbym zeby kibole Legii w przyszlosci burdy wywolali na stadionie Millwall czy Fenerbahce,
Albo np. Wisły? Czy nie?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 lip 2008, 19:30

Zico_FCI pisze: Albo np. Wisły? Czy nie?
Kiedy ostatnio bydło Wisły sprowokowało zamieszanie na jakimś stadionie?
A kiedy ostatnio bydło Legii sprowokowało takie zamieszanie?
W Krakowie jest wielu fanów Białej Gwiazdy, którzy na stadionie i poza nim tylko szukają okazji do bójki, tyle że ich wybryki są incydentami. Bydło z Legii zrobiło Wilno, zrobiło Bełchatów... Tylko w ubiegłym sezonie. :lol:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 30 lip 2008, 19:33

Chyba nie za bardzo załapałeś o co mi chodziło. Bywa … Poza tym nie do ciebie pisałem, więc się nie udzielaj.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 30 lip 2008, 22:34

Marco pisze:Podejrzewam żebyście się zesrali w pory mądrale z internetu.
Moze bym nie powiedzial jakbym byl sam ale to nie znaczy ze chuligan Legii to nie jest bydlo i nie moge sobie tu tego napisac.

Zico Wilmore ci cos napisal.

Macie najgrozniejszych chuliganow w Polsce moze fakt. Ale za to najglupszych, bo ktorzy chuligani rozwalaja swoje miasto. Niezle prochy musza brac.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 lip 2008, 22:53

Marco pisze:bylibyście w stanie prosto w oczy powiedzieć zwykłemu kibicowi Legii (piknikowi nie chuliganowi czy tez ultrasowi) ze jest bydłem Podejrzewam żebyście się zesrali w pory Laughingmądrale z internetu.
Jako człowiek z futbolem związany zawodowo i uczuciowo mówiłem to, że w Warszawie jest masa bydła, i kibicom-piknikom (którzy za takie hasło nie mają prawa się obrazić) i kibicom-chuliganom. Chroni mnie jednak zawód, gdyby na mnie naskoczył chuligan Legii, to byłaby afera między dwoma klubami. Ale nigdy, przenigdy nie spotkałem się z tym, że kibic Legii chciał mnie pobić. Kończyło się na mało wyrafinowanym słownictwie.
Tyle że obecnie stwierdzenie - w Warszawie jest masa kibiców Legii, którzy są bandytami, chuliganami i przestępcami - od co najmniej roku już nie jest kłamstwem czy oszczerstwem. Kibicuję Wiśle, więc nie będę miał pretensji do Zico, jeśli zaraz typowo dla siebie nazwie mnie czy innych kibiców nożownikiem - są po prostu i grzeczni, i niegrzeczni kibice.
Tyle że to Legia ma akurat tego pecha, że temat jej kibiców powinien być częściej poruszany tutaj, aniżeli w temacie o oprawach meczowych.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 30 lip 2008, 22:58

Wilmore pisze:Jako człowiek z futbolem związany zawodowo i uczuciowo mówiłem to, że w Warszawie jest masa bydła, i kibicom-piknikom (którzy za takie hasło nie mają prawa się obrazić) i kibicom-chuliganom. Chroni mnie jednak zawód,
A więc policjant. To tłumaczyłoby dlaczego twoje poglądy tak przeraźliwie różnią się od przeciętnej.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 lip 2008, 23:13

piwus pisze: A więc policjant. To tłumaczyłoby dlaczego twoje poglądy tak przeraźliwie różnią się od przeciętnej.
:lol:
Nie mogłem się powstrzymać. :lol:
A dla Ciebie moje poglądy różnią się od przeciętnej, bo dla mnie kibic z nożem/bejsbolem to chuligan, a dla Ciebie codzienność. :wink:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8703
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 lip 2008, 23:24

A więc policjant. To tłumaczyłoby dlaczego twoje poglądy tak przeraźliwie różnią się od przeciętnej.
:angry2: Otóż to. Stoimy (kibice) po drugiej stronie barykady.

Aż nasuwają mi sie na jezyk 2 piekne aforyzmy: "nie masz ambicji, pracujesz ku$wo w policji", oraz "armatka wodna, gumowe kule, polska policja to same c$uje". :twisted:

Do zobaczenia na szlaku :wink:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 30 lip 2008, 23:24

Wilmore pisze:
Zico_FCI pisze: Albo np. Wisły? Czy nie?
Kiedy ostatnio bydło Wisły sprowokowało zamieszanie na jakimś stadionie?
A kiedy ostatnio bydło Legii sprowokowało takie zamieszanie?
W Krakowie jest wielu fanów Białej Gwiazdy, którzy na stadionie i poza nim tylko szukają okazji do bójki, tyle że ich wybryki są incydentami. Bydło z Legii zrobiło Wilno, zrobiło Bełchatów... Tylko w ubiegłym sezonie. :lol:
Wilmore wspominasz Legii Wilno i Bełchatów, czyli świadczy to tyle, że oceniasz kibiców oglądając ich w TV. Ja śledzę środowisko kibiców i zdziwiłbyś się, że są więksi wariaci od Legii czy Wisły, którą tutaj wymieniacie.

Pewnie teraz się ktoś z Was uśmieje, więc proszę macie foty z tamtego sezonu. Głośno o tym nie było i Wy zapewne nie wiele wiecie, bo w TV nie transmitowali. Typowe podejście społeczniaków :wink:

Motor Lublin - Lechia Gdańsk:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Takich spotkań było o wiele więcej ale dałem zdjęcia z takiego meczu, co bardziej przykują Waszą uwagę. I proszę Was nie porównujcie chociażby wyczyny Legii z Wilna czy Bełchatowa do wyżej pokazanych zdjęć.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 lip 2008, 23:36

Fishbone pisze: Wilmore wspominasz Legii Wilno i Bełchatów, czyli świadczy to tyle, że oceniasz kibiców oglądając ich w TV.
Nie, oglądam ich na żywo z perspektywy boiska, tyle że interesuje mnie z natury zawodu gra piłkarzy, a nie wybryki kibiców. Ty jesteś po drugiej stronie barykady, więc na pewno wiesz na ich temat więcej, ja mam to szczęście, że w moim klubie nie ma takich kibiców, jak w Legii, dzięki czemu wyjazdy są spokojne.
Fishbone pisze: Pewnie teraz się ktoś z Was uśmieje, więc proszę macie foty z tamtego sezonu. Głośno o tym nie było i Wy zapewne nie wiele wiecie, bo w TV nie transmitowali.
Słyszałem o tej zadymie, ale nie widziałem zdjęć, więc się nie spodziewałem, że była na taką skalę. Dzięki za informacje. :wink:
Zresztą - akurat o niektórych kibicach Lechii, ze względów rasistowskich, nie mam najlepszego zdania. Nawet najgorszego nie. :wink: Więc te zdjęcia, ani wcześniejsza informacja o bójkach na tym meczu, mnie nie zdziwi.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”